Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Alte discutii ROVER - MG (https://forum.4tuning.ro/433-discutii-rover-mg.html)
-   -   Fan Rover 75 ?? (https://forum.4tuning.ro/433-discutii-rover-mg/19722-fan-rover-75-a.html)

arni 20-03-09 22:02

Quote:

Originally Posted by workaholic_ro (Post 2168153)
Nu stiu daca-i aia, acolo poate fi si un tratat de hematologie al fostului proprietar :) Cauta putin pe forum si ai sa gasesti pe undeva un link cu un manual de service RAVE (de pe torente). Merita descarcat.
Radiocasetofonul e modulul de baza, de la un anumit nivel de "extras" in sus exista si un schimbator cu magazie de 6 CD-uri acolo unde ai gasit cartea.
Nu ma tenteaza de loc sa ma fac mecanic, daca vreau sa ma murdaresc prefer sa plantez flori :)

Edit: de fapt nici nu ma preocupa masina asa de mult, desi nu pot sa spun ca nu imi place, mai innebuniti sunt prietenii mei, desi nici ei n-au masini proaste; e ca in povestea aia cu patronul barului cu stripteuze.
Dar ce-i drept e drept, e o masina buna, sta bine pe drum si are clasa, chiar daca-i subcotata; cumnatul meu are un A6 care-i considerat mult peste Rover si in afara de chestia cu 4x4 care-i geniala in rest ii gasesc mai degraba minusuri; am avut inainte BMW, buna masina (suspin inca dupa tractiunea spate) dar ma simt mai bine in asta.
Si apropos de ceea ce s-ar putea crede nu stau mai de loc pe forumul asta, atata doar ca am un browser si un client de email deschis si raspund la mesaje; beculetul verde arde saracu' aproape incontinuu pentru ca nu vede ca intre timp eu fac cu totul si cu totul altceva (adica lucrez).

tot respectul

alegerea iti apartine..cu totii sper ca muncim crede-ma un week-end complet nu am avut de vreo 4 ani garzi peste garzi.oricum iti multumesc pt tot ce faci pe forum. mai rar intalnesti in viata asa oameni

si week-endul asta plec maine dimineata si ajung acasa luni seara asta e upu smurd

cipyfree 08-04-09 17:29

Re: Fan Rover 75 ??

salve tuturor
fratiorul meu a venit din anglia acum 2 sapt si a adus un rover 75 albastru inchis, arata belea, insa cum tb sa plece din nou se gandea sa lase masina in tara. ar vrea pe ea 2500 euro - adik banii pe care i-a dat pe masina. stie cineva unde ar fi cel mai potrivit de pus un anunt?
a da si niste date: motor 1,8 benzina, an 2000, 95000 mile, binenteles volan dreapta
nu stiu daca pretul e mare sau mic, astept pareri
p.s. am mers prima data cu un rover, da cand m/am intors in renault ma simteam neprotejat ca intr/un matiz, daca aveam posibilitatea o pastram pt mine

gogu72 13-04-09 17:06

Sal all. Fratilor am dat lovitura. Sunt super fericit ca am rezolvat problema ambreiajului si asta la un pret care reprezinta exact jumatate din cel cat afi trebuit platit la un service. Dupa 4 luni de cautari si studiu am gasit modalitatea de a scapa de cosmarul pompei de ambreiaj care este una din "bubele" Roveru-lui 75. Cred ca stiti cu totii ca o pompa noua este in jur de 1000 -1100 lei (plus manopera de inlociure) iar eu am rezolvat totul cu 650 de lei. Cine are nevoie de ajutor (de inlocit pompa de ambreiaj) sa ma contacteze la tel: 0723512293 sau 0740173194 si stabilim mai multe detalii. Oricum am dat lovitura, sincer va spun, tot efortul a meritat din plin. Ambreiajul functioneaza perfect si nu mai spun ca exista si chit de reparatii pentru el. Nu vreau sa par lipsit de scrupule dar credeti-ma ca am petrecut nopti intregi in fata PC-ului cu tot felul de programe autio si scheme ale masinii dar cum am mai spus a meritat. Asteptat sa ma contactati si sa o sa va ajut cu cea mai mare placere. Oricum va asigur ca ati facut o alegere perfecta cand ati luat o astfel de masina (eu o am de 5 ani) si bafta multa tuturor posesorilor de Rover!

A uitasem, scuze de eventualele greseli dar tastatura mea e de tot c....ul! Si oboseala isi spune cuvantul (vin de la atelierul auto la care imi petrec timpul liber, masinile sunt o pasiune a mea), dar unde deja ma asteapta inca un Rover 75 sa ii repar ambreiajul!

workaholic_ro 13-04-09 17:15

A facut-o si un rus din Siberia. A adaptat un cilindru de BMW care-i metalic si se pare ca tine.

gogu72 13-04-09 17:29

Nu e doar cilindrul ci sunt mai multe piese care trebuiesc schimbate (adaptate) dar crede-ma ca ambreiajul e super ok (ma refer la presiunea necesara din pompa) si in plus i-am pus si o supapa de siguranta intre pompa si cilindru pentru a nu pierde din presiune. Poate ca daca o sa ne intalnim vreodata o sa vezi ca e o chestie super desteapta, sper sa iti pot dovedi. Bafta multa in continuare!

workaholic_ro 13-04-09 18:08

Quote:

Originally Posted by gogu72 (Post 2234531)
Nu e doar cilindrul ci sunt mai multe piese care trebuiesc schimbate (adaptate) dar crede-ma ca ambreiajul e super ok (ma refer la presiunea necesara din pompa) si in plus i-am pus si o supapa de siguranta intre pompa si cilindru pentru a nu pierde din presiune. Poate ca daca o sa ne intalnim vreodata o sa vezi ca e o chestie super desteapta, sper sa iti pot dovedi. Bafta multa in continuare!

Adevarat. Sistemul de fixare care difera plus problema cu rezervorul. Originalul are si el saracu' o supapa intre etansarea primara si secundara, din pacate etansarea primara e mai mult decat modesta.
Cel din plastic costa peste 100 GBP la mama lui, se mai adauga transportul si...e prost.
Varianta ta, daca e fiabila, are un pret care mi se pare ok.

Zebeleizis 14-04-09 22:59

Vă salut!
@gogu72
Mă bucur că cineva din Harghita este fan Rover. Eu sunt braşovean, angajat la Cluj, lucrez la Gheorgheni şi locuiesc la Topliţa şi intenţionez ca imediat ce voi avea puţin timp liber pentru deplasare să-mi iau unul. Spune-mi, te rog, cum se comportă pe drumurile din zonă?

desheu 22-04-09 19:33

workaholic as vrea sa iau legatura cu tine sa m ajuti in problema ce mi-a aparut.am scurgeri pe un furtun de la cutia automata.....m-ar interesa niste schite cum se schimba si cat mai multe detalii

gabrielghinea_m 23-04-09 09:41

Salutare,

Am nevoie de un sfat. Ce ulei imi recomandati pentru un motor diesel 2000 cmc, 101 hp? Masina este un 45.
Ma gandeam la Mobil 1 5W40 Turbo Diesel , dar nu stiu daca e alegerea corecta.

Numai bine!
G

Highman 27-04-09 06:38

de ce nu iei Castrol?

gabrielghinea_m 27-04-09 21:54

Salut G. E mai bun? Merci pt sfat.
;)

gogu72 27-04-09 22:10

As vrea sa fac o remarca, poate ca o stiti cu totii, dar grupul BMW ( ma refer in special la motoarele diesel, care sunt si pe Rover 75) foloseste uleiurile din gama Castrol. Eu am facut 4 schimburi de ulei ( imediat vine al 5 -lea, mai am 1500 de km) si am folosit Castrol Magnatec Diesel 5 W 40 si pot sa va spun ca sunt super multumit. Schimbul il fac la 15000km si totul e ok. Important este sa faceti si schimbul de filtre simultan cu cel de ulei ( mai putin cel de la clima care se poate inlocui la 2 schimburi ). Va doresc sa va bucurati cat mai mult de alegerea facuta si "sa parcurgeti cat mai multi km intre doua santuri fara evenimente!".

workaholic_ro 28-04-09 07:58

Quote:

Originally Posted by gabrielghinea_m (Post 2271578)
Salut G. E mai bun? Merci pt sfat.
;)

Greu de spus daca e mai bun si Mobil1 e marca serioasa. Atata doar ca Mobil1 vandut in Romania e in general facut in Turcia iar Castrol vine din vest, nu stiu daca asta afecteaza calitatea sau nu, increderea in schimb sigur.
Eu folosesc Magnatec 5w40 full sintetic, dar nu varianta diesel (2.0 V6) si sunt multumit, desi sunt rumori pe forumurile englezilor cum ca nu s-ar potrivi Castrol cu Rover. Ma tem ca sunt basme si mituri, cum adica o marca de ulei sa nu se potriveasca cu un motor si sa fie buna o alta cu aceleasi specificatii. Otelul de Rover e "Castrol not friendly" ? Poate doar culoarea flaconului sa nu se asorteze. :) Mai sunt "experti" care sunt impotriva uleiurilor complet sintetice, cica semi ar fi mai bune, n-au argumente dar asa li se pare lor.
Am mai avut in motor Igol 5w40 sintetic si Magnatec 10w40 semisintetic. Castrol-ul semi s-a colorat mai repede decat Igol, in rest n-am vazut nici o diferenta.

arni 28-04-09 10:15

Quote:

Originally Posted by workaholic_ro (Post 2272234)
Greu de spus daca e mai bun si Mobil1 e marca serioasa. Atata doar ca Mobil1 vandut in Romania e in general facut in Turcia iar Castrol vine din vest, nu stiu daca asta afecteaza calitatea sau nu, increderea in schimb sigur.
Eu folosesc Magnatec 5w40 full sintetic, dar nu varianta diesel (2.0 V6) si sunt multumit, desi sunt rumori pe forumurile englezilor cum ca nu s-ar potrivi Castrol cu Rover. Ma tem ca sunt basme si mituri, cum adica o marca de ulei sa nu se potriveasca cu un motor si sa fie buna o alta cu aceleasi specificatii. Otelul de Rover e "Castrol not friendly" ? Poate doar culoarea flaconului sa nu se asorteze. :) Mai sunt "experti" care sunt impotriva uleiurilor complet sintetice, cica semi ar fi mai bune, n-au argumente dar asa li se pare lor.
Am mai avut in motor Igol 5w40 sintetic si Magnatec 10w40 semisintetic. Castrol-ul semi s-a colorat mai repede decat Igol, in rest n-am vazut nici o diferenta.

salutare tuturor. mi-am adus masina din r moldova meseriasu mi-a facut-o ca noua revopsita polish la portiera nici nu iti dai seama ca nu e schimbata. atentie m-a costat 350 euro am si ramas cu 450 euro de la asigurari. apropo de ulei eu folosesc mobil 1 full sintetic cred ca e 5w40 cica asta e recomandat, am impresia ca la castrol pe cutie scrie ca e recomandat pt vw dar in final e aceeasi ca doar nu se topeste masina de la un ulei sau altul. cine imi zice la urmatorul schimb de ulei ce bag masinutza are 220000 km nu stiu care e chestia cu 5 sau 10w depinde de km. mersi anticipat

alex MG ZR 160 28-04-09 10:48

Quote:

Originally Posted by workaholic_ro (Post 2272234)
Otelul de Rover e "Castrol not friendly" ? Poate doar culoarea flaconului sa nu se asorteze. :) Mai sunt "experti" care sunt impotriva uleiurilor complet sintetice, cica semi ar fi mai bune, n-au argumente dar asa li se pare lor.
.

desi ma bag ca musca in lapte, aceste recomandari ale producatorului de masina sau uleiuri au in spate un test facut :

se testeaza diferse piese ale motorului cu diverse uleiuri ( piese: axe cu came , pistoane...)

si in conditile de lucru se realizeaza niste uzuri ale materialului. daca la un ulei e mai mare decat la altul , producatorul il va folosi pe cel din care rezulta uzura mai mica.

stiu asta ca ceva timp am vandut ulei si la un curs organizat de un producator de uleiuri ni s-a explicat asta .

PS: eu folosesc castrol rs 10w-60 la a mea:)

workaholic_ro 28-04-09 12:55

Quote:

Originally Posted by arni (Post 2272506)
... nu stiu care e chestia cu 5 sau 10w depinde de km...

Fluiditatea la rece.

arni 28-04-09 18:00

Quote:

Originally Posted by workaholic_ro (Post 2272879)
Fluiditatea la rece.

si uite asa m-am intrebat si eu oare cat va rezista bijuteria mea sa nu fie atinsa dupa ce am revopsit-o . fix o saptamana. am gasit-o in parcare bara din spate zgariata rau de tot. oligofreni cretini am sa renunt la condus

gogu72 31-05-09 19:24

Workaholic_ro, te rog ajuta-ma intr-o problema mai delicata as zice eu: stii ca ma schimbat pompa de ambreiaj cu cea de BMW dar acum am o problema serioasa " imi intra apa in masina cand ploua" si nu stiu ce sa fac. Oare de la ce sa fie cauza si cum as putea sa o remediez.Am incercat aproape toate variantele( silicon, tot felul de garnituri la pompa de ambreiaj, etc.) dar in zadar. Ai vreo idee sau vreun sfat, sunt cam "amarat" ca nu pot rezolva problema.Multumesc anticipat!

workaholic_ro 01-06-09 09:40

Quote:

Originally Posted by arni (Post 2273651)
si uite asa m-am intrebat si eu oare cat va rezista bijuteria mea sa nu fie atinsa dupa ce am revopsit-o . fix o saptamana. am gasit-o in parcare bara din spate zgariata rau de tot. oligofreni cretini am sa renunt la condus

Am o urma de cheie pe aripa stanga-spate, trei din patru colturi usor atinse prin parcari, usoare zgarieturi pe geamul soferului din cauza mizeriei locale...as zice sa te linistesti sau sa schimbi tara ca poporul n-ai cum.

workaholic_ro 01-06-09 09:42

Quote:

Originally Posted by gogu72 (Post 2368298)
Workaholic_ro, te rog ajuta-ma intr-o problema mai delicata as zice eu: stii ca ma schimbat pompa de ambreiaj cu cea de BMW dar acum am o problema serioasa " imi intra apa in masina cand ploua" si nu stiu ce sa fac. Oare de la ce sa fie cauza si cum as putea sa o remediez.Am incercat aproape toate variantele( silicon, tot felul de garnituri la pompa de ambreiaj, etc.) dar in zadar. Ai vreo idee sau vreun sfat, sunt cam "amarat" ca nu pot rezolva problema.Multumesc anticipat!

N-am umblat niciodata la ambreiaj, nu stiu ce-as putea sa-ti recomand, poate un burduf elastic daca gasesti ceva potrivit.
Ai verificat gurile de scurgere din spatele compartimentului motor ? Daca sunt infundate povestea cu apa in masina va fi problema ta cea mai mica, se ineaca ECU si atunci sa vezi bai.

Payulik 26-06-09 19:30

salut as vrea sa`mi cumpar si eu un rover imi puteti da niste sfaturi?? la ce ar terbui sa ma uit prima data as vrea motoru de 2.0 diesel

mersi

workaholic_ro 26-06-09 19:52

Quote:

Originally Posted by Payulik (Post 2440511)
salut as vrea sa`mi cumpar si eu un rover imi puteti da niste sfaturi?? la ce ar terbui sa ma uit prima data as vrea motoru de 2.0 diesel

mersi

Nu prea ai la ce, daca arata bine, trage si nu fumega, nu zdrangane nimic si nici o avarie nu behaie sau clipeste nu mai ramane decat sa-ti placa si sa-ti convina pretul.
Asigura-te ca n-a fost lovita; nu fleacuri si zgarieturi, accident. Rugina nu cauta ca nu gasesti.
O carte de service la zi e iarasi un plus, eu personal nu pun mare pret pe asta dar unii zic ca e o asigurare in plus.
Vezi ca e unul pe forum de vanzare, arata bine si nu mi se pare scump.

Payulik 26-06-09 20:34

ideea ii ca eu imi iau din anglia si acolo is mai ieftine volanu pe dreapta nu m`are deranja ca am mai avut 3 masini cu volan pe " invers" deci aian nu`i problema

mersi de sfaturi

sosinghirca 01-08-09 20:45

salut am un rover 75 cdti ....l-am cumparat de nou in noiembrie 2003 ,din februarie 2009 (123000 km) am avut pentru prima data probleme cu pompa de ambreiaj de la pedala,am cumparat noua dar din doua in doua zile trebuie sa aerisesc....mecanicul sa uitat sub cutia de viteze si nu sunt scurgeri de la rulmentul de presiune. poate careva dintre voi a avut aceasi problema ....va rog cine se pricepe sa-mi dea un sfat .....multumesc sorin tg mures 0742484503

sosinghirca 01-08-09 20:53

da sunt fan rover am cumparat-o de noua in 2003 pret ,calitate fara cuvinte...
eleganta ,stil ,confort, putere intr-un cuvant dizain englezesc cu seriozitate nemteasca.
GHIRCA SORIN
TG MURES tel 0742484503

Zyxy 01-08-09 21:01

Fanilor, am si eu o problema cu clima la Roverul meu(2.0 V6-2000). este defecta sonda(intrerupatorul) de pe una din conductele de AC, cea subtire...Nu stiu unde s-o gasesc, ca la magazine am incercat fara succes. Cum fac rost de asa ceva? Am sunat si la bulangii de la Landatelier, le-am dat datele pe care mi le-au cerut si au spus ca ma suna sa-mi comunice un pret...am asteptat mult si bine si tot nu am primit vreun raspuns...s-au smecherit si astia! Poate ma puteti ajuta intr-un fel, multumesc.

sosinghirca 01-08-09 21:09

Quote:

Originally Posted by adisan 45 td (Post 1587324)
ambreajul e hidraulic....sti cumva cum se aeriseste cilindru "master"ca nu am gasit nici un aerisitor....daca ai rover tre sa sti...daca nu ...nu cred......trebuie schimbat cilindru din spatele pedalei...dar nu stiu cum sa aerisesc...nu vad nici un aerisitor nici la cilindru "slave"de pe motor.....

cu cheie de 13 si de 8 la baza filtrului de motorina este un capat de teava cu un aerisitorsa faca cineva pedala si sa tina apasata la fund ....atunci desfa si inchide repeta de doua trei ori si e ok.
sorin ghirca 0742484503

19 BAS 09-09-09 22:09

daca stie cineva unde as putea gasi la un 75 disel cam tot ce tine de directie...brate st,dr bielete,capete de bara,bucsi,cap planetara st,dr de preferat noi ca de sh m-am saturat...bineinteles la un pret cat mai mic.:-(

marcellr 10-09-09 06:05

ANGLIA....ANGLIA.....:)
La noi adaosuri minim 300%
M.

PS. dar nu trebuie sa schimbi cam multe ?
Ai avut un eveniment cu masina ?
da si tu mai multe detalii....

19 BAS 10-09-09 18:20

nu am avut nici un eveniment numai ca incet incet s-au dus....la drumurile care le evem numai dacia 1300 rezista...masinile din ziua de azi sunt comerciale ...parerea mea.ehe bratul de pe stanga are un pic de joc nici nu stiu ce sa fac sa il schimb?cel de pe dreapta e dezastru...la prima strigare asa informativ am gasit brat 530 ron si bucsa care se prinde pe brat 250 ron ATENTIE bucsa! se poate schimba separat ,bieleta 90 ron buc,capat bara 80 ron buc...

gogu72 12-09-09 10:02

Vand Rover 75 2.0 CDT "Charme", impecabil ca functionare si aspect, pentru cunoscatori, detalii la tel. 0740173194 sau 0723512293.

workaholic_ro 19-09-09 13:34

Quote:

Originally Posted by 19 BAS (Post 2628410)
....la drumurile care le evem numai dacia 1300 rezista..

Nimic mai fals dupa parerea mea, povestea cu drumurile si dacia, bujiile sinterom si benzina romaneasca etc. sunt mituri cu parfum patriotic.
1300 e o adunatura de table potrivite in jurul unui motor destul de reusit pentru vremea lui. Doar atat ca e mult mai usor de "carpit", ceea ce la o masina nu poti sa faci.

iuli1406 13-11-09 07:42

AM FACUT SI EU ACELASI LUCRU,MERGE POMPA DE BMW, M47,DAR MARE ATENTIE.....E MAI GROASA POMPA SI CREEAZA UN VOLUM MAI MARE DE LICHID CAND IMPINGE....TREBUIE LASATA NEAERISITA,VA FI SI UN PIC MAI "MOALE"
SUCCES TUTUROR

workaholic_ro 13-11-09 07:56

Quote:

Originally Posted by 19 BAS (Post 2628410)
nu am avut nici un eveniment numai ca incet incet s-au dus....la drumurile care le evem numai dacia 1300 rezista...masinile din ziua de azi sunt comerciale ...parerea mea.ehe bratul de pe stanga are un pic de joc nici nu stiu ce sa fac sa il schimb?cel de pe dreapta e dezastru...la prima strigare asa informativ am gasit brat 530 ron si bucsa care se prinde pe brat 250 ron ATENTIE bucsa! se poate schimba separat ,bieleta 90 ron buc,capat bara 80 ron buc...

"Dezastrul" e de obicei din cauza bucsei care are cauciucul rupt, ea preia cea mai mare parte a socurilor. De obicei pivotii scapa, deci bratul poate fi ok. O bucsa rupta se traduce printr-un joc fata-spate de 1 cm sau mai mult. Lateral - nu.
Daca nu ti-ai rezolvat intre timp problema cauta-l pe Remus Jucan de la capoda.ro
remusjucan(AT)capoda.ro
Abia acum vad unde locuiesti. Remus e ...din Gherla :-P

workaholic_ro 13-11-09 08:56

Quote:

Originally Posted by iuli1406 (Post 2803304)
AM FACUT SI EU ACELASI LUCRU,MERGE POMPA DE BMW, M47,DAR MARE ATENTIE.....E MAI GROASA POMPA SI CREEAZA UN VOLUM MAI MARE DE LICHID CAND IMPINGE....TREBUIE LASATA NEAERISITA,VA FI SI UN PIC MAI "MOALE"
SUCCES TUTUROR

Cu tot respectul, idea cu "perna" de aer nu e buna. Solutia corecta este limitarea cursei pentru a avea acelasi volum de lichid dislocat.

marcellr 13-11-09 09:08

intrebare: pompa de BMW este macar la jumatate de pret ? sa merite artificiul ?

Care ar fi avantajele sa folosim alt model decat cel original....?

M.

workaholic_ro 13-11-09 09:21

Quote:

Originally Posted by marcellr (Post 2803476)
intrebare: pompa de BMW este macar la jumatate de pret ? sa merite artificiul ?

Care ar fi avantajele sa folosim alt model decat cel original....?

M.

E unul din punctele slabe. Cilindrul de BMW e mai ieftin, mai fiabil si, din cate stiu eu, reparabil.
Varianta optima ar fi sa reproiecteze cineva cilindrul de Rover, dar e o poveste cu timp si cu bani.
Sunt de altfel mai multe puncte unde se poate interveni la Rover cu mici imbunatatiri.
Pana una-alta am reusit sa repar suportul inferior de la motor. :D E pe masina de vreo saptamana, pare sa tina. Am "scutit" vreo 300 de lei, cheltuielile cu noul amortizor de soc sunt sub o suta.

adrian nicolae 29-11-09 19:27

salutare tuturor pasionatilor de rover ,am si eu un "tanculet" si sunt foarte multumit de ea

adrian nicolae 29-11-09 20:03

poate sa-mi spuna cineva cam cat de dificil e sa schimbi bucsa de la brat multumesc anticipat

adrian nicolae 29-11-09 20:08

salutare,stie cineva cat e de dificil schimbarea bucsei de la brat (partea din spate a bratului) multumesc anticipat

All times are GMT +2. The time now is 01:56.

- Copyright 2026 4Tuning