Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masina mea Daewoo (https://forum.4tuning.ro/111-masina-mea-daewoo.html)
-   -   TANK (Tico '95) (https://forum.4tuning.ro/111-masina-mea-daewoo/184843-tank-tico-95-a.html)

Tank 15-01-12 21:08

Re: TANK (Tico '95)

ms tazzule

AmunDei 26-01-12 21:54

Ce sa zic, n-arata rau :P

cernobal1986 02-02-12 09:52

frumoase jantele! cat te-au costat si de unde le-ai luat...? sper ca nu sunt prea indiscret :P

Tank 02-02-12 15:58

Quote:

Originally Posted by cernobal1986 (Post 4860081)
frumoase jantele! cat te-au costat si de unde le-ai luat...? sper ca nu sunt prea indiscret :P

le-am luat de la un coleg de facultate. le avea pe un matiz. si legat de pret... le-am luat bine :D

cernobal1986 02-02-12 16:31

Quote:

Originally Posted by Tank (Post 4860636)
le-am luat de la un coleg de facultate. le avea pe un matiz. si legat de pret... le-am luat bine :D

Buun, oricum sunt belea jantele, am gasit mai devreme postarile lui si am vazut ca este din Ploiesti baiatul cu matizul...oricum sa le stapanesti sanatos si multi km cu ele, dar daca te razgandesti, sa nu le mai ti, dami de stire plz :D

Tank 02-02-12 16:35

Quote:

Originally Posted by cernobal1986 (Post 4860707)
Buun, oricum sunt belea jantele, am gasit mai devreme postarile lui si am vazut ca este din Ploiesti baiatul cu matizul...oricum sa le stapanesti sanatos si multi km cu ele, dar daca te razgandesti, sa nu le mai ti, dami de stire plz :D

ms. daca o fi sa le dau...voi posta pe aici :D

Tank 04-03-12 20:26

1 Attachment(s)
azi am schimbat bucsa de jos de la coloana de directie, ca era facuta zob (vezi poza) si imi juca volanul si batea in ultimul hal cand luam curba (multi mecanici incercau sa-mi bage pe gat ca e caseta de directie...bullshit) in fine... am montat-o si e super acum...si am descoperit ca poti regla volanul pe adancime, din suruburi ce-i drept.. si l-am tras spre mine la maxim, si e mult mai comod acum

sorin_maican20 04-03-12 21:25

Tu cred ca ai un Tico mai special. O fi posibil la toate? Eu as vrea sa il dau mai departe.

Tank 04-03-12 21:41

Quote:

Originally Posted by sorin_maican20 (Post 4914303)
Tu cred ca ai un Tico mai special. O fi posibil la toate? Eu as vrea sa il dau mai departe.

pai ne uitam, ti-l fac eu. la mine era prins la jumate initial, cred ca asa e la toti ticalosii...deci..cred k merge indepartat. la urmatoarea intalnire ticoclub ne uitam, ok?

sorin_maican20 04-03-12 22:23

Perfect!

vali-05rzj 06-03-12 08:30

PUNE ,MA POZE SI TU ,SA VEDEM SI NOI
egoistule:D:D:D:D:D:D

Tank 06-03-12 15:40

2 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by vali-05rzj (Post 4916827)
PUNE ,MA POZE SI TU ,SA VEDEM SI NOI
egoistule:D:D:D:D:D:D

la ce sa pun poze? ca nu mai am :P momentan sunt concentrat sa cumpar toate piesele necesare ca sa pun mecanica la punct pt jantele cele noi. Azi a facut tanku meu 192.000km. inca putin si ii fac buletin :D

Pun o poza cu un bord pe care l-am facut la caterinca si din plictiseala anu trecut.. dar de vro 2 zile ma cam gandesc la el... ce parere aveti? o dau in cocalarie cu el? eu totusi am indoieli

vali-05rzj 06-03-12 15:56

MA ,MIE BORDU IMI PLACE ,CRED INSA CA TREBUIA SEMNELE ALEA CIUDATE DE PE LA 100 KM/h , avind in vedere greutatea si siguranta lu TICO.
asa in mare e unicat

Tank 06-03-12 15:57

asta asa e :)

STREET 06-03-12 17:47

Quote:

Originally Posted by Tank (Post 4914161)
azi am schimbat bucsa de jos de la coloana de directie, ca era facuta zob (vezi poza) si imi juca volanul si batea in ultimul hal cand luam curba (multi mecanici incercau sa-mi bage pe gat ca e caseta de directie...bullshit) in fine... am montat-o si e super acum...si am descoperit ca poti regla volanul pe adancime, din suruburi ce-i drept.. si l-am tras spre mine la maxim, si e mult mai comod acum

pe catalogul de piese unde iti arata caseta explodata ii piesa numarul 12?
bucsa din teflon? care tine cremaliera? pe partea dreapta? cat costa cum se schimba?

Tank 06-03-12 17:56

Quote:

Originally Posted by STREET (Post 4917630)
pe catalogul de piese unde iti arata caseta explodata ii piesa numarul 12?
bucsa din teflon? care tine cremaliera? pe partea dreapta? cat costa cum se schimba?

nu am schimbat-o pe cea de la caseta. ci pe aia de la coloana de directie...de sub bord. toata coloana are 4 suruburi + inca unu care fixeaza crucile cardanice. le desfaci, scoti mufele de la contact si blocu de lumini si ai scos coloana. e bine sa scoti volanul inainte. si ca sa ajungi la bucsa...nu e greu. in partea cu volanul e un inel de siguranta...il scoti pe ala si scoti coloana din "carapace". problema e ca, ca sa schimb bucsa..ar fi trebuit sa scot crucile de pe tija (e asamblare presata cu caneluri) si nu am avut cu ce sa le scot, trebuia inrosit...si o presa hidraulica. si riscam sa stric crucile, asa ca am preferat sa tai bucsa in 2 cu o freza cu disc si am pus-o asa...avand in vedere k nu sunt cine stie ce solicitari acolo, sper sa ma tina. bucsa a costat 25lei si am gasit-o numai in targoviste.

cea de la caseta e mai ieftina...undeva la 8-10lei

Tank 20-03-12 07:58

am patit-o urat...dar bine ca nu s-a terminat si mai urat... mi-a pocnit o garnitura de la cilindrul de frana de pe spate stanga...si ca prin minune tot lichidul de frana s-a gandit sa iasa pe acolo... azi il schimb...astept sa ma sune de la magazin sa vad daca au si conducte de frana ca le-as schimba si pe alea (sunt ruginite si au hexagonul cam dus). nu cred k voi putea pune poze ca e masacru acolo. trebuie curatat si degresat tot, inlocuit pistonasul... facuta aerisire...etc..

AmunDei 20-03-12 10:48

...spalat iar jantele? :-P

Tank 20-03-12 12:01

2 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by AmunDei (Post 4941057)
...spalat iar jantele? :-P

inca nu le-am pus pe alea. sunt tot cu tablele. am schimbat pistonasul ala, am reglat sabotii, facut aerisire , si am frane cum n-am avut niciodata... acum incepe cautarea de cauciucuri :D

pun si cateva poze si cu diferenta dintre placutele vechi si cele noi...mai exact 1mm, si le schimbasem acum 30.000km si putin... foarte proaste

dany_pkt 21-03-12 12:01

Quote:

Originally Posted by Tank (Post 4941152)
inca nu le-am pus pe alea. sunt tot cu tablele. am schimbat pistonasul ala, am reglat sabotii, facut aerisire , si am frane cum n-am avut niciodata... acum incepe cautarea de cauciucuri :D

pun si cateva poze si cu diferenta dintre placutele vechi si cele noi...mai exact 1mm, si le schimbasem acum 30.000km si putin... foarte proaste

La mine tine frana de mana dupa reconditionare la 4 clik-uri si frana de picior pac pac:)

Tank 21-03-12 15:25

Quote:

Originally Posted by dany_pkt (Post 4942910)
La mine tine frana de mana dupa reconditionare la 4 clik-uri si frana de picior pac pac:)

te-am luat... la un click pleaca foarte greu si la 2 e inghetata :D

sorin_maican20 21-03-12 21:10

Va spargeti in click-uri :).

Va fac pe toti. La al 7-lea click si inca mai merge.

Frane adevarate domne la masinile astea. La 1000 km te mai dai jos, mai desfaci tamburu, mai strangi frana. Ce sa mai, calitate koreana.

georulz 21-03-12 21:26

La mine ridici frana de zici ca e mansa de avion...abia pe la 8-9 clickuri incepe sa puna frana...dar de pus frana pune...& btw nu are nici o legatura cate clickuri face frana cu, cat de bine tine ea :rolleyes2

Poti sa o pui la 2 clickuri sau la 8... tot pe tamburi apasa sabotii, dar ca sa zicem ca ai cursa mai lunga daca sunt mai multi dinti sau ai de unde sa tragi mai cu forta de ea daca ai mai putini dinti :D

Tank 21-03-12 21:41

Quote:

Originally Posted by georulz (Post 4943813)
La mine ridici frana de zici ca e mansa de avion...abia pe la 8-9 clickuri incepe sa puna frana...dar de pus frana pune...& btw nu are nici o legatura cate clickuri face frana cu, cat de bine tine ea :rolleyes2

Poti sa o pui la 2 clickuri sau la 8... tot pe tamburi apasa sabotii, dar ca sa zicem ca ai cursa mai lunga daca sunt mai multi dinti sau ai de unde sa tragi mai cu forta de ea daca ai mai putini dinti :D

eu am "furat" procedura de reglare cand am fost acum 4-5 ani cu ea in service... si exact asa faceau..reglau franele in functie de frana de mana... doar ca ei lasau sa mearga vro 3 clickuri.. eu am mers putin mai departe, pana la limita. cred k daca mai dadeam un dinte la autoreglaj deja se infrana roata.

georulz 21-03-12 22:22

Quote:

Originally Posted by Tank (Post 4943837)
eu am "furat" procedura de reglare cand am fost acum 4-5 ani cu ea in service... si exact asa faceau..reglau franele in functie de frana de mana... doar ca ei lasau sa mearga vro 3 clickuri.. eu am mers putin mai departe, pana la limita. cred k daca mai dadeam un dinte la autoreglaj deja se infrana roata.

Hmm nu m-ai inteles... de reglaj, da, de la frana de mana se regleaza din cele 2 suruburi. Ideea e ca de acolo tensionezi cablurile adica frana de mana sa traga mai de jos de cabluri, dar tot cu aceeasi forta trage de ele, pentru ca cablul de frana de mana la maneta este pe o rotita, pe principiul scripetelui. cat despre autoreglaj te referi sa dai un dinte inainte, ca ala normal il pui la pozitia zero...sau sabotii sa fie cat mai apropiati de centru, respectiv departati de tambur si la primele frane fiind dispozitiv de auto reglaj...dinti aia sar pana la limita cat sa nu atinga tamburul in timpul rotirii iar interstitiul ala dintre tambur si sabot sa fie minim :D

Tank 21-03-12 22:29

Quote:

Originally Posted by georulz (Post 4943929)
Hmm nu m-ai inteles... de reglaj, da, de la frana de mana se regleaza din cele 2 suruburi. Ideea e ca de acolo tensionezi cablurile adica frana de mana sa traga mai de jos de cabluri, dar tot cu aceeasi forta trage de ele, pentru ca cablul de frana de mana la maneta este pe o rotita, pe principiul scripetelui. cat despre autoreglaj te referi sa dai un dinte inainte, ca ala normal il pui la pozitia zero...sau sabotii sa fie cat mai apropiati de centru, respectiv departati de tambur si la primele frane fiind dispozitiv de auto reglaj...dinti aia sar pana la limita cat sa nu atinga tamburul in timpul rotirii iar interstitiul ala dintre tambur si sabot sa fie minim :D

n-am umblat la cele 2 suruburi de la cablu, stiu si de ele ca am schimbat cablul o data...urata senzatia cand se rupe... si ca sa reglez ala am distantat sabotii din "chestia" aia de la autoreglaj, pana cand se auzea un huruit mic cand invarteam tamburul. rezultatul e ca frana de mana tine de la primul click si cand calc pedala de frana...pai se opreste masina imediat, inca nu m-am obisnuit cu ea.. azi am pus frane ca incepatorii :))

Fireburn_03 22-03-12 07:32

nu e bine sa tina de la primul. din cate tin eu minte am citit in carte mai de mult si zicea ca trebuie sa tine intre 3 si 8 parca :D

dany_pkt 22-03-12 11:16

asa stiam si eu:) inainte sa reglez tamburii am detensionat cablul de frana ;)

bila20042005 22-03-12 15:57

Quote:

Originally Posted by Tank (Post 4050669)
am modificat plafoniera, am umplut-o de smduri...pun cateva poze cu pasii si rezultatul

cat ma costa sa imi faci si mie o plafoniera ca a ta?:D

cernobal1986 22-03-12 22:56

Quote:

Originally Posted by Fireburn_03 (Post 4944232)
nu e bine sa tina de la primul. din cate tin eu minte am citit in carte mai de mult si zicea ca trebuie sa tine intre 3 si 8 parca :D

asa am reglat si eu cand am schimbat cablul ...la 7 click maxim(asa reglam si la dacie)...la primul clic agata putin dar la al 2-lea deja tinea ceva mai bine...acum dupa ceva uzura imi agata la al 3-lea clik .

green_e30 26-03-12 21:24

1 Attachment(s)
Pentru fratele TANK cu dedicatie:lol:!

Tank 27-03-12 20:38

10 Attachment(s)
o mica sedinta foto...cu telefonu :D

Tank 27-03-12 22:58

1 Attachment(s)
urmatorul sticker:
(multumiri lui GRIN)

e valabila treaba..chiar atinge :))

green_e30 27-03-12 23:02

Cu placere TANKule:lol:!
Dai o bere:)))!

bila20042005 28-03-12 15:33

stiti cat mi-a cerut unu ca sa imi colanteze batranica? 6000 Ron daca vreau si garantie 1 an de zile :-O WTF....i-am zis...frate,TICO,nu autobuz...Pai daca aveam vreun Jeep,sau stiu io ce alta masina de dimensiuni mari...cat imi lua?6000 mah...???

sorin_maican20 28-03-12 20:05

Stickerul ala, fara scris si cu masina dreapta, nelasata, merge de Sticker pt Club Tico. Arata prea bine sa nu il facem stickerul oficial. Se vede clar ca e tico si respecta si realitatea.

Tank 28-03-12 21:40

1 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by sorin_maican20 (Post 4954622)
Stickerul ala, fara scris si cu masina dreapta, nelasata, merge de Sticker pt Club Tico. Arata prea bine sa nu il facem stickerul oficial. Se vede clar ca e tico si respecta si realitatea.

ma gandeam si eu...dar...l-as lasa pe asta pt NO FAT CHICKS... mai am unu din fata. tot grin mi l-a facut, pe vremea cand vroiam sa-mi fac un club cu un tovaras.

GRIN, dai o bere ca iti fac reclama :))

Tank 28-03-12 21:49

9 Attachment(s)
Azi am remodificat luminile de la panoul de comanda de la ventilatie. Se lumineaza mai uniform acum.

green_e30 28-03-12 22:08

Daca vreti sa schimbati sigla tico club doar trebuie sa imi spuneti pentru mine este ca si o joaca sa fac sigle si asa mai departe TANKu stie cate sigle am facut si la cluburi auto si pentru el si o gramada:lol:!

Tank 28-03-12 22:24

da?...pe bune? pfoaaaaaa :))))

All times are GMT +2. The time now is 18:55.

- Copyright 2026 4Tuning