![]() |
Re: Mercedes CL65AMG vs BMW M6
Einstein1984 la urmatoarele legale din constanta, daca se tin tot pe aer. kogalniceanu aduc la start la liniutze un camion Volvo FH12 de 420cp si o sa demonstrez ca pana la 90 la ora nu se tin 1/2 din masinile asezate la start.
Un astfel de camion pleaca cu viteza 4 pe mare de pe loc schimband urmatoarea treapta abia pe la 50-60 si daca este si automat nu se pierde timp la schimbul treptelor. Btw un prieten cu o dacia nu a putut sa se tina dupa mine pana la 90(fiind limitat electronic) si aveam si semiremorca agatzata dupa mine. |
The_Mask esti facut gramada ma tata , ti-am mai spus si ma simt nevoit sa repet , nu intereseaza pe nimeni de camionul tau volvo , cand discutia este despre M6 vs CL...rezuma-te la asta ;)
Nu vad ce impresie as putea face , rugandu-te sa stai la banca ta si sa iti vezi de tastatura ta,ONTOPIC.... Si inca ceva , nu ma intereseaza nici un fel de moderator , dar din discutiile astea nu "capat" decat niste informatii care chiar nu ma instereseaza....posteaza in alta parte de camionu` tau;) |
daca nu`ti convine nu citi, nu accesa forumul asta, citeste LEGISTALTIA si asa mai departe, am facut o paranteza la ceea ce se discuta cu privire la motoare de capacitati litrice ridicate, dar pentru tine conteaza doar alea care se gasesc la shell/omv pe care le impingi cu mana.
Si btw lasa refresu si get a life, ca nu-ti da forumul asta de mancare, sau faptul ca ai "n" posturi facute numai din aberatii/offtopicuri/atragerea atentiei altor useri/sau injurii la adresa altora spre a ne demonstra inteligenta ta;) |
The Mask, daca ai vreun filmulet cu utilajul as vrea sa vad. Sincer! Ca tot fac unii misto pe aici de dieseluri.
|
Quote:
|
"Pustiule daca tu ai impresia ca faptul ca tocmai ai intrat la o facultate te face mare zeu te inseli amarnic." Mersi, chiar ma face sa ma simt mai tanar:P
Hopaa.... am lovit coarda sensibila. Da, intr-adevar copile, ce conteaza daca n-ai fost destul de destept sa intri la facultate? :)) Liceu macar ai? sau ai terminat profesionala? Si dupa felul in care tot eviti sa spui ce masina ai (sau daca ai) deduc ca ori ai ceva coaja ori nimic... mai de graba nimic, pentru ca la capitolul experienta in conducere esti ZERO (nici nu auzise de frana prin downshifting pana sa-i spun eu). Evident ca pentru astfel de om nu conteaza placerea de a lua viraje pentru ca n-a simtit-o vreodata. Pentru un astfel de om totul exista numai in mintea sa, dupa date luate de pe net si netraite. Si la fel ca pentru un astfel de om expresii ca echilibru dinamic, distributia greutatii, sub/supravirare, feelingul volanului ori setup-ul suspensiei au aceeasi importanta ca o cutie de creta. Placerea in condus vine, culmea, datorita curbelor. Nush cata satisfactie ai sa mergi 2 ore cu 300 la ora pe un traseu perfect drept! Pana si pe autobahn mai sint curbe. Chiar am sa fac un topic sa vad parerea celor de aici visavi de sursa placerii de a conduce. "Quote: Nu vorbesc de sindromul turbo lag sau on/off cand ai cuplu moderat si dintr-odata ci de faptul ca pur si simplu e prea mult cuplu. Eventual prea multa putere.Si in cazul asta,ar trebui ca nimeni sa nu mai produca masini mai puternice de 250 CP.Sau 150,ca si aia e prea mult. " Nu, Race, vorbesc de prea mult cuplu. Eu de am 470cp la 650-700Nm. Crede-ma ca as prefera sa-i am la vreo 500, dar la turatie mare. Cuplul mare ajuta la "cruising" la 1500rpm in ultima treapta, dar in condus sportiv poate deveni deranjant. "La BMW ai o plaja de 3.200 RPM,la AMG 2.500 RPM,deci clar BMW e mai bun...nu ?" DA. Si la MB e mai aproape de 2000... Acuma urmeaza partea in care tampenia e egalata doar de lipsa de privire in ansamblu. Fiti toti atenti cum ii demontez frumos toata ipoteza si cum il fac de %%%... "V10 are la 5.100 RPM ~340 CP.AMG are la 4.000 RPM 410 CP." El zice ca asta e dovada certa ca 55AMG e mai bun. Cetateanul spune ca "Demultiplicarea nu are nimic de-a face cu puterea la roata,ci pierderile in transmisie." ASTA E CEA MAI MARE TAMPENIE PE CARE AM AUZIT-O IN VIATA MEA! Ce legatura sa aiba cu pierderile din transmisie?? Are STRICT cu puterea & cuplu la roata. SL55AMG are un raport final de demultiplicare de 2.82 si M6 de 3.62. Adica la MB puterea care iese din cutie se inmulteste cu 2.82, iar la BMW cu 3.62. La aceeasi putere care intra in diferential, BMW o sa scoata de 1.2837 ori mai multa putere ca mercedes. Pentru Stimabilul conteaza doar puterea si cuplul la volanta, ca sa vedeti ce destept e. Bun... BMW 340cp, MB 410cp. Cum BMW are dif-ul cu 28% mai "scurt" ca MB facem urmatorul calcul pentru a calcula puterea LA ROATA, adica cea care conteaza in the real world. Pentru simplitate presupunem ca avem cutia in "direct drive", adica un raport de demultiplicare de 1:1 (cum e a 4a sau a 5a la mai orice masina. BMW 340 X 3.62=1230.8cp la roata. MB 410 X 2.82= !surpriza! 1156cp la roata. Din cele 2 puteri se scad pierderile din transmisie, care la o cutie automata cu transmisie spate sint in general de 20% (MB) si la o cutie manuala cu transmisie spate (SMG e bazata pe o cutie manuala, nu auto) de aprox 17%. Asadar puterea finala va fi 1021cp la BMW si 925cp la MB. Ca sa fie si mai evident, pentru a vedea diferenta, avem 340cp la care adaugam 28% datorita difului mai scurt si avem 436cp fata de 410cp. Diful mai scurt, de 3.62 fata de 2.82, e posibil sa fie pus pentru ca motorul se poate tura mai mult! Bineinteles se poate pune si la MB, dar asta inseamna ca trebuie sa schimbi vitezele mult mai des si Vmax scade cu aproape 30% Asta ca sa inteleaga omu ca mai sint si avantaje ale motoarelor de turatie. Totodata, datorita cuplului mai mic, componentele de transmisie sint mult mai usoare si deci avem si avantaj de greutate. Luam fiecare motor cu TOATE avantajele si dezavantajele lui. Si culmea... M6 accelereaza mai repede ca SL55! Si e doar cu 0.1s mai incet ca CL65 (0-60:4.4 vs 4.5) care are cu peste 100cp mai mult. Da... Iar visavi de CEA MAI MARE TAMPENIE PE CARE AM AUZIT-O IN VIATA MEA, o repet, "Demultiplicarea nu are nimic de-a face cu puterea la roata,ci pierderile in transmisie", am demonstrat ca uite ca are legatura cu puterea la roata. Practic o defineste. Puterea la roata se calculeaza Pmotor X demultiplicarea din cutie X demultiplicarea finala. De ex 129cp X 2.5(treapta a 2a) X 4.10 (diferentialul). Din asta se scade pierderea din transmisie (cutie, ax cardanic, dif) care se datoreaza mai mult FRECARILOR INTERNE intre roti dintate, rulmenti etc si care nu are NIMIC de a face cu rapoartele de demultiplicare si dai dovada de perseverenta in ...inteligenta daca mai continui sa sustii asta. Faptul ca un dif are 2.82 si altul 3.62 creste pierderea din transmisie nu? sau ca o cutie are a 5a in raport de 0.69:1 fata de 0.83:1 scade pierderea nu? :)) Dar e evident ca Stimabilul va face orice incercare disperata sa ma contrazica, chiar si in aceasta etapa. Pe langa ca nu stie sa piarda, isi simte atinsa barbatia daca nu "imi arata el mie" ce barbat adevarat si destept e. Concluzia care se trage e ca, in general, la aceleasi dimensiuni (deci nu comparam S class cu seria 1) masinile cu motoare mai mici si mai turate, la aceeasi putere isi permit sa fie mai usoare si vor depasi masinile cu motoare mari sau turbo, care scot puterea din cuplu, nu din turatie. In primul rand la capitolul dinamica si placere in condus, dar si la acceleratie. Trebuie doar sa fie indeplinita conditia egalitatii de putere si de dimensiune. Adica daca vei compara o masina de 4.1m cu una de 4.7, e clar ca vor fi kg in plus care nu au legatura cu ansamblul motor/transmisie/suspensie. Hai sa luam 3 masini reprezentative cu putere aprox. egala: Koenigsegg CC(4.19m, 1100kg si 665cp supercharged) , Enzo(4.7m, 1365kg si 660cp aspirat, putere din turatie)si Zonda F(4.4m, 1230kg,602cp aspirat,putere din cuplu). Koenggssgiggsegg e de dimensiunea unui Seria 1 si plusul de greutate datorat felului de a obtine puterea din cuplu e contracarat de minusul de greutate datorat dimensiunilor. Enzo e de dimensiunea unui Seria 5 si multe kg in plus se datoreaza acestui fapt. Zonda e de dimensiunea unui seria 3. E clar de ce in acceleratie koenigsegg scoate 3.2s, datorita celor 1100kg. Fiti siguri insa ca daca enzo ar fi fost facut sa fie cat un seria 1 si nu cat un seria 5, la aceeasi putere ar fi fost cu mult mai usor si ar fi accelerat mult mai repede. La fel, daca ar fi fost de dimensiunile unui seria 3 ar fi fost cu mult mai usor ca Zonda care are motor mare care scoate puterea din cuplu. Si asa diferenta la acceleratie intre Enzo si Zonda e de 5sutimi, 3.65 fata de 3.60. Iar Enzo cantareste 1365kg fata de 1230! Iarasi, Z06 e si ca greutate, si ca dimensiuni, cat un seria 3, nush de ce e comparat cu un GT. Daca mergem in aceeasi clasa de masini si la aceeasi putere, motorul aspirat de turatie va castiga intotdeauna. Faza pe care a zis-o einstein1984 cu "ia-ti camion" nici eu n-o puteam spune mai bine. La fel si faza cu "sa ne lasi in pace"... obrazNICK Ba fratilor sunteti rau in balarii , continuati-va cearta pe privat Couldn't agree more. Eu chiar acum lansez invitatia Stimabilului, insa nu cred ca o va face. Si stiti de ce? Pentru ca el nu vrea sa argumenteze ceva de dragul schimbului de idei si a perfectionarii reciproce, el vrea sa demonstreze ca el e destept si oricine zice altfel e prost. Si vrea ca toata lumea sa vada asta, sa-l aprecieze si sa aiba macar aici, in lumea virtuala, un loc in care e bine vazut. E genul de om care se ridica in ochii lui coborandu-i pe altii(foarte urat!), iar asta poate veni din frustrare, poate veni din ratare... Eu nu vreau sa ma cert cu nimeni, la inceput am fost foarte dragutz, el de la primul mesaj a inceput cu atacurile la persoana. O vreme m-am facut ca inchid ochii, dar pentru un om de teapa lui asta se interpreteaza ca un imbold de a face atacuri si mai dure. Eu am venit aici pentru a vedea ce pareri mai au alti oameni, el a venit ca sa si-o impuna. Eu abia astept sa-mi demonstreze cineva ca am gresit, pentru ca asta inseamna ca invat ceva, el a venit ca sa predea lectia acelora multi si prosti, care nu se pot compara cu el ca nivel. Si, la fel ca profesorul care da 3 la cine nu scrie comentariul la teza exact cum l-a dictat el, nu accepta pareri dizidente. Eu insa intotdeauna am avut puterea de a recunoaste sus si tare ca am gresit. Dar asta DUPA ce mi se demonstreaza. Dar Stimabilul trebuie vazut ca preda celor "neinitiati", chiar si cu o argumentatie subreda. Si trebuie vazut cat de DUR e cu cei ce nu i se supun. Cred ca viata lui reala e... trista. Deci Race, esti de acord sa nu mai postezi aici si urmatorul mesaj sa-l primesc in privat? Evident nu, pentru ca tu vrei sa fii vazut de membrii forumului ca te impui, nu te intereseaza ideile in sine. Ai cunostinte in domeniu, desi doar teoretice si nu poti privi mai incolo de o etapa, dar faci si erori grave si ti le folosesti gresit, pentru a impune omul din spatele lor. Tu nu esti interesat sa progresezi, sa inveti, esti interesat doar sa ii scuipi pe altii. Esti exact genul de oameni care trebuie incet-incet sa dispara de pe forumurile romanesti in general pentru a ne ridica si noi la nivelul celor din Vest si a putea avea un fan Schumacher cu un fan Alonso care pot purta o discutie in contradictoriu fara atacuri si intr-o atmosfera destinsa. |
Am continuat discutia cu tine pentru ca aveam impresia ca stii despre ce vorbesti.Dupa faza cu puterea la roata multiplicata/demultiplicata de rapoartele de transmisie,e clar ca nu are sens sa ma obosesc.E ca si cum ai incerca sa explici ecuatii diferentiale unui om care nu stapaneste bine adunarea si inmultirea in baza 10.Daca un om cu minime cunostiinte de mecanica va citi paragraful in care "imi demontezi frumos toata ipoteza" se va...pe el de ras.Nu prea e cazul aici...
Era chiar ciudat de ce majoritatea userilor mult mai avizati in domeniu decat toti cei de pe sub-forumul asta (inclusiv decat mine) nu posteaza la sectiunea VERSUS...acum inteleg de ce.E inutil,pentru ca nu dai decat de oameni incuiati care habar n-au despre ce vorbesc,si nu pot fi convinsi cu argumente.Asa ca puteti continua linistit discutiile cu argumente bine puse la punct gen "masina germana e germana frate","mie imi place aia deci e mai buna","tata are marca X si e cea mai tare",plus clisee si legende urbane. |
mey....eu zic ca orice atzi zice orice atzi face io zic ca BMW-u ee tot BMW si trebe sa recunostetzi ca sunt cele mai bine facute ca masini si sunt puse la foarte multe teste.nu zic ca si mercedesurile dar...eu tot pa BMW ma duc.dak faq un accident ...si sunt in bmw stiu ca nu mor ...pre repede:D:)) da in mertzan..nuhst zoiu` :DPeace on you allz
|
...
V-am zis eu ca nu se poate abtine. Mai omule, de ce nu mi-ai dat pe private? Da...
Nu te supara, dar tu esti cel care da dovada de limitare crasa in gandire. Inca nu cred ca ai contraargumente la tampenia pe care ai debitat-o cu demultiplicarea care are de a face cu pierderile din transmisie. Defapt cum face el e ca daca isi da seama ca a dat-o-n bara, mai bine tace si muta discutia atacand pe alta parte decat sa zica "da, am gresit". Exemplul clasic se face cu Nm la roata. Nm_motor X demultiplicarea din cutie X demultiplicarea din dif. Eu am vrut sa arat de ce puterea in cazul lui M5 e in relativ cu SL55 cu 28% mai mare ca valoarea initiala, ca pe tine te interesa numai puterea masurata la volanta. Tare cred eu ca tu n-ai nici cel mai mic habar de ce inseamna ecuatiile diferentiale, cred ca ai auzit-o de la vreun amic care a reusit sa intre la facultate. Si cand spun putere la roata nu ma refer la WHP ce se scoate la dyno! In cazul asta ei trebuie sa stie neaparat ce raport ai in treapta in care faci testarea si ce raport ai in dif. Ei masoara Nm la roata pe care il impart cu produsul demultiplicarilor din cutie si dif, apoi vad care e curba de cuplu a motorului cu scaderile datorate pierderilor din transmisie, adica Nm la roata. Uite ca si aici Nm la roata are 2 intelesuri: odata cei efectiv masurati, care sint de nivelul miilor in primele trepte si cei de pe dyno sheet. Adica ai 420Nm la volanta si 370Nm la roata. Dar totodata la 4000rpm in treapta 1 ai 2300Nm la roata. Nm rezultati DUPA impartire se inmultesc cu turatia si cu constanta 1/7023.5 si asa se obtin caii la roata. Ce vor ei sa spuna se refera la cati cai raman dupa pierderile din transmisie. Asta e puterea la roata folosita de lumea toata si aici am gresit uitand sa spun ca NU la cazul asta ma refer. Toata argumentatia mea mergea spre a arata sporul de 28% pe care il are motorul de turatie dupa ce trece de dif. Dar sa zici o prostie ca cea ca demultiplicarea influenteaza pierderile din transmisie cred ca si elevul de clasa a 2a s-ar prinde ca tot acelasi procent il pierzi, ca ai 3:1 sau 4:1. Oare de data asta o sa reusesti sa-mi raspunzi pe PM? Sau mai bine, sa nu raspunzi deloc? Eu postez la VERSUS pentru ca vreau sa vad opiniile altora, mai ales la ce am eu de spus. De invatat si pentru discutii tehnice am locsorul meu pe bimmer.roadfly din US, unde sint oameni foarte bine informati, iar unii chiar se ocupa cu tuningul. De acolo am invatat enorm si invat in continuu. Bineinteles insa ca nu e singura sursa. Iar daca tu zici ca cei ce postam la VERSUS sintem niste oameni incuiati, prosti si retardati, du-te nene unde vrei si lasa-ne in pace! |
Quote:
bmw e tot bmw frate.. da ce sa-i faci ca mercedes e tot mercedes... avea un vecin unu mama ce mai mergea pe ulitza... btw race are dreptate ca in majoritatea cazurilor :D |
Quote:
Quote:
Chestia cu "100 CP la motor cu raport total al transmisiei de 4 inseamna 400 CP la roata" nici un elev de clasa a 6-a cu coeficient de inteligenta peste 50 nu cred ca ar spune-o. Tu n-ai cea mai vaga idee ce a aia putere,lucru mecanic,cuplu.Ba puterea e mai mare la roata,ba Nm,ba sunt doua feluri de Nm la roata :lol: Asta se intampla cand habar n-ai despre ce e vorba,cauti ceva cu google,pricepi putinul de care esti in stare si apoi le torni si speri sa impresionezi lumea.Si chiar merge cu cei mai multi,adica cei care pricep chiar mai putin decat tine (surprinzator,dar se poate si asta). Observa contributia ta la acest topic:non-sensuri tehnice,unele crase,insulte gratuite,profiluri psihologice (daca esti la psihologie s-ar explica toata prostia ta crunta). Si apropo de faza cu "vrei sa te fii vazut de membrii forumului bla-bla",cine a tot facut referiri la ceilalti ? "Spuneti voi fratilor cum e","lasa-NE","fiti atenti cum ii demontez ipoteza" etc. Clasic pentru un idiot care incepe sa constientizeze propria prostie..."hai sa cer ajutorul haitei".Penibil e un termen care nu te descrie decat in foarte mica masura. Asta e ultimul post sau PM pe care ti-l adresez,pentru ca nu meriti sa-mi pierd timpul cu tine.Ca sa folosesc un citat celebru,"orice prost se crede geniu".Iar prostia te face incapabil sa realizezi cat de prost esti,deci e un cerc vicios din care nu poti iesi. Poti sa-ti scrii linistit mesajul de "vedeti fratilor ca l-am facut,o sa ma ignore pentru ca i-am dovedit ca am dreptate",o sa-ti castigi admiratia haitei de oameni al fel de informati si inteligenti ca tine,si toata lumea e fericita.Pacat ca are forumul optiunea "location",faci renume prost ardelenilor.Pacat ca nu se dau banuri pentru prostie...dar atunci nu ai mai fi activat pe nici un forum. |
Race are in proportie de 99% dreptate.Nu inteleg de ce trebuie sa insultati gratuit.
|
Am vazut mai tarziu noul tau thread,si nu mai pot edita.La lista de tampenii debitate se adauga si cele scrise acolo,cum ar fi "la un motor cu puterea extrasa din cuplu schimbi mai des decat la unul cu puterea din turatie","turatia la un motor aspirat de cilindree mare e mai mica decat la unul turbo".Iar pentru faza cu masele,uita-te (n-o s-o faci ,ca ti-am mai zis asta de multe ori,dar ca idee) la masele pentru Z4M Coupe 3,2 litri/343 CP si Corvette/Z06 cu motor de 6/7 litri si putere 405/505 CP.Toate coupe-uri cu doua locuri,BMW-ul cel turat avand si cele mai mici dimensiuni.
Ai vazut ce argumentat si logic e primul reply apropo...distractie placuta ! Eu o sa ma abtin,doar sa citesc si sa rad. |
Mai debil mintal si frustrat ce esti cum zici de mine ca am probleme? Hai sa vorbim de capacitate intelectuala, hai sa vorbim de orice ca te iau clar in orice domeniu &&&% cu ochi ce esti! La 24 de ani n-are permis, n-are masina, n-are slujba ca vad ca toata ziua e pe net si probabil sta cu parintii. Si te dai tu mare expert in masini. Ia las-o mai moale! Ti-e ciuda ca stii ca nu o sa ajungi vreodata la nivelul meu. Si nu ma refer dpdv material.
Nu, nu sint la psiho, sint la Drept la stat pe loc bugetat si cu bursa de merit! Fatza de profesionala de 2 bani pe care ai terminat-o tu... Nu uita ca tu esti cel care a inceput cu insultele TOTAL gratuite. Eu am tacut la inceput, apoi ti-am zis "critica ideea, iar nu persoana" dar tu, la fel ca Tnos care era mai ceva ca tine, tre sa-ti demonstrezi barbatia. Vai, ce om jalnic! Sincer, fa lumii un serviciu si impusca-te, din cauza unor oameni ca tine tzara noastra are un renume asa de prost. Bine ca am scapat de tine. Bineinteles un om inchis la minte ca chestia aia nu poate sa priceapa ce am spus cu "o expresie, 2 intelesuri" si de aceea o neaga, ca orice persoana cu IQ negativ. Odata avem curba de cuplu motor care e scrisa pe foaia de dyno si care e numita "wheel torque" = cuplu la roata. Pe de alta parte, avem cuplul obtinut la o anumita turatie dupa ce trece prin cutie si diferential - care au rolul de a multiplica forta ce ajunge la roata. Astfel un 850CSi la 4000rpm are 2339Nm la roata in treapta 1, 1393 in a 2a, 891 in a 3a etc. Este si un tabel foarte frumos pe e31.net daca tot vorbim de site-ul asta. Pe de alta parte, un 850CSi pe dyno are 450-470Nm la roata ca si cuplu maxim. Depinde din ce unghi privesti. Sper din suflet ca restul oamenilor de pe forumul acesta nu sint ca forma asta parazitara de viata. De obicei sint extrem de jovial si deschis cu toata lumea atata vreme cat nu se fac atacuri la persoana. Sa vedem cum o sa arate etapa post-race... Asta bineinteles daca se abtine sa nu posteze. Oricum cu gunoaie umane de nivelul lui nu mai vreau sa am a face. -RESPECT AND BE RESPECTED- |
Sincer vreau sa gasesc un fan Mercedes care sa aduca argumente mai serioase ca "toate mercedesurile sint mai bune ca bmwurile" ca sa citam pe cineva... Cu care sa nu ajung niciodata sa fiu de acord, dar sa si putem glumi cand vine vorba si intotdeauna sa ne respectam. In US, daca treci de segmentul 16-25 de ani, vezi fani mercedes care posteaza pe forumuri bmw si vice-versa, fac afirmatii care contrazic parerea generala de pe forumul respectiv, dar cu toate astea sint extrem de respectuosi si sint tratati cu cel mai mare respect. Daca au sau nu dreptate e intotdeauna pe plan secund.
|
cearta poate continua pana va spargeti capetele..
sau intelegeti ca aceste 2 masini sunt in clase diferite si nu sufera termeni de comparatie.. au 4 roti tractiune spate .... si cam atat |
sper din suflet ca s-a terminat aici!...
inainte de asta, vorbeam de faptul ca genul de clienti pentru aceste 2 masini nu se prea suprapun, in sensul ca cel ce isi ia CL65 isi ia pentru ca poate merge in ultima treapta la 1500rpm, ca masina pluteste deasupra drumului si te detaseaza complet de el, ca poti merge cu 300 ore in sir si sa te simti ca la 200. Cei ca si-ar lua M6 sint nemultumiti tocmai de ce sint multumiti primii, adica detasarea de drum, cutia automata, directia prea vaga pentru o masina sport. Pe ei ii intereseaza sa fie agera, sprintena, sa schimbe rapid si precis, sa nu existe inertie in directie samd. Sint fosti posesori de M3 care vor totusi ceva care sa nu le rupa coloana la drum lung. Daca adeptul CL65 nu ar avea bani, nu si-ar lua M6 si un CL55 sau 500. |
Mercedesurile sunt renumite pentru ca pot sa calatoreasca la 250km/h fara probleme toata ziua, probabil din cauza lungimii ultimei viteze. M6 ar fi o masina mai mult pentru un drum montan, cu viraje unde sa se vada potentialul tractiunii spate si al handlingului oferit de BMW. Dar ca si un GT nu cred ca se descurca la fel de bine ca si un CL. Mercedesul e masina celor 5 zile de munca iar BMW a weekendului. Oricum nu sunt multe cazuri de genu, adica nu prea intalnesti oameni care sa aiba masina de servici CL65 :lol:, dar in orice caz sunt mai multi decat cei care au M6.
|
Quote:
|
nu-s deacord cu catalogarea asta... serios...
nu poti pune asa problema, cu masina de week end si masina de work... cel putin nu la modelele astea |
Cineva vota m6-ele cica pt pretul de doua ori mai mic decat al CL-lului.Ca si cum pretul CL-lului ar fii nejustificat de mare.Eu cred ca CL-lul celor de la Mercedes a demonstrat inca o data ca Mercedes e in fata BMW.CL e o masina suprema....LUX si PUTERE...BMW nu poate fii niciodata peste Mercedes ca brand.
|
prin 2008 parca or sa scoata bmw seria 8 care este concurent direct pt CL, deocamdata seria 6 e praf in ochi, peste clk si sub CL.
|
seria 8 e singurul BMW care imi place...restu sunt...vrajeli...
sunt curios cum o sa arate...:D |
Quote:
Pentru voi vad ca pretul nu e prea important.Daca una costa jumate cat cealalta nici nu mai are rost sa le compari. |
Pai cum? Ce e mai scump nu e automat si mai bun? :))
|
Ba daaaaaaaaaaa! Si asta e motivul pentru care Mercedes face cele mai bune masini din lume! https://forum.4tuning.ro/images/smilies/icon_smile.gif
|
ioooooi :lol:
Daca e sa o luam asa, Veyronu e cea mai tare si asta nu imi convine Amandoua is faine, numa daca ar fi sa cumpar una dintre ele m-as zgarci si as lua M6 |
Parerea mea ca la banii lui.. CL nu ar trebui sa mai aiba limitare la viteza
|
Quote:
|
Quote:
|
si CL65amg ii limitat la 250 ? nu stiu de ce am impresia ca nu e
|
Este, ca toate masinile germane.
|
nu si Porscheurile :)
|
Dc sa pierzi garantia daca limitarea este scoasa la Mercedes.. + ca mai dai si niste bani in plus sa ti-o scoata.. Mi se pare acum chiar aiurea daca e cum zici tu
|
Corect GabiByte. Dar un Porsche are alt scop in viata decat un CL.
|
nu stiu ce scop are in viata dar as prefera oricand un CL/SL in locul unui posche
|
glumesti nu? serios acuma
|
Fara nici un fel de indoiala M6!
|
chiar nu glumesc... sunt mai special
|
Avand in vedere ca nu esti in stare sa scrii Porsche (cu P, ca a fost numele unui om), e clar ca esti mai special.
|
| All times are GMT +2. The time now is 10:11. |
- Copyright 2026 4Tuning