![]() |
Re: Ford Focus ST Vs. VW Golf GTI
degeaba are 25 de cai in plus daca nu stie (masina, nu soferu') sa ii aseze pe asfalt. nu e prima data cand un GTI face un RS. tare sunt curios si de ST.
aia cu 2-3 masini a fost tare... ar fi curios si Speeder sa se dea cu el. sa vedem si cu manula cum sta. |
gti rullleeeezzzzzzzz:))))) forver
|
BYG'u: cum vine te anunt si ne dam sa vedem daca am facut o alegere buna... lol... chiar daca ma face GTI'u tot ST pentru mine :)
|
pai normal , nu conteaza dak te fac sau nu , ne dam sa vedem si noi ce si cum... si pt mine conteaza prima data sa imi placa masina si apoi dak fuge bine, e si mai bine :P
|
3 Attachment(s)
Primul ST adus pe cale oficiala in Romania este cel de la Casa Auto Brasov.
Si din cate stiu eu e ca din patru curse cu un GTI le-a castigat pe toate. Noi avem comandate 2 un Electric Orange si un Performance Blue in 5 usi, care urmeaza sa vina in max 2 sapt.Voi posta poze. Pana atunci... |
Nu toate gti-urile sunt la fel si nici soferii !!!!! astept un ST sa ma convinga !!! :evil: :twisted:
|
sa vezi ce ti-o iei in freza daca e cat de cat bun ca sofer infusion, sa vezi ce-o sa ne radem dupa
|
tase_astra: ala de la brasov e primul din romania... Al meu care vine in 2 zile o sa fie al 2'lea, si pana acum nu si'a mai comandat nici o pers fizica masina asta la noi in tara. Tot ce vine sunt comandate de showroom ford...
Si un mic offtopic: Sa vedeti neaparat "mascota" celor de la BDT Ford... Un GT40 rosu nou :) |
stii tu ....intro cursa, totul nu se rezuma numai la 0-100 km/h :)
conteaza si dupa suta... si aici se poate schimba situatia... |
oricum, succes GTI... oricare ar fi ala.
si pt fanii ST, cautati revista SPort Auto frantuseasca, cu topul celor mai bune 50 de masini sport din productia actuala, unde ST e pe 40 si ceva si golful mai sus. mult mai sus. ;) |
Quote:
Cat despre ST cele 2 le avem comandate si noi pe "showroom Ford" |
Vis-a-vis de ce a spus speeder are foarte mare dreptate. Eu am un clio sport de 182cp care face suta in 7,1sec si pe 400m o iau de la gti 5 (cel cu cutie manuala)de nu ma vad in conditiile in care acesta face suta in 7,2 sec.
Revenind la topic pot sa spun ca golf gti per asamblu este o masina echilibrata ce iti ofera cam tot ce iti doresti(intr-o anumita masura) de la o masina cu valente sportive. Cu ford ST nu am mers dar din ce am citit pare a fi o masina senzationala si spun asta avind in vedere performantele dinamice , motorul cu 5 cilindri in linie care trebuie sa sune bestial si look-ul, insa is curios sa aflu pretul cu toate taxele in conditiile in care fiind motor de peste 2 litri are accize de 11%. Deci pina am sa aflu pretul cu toate taxele aleg Ford Focus ST. |
@alexSHO....de ce sa razi ma ?? ai tu ceva mai bun ? atunci taci draq
|
Quote:
|
eu ingamfat ?? te inseli prietene. dak ma face bv lui , e masina mai buna , dak mie asta imi place asta mi-am luat . sau ce crezi k e prima masina care ma face ?? stai lin k sunt cu sutele , cu miile , asa k nu m-ar deranja chiar deloc sa pierd , si oricum sansele sunt spre el , ar fi o surpriza si pt mine sa castig , eu doar vreau sa vad diferenta cum am spus si mai devreme , dak iti deschideai ochii vedeai . hai k nu are rost sa ne certam , poti sa crezi ce vrei .
|
byg-ul va bate st-ul stock deoarece el are soft :)
|
Quote:
de unde are soft? |
@zgb...ink nu am soft ...pt k nu m-am hotarat de unde sa imi pun...
posibil MTM . |
ford-ul st are intradevar 25 cp in plus dar are performante mai slabe. cautati top gear.
|
nu am gasit gti-ul in clasamentul topgear! in schimb st-ul este acolo! http://www.topgear.com/content/tgonb...times/thestig/
|
Quote:
|
de la wolfsburg :D
|
ti-a dat cam 40 de cai dintr-o data cumva? nu de alta dar m-am dat cu un g5 gti cu soft abt (care din mai multe teste pe beltronics in aceleasi conditii si cu aceleasi setari i-a dat diferenta de 45-50cp) si a stat puuutin mai bine ca tine mai exact a fost 1-1...ce sa inteleg din treaba asta? ca golf 5 gti este o masina extrem de proasta (ceea ce ma indoiesc) sau o arzi cu minciunica :)
|
@zgb....la noi a fost 1-1 cand nu stiam sa plec cu ea si aveam un start f prost , nu vad cum cu un GTI ABT ai sta tot 1-1 ...???
|
Quote:
vreau si eu cu gti asta cu abt.. poa si invata omu sa plece..mam dat si eu cu unul facut la aspad, cik ink 60 cai in plus...dar neeeah..abia dupa 400 m ma depasit...de ce? k nu a stiut sa plece..cred :D |
aaam uitat :)
avea soft abt de la nurvil? |
ne-am dat din mers ca nota informativa!
hai ca oricum n-am chef sa ma contrazic cu voi mi se rupe **** ce aveti sau nu :) hf noi sa fim sanatosi after all :D |
Quote:
nici eu nu stiam sa schimb atunci ca aveam soft de prea putin timp iar motivul pt care a fost 1-1 atunci daca ai cat de cat fair play in tine a fost ca prima oara am ratat startul grav te astept sa ne dam again |
bineinteles . si eu am plekt prost oricum nu mai conteaza. nu ma stresez eu prea tare cine castiga si cine pierde .
|
trebuie sa fie fun si fair play nu conteaza cine castiga...asa consider ca ar trebui sa fie orice cursa
|
asa zici tu... ca mereu castigi!! :P
|
eeee...mai si pierd...si stau cu fruntea sus nu mi-e rusine! :) sunt un om corect
|
@infusion ....trebuie sa mai astept mult pana scoti la linie ST-ul ??? k tot astept de o luna sa vad dif intre ST si GTI . vbmenu_register("postmenu_491353", true); vbmenu_register("postmenu_491353", true);
|
Quote:
vrei sa rezolvam topicul asta, st vs gti , pe strada? :D |
Salut ...
Eu am fost acum in acelasi situatie, adica ... ce sa iau ... GTi sau ST ... Pana la urma m-am hotarit sa iau ST ... De ce? 1. Focusul e pe stock. 2. Arata mai bine decit Golful (mai ales portocaliu, luat de la Lambo :D ). 3. Carateristica motoruli este mai buna, trage de jos, ce e foarte bun pentru oras. 4. Scaunele Recaro (GTI are scaune foarte urate pentru mine). 5. 4 ani de garantie, fata de 2 la VW. 6. Kit de tuning, care este disponibil la repezentata Ford, care duce masina pana la 320 CP, cu trubina stock! Intercooler, evacuare, remap, BOV, admisie ... si masina ramane in garantie! 7. Stabilitatea mai buna decit Golf. 8. Focus acceleraza incredibil la viteze de genu 80-120 etc - comparatie --> http://img.photobucket.com/albums/v3...uff/times3.jpg 9. Focus are pret mai bun. 10. Romania e PLINA de GTI'uri ... vad cateva fiecare zi ... ST am vazut O DATA ... 11. Timpi mai bune ST are pe circuite decit Golful. 12. Franare ... Golful face de la 100 de km/h 39 de m. si Focus ST 37 de m. Ce imi plac emai mult la Golf este interior (calitatea) si am mai mare incredere in masini germane ... dar in momentul in care am garantie pentru 4 ani la Ford si pot sa o tunez la Ford fara sa o pierd ... numai ma interesazea :D ST va fi pentru mine masina de oras. Iau alta pentru modificari ... mai veche ... deci chiesti de genu garantie de 4 ani, cuplu de jos pentru oras, tuning de fabrica, fara se pierde garantie, erau chiesti foarte importante pentru mine. Si inca ceva ... am citit 15 pagini in acest topic si poate 1 PAGINA ERA ONTOPIC .... comentari de genu "Aleg STul ca e mai tare" sau "Aleg GTI ca am acum un VW" sunt ... pathetic. Bafta! |
Ma dak tot e adev ce spui u acolo , cei de la Top Gear sunt prosti k au ales GTI in loc de ST ???????????
Crede-ma k toti cei pe care ii vezi u cu GTi-uri prin buc au bani de ST ,oare de ce nu si-au cumparat ????????? Oare de ce ??? Oare eu de ce nu mi-am luat ST =)) =)) ......k e ford , knd intru in masina si vad interiorul de k..k..t ....sau lasa ! |
Quote:
WOW... nu stiam asta...totusi, perioada de garantie conteaza mult.. iar kitul oferit de ei fara sa iti pierzi garantia este la fel de important... ***i astia din romania ofera doi ani garantia, iar in afara este perioada de trei ani, nu mai stiu pe unde am citit... Sa o stapanesti sanatos si sa ai parte numai de bucurii cu ea si astept sa ne intalnim sa o vad si eu :P |
initial am vrut sa scriu mai mult, dar nu are rost . fiecare tine cu masina lui dar :
top gear a ales GTi in loc de ST la fel k si toti cei pe care ii vezi u cu GTI -uri pe strada . asta inseamna ceva , nu ???? |
prea multe golfuri aleg Focusu.Daca era vorba de mai multe masini nu as alege nici una nici alta.
|
GTI-ul pe handling e mai bun decat toate din clasa lui astra opc 240cp (auzisem ca are tren de rulare LOTUS nu stiu daca e adevarat) , focus st 225cp, megane rs 225cp si cu ce pm s-o mai bate...pe drag race e cel mai slab...per total masina e kart! piesa!
|
| All times are GMT +2. The time now is 13:43. |
- Copyright 2026 4Tuning