![]() |
Re: viteze maxime cu cielo
Eu nu am zis ca e falsa poza, am zis doar ca e varza vitezometrul si ca indica viteze aberante. Chiar asa, cum de ai obtinut asa putere-greutate? Mi se pare putin deplasat ce zici tu acolo...
Ma repet, nu mai credeti in ce indica vitezometrul... daca vreti viteza reala, faceti-o cu un Pocket PC cu GPS, asa cum scriam mai sus. |
a meu ii korean si are 950 de kile in talon
am dat jos panourile de usi scos roata de rezerva ca mi-am bagat solutie din aia pentru anti dezumplat am scos cutia de la fltru si am pus conic am scos tuburile de la filtru si le-am pus sin aluminiu cu pereti ff subtiri am castigat cateva kile 110 cai i-am facut filtru tobe cip umpic axa modificata pistoanele mai multe cielo-ul meu are 86 adica avea 86cp stock din fabrica asa ca pana la 110 nu o fo mult |
Quote:
1. Cielo are 1080 kg 2. DOHC are 86Cp si 16V 3. injectia se taie undeva intre 6300 - 6500 rpm Si eu cunosc pe cineva care a testat un Cielo cu GPS pana la 195 km/h....asa ca las-o balta cu calculele tale matematice!!! |
cielo cu 195...voi sper ca nu credeti ceea ce afirmati...nu contesta nimeni ca pe vitezometru nu atinge asemenea viteze...dar ralitatea demonstreaza ca sunt departe de realitate...Cat despre kent8..cum ai ajuns la 880 kg??..roata de rezerva are 5 kile..panouri usi hai inca 10...deci?...ca sa nu mai zic ca e aberanta ideea ca din filtru si "un pic axa modificata" (adica ce i-ai facut i-ai dat cu patentu.. laf ) ai castigat 110-86=24 cai IMPOSIBIL...cipul ti-a dat maxim 10 cai...aaa si sa nu uitam un detaliu major...Daca e cielo coreean nu are cum sa aiba 86....Coreenele au avut motoarele sohc 8v...deci...Ar fi bine sa nu mai visati cai putere si viteze maxime de 220-230 (asta chiar m-a speriat ;) )...un filtru sport de ex daca nu e montat ca lumea si nu functioneaza la parametri optimi poate sa iti mearga chiar mai porst masina...si daca e pus bine castigi hai sa zicem...1 ponei...:P Poate ca am fost putin offtopic..dar haideti totusi sa nu mai visam cai verzi pe pereti.
ps: la cielo daca ai mai multi cai pt o viteza maxima sporita sa nu uitam ca se tine cont si de raportul final din cutie...asadar....Ciao si AStept Argumente..;) |
PS: shadow si ce daca injectia se taie la 6500?..demultiplicarea din treapta a 5a oricum nu cred ca permite ca viteza maxima sa fie atinsa la turatia maxima...?sau nu am dreptate..?? ...2.Kent8...tobele la fel...daca traseul nu e facut de profesionisti care sa calculeze pantele respective..debit etc...e degeaba..si oricum din evacuare la motoarele mici nu se castiga mare lucru..intelegi tu?..mai ales la un motor de 1.5....
|
1 Attachment(s)
Pt. "KENT 8":un cielo pe dyno test.si ala nu minte.la 6000rpm intr-a 5-a are 202km/h.ma indoiesc ca tu ajungi cu cielo tau in a 5-a in conditii reale de drum la 6000rpm.sau si mai rau ..........la 220-230km/h.aberezi...parerea mea.
|
soryyyyy de intarziere in raspunsuri eu am facut topicul si nu am mai putut sa raspund.
1 test dyno e test nu sunt cionditii practice si difera de realitate dar iti da o orientare. 2 injectia t-io taie si in functie de treapta de viteza si nici masina nu se tureaza in treapta a cincea cum se tureaza in treapta a 2 a. 3 redman nu faci aceasi greseala pe care o fac si colegi mei care compara turatiile si viteza de la cielo cu un pasat. chiar daca au aproximativ aceeasi cilindree difera si cai nu cu foarte mult dar difera si o zic iarasi pentru ca este foarte important RAPORTUL DIN CUTIE si credema ca este testa de mine pe propria piele cu acelesi motor si aceeasi masina am probat trei cutii de viteza si toate trei mergeau diferit. asa te pun sa compari un 911 2.0 l cu un bmw tot de 2.0 lsi o sa vezi diferenta. dar nimeni nu este aberant si nu spune ca acele vitezometre de pe cielo in speta nu fura poate fura dar nu 20 25 km cum spuneti voi nu cred dar nici nu spun ca nu fura dar nu atat. kent8 daca ai alt motor spune ca viteze de peste 200km cu motorul de cielo fara modificari substantialre si la cutie nu se poate oricat am fi de subiectivi. |
hehe baieti datii pace la kent 8 ca asta abereaza peste tot!!!!
mai bine intrebatil cand a turat masina peste 4000 sa vedeti ce spune !!=))))))) niciodata !!;) kentule cand ai aprobare la linii sa ma cauti:)))) pampi |
Quote:
deci sa inteleg ca e adevarat ce spune Danutzu mai sus?? :)) |
danutzu, cand o sa ai masina nu dacie mai discutam
danutzu, pe mess sti care is, suna-ma si dau o linie, daca vrei vin cu alta masina cu dacia sa fie echilibrat roata de rezerva are catre 20 de kile nici decum 8 in talon scrie 930kg, pana la 1060 sau cat s-o spus este mult dupa 170 km fura..... |
Quote:
nu serios 20 de kg :rolleyes2 nici 8 dar nici 20 |
In primul rand masina are 1080kile in talon,daca scoti roata +panouri plasticarae,tetiere capul de la schimbator si alte furtune nu cred ca castigi maxim 20 kile... dar sa presupunem
Cat despre caii putere el are 80 pt. ca e motorul SOHC din fabrica si pana nu ajungi la dyno test nu poti spune ca are 110 cai iar dupa calculele de mai sus sunt destul de sceptic,interesanta e faza cu axa si pistoanele cat de modificate sunt...dar deja o dau spre OFF-TOPIC viteza maxima cu cieloul meu este de 190km/h la 4800rpm cu fosta SuperNova aveam la 180 46oorpm si la 5000rpm nu scria pe bord 200 dar atat dadea sa arate(eram in vale intr-adevar) |
mai motorul produce 80-85 de CP dar la roata sunt mai putin cu vreo 10% asta am vazut-o la TV la o emisiune...iar viteza pe bord este cu 10-15 Km mai mare decat la roata....oricum totusi eu cred ca cielo ajunge la 180 reali...asa cred....e de ajuns pt drumurile de la noi din tara....ca de la 150 in sus mori draq dak dai cu ea si se alege prafu si de masina....Eu am gasit pe o pagina un Cielo tunarit din toate punctele de vedere si avea afisat si Dyno test...avea 130Cp si viteza pe care o prinsese era de 230KM....pacat ca numai stiu pagina ca sa va convingeti....Stiu doar ca masina era cu numere de koreea.....akm sa nu ma luati la injuraruri.....oricum o masina dak e intretinuta cum terbuie poate sa functioneze klumea si dupa 300.000Km...asta am vazut-o(pe o skoda octavia din 2001...si mergea cu 180km fara probleme) dar masina avea toate verificarile la zi....iar orice piesa care se uza era schimbata...si folosea mereu lubrifianti in amestec cu uleiul.
|
1 Attachment(s)
Quote:
|
cielo chiar merge 200.si o roata de cielo are aproape 20 de kg,nu 5 kg cum zic unii.mi-as dori si eu sa am la masina roti de 5 kg fiecare.eu am pe logan jante wolf race pe 17,cu cauciucuri 205/50 si are 16,5 kg o roata.o roata normala de logan are 17 kg.oare sa fie cielo atat de smecher incat sa aiba o roata 5 kg?un OZ SUPERLEGERRA are 8 kg doar janta,si cu tot cu cauciuc are vreo 14 kg.si sunt cam cele mai destepte jante de serie care se vand pe la noi.
|
intrebati-l pe sebastian sau pe SEI cate kg are cielo evo1 al lor si apoi spuneti ca ala al baiatului nu poate sa aiba 800kg.
|
usurat putin si lasat mai jos din amortizoare,cielo 16 v merge 200,daca ai drum drept,ii intinzi cablul de acceleratie,si esti dupa revizie,adica filtre schimbate,ulei schimbat si eventual injectoare curatate.fara cipuri sau alte modificari.
|
cielo merge 230 lejer cand se plafoneaza intr-a 5-a
am vazut un filmulet facut de un neamt si l-o plafonat in fiecare treapta sa se vada calumea acu era blocat de aoclo unde resetezi kilomatraju sau ala cu sutele de metrii si masina mai merge se vedea cum urca turometrul nu stiu de ce nu-l pot urca pe net nici poze nu ma lasa :( |
Quote:
|
era pe retea un filmulet de vreo 15 minute
pe-o sosea dreapta....si i-o dat 1 apoi 2 s-o plafonat 3 plafonat 4 plafonat 5 plafonat si acu era lipit de ala de resetare a kilomatrajului.. apoi poate ca n-o mere...da masina aia mergea tre sa caut din nou pe retea filmu si-l postez daca pot.... poate ca-i fura kilometraju... sau si-o modificat tura la ac, sau chiar avea ceva sub capota omu |
Cand o sa te trezesti din visul asta frumos sa vii sa ne dam sa vezi ce poate un cielo cu modificarile alea care le-ai spus tu acolo. Cielo korean are 78 cp, nu 86. Filtrul ala conic in cel mai bun caz (in care l-ai montat cum trebuie) iti trage la fel ca inainte. Sunt convins ca inca ai jantele de 13 cu cauciucuri de 175. Stiu destui din astia ca tine.
|
imi cunosti masina de esti asa de sigur de ce spui ?
cum ai dedus ca am 175 pe 13? ar trebuii sa vi sa ne intalnim sa-ti arat talonu sa vezi si tu cati cai are un cielo korean, produs in koreea, adus de aoclo pe comanda speciala pentru tine si restu care nu cred ca in talon are 86 de cai. cand gasesc filmu cu ala il pun pe net sa se convinga lumea n-am spus ca are cat o avut in fabrica masina, cert ii ca-i cielo, si merge urat de tot |
ma Kent8 hai ca iti raspund eu:
pe un alt topic ai adresat o intrebare care incepea asa """""hai sa te intreb ceva , asa pe langa momentan am 175/70/13""""" la topic la EMM, a doua varianta este ca MODELUL de Cielo coreean a avut roti pe 13 fix cu dimensiunea specificata mai sus de tine". MOTORUL de 86 de CP este CEL DOHC 16V, care nu este pe masina ta, tu avand OHC asa ca nu mai contiuna aceasta discutie aiurea .... las-o asa si gata. |
Degeaba va agitati atat...chiar daca motorul ar duce peste 200 nu il ajuta cutia!!!
Cat despre plafonarea vitezelor.....tu ai impresia ca daca fortezi motorul in fiecare viteza o sa-ti traga mai bine in ultima???? Stai linistit tot atatea turatii are si daca le plafonezi pe celalalte!!! Top Speedul la Cielo 16V este undeva pe la 195+ cu eroarea de kilometraj, deci reali ar trebui sa aiba pe undeva pe la 180-185 km/h...parerea mea. |
1 Attachment(s)
am mers cu cielo din `97 cu 180 spre 190 dar nu am mai apukat sa fac poza decat la 180 asa ca nu mai lu-ati doar din auzite ca cielo din 97 nu mai poate decat 140km am 220000 km pe ea si motorul inca merge bine fara nici un set facut........
|
hai ca usor usor o dam in sf-uri nasoale ce dreak 230 pe cielo!!!! wake uuup!
|
cielo wrc ..... nu am zis 230 ci 190 acum cu mansa de eroare nu stiu cat era ....... vroiam doar sa zic ca un cielo din 97 merge mai bine ca un executiv
|
cielo wrc rulzz ;)
|
eu am un cielo din 97 adus din libia si am mers cu ea cu 190. pt MERCUT sa mai creasca si apoi sa vorbeasca.
|
Salut...am gasit topicul asta acum si tocmai citeam ca cielo din 96-97 sunt varza...total eronat.Dupa parerea mea e mai bun decat executiv-ul si la viteza si la consum.Eu am un cielo din dec 96 si sub 180 nu am lasat-o toata Autostrada Soarelui si am avut varfuri si de 195.Deci prinde si fuge da' ,,a fugit si la consum" ceea ce mi se pare normal mergand peste 4000 de ture.
Numai bine. |
cat de Cielo am eu , toata autostrada cu 180 si varfuri de 195 mi se pare exagerat ...... cu motorul stock ..... exagerat ;)
|
Quote:
|
TOATA autostrada ????? gogu las-o moale ca macane , si eu am Cielo DOHC cu diverse chestii pe el si nu o fac pe toata cu 180 ca tin la masina mea, oricum e departe treaba la 75 de cai (ca prinzi 180 nu zic nu, dar ca mergi vreo 200km continuu cu viteza asta imi e greu sa o cred, chiar imposibil).
|
Quote:
200 si mie mi se pare exagerat si tata a vrut sa vada cat poate si mai avea talpa da nu mai avea unde da a mers vreo 5 minute 10 in 180 oricu cred k cel mai bun lucru ar fii cineva disponibil q cielo sa stea cineva cu camera sa filmeze bordu si autostrada din cand in cand si sa vdm atunci |
Quote:
|
fara exagerari cielo chiar poate merge pana in 200 si atat!depinde de cat de reusita si de bine e ingrijita masina.cielo meu e din 96 ohc si merge mai bine decat toate executivele d pana acuma cu care l-am masurat'.iar cu viteza d 200 a atins-o d multe ori si stiu mai multi insi.
|
eram in masina aici are perfecta drepatate!!!!!!!!!
|
vad ca inca se mai discuta chestia asta....cielo PRINDE 200....insa nu la aproape 5mii d ture..io-am un och din 95..lotul al 2-lea fosta masina lu tata' si acu am 248mii km..dintre care aprox 80mii in primul an, dup-aia s-a mai linistit . masina a fost alergata DAR INGRIJITA....conteaza f mult cat tii la masina ta si ce-i dai sa pape..dk-i ulei bun..benzina..nu lasi zgomotele sa se agraveze..
cel mai mult a fost in vara 96 knd ne intorceam d la mare 197 la cernavoda..roti R13, deci la R14 era posibil sa fie si 200 in cap..nu maiconteaza deja.. cel mai mult de mine..a fost vara trecuta 160 intr-a 4-a de la baneasa pana pe la academia de politie....undeva la 5mii ture..si ATENTIE mai aveam pedala..nu mult..da mai aveam.....si-un 206...tot 1.4 75cp..la 2 masini in spate..fapt k la plecarea de pe loc a avut 1 masina in fata din cauza demarajului..el benzina eu gaz..knd am trecut p benzina s-a schimbat ordinea :) ....nu-nteleg ce atata agitatie..?masina fuge..de cele mai multe ori..nu poti s-o opresti.. la academia de politie era pe drum un mos c-un 320ci, care-a schimbat banda chiar la vreo 100m in fata mea..moment in care mi-am vazut toata viata prin fata ochilor..la apr 170 mai opreste masina:)...am trecut pe rosu..aia a fost... oricum cielo nu are 200 la 5miii ture ..si chiar dk are..o fi dereglat MAI USOR CU VITEZA CA FACE RAVAGII. |
Sal all. Ma bag si eu in seama, chiar daca sunt proaspat pe forum.
Am condus Cielo din 1996, masina lu' tata. In 2005 a vandut-o si acum 3 luni mi-am luat eu Cielo nou-noutz...dohc 16v. Cu cea veche am mers max 190 km/h si mai aveam pedala. Mai tragea saraca un pic (nush cat), dar mi-a fost frica. Intr-adevar, nu stiu cat te fura kilometrajul, dar nu cred k chiar cu 20-25. Cu cea noua, am mers in august pe A2 cu 163-165 km/h. Mai ducea destul, dar aveam doar vreo 800 de km facuti cu ea si mi-a fost mila. Cu Cielo din '96, cu aprox 70.000 km la bord, la 190 aveam vreo 5700-6000 rpm (tot pe A2, cand era facuta doar pana la Lehliu). Era printre primele modele de Cielo facute la noi, cu motorul de 75 cp - 8 supape. Cu Cielo asta nou, cu aprox 800 km la bord (deci motor care nu era - si inca nu e - lasat), aveam vreo 4000-4200 la 160. Cand o sa se mai lase motorul, adica mai pe la primavara, o sa ma ocup un pic de ea: un filtru, evacuare, jante...(+ ce o sa-mi mai vina in cap pana atunci). Oricum, motorul in 16 valve trage mult mai bine in turatie decat cel cu 8. Concluzia mea e ca nu cred ca Cielo cu motor de uzina standard poate depasi 200 km/h (chiar si in panta). Chiar si 200 km/h mi se pare o exceptie. P.S: viteza omoara + Cielo are frane destul de slabe, asa k... |
hai sa o luam altfel ....... "noile" Cielo au motor euro 3 si sunt cu 8 valve (motoarele DOHC au fost puse din 2000 pana la inceputul lui 2004 daca nu ma insel), legat de frane nu am ce sa le reprosez, tin foarte bine (la viteze mari franele nu prea ajuta), legat de "modificarile" de care zici, la evacuare scoate catalizatorul si se va resimti BINE, legat de filtru e frectie la piciorul de lemn, zgomot mai mare si va creste putin mai repede in ture .... in rest nimic ....
modelul de uzina NU depaseste 200 (in panta - urcare - nu prinde nici atat), si chiar cu o putere mai mare, nu il ajuta cutia de viteze. |
| All times are GMT +2. The time now is 23:48. |
- Copyright 2026 4Tuning