Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masina mea Dacia (https://forum.4tuning.ro/109-masina-mea-dacia.html)
-   -   Dacia 1300 - Prima mea masina... Si am planuri mari cu ea! (https://forum.4tuning.ro/109-masina-mea-dacia/136018-dacia-1300-prima-mea-masina-planuri-mari.html)

Mandeologul 27-09-09 08:33

Re: Dacia 1300 - Prima mea masina... Si am planuri mari cu ea!

Quote:

Originally Posted by vali vtk (Post 2670550)
hai sa te trezesc din SF-uri 15inchx 25.4=381 mm, cauciucul ala de 475din "Star Trek" e mai mare ca janta cu fix 94 mm si o sa flexeze pe janta in viraje precun un carici in flesca lu' Laura Andrisan, si ai ocazia la un viraj sa traiesti senzatiile lu' Tom Cruise din Top gun :-P

Astea da comparatii...

De treaba cu tablaria, nu pot decat sa spun ca omul la care am duso stie meserie... :rolleyes2 Acuma rezultatul il vom vedea peste cateva zile. :D

Mandeologul 28-09-09 23:30

4 Attachment(s)
Ca tot vorbeam de jante in 4 si de faptul ca sunt obsedat de treaba asta... mia venit o idee cum as putea sai pun pe spate 4 prezoane si in acelasi timp sa fie si sigura, fara risc. Liniile cu roz reprezinta sudura cu autogen, cercurile galbene alte suruburi pentru rezistente, restul cred ca siti ce reprezinta, o flansa din otel sau ceva rezistent, de cca 10 mm, prinsa cu suruburi dinauntrul tamburului (pentru centrare) si cele 4 fauri. Parerea mea e ca daca le sudez frumos la exterior si acolo inauntru sunt la fel de rezistente ca si cele de fuego care mai circula pe aici pe forum. De centrat cele 4 gauri si de materialul flansei e subanteles ca vor fi "cat posibil" perfecte. Ar ramane pe fatza dar ma gandesc cum a facut tmkrf.

Mandeologul 30-09-09 22:43

Nicio parere nimic? mati parasit... ei ei.

bv58bar 30-09-09 22:54

suduri si gauri nu prea merge......mai bine astepti si optezi pt ceva mai "de fabrica".Cauta pe forum ca au pus cate unii tamburi de reno 18 parca si pe fata fuzete de pick-up si discuri de nova(repet :parca!!!nu stiu sigur pt ca nu prea ma incanta ideea, cel putin la bugetul de acum:oops:).

b08ygs 30-09-09 22:58

te complici degeaba... 1 la mana daca le sudezi de descentrezi:) tamburi sunt echilibrati, daca le dai autogen o sa fie un mare keke... mai bine pune bani deoparte si fa cum trebuie... nu te mai prosti cu flanse si inovatii... ca o astfel de modificare trebuie facuta calumea ca nu te joci cu rotile... eu zic sa te calmezi sa strangi bani si sa faci ceva calumea:)

tmkrf 30-09-09 23:24

am avut si eu idei tampite la un momendat (dupa ce nu am gasit tamburii si fuzetele) dar pana intr un final am ajuns la concluzia ca nu merita sa fac minuni dupa capu meu si nu stiu ce ... 1 la mana cum vrei tu sa faci din otel nu e bine deloc ca apoi ingreunezi rotile prea rau si mai trebe sa si pleci de pe loc 2 la mana nu renunta la ideea de ati lua punte de fuego sau reno 18 , si fuzete ori de nova (rebucsate) sau ori de papuc (si mai trebe sa dai 3 gauri ) eu unu zic sa nu te complici cu flanse si asa de abia se taraine unele daci si tu mai vrei sa ingreunezi rotile cu otel , gandestete ca o sa trebuiasca sa schimbi rulmenti pe fata cam des ... si dupa 2 ani poate iti vei da seama ca ce ti am spus acum nu am zis doar ca sa fie zis si din bani ce ii dai pe rulemti bucse si etc in 2 ani iti luai fuzete si punte ... numa bine si bafta

Muttley 01-10-09 07:43

Quote:

Originally Posted by tmkrf (Post 2660312)
185 = latimea cauciucului, 60 = inatlimea cauciucului , r13 = adica merg pe jante pe 13 ......

Si totusi un 155/70/13 e mult mai jos decat un 175/70/13.
De ce oare?

DraquVerDe 01-10-09 13:54

Mult succes cu proiectul tau ! sa vedem ce iese

1300 01-10-09 16:02

Exemplu: P225/50R16 91S

Numarul 50 indica faptul ca inaltimea sectiunii transversale a cauciucului (de la margine pana la banda de rulare sau suprafata de contact a anvelopei cu solul) este de 50% din latimea cauciucului. Masurararea se face pentru inaltimea sectiunii transversale a cauciucului si este cunoscuta si ca serie a anvelopei sau raportul nominal de aspect. Cu cat numarul este mai mare cu atat este mai inalta latura anvelopei, cu cat numarul este mai mic, cu atat mai mica este si latura anvelopei. De exemplu: latimea anvelopei este de 255 mm, iar inaltimea sectiunii transversale este 50% din 225 mm.

Mandeologul 07-10-09 20:02

6 Attachment(s)
Am revenit dupa o perioada in care am fost prins de febra facultatii etc... bla bla. Masina dupa vopsire. Culoarea este de la Duralchid Galben Sport, 80 lei 1L. Ce parere aveti? Mam apucat de reconditionat stopurile, si am pus masca de renault asa sa vad cum da, num am prinso in suruburi. Deci astept pareri. :shock::shock:

Mandeologul 07-10-09 20:11

2 Attachment(s)
Inca vreo cateva poze... Si am o intrebare, cu ce naiba de diluant sa dau jos vopseaua de pe bord si schimbator... si centuri de siguranta... :rolleyes2... Ca vopsitorul a f***t meciul la capitolul asta....

razvanell 07-10-09 20:16

foarte misto culoarea...incearca cu nitrodiluant sau acetona,sigur se va curata vopseaua

Mandeologul 07-10-09 20:18

Nitrodiluant, maine il si cumpar, ca mia distrus efectiv interiorul ala. Si da culoare este faina si imi place si mie.:-P thanks!

andi_cimpean 07-10-09 21:19

Imi place cum a iesit:)...

A fost la cuptor?...daca nu atunci a iesit de zici ca a fost la cuptor:)...

Mici idei acum:

1. Ai putea sa vii cu niste vopsea negra la praguri, pentru ca arata aiurea asa cum este acum, pentru ca nu ai netezit si tu suprafata aia inaintea vopsirii si a iesit poroasa.
2. Vopseste negru mat in spate grilei.
3. Baga vopsea neagra in interiorul aripilor sa nu se vada si pe acolo galben. La fel si la scut...si pe dedesubt, in spate.
4. Incearca sa renunti la orice accesoriu din plastic, inlocuieste cu accesorii nichelate;)

bolidu' 07-10-09 21:31

incearca sa centrezi masca aia fata cat mai bine,pune toate elementele nichelate care le-a avut de la mama ei si legat de trecerea la 4 prezoane nu fa tiganii!
frumoasa culoarea!:D

Mandeologul 07-10-09 21:43

Mersi de incurajari... Nu a fost la cuptor, ci intrun atelier ferita cat de cat de intemperii. Nu ii pun nicio prostie din plastic, totul va fi pe cat posibil nichelat... si da o sa fie negru pe sub masca si pe sub masina... de fapt a fost neagra pe dedesupt da vopsitorul era in criza de timp... Si da visul urmator este sa pun 4 prezoane sau sa dublez jantele...

b08ygs 07-10-09 21:45

misto culoarea:) chiar ca zici ca e facuta in cuptor:D foarte frumos, bafta in continuare:)

Mandeologul 07-10-09 21:46

1 Attachment(s)
Ce parere aveti de placile pentru numar cromate?

RRedman 07-10-09 21:47

Frumoasa culoarea....dar trebuia sa insisti mai mult asupra pragurilor...sa le finisezi mai bine....in rest arata bine...atentie la detalii...ele fac totul:D Bafta!

andi_cimpean 07-10-09 21:48

Quote:

Originally Posted by Mandeologul (Post 2701472)
Ce parere aveti de placile pentru numar cromate?

Daca este plastic o sa se toceasca repede, daca este tabla o sa iti rugineasca si mai repede.

Pe spate ai putea sa incerci sa pui placuta cu banda dublu adeziva, ceva 3M...si pe fata sa ii faci tu un suport custom sa ii pui numarul mai jos de bara, ca se vada bara in toata splendoarea ei (daca arata si bine, bineinteles).

Mandeologul 07-10-09 21:49

Quote:

Originally Posted by RRedman (Post 2701476)
Frumoasa culoarea....dar trebuia sa insisti mai mult asupra pragurilor...sa le finisezi mai bine....in rest arata bine...atentie la detalii...ele fac totul:D Bafta!

Cu pragurile e cam problema... nu este rugina dar sunt peticite... e putin deformat... recunosc :oops: nu am mai avut monetari sa le cumpar noi sa le sudeze sus... dar pe viitor voi pune pasaje si atunci o sa fac si pragurile complet... PS la alt mester... :-P

Mandeologul 07-10-09 21:52

Quote:

Originally Posted by andi_cimpean (Post 2701481)
Daca este plastic o sa se toceasca repede, daca este tabla o sa iti rugineasca si mai repede.

Pe spate ai putea sa incerci sa pui placuta cu banda dublu adeziva, ceva 3M...si pe fata sa ii faci tu un suport custom sa ii pui numarul mai jos de bara, ca se vada bara in toata splendoarea ei (daca arata si bine, bineinteles).

Nu arata prea bine :sad: am cautat ca disperatul dar nu am gasit... vreau sa le fac negre astea care le am pentru ca sunt ruginite... oricum un negru lucios si cred ca va merge cu culoarea masinii...
Am uitat sa spun ca parbrizul e nou si chederul fata si spate la fel.. de fapt :-P toata o vreau ca noua...

Mandeologul 07-10-09 21:54

1 Attachment(s)
si o poza cu ce ar putea Baba mea!!!

andi_cimpean 07-10-09 21:56

Quote:

Originally Posted by Mandeologul (Post 2701490)
Nu arata prea bine :sad: am cautat ca disperatul dar nu am gasit... vreau sa le fac negre astea care le am pentru ca sunt ruginite... oricum un negru lucios si cred ca va merge cu culoarea masinii...
Am uitat sa spun ca parbrizul e nou si chederul fata si spate la fel.. de fapt :-P toata o vreau ca noua...

Pai baga-te tare pe REMAT-uri...ca altfel iti spun eu ca nu gasesti:(...

momentan le poti pune pe alea pe care vrei sa le vopsesti in negru lucios, dar iti spun ca va fi decat o solutie de compromis pe moment.
Oricum, rabdare sa ai, ca sigur vei gasi si niste bare calumea.

bv58bar 08-10-09 11:42

A iesit destul de bine desi spui ca vrei sa lucrezi cu alt meserias pe viitor.Era bine daca puteai sa pastrezi chederele vechi cu inima si cu scociul de aluminiu cu care te-ai familiarizat sa la faci "cromate"(doar inimile).Ai schimbat usiile din fata?Nasol pt ca pt modelul ala de usi nu sunt oglinzi cromate, cu care ii sta bine la 1300 sau ti neaparat sa ai reglaj din interior....Mult spor in continuare.

Mandeologul 08-10-09 22:06

Pai am pus usile astea pentru ca nu se inchideau geamurile, si nu am mai gasit... erau lovite. Nu e nimic pentru ca negrul merge perfect cu galbenul, si da e mai bine sa le poti regla din interior. :D -ceva bun facut de Dacia SRL-

Mandeologul 08-10-09 23:15

6 Attachment(s)
Poze noi cu stopurile restaurate si cu bordul curatat de vopsea cat de cat si dat cu silicon (inainte si dupa). Sper sa va placa cum iasa. Volan o sai pun unul de renault sport... vor fi si poze cand il pun. Maine o voi mocheta prin interior pe jos... Ma gandeam la un mustar inchis... Sper sa gasesc.

andi_cimpean 08-10-09 23:20

Mai ai mult de bibilit la ea, daca vrei sa iasa cat de cat bine.

La caroserie te-ai grabit rau...nu ai slefuit cum trebuia peste tot...si rezultatul...se vede.

Pune-o pe "picioare" si cu timpul o sa le refaci tu;)

Mandeologul 08-10-09 23:22

Quote:

Originally Posted by andi_cimpean (Post 2704522)
Mai ai mult de bibilit la ea, daca vrei sa iasa cat de cat bine.

La caroserie te-ai grabit rau...nu ai slefuit cum trebuia peste tot...si rezultatul...se vede.

Pune-o pe "picioare" si cu timpul o sa le refaci tu;)

Deaia am zis ca schimb vopsitorul dracu sal ia... Nam stat langa el tot timpul ca doara credeam ca are ochi... Nu se vede asa tare decat asa ca am facut poza de aproape, dar in rest e bine vopsita. Sa mai pun pe ea chestii ca va iesi frumoasa. de asta sunt sigur.

tmkrf 08-10-09 23:34

imi place cum ti a iesit masina ... dar nu stiu ce ai facut cu pragu ca nu prea a iesit bine deloc ... dar in rest e perfecta ... sa ai parte de ea ... si la mai multe investitii daca se poate (in bine ) sa nu ma intelegi gresit :D

White_Dragon 09-10-09 10:02

E foarte frumoasa culoarea. De abia astept sa o vad live.

Mandeologul 09-10-09 10:11

Mersi white dragon, dar mai e pana sa o scot pe strazi, dar sunt la amanunte si imi place sa le lucrez fiecare in parte.

Mandeologul 09-10-09 16:58

4 Attachment(s)
Poze noi cu masca montata... mia dat bataie de cap destul de mare dar pana la urma am potrivito. Si poza cu schimbatorul de viteze reconditionat.

bolidu' 09-10-09 17:59

altfel te vede lume cu grila pusa calumea...bv:D

nitoi 09-10-09 18:19

sal tin sa spun ca imi place rau masina ta,da bine rau galbenu asta mai ales cu grila ce ti-ai aleso ,belea rau.ai zis ca vopseaua se numeste duralchid galben sport,mai are vreun cod ceva pe cutie.o idee incearca sa mergi pe galben si negru cat mai mult,hai bafta in continuare cu ce ti-ai propus .

Mandeologul 09-10-09 19:17

Quote:

Originally Posted by nitoi (Post 2706248)
sal tin sa spun ca imi place rau masina ta,da bine rau galbenu asta mai ales cu grila ce ti-ai aleso ,belea rau.ai zis ca vopseaua se numeste duralchid galben sport,mai are vreun cod ceva pe cutie.o idee incearca sa mergi pe galben si negru cat mai mult,hai bafta in continuare cu ce ti-ai propus .

Nu are niciun cod... adica nu stiu sa fie pe prezentare avea numele de galben sport. Poti intra pe www.duralchid.ro si vezi mai multe.

Alex_19Mig 09-10-09 19:33

Frate imi place mult cum a iesit.
Parti mai nasoale ar fi pragurile si sub bara spate acolo(vopsitoru).
Imi place,cauta bari cromate sau daca nu iti caut eu:) si iti trimit.
Undeva la 50lei ar trebui sa fie ambele.
bafta la reasamblat.
Si sa nu dai cu nici un negru la praguri si restu.
Dupa ce vopsesti masina trebuie lasata cateva zile caci vopseaua este cruda!

Wlad 09-10-09 20:41

a iesit foarte bine masina..la interior incerca sa ii pui o mocheta si presurile originale:-)
multa bafta la reasamblat.

White_Dragon 10-10-09 11:26

Ai gasit pana la urma mocheta?

Mandeologul 10-10-09 23:06

Quote:

Originally Posted by White_Dragon (Post 2707503)
Ai gasit pana la urma mocheta?

Am gasit in Targu mures, si trebuie sa ma duc sa o cumpar in zilele astea... Nu e nicio graba, vremea sa tina cu mine... in rest e ok.:D

All times are GMT +2. The time now is 08:58.

- Copyright 2026 4Tuning