Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   BMW 330 vs Nissan Altima SE-R (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/11930-bmw-330-vs-nissan-altima.html)

SEBASTIAN 28-01-06 10:14

Re:

Quote:

Originally Posted by \"sandumrs\"
Parerea mea e ca cei care au votat Altima ori nu cunosc prea bine fenomenul auto, ori urasc cu disperare marca bavareza. Vedeti voi sigla asta alb-albastra reuseste sa scoata ochii la multi, acest fenomen a dat nastere unui sentiment puternic de ura care depaseste ratiunea.

Nu 2 voturi, e mult 2 voturi, e greu sa cred ca un roman ar prefera sa-si ia o masina populara in detrimentul uneia premium, e vorba de multa ura in cele 13 voturi.

Nu vreau sa zic prea multe ca pe aici toti sunt destepti si toate se interpreteaza, de multe ori eronat sau deplasat cu siguranta.
Pai inca zona Romaniei sistemul de presa scrisa si audiovizuala nu are inca puterea suficienta de convingere si indobitocire, neputant fi un sistem puternic de presiune cand e vorba de piata.
In sistemele puse la punct prea putini sunt oamenii care reusesc sa iasa din canoanele induse cu ajutorul masinariei complexe de publicitate-marcheting si finantare, trebuie sa fi f abil sa nu pici in plasa lor, mai ales ca nu totul e rau, dar e o directie controlata si de asta spun indobitocire, pt ca le uniformizeaza personalitatea.
In Romania inca oameni nu au prins directia de care spuneam si asta e bine, nu ca in rest ar fi cainii cu covrigi in coada, dar oamenii isi mai folosesc simturile care fac sa avem o piata ciudata si greu de controlat.
Sigur nu toti au bani nici de Altima, dar de BMW si se cumpara multe insa sa ne referim la patura media care-si poate permite asa.
Educatia auto la noi e cam la inceput, pana acum trei ani erau pe strazi maxim 10 marci si modele disticte, iar cum nu sunt pasionati toti se fac multe greseli.
Sa cumperi o Altima nu e o greseala, se poate dovedi mai practica si poate mai ieftina la intretinere ca un BMW desi un schimb de ulei la Bavaria ma costa cca 4 milioaneputin peste 100euro cu filtru si ulei cu manopera.
Pentru cineva care are bani doar de o masina si vrea sa mearga tot timpul cu ea si iarna, la BMW e o aventura fara roti de iarna si 4x4, pe cand Altima merge oricum mai usor, dar daca te respecti si-ti permiti nu poti sa ai un garaj fara BMW sau o masina de cu acelasi staif.
Unor oameni normali ce nu iubesc masina in mod deosebit le reconand Altima, e mai mult decat vor si au nevoie, insa pentru un iubitor care conduce si bine e greu sa se simta implinit fara BMW care aduce bcuria de a conduce.

sandumrs 28-01-06 10:28

Adevarat ce zici tu man.

Altima e o afacere buna dar nu pentru romania.

Eu ziceam ca cele 13 voturi sun data de persoane care au un ghimpe in coaste cand aud de BMW.

SEBASTIAN 28-01-06 10:51

Re:

Quote:

Adevarat ce zici tu man.

Altima e o afacere buna dar nu pentru romania.

Eu ziceam ca cele 13 voturi sun data de persoane care au un ghimpe in coaste cand aud de BMW.

Eu incercam sa mai iau cateva voturi date impotriva mea.
Daca tot sunt asa de impotriva de ce nu fac ei ceva mai bun decat fac eu, eu am artatat ce pot, am facut curse, mi-am facut masini si asta fac de ult timp. Sa organizeze ei ceva mai bun.

XtremeClubEmotion 28-01-06 12:36

Sebastian: Stii bine ca au boala pe tine... si baietii mai sunt si fani inraiti Nissan ... eu ce pot sa zic.... As alege serie 3 oricand ..arata super ... e o masina aproape completa..... ;) si referitor la care e mai tare... Seat e cea mai tare masina... :lol: :lol:

sandumrs 28-01-06 13:09

Manifestati-va altfel bolile astea, batandu-l pe Sebastian pe 400m nu altfel.

fishbone 28-01-06 17:13

Re:

Quote:

Originally Posted by \"SEBASTIAN\"
dar daca te respecti si-ti permiti nu poti sa ai un garaj fara BMW sau o masina de cu acelasi staif.
Unor oameni normali ce nu iubesc masina in mod deosebit le reconand Altima, e mai mult decat vor si au nevoie, insa pentru un iubitor care conduce si bine e greu sa se simta implinit fara BMW care aduce bcuria de a conduce.

Mentalitatea asta este defectuoasa si genereaza multe flamewars si dispute. Retine ca e o parere si concluzie personala, nu o aplica la toti. Poate ca altii vor sa se respecte in alte masini. Oricum, iti sunt recunoscator ca mi-ai inlaturat orice urma de indoiala. Nu mai poate fi vorba de impartialitate.

SEBASTIAN 28-01-06 22:46

Re:

Quote:

Originally Posted by \"fishbone\"
Quote:

Originally Posted by \"SEBASTIAN\"
dar daca te respecti si-ti permiti nu poti sa ai un garaj fara BMW sau o masina de cu acelasi staif.

Mentalitatea asta este defectuoasa si genereaza multe flamewars si dispute. Retine ca e o parere si concluzie personala, nu o aplica la toti. Poate ca altii vor sa se respecte in alte masini. Oricum, iti sunt recunoscator ca mi-ai inlaturat orice urma de indoiala. Nu mai poate fi vorba de impartialitate.

Nu stiu la ce te referi insa nici nu ma intereseaza, daca ai ceva cu subiectul bine scrie si nu o mai face la adresa mea si vei avea parte de acelasi tratament.

fishbone 29-01-06 00:36

Da, stiu, unele lucruri sunt mai greu de inteles. Asta e.

sandumrs 29-01-06 01:01

Nu-i pacat ca acum cand am convenit ca Altima nu e o rivala pentru seria 3 sa ne mai certam?
Sa punem punct si sa remodelam discutia constructiv.

SEBASTIAN 29-01-06 09:41

Imi pare rau dar nu intotdeauna pot fi pe lungime de unda comuna cu fiecare asa ca nu pot intelege toate substraturile unei fraze sau idei invocate de persoane care scriu f mult, cu putina esenta si mai au si un mod de exprimare putin deplasat deoarece nu mai simt si cunosc hatisurile limbii romane. Probabil ca nu era important oricum.

sandumrs 29-01-06 09:47

Cred ca ce vroia Fish sa spuna e ca ii pare rau ca nu a deschis acest post pe baza unei comparatii corecte, intre doua masini de aceeasi clasa. Bineinteles ca glumesc, sper sa nu fie deplasata gluma.

SEBASTIAN 29-01-06 09:50

Re:

Quote:

Cred ca ce vroia Fish sa spuna e ca ii pare rau ca nu a deschis acest post pe baza unei comparatii corecte, intre doua masini de aceeasi clasa. Bineinteles ca glumesc, sper sa nu fie deplasata gluma.

Nu cred ca e deplasat ce spui tu pentru ca aici oamenii compara cate odata un cacat cu o basculanta. :lol:
Daca mi-as face o noua companie de taxi poate as lua si doua Altima, oare se fac in europa, pt taxe intreb.

sandumrs 29-01-06 10:04

Nu se fac in europa pentru ca nu se vand in Europa.

Mai bine le-ai explica colegilor nostri forumisti cu urca un BMW 330i de la 100km/h la 260km/h, ca poate unii dintre ei nu stiu. Cunoscatorii stiu :wink:

3SGE 29-01-06 11:25

Am sa fiu poate offtopic dar vad ca aproape toti pe acest forum sunt offtopic.
Oare de ce se numeste forumul acesta 4tuning si nu bmwtuning sau bmw vazand ca oricine face o comparatie a unei masini cu un bmw sau spune ceva negativ despre bmw este atacat. Chiar atat de aroganti puteti sa fiti unii. Mai ales posesorii bmw.
Stiu domnilor, aveti masini tari ( unii asa credeti) , dar asta nu inseamna ca singura firma care produce masini bune si sport este bmw. Astept cu nerabdare momentul cand bmw va fii preluat de alta firma, o sa va vad atunci. Umbla deja zvonurile de cativa ani, oricum.
Si faza cu strugurii acri, mai lasati-o balta, ca exista persoane la care poate nu le place stilul bmw. De ce ar trebuie sa placa cu japca.
Sau ghimpele bmw? Eu unul nu am ghimpele bmw si exista modele care imi plac, dar este inacceptabil sa raspunzi automat la auzul unui vs ca \"bmw e mai bun ca e bmw\".

sandumrs 29-01-06 11:51

Acum sincer 3SGE, a compara un BMW 330i (4.6m lungime) cu un Nissan Altima(4.8m lungime) nu ti se pare ciudat, sau nu ti se pare deplasat??? Plus a compara Nissan cu BMW, in momentul in care Nissan are o marca de lux in persoana lui Infiniti, la fel nu ti se pare deplasat?

Nu o consideri intriga, sau postezi si tu ca sa pari interesant???

Sunt fan BMW si pot sa spun cu mana pe inima ca stilul asta actual nu-mi place decat pe cateva modele, dar a spune ca nu-s masini buna asta e cu totul si cu totul alta poveste.

Atata timp cat se va face comparatia asta Altima VS Seria 3, o sa incerc sa desfintez polemicile, sa nu mai incurcam capra cu varza.

Din cate vad eu, sunt doua genuri de snobism pe forumul asta, unul BMW sunt cei mai tari si unul masinile japoneze sunt cele mai fiabile. Eu personal incerc sa-mi pastrez subiectivtatea.

Ghimpele BMW e atat de bine infipt incat va luati de persoanele care conduc aceste masini. Si in plus nu am zis ca-s cele mai bune masini, am zis ca sunt masini foarte buna.

Singura care nu accept comentarii e seria 3 care este cea mai buna masina din clasa medie din lume si punct. Daca nu credeti asta , deschideti ochii.

200SX 29-01-06 12:09

Re:

Quote:

.... ....seria 3 care este cea mai buna masina din clasa medie din lume ..............

Cine zice asta? e parerea ta? sau e ceva atestat?

3SGE 29-01-06 12:23

Sunt f curios pe baza caror argumente seria 3 e cea mai buna masina la clasa medie Si a sta cu masina prin service-uri inainte sa ai 100.000 ti-i se pare acceptabil pt cea mai buna masina la clasa medie din lume? Cred ca este o masina buna, dar nu vad ce are in plus fata de un A4, sau un C-Klasse, faptul ca este bmw oare? Eu la clasa medie prefer xtype, alfa 159(o masina care o sa se impuna f bine pe piata europeana), accord, dar ca posesor de toyota mi-ar placea mult lexus is, care in varianta 2006, is350 cred ca ar da mari batai de cap multor masini.
Totusi mi-i se pare si mie ca altima este on alta clasa , nu in cea medie.

Race 29-01-06 12:40

Asta o zice majoritatea (daca nu toate) revistelor americane si europene de specialitate.

Topicul asta a fost facut ca Altima vs 330.Nefiind din aceeasi clasa e evident ca nu se poate da un castigator,deoarece fiecare ofera ceva in plus (la Altima avantajul se limiteaza la spatiu,dar pentru unii e important).Dar asta stia toata lumea de la inceput,inclusiv fishbone,deci eu raman la pararea mea in legatura cu posesorul de Nissan frustrat.Parere sustinuta de asta:
Quote:

Ca fapt divers, un Mustang GT nu fuge de mine. Vorbesc de generatiile anterioare, cele dinaintea celui de acum. Si chiar daca o face, rafinamentul celor 2 nu se compara.
Mustang GT 4,6l/260 CP a fost cronometrat de MotorTrend la 14s pe sfetul de mila (daca mergi pe ideea ta si cauti un club Ford,probabil aia au scos 13,2 :) ).Altima ta mai e si automata...deci sa fim seriosi ! Si Mustangul nu costa decat 21.000 USD.
Dupa cum ai zis,ai vrut o masina spatioasa ca mergi cu multi prieteni (de ce ei nu merg cu masinile lor sau cu autobuzul ma depaseste...iti iei masina pentru tine/famila ta,nu pentru prieteni).Insa,indiferent ca accepti sau nu,AI RENUNTAT la ceva performante pentru asta.Tu acum ai o cruciada impotriva 330i,Mustang,Firebird etc.Poate ca regreti alegerea,dar solutia nu e sa umpli forumurile cu \"Altima e cea mai tare,restul sunt prea scumpe/proaste/nerafinate etc.\". Ai cumparat un mastodont FWD cu cutie automata...accepta faptul ca exista multe masini mai rapide.

sandumrs 29-01-06 12:45

Negru pe alb si cititi atent.

http://www.edmunds.com/insideline/do...ticleId=109021

http://www.caranddriver.com/article....rticle_id=9993

http://www.motortrend.com/roadtests/...04_bmw3series/

Accesati si cititi cu grija. va reamintesc sunt teste facute de riviste din SUA, care sunt NEUTRE fata de nemti sau japonezi.

Asta a fost si intentia sa va provoc, sa vad cat de documentati sunteti, sper sa nu veniti cu argumente ieftine cu serviceuri si alte chestii.

sandumrs 29-01-06 17:10

Sa mai punem un link???? Hai ca mai pun unul, cititi cu atentie.

http://www.autozeitung.de/index.php?...tb=8&current=3

3SGE 29-01-06 17:19

Lexus-ul face cu o sec mai rapid 100 dar are prea multa electronica care o limiteaza in curbe. Cel putin asa scria pe unul din link-urile alea. Nu mai stiu care. Pacat ca este un adversar direct al bmw 330i

sandumrs 29-01-06 17:51

Da intr-adevar Lexusul e cu 05-07sec mai rapid ca BMW-ul, dar asta pentru ca este o comparatie intr doua motoare de cilindree radical diferita si cu toate astea BMW*ul e masina mai omogena si mai buna.

Lexusul are V6 si 3.5l si BMW-ul are 3.0l si 6l, e normal ca Lexusul sa fie mai rapid. BMW e pregatit si pentru acest IS350, trebuie sa apara BMW 335ti( acelasi motor de 3.0l dar biturbo si aproximativ 330Cp).

Ma bucur ca ati citit testele 3SGE, deci nu vorbesc chiar prostii cand spun ca BMW-ul e o masina cu caracter si foarte in top.

fishbone 29-01-06 18:53

Re:

Quote:

Originally Posted by \"Race\"
Dar asta stia toata lumea de la inceput,inclusiv fishbone,deci eu raman la pararea mea in legatura cu posesorul de Nissan frustrat.Parere sustinuta de asta:
Quote:

Ca fapt divers, un Mustang GT nu fuge de mine. Vorbesc de generatiile anterioare, cele dinaintea celui de acum. Si chiar daca o face, rafinamentul celor 2 nu se compara.
Mustang GT 4,6l/260 CP a fost cronometrat de MotorTrend la 14s pe sfetul de mila (daca mergi pe ideea ta si cauti un club Ford,probabil aia au scos 13,2 :) ).Altima ta mai e si automata...deci sa fim seriosi ! Si Mustangul nu costa decat 21.000 USD.

Fi fara grija, sunt mai mult decat multumit de masinuta. Motivele pentru care am luat-o asa mare, nu-ti fa probleme, le-am gandit eu pentru mine, nu e nevoie sa adresezi intrebari si tu.
Ai inteles total gresit intentiile, dar trecem cu vederea. Sa discutam putin de acest GT pe care toata lumea il ridica in slavi si pe aici dar care nu alearga cum ar trebui pentru acel motor. Majoritatea Stang-urilor sunt automatice. O manuala, de la 0 la 160kmph castiga 2 lungimi de masina si cam atat. Cand am spus ca nu fuge de mine, nu stiu cum ai interpretat tu asta dar inseamna ca nu-l pierd din fata. E una sa se tot duca din fata ta si alta sa te tii dupa el. Acum, 2 lungimi de masina judeci tu daca e mult sau putin cand ai de-aface cu un sedan sport vs un coupe sport V8. Cu automatice am alergat, si aici depinde de plecare. 2 liniute am fost in fata, 1 egala si 1 in spate. Am avantajul unei greutati mai mici iar GT-ul se \"bucura\" de o cutie automatica recalcitranta.
Stang-ul costa pe la 20k pentru un motiv foarte bun. Sunt ordinare in interior, la fel si la capitolul comfort. Punte rigida pe spate, galagioase, saracacioase in dotari si dizain. Este tipica masina americana \"hot-rod\", facuta in primul rand sa alerge si restul secundare, si nici de alergat nu alearga foarte bine. O asa masina nu as tine ca daily driver nici poveste. Dar, ii trantesti un CAI si alta evacuare si deja i-ai desfundat nasul. Asta e farmecul la domestice, raspund foarte bine la mod-uri ieftine.
Quote:

Tu acum ai o cruciada impotriva 330i,Mustang,Firebird etc.Poate ca regreti alegerea,dar solutia nu e sa umpli forumurile cu \"Altima e cea mai tare,restul sunt prea scumpe/proaste/nerafinate etc.\". Ai cumparat un mastodont FWD cu cutie automata...accepta faptul ca exista multe masini mai rapide.
Nu e vorba de nici o cruciada. Dar daca doresti, iti numar pe degete sedanurile din aceasi clasa care razbesc impotriva SE-ului. Sunt si am fost constient de cat si ce sacrific in momentul in care am optat pentru o cutie automatica. Nu consider ca e cea mai rapida si stiu ca sunt si altele.
Eu inca odata iti mai spun ca 14.1 si 14.4 sunt numere reale la Altimele SE, fireste ca le gasesti pe forumuri Nissan ca doar acolo posteaza posesorii Nissan. Faptul ca te indoiesti de autenticitatea acestora le iau ca un compliment. Posibilitatea de a nu fi stoc? Daca un 14.1 inseamna mod-uri de pana in $600, eu zic ca e super.

SEBASTIAN 29-01-06 18:57

Re:

Quote:

Da intr-adevar Lexusul e cu 05-07sec mai rapid ca BMW-ul, dar asta pentru ca este o comparatie intr doua motoare de cilindree radical diferita si cu toate astea BMW*ul e masina mai omogena si mai buna.

Lexusul are V6 si 3.5l si BMW-ul are 3.0l si 6l, e normal ca Lexusul sa fie mai rapid. BMW e pregatit si pentru acest IS350, trebuie sa apara BMW 335ti( acelasi motor de 3.0l dar biturbo si aproximativ 330Cp).

Ma bucur ca ati citit testele 3SGE, deci nu vorbesc chiar prostii cand spun ca BMW-ul e o masina cu caracter si foarte in top.

unde e mai rapid cu atat pe ce palier.

sandumrs 29-01-06 22:09

Scuze, vroiam sa zic 0.5-0.7sec pe linie dreapta si pana la 100km/h.

Pe circuit, 330i-ul e mai rapid ca IS350 si ca G35.

fishbone 30-01-06 03:43

Ca sa va scutesc de sapat, uitati aici link catre povestiri cu diverse liniute ce-am avut \"placerea\" sa le fac pe aici.
Catre sfarsitul paginii 1 am un link cu un mic videoclip in care-i dau o blana. Inainte de concluzii tin sa spun ca era extrem de umed afara, din 1 in 2 mi-a schimbat foarte ... d-amboulea datorita faptului ca eram in Drive, nu i-am dat in bot chiar de la inceput si nici in ture nu a urcat decat pe la 5600. Deci masina sigur poate mai mult de atat. Da, gradajul e in mile. Nu, semnalizatorul nu face asa de mare galagie in realitate, am microfon foarte sensibil la aparat :D
https://forum.4tuning.ro/viewtopic.php?t=9953
Link direct catre video:
http://fishbone.serveftp.com/Blana.zip
Am dus-o doar pana la 80mph ceea ce inseamna aprox 130 kilometri. Trebuie cumva sa-mi plasez camera daca vreau sa filmez ceva relevant si mai ales ceva ce sa se vada, dar e o idee.
Are 9MB si un pic, aveti nevoie de quicktime ca sa-l vizionati.

Ciro_zel 30-01-06 03:50

Frumoasa masina mult mai aratoasa ca BMW-ul zic eu, cat despre performante, ash fi preferat sa fie RWD altima , cred eu ca ai avea probleme cu un sofer capabil intr-un 330 , avand in vedere ca la plecare se face un transfer de greutate care nu ajuta la FWD :roll: + ca din cate am inteles altima ta este cu cutie automata

PS: Toata chestia asta cu marcile imi face sila, intotdeauna am cumparat ceva pt ca are o calitate si un pret pe masura, nu pt marca ( aici ma refer la orice nu numai la auto )

Race 30-01-06 13:19

Quote:

Sa discutam putin de acest GT pe care toata lumea il ridica in slavi si pe aici dar care nu alearga cum ar trebui pentru acel motor.
De ce sa nu alerge cum ar trebui ? E o masina de 21.000 USD,eu zic ca e chiar foarte rapida de banii aia.E adevarat ca un Koenigseg cu capacitate cilindrica aproape identica e mult mai rapid...dar la ce pret ?!
Performantele modelelor cu cutie automata nu au nici o valoare.Cutiile automate de pe Mustang-ul ala sunt de conceptie veche,cu vascocuplaj,si scad foarte mult performantele.

Quote:

Daca un 14.1 inseamna mod-uri de pana in $600, eu zic ca e super
Discutia despre masini modificate poate dura la nesfarsit.Era vorba de performante stock vs stock.

Quote:

Dar daca doresti, iti numar pe degete sedanurile din aceasi clasa care razbesc impotriva SE-ului
Aici ai dreptate intr-adevar.Impala SS e singura competitie la performanta (modelul actual nu exista in 2003 totusi).Dar tinand seama ca e vorba de Honda Accord,Toyota Camry,Hyundai Sonata,nici nu e greu,desi Sonata pare a avea un avantaj mare la pret.Cum insa BMW 330i nu e in aceeasi clasa,nu vad sensul afirmatiei tale in contextul acestui versus.

fishbone 30-01-06 15:44

Re:

Quote:

Originally Posted by \"Race\"
De ce sa nu alerge cum ar trebui ? E o masina de 21.000 USD,eu zic ca e chiar foarte rapida de banii aia

Iar eu zic ca putea scoate mai mult, pe la 280. Dar, a fost o decizie de marketing, si una proasta. Ford nu a vrut sa le afecteze vanzarile la SVT Cobra.

fishbone 30-01-06 18:04

Vin cu puteri si elan reinnoit de un search zdravan dat pe Google, ca sa satisfac setea de link-uri neutre, nu ce mint aia de pe forumurile Nissan.

Care e diferenta intre a cunoaste o masina si a te tranti in ea pentru prima oara si sa-i dai un test drive? Sa vedem.

Motor Trend:
Citez

When we arrived at the test track, we already knew the '03 Altima's 245 hp would be tough to match, but there really wasn't much of a contest. At 5.95 seconds to 60 mph, the Altima is the quickest front-drive production car we've ever tested. If that weren't enough, its quarter-mile time (14.46 seconds at 98.6 mph) is also a record-setter and nearly tied a 350Z's 14.02-second run.

Si cum vorbele fara link sunt vorbe in vant, link catre Motortrend:
http://www.motortrend.com/roadtests/...ch/index2.html

Apoi, Motor Week spune la fel. Citez:

And as it turns out, when powered by the new V6, the first time ever for an Altima, that speed is also very real. How real? How about 0 to 60 in just 5.9 seconds, with a quarter mile speed of 100 MPH achieved in 14.4 seconds
Link:
http://www.mpt.org/motorweek/reviews/rt2105.shtml

Apoi, Car and Driver. Citez:

This is where the guys who move their lips while they read our charts write in to tell us we have the wrong rankings. It did not escape our attention that the Altima simply blasted every other car out of the water in the performance stakes. At 5.9 seconds to 60 mph and 14.6 seconds through the quarter, the Nissan Altima 3.5SE is in the next county before most of these other cars hit top gear.
Funny :D
Link:
http://www.caranddriver.com/article....&page_number=6

Questions? Comments? Impressions?

Deci vedeti ca se poate? E una sa iei pentru prima oara masina la mana si alta sa o cunosti cat de cat. Sunt tare curios cum o sa ma contraziceti, luand in vedere ca pana acum numai cu Motortrendu' mi-ati dat in cap sau cu Car and Driver. O hi ascuns aia un CAI si 75 wetshot la motor, ca altfel nu e posibil asa ceva.

Acum, mergeti putin inapoi sandumr, sebastian si Racer si contemplati cuvintele urate ce mi le-ati aruncat. Stiti voi, faze de genul nu va mint eu pe voi care cititi revistele de pe-aici si acuze cum ca as profita de faptul ca vorbesc de la distanta si altele. Pai e frumos, mai baieti?

SEBASTIAN 30-01-06 21:03

Re:

Quote:

Scuze, vroiam sa zic 0.5-0.7sec pe linie dreapta si pana la 100km/h.

Pe circuit, 330i-ul e mai rapid ca IS350 si ca G35.

Ca timp poate insa sa sti ca doua masini care iau suta in 7 secunde nu parcusrg distanta egala.
Cu 0...100 mai lent poate fi in fata la metri parcursi , adica pleaca in acelasi timp in paralel in timp ce prima masina ajunge la 100 si e in fata cea din spate a recuperat merge cu 105 si vine dar asta e realitatea.
Una patineaza si nu are eficienta alta mai lenta dar mai eficienta merge in fata prima ia distanta si a doua la un moment dat vine f tare din spate cu o viteza mai mare sa depaseasca, de obicei se intampla in zona de maxim a puteri pe finalul raportului de transmisie la fiecare treapta in parte.
E multa fizica greu de scris.

fishbone 30-01-06 21:07

Sebastian, ce scri tu este foarte adevarat si continuand pe aceasi idee putem ajunge la concluzia ca desi 2 masini ating suta in acelasi timp, lucrul asta nu este neaparat valabil la viteze indelungate. Ce pierde unul in start, recupereaza mai tarziu si ba mai mult, trece pe langa competitiv. Deci sunt intru totul de acord.

Cred ca suntem inca odata intr-un punct unde concluzia acestui topic poate fi trasa.
Bazat pe optiuni, performanta si pretz vedem ca Altima SE-R si seria 3 din 2006 nu fac parte din aceasi clasa de sedanuri. Daca o diferenta de 7 sau 20 de mii de dolari intre cele 2 este justificata, asa ca in testul mentionat de sandu facut in Motor Trend, este la latitudinea fiecaruia sa decida. Ariile in care cele 2 pot fi considerate comparabile sau competitive si le alege fiecare si cu siguranta sunt cateva.
Parerea mea personala, pe baza careia am fost in defensiva din bun start in acest topic, este ca cu siguranta competitia nu mai este la o distanta atat de mare cat era odata, iar preferintele personale si pretul sunt in final factorii dupa care se orienteaza fiecare. A mentiona motivatiile pentru acest topic ar fi o pierdere de timp monumentala din moment ce fiecare si-a creat o impresie puternica, asa ca trecem mai departe si o las balta, de dragul argumentului.

Sunt membri cu care desi nu ma impac in idei, cred ca nu mai discutam constructiv si nu are absolut nici un rost sa ne certam, din acest motiv accept argumentele bine construite si concludente.

Facem topic cu G35 vs 330?

SEBASTIAN 30-01-06 21:52

Re:

Quote:

Sebastian, ce scri tu este foarte adevarat si continuand pe aceasi idee putem ajunge la concluzia ca desi 2 masini ating suta in acelasi timp, lucrul asta nu este neaparat valabil la viteze indelungate. Ce pierde unul in start, recupereaza mai tarziu si ba mai mult, trece pe langa competitiv. Deci sunt intru totul de acord.

Cred ca suntem inca odata intr-un punct unde concluzia acestui topic poate fi trasa.
Bazat pe optiuni, performanta si pretz vedem ca Altima SE-R si seria 3 din 2006 nu fac parte din aceasi clasa de sedanuri. Daca o diferenta de 7 sau 20 de mii de dolari intre cele 2 este justificata, asa ca in testul mentionat de sandu facut in Motor Trend, este la latitudinea fiecaruia sa decida. Ariile in care cele 2 pot fi considerate comparabile sau competitive si le alege fiecare si cu siguranta sunt cateva.
Parerea mea personala, pe baza careia am fost in defensiva din bun start in acest topic, este ca cu siguranta competitia nu mai este la o distanta atat de mare cat era odata, iar preferintele personale si pretul sunt in final factorii dupa care se orienteaza fiecare. A mentiona motivatiile pentru acest topic ar fi o pierdere de timp monumentala din moment ce fiecare si-a creat o impresie puternica, asa ca trecem mai departe si o las balta, de dragul argumentului.

Sunt membri cu care desi nu ma impac in idei, cred ca nu mai discutam constructiv si nu are absolut nici un rost sa ne certam, din acest motiv accept argumentele bine construite si concludente.

Facem topic cu G35 vs 330?

Daca discutam de timp am dreptate si e greu sa cuantifici inaintarea.
BMW este o masina facut sa aiba inantare foarte buna sa aiba o eficienta cat mai mare un randament cat mai bun, fara sa faca rabat la calitate.

fishbone 30-01-06 22:05

Pe de alta parte una din fatadele acestui subiect era tocmai calitatea, lucru care e discutabil. Ceea ce incercam sa scot in evidenta si nu am reusit din cauza diverselor motive [precum interlocutori mult prea inchisi la contra-argumente] este ca aceleasi reguli care se aplica la toate masinile se aplica si la BMW. Multi insa uit asta. Cand vine vorba de contra-argumente bine construite si concludente, ale tale din pacate vin pe ultimul loc. sandu a reusit sa faca ce nu ai reusit in 10+ pagini. Fireste, poti merge pe ideea ca ai de-aface cu niste fanatici, dar cealalta posibilitate ar fi ca pur si simplu n-ai stiut sa-ti expui ideile.

SEBASTIAN 30-01-06 22:11

Re:

Quote:

Pe de alta parte una din fatadele acestui subiect era tocmai calitatea, lucru care e discutabil. Ceea ce incercam sa scot in evidenta si nu am reusit din cauza diverselor motive [precum interlocutori mult prea inchisi la contra-argumente] este ca aceleasi reguli care se aplica la toate masinile se aplica si la BMW. Multi insa uit asta. Cand vine vorba de contra-argumente bine construite si concludente, ale tale din pacate vin pe ultimul loc. sandu a reusit sa faca ce nu ai reusit in 10+ pagini. Fireste, poti merge pe ideea ca ai de-aface cu niste fanatici, dar cealalta posibilitate ar fi ca pur si simplu n-ai stiut sa-ti expui ideile.

Nu te supara, dar ma plictisesc sa-ti tot spun ca te pisi contra vantului.
Accept altina ca masina insa nu in paralel cu un bmw, e o paralela fortata.

sandumrs 31-01-06 00:04

Mai oameni buni, imi pare rau daca ma credeti fanatic, eu doar am vrut sa pun punctul pe \"I\", BMW seria 3 nu merita tarata prin noroi, am postat acele link-uri pentru ca le consider de referinta si pentru ca le consider pe teren neutru, adica in USA. BMW Seria 3 E90, a fost, este si va fi o masina de top ten, care de regula a castigat mai toate comparativele in care a fost incadatra, de aceea nu vad cum sa ajunga spergarul de picioare ale unor neinformati.

Link-urile eu zic ca vorbesc de la sine, BMW 330i este o masina foarte omogena si este masina care iti ofera cele mai frumoase experiente de pilotaj din clasa sa.

Consider ca aspectele care definesc o masina \"buna\" sunt mai multe la numar, performantele, tinuta de drum, senzatiile de la volan, omogenitatea, imaginea, rezistenta, confortul, utilitatea si nu in ultimul rand fiabilitatea. Singurul aspect pe care BMW nu-l castiga la aceasta clasa(medie premium) este fiabilitatea. Daca vorbim de cat de fiabila este seria 3, eu zic ca ramane in cazul asta in top ten la clasa ei.
Daca vorbim de utilitate ramane in primele 5, iar de confort in primele trei. Restu' le castiga.

Performantele de pe hartie nu spun tot despre aceasta masina, ea reuseste sa castige testele de dinamica chiar daca are mai putin cu 50Cp decat Lexus IS350, ceea ce eu consider ca e graitor despre cat de buna e masina. Comentarii de genul ca IS-ul e mai nu stiu cum, sau mai nu stiu ce, nu-si au rostul, Lexusul e locul doi.

In alta ordine de idei, cea mai buna masina de clasa medie a grupului Renault-Nissan este Infiniti G35 si punct. Altima e intr-o alta clasa si nici la degetul mic nu e la fel de rafinata ca Infiniti G35.

Eu asta am vrut sa subliniez stimate Fishbone, daca vrei sa vorbim despre un versus, BMW 330i il poti compara cu 330i. Altima nu, Altima e doar o afacere buna si o masina corecta care fuge foarte bine.

Intentia mea nu a fost niciodata sa desfintez Altima, ci doar am precizat ca pentru mine nu naste nici o emotie. Nu am nimic cu Nissan, cu Altima nici atat, doar ca nu e in aceeasi clasa cu seria 3.

In final eu zic ca nu e drept sa fiu categorisit ca un fanatic pentru ca discutiile aduse de mine au fost purtate pe baza unor chestii scrise si confirmate de niste persoane care chiar au testat toate masinile de care noi vorbim, si care chiar pot compara care, cum si in ce fel.

330i vs G35, cu mentiunea ca G35 e in top five in aceasta clasa.

sandumrs 31-01-06 00:13

Sintetizand ce ai spus tu Fishbone, fiecare isi alege castigatoarea in functie de preferinte personale si pret si daca mai adaugam si mentiunea ca concurenta e mai stransa ca oricand, avem un tablou general despre clasa medie si masinile ei premium. Fata de ce a spus Fishbone as mai aduga si imaginea, fara imagine de marca nu faci nimic sau cel putin nu ajungi asa de sus, eu zic ca cine nu recunoaste asta e ipocrit.

Ca o mentiune, sunt de acord cu faptul ca BMW-urile sunt supuse acelorasi reguli care se aplica tuturor masinilor.

Singura problema e ca BMW 330i si seria 3 in general e o castigatoare si testele o subliniaza. De aici fiecare trage concluziile si discutam dupa...........

fishbone 31-01-06 00:14

Eu pe tine nu te-am clasificat ca a fi fanatic, ba dimpotriva consider ca desi pe partea cealalta a argumentului, ai fost unul din cei mai balansati si bine argumentati interlocutori. Cand am spus ce-am spus apropos de replici, ma refeream la cea in care spuneai ca Altima nu fuge 5.9 nici daca e urmarita de politia militara. Ei, se pare ca avem un dezertor ;)
Restul sta in picioare, nu caut sa reiau totul de la inceput, sunt de acord cu argumentele tale. In reply-ul de mai sus ma refeream numai si numai la ce e si nu e capabila masina. Si da, sunt de acord ca desi scoate numerele care au fost luate cu scepticism, asta nu o face superioara seriei 3. Aratam ca cel putin in linie dreapta egala sau un pic mai rapida, dar stim cu totii ca nu se rezuma toate la drag. Am invocat acele cifre si am fost luat drept prost, deci cautam sa lamuresc odata si pentru totdeauna contraargumentele.

sandumrs 31-01-06 00:27

Eu nu te condamn de ce ai ales Altima, sunt convins ca ai ales-o din motive personale si te respect pentru asta. Mi se pare ca ai facut o afacere financiara corecta si viabila, iar daca tot pachetul a mai venit si cu o doza de fun, totul e in castigul tau.

Probabil pe unii i-a dernajat faptul ca singura concluzie care se tragea din discutiile din primele 10 pagini erau legate de 0-100km/h. Pe mine nu m-au deranjat.

Poate am dezerat un pic ai dreptate, dar iti spun la ce m-am gandit, Altima asta e mai grea ca Infiniti G35, motorul e mai putin puternic(245cp vs 298cp), diferenta de imagine de marca, Infiniti-ul are tractiune spate pe cand Altima are tractiune fata, si cu toate astea Altima scoate acelasi timp cu G35. Asta a fost, este si va fi singura nedumerire pentru mine. De aia am si spus ca nici cu politia militara, efectiv nu inteleg.

fishbone 31-01-06 01:46

Faptul ciudat e ca pe strada, manuala vs manuala nu am auzit inca un SE sa bata un G35. Am observat ca in testul Motor Trend mentionat de tine erau timpi cam rai pentru G35. La o a doua privire am observat ca cutiile testate erau ... automatice!
Si mai e o chestie pe care m-a bagat in ceata din cauza lipsei de detalii. Altima spune ca pe cursa slalom viteza medie a fost de 63.1 mile pe ora, in timp ce G35 in testul vs seria 3 pe 600 metri slalom scotea 65.3 mph. WTF? Nici eu efectiv NU cred ca Altima sta mai bine decat G35.

All times are GMT +2. The time now is 01:46.

- Copyright 2026 4Tuning