![]() |
Re: Maşina mea: Alba-Neagra
Quote:
2. Farurile, arata bine Day-line-ul, desi multi sunt de parere ca e kitch sa pui piese de pe o masina pe alta (devil eyes, angell eyes care practic sunt trade mark-uri audi si bmw) dar de aratat arata foarte bine, pana la urma tie trebuie sa-ti placa nu celorlalti/noua. 3. zicea cineva mai sus ca trebuie cat mai aproape de original, adica sa o faci leit OPC....aia nu e kitch? nu iei piese de pe o masina sa o pui pe alta? cine spune ca TREBUIE sa fi ca OPC-ul...atunci facem tot ce e Honda Civic doar copie dupa Type-R? bmw numai ca si M-urile?, Ford doar ca ST? poi astea nu sunt standarde? adica stoc? adica o masina stoc o "modifici" in alta stock?, si cine poate sa spuna cum TREBUIE modificata o masina? cine impune standardele? pana la urma asta e frumusetea tuningului, faptul ca o faci CUM VREI TU, sau ma insel? 4. discuri pe spate, mult mai bine decat pe tambur 5. bara rigidizare, nevoie mare de ea cand ai suspensia sport, dar nu pentru ce se crede, adica nu foloseste la ce spun unii. 6. Filtrul ala e bun, dar nici ala nu te ajuta foarte mult, nu o sa simti diferenta de acolo, si asta pentru ca nici motorul nu e mare, dar e mult mai bun decat filtrul conic care lasa tot praful din Romania sa intre in motor. 7. Prelungirea de capota poti sa o faci rapid....daca gasesti un meserias bun, din tabla ar fi cel mai bine de facut (ma refer la coborarea peste faruri, ca aia de la grila e relativ usor de facut), vorbeste cu un tinichigiu bun(vopsitorii de obicei fac si tinichigerie) si vezi daca-ti poate modela tabla ce coboara peste faruri(aia e mai greu de facut), sau, o faci din fibra...dar e mai riscant. All in all...masina arata bine, te-ai orientat foarte inteligent peste tot, nu sunt eu in masura sa critic sau sa laud, dau doar o parere, jantele in schimb poate ca aratau mai bine mai mari putin, sau ceva negru cu buza polisata(chiar buza alba) si, cum ziceam, mai mari (parerea mea). Spor! |
2 Attachment(s)
Foarte buna alegea de a monta discuri de frana si pe spate:).Uite ca sa iti faci o idee despre un bad boy facut in romania:lol: ...sper numai sa nu se supere proprietarul
|
Sincer....
Nu-mi place de nicio culoare. Daca prelungea si aripile peste faruri mai vene cum venea dar asa....mai bine NU Sa nu mai vorbesc ca faza lunga nu mai poate fi utilizata dn ce vad eu acolo si daca te vede RAR-ul ...ADIO talon ! |
2 Attachment(s)
Degeaba, daca nu prelungesti si aripa bad boy-ul arata ca naiba, parca nu e gata, odata ce te-ai apucat sa prelungesti capota trebuie sa prelungesti si aripile peste far, exemplu :
|
Quote:
@uskt: cel mai bine daca te apuci de bad boy ar fi sa o faci cu tot cu prelungirea aripilor... va fi mai greu de schimbat farurile, dar... :) |
Quote:
O'neil, nu vrei sa cumperi tu masina cu totul? astfel ai si bara:P sau iti vand bara cu 4500 EUR...primesti toata masina (gata) ca bonus:P |
Nu cred ca voi face aceasta modificare....
Eu pt a mea masina am in plan s-o transform in OPC cu 5 usi :P |
Quote:
|
E un fel frumos de a spune ca nu am unde sa fac acesta modificare si nici nu sunt 100% convins ca mi-ar placea cum ar veni pe masina mea :P.
Stiu si eu cum arata Opc-ul :D |
Quote:
@uskt:ar fi culmea apoi sa zica lumea pe strada ca e OPC... in 5 porti :D:D |
Quote:
|
E doar OPC line sau are si 2,0T ?
L.E. apoi am vazut ce motor are =)) Nu bre au am de gand sa-i bag un 2,0T De aceea si toate aceste imbunatatiri ale sistemului de franare. La 200+ cp mai trebuie sa te si opresti nu? :twisted: |
Quote:
@Antilles: pe tine nu te`am uitat cu bara fata... inca o mai vreau :)) |
Cat de curand nu stiu, dar va fi :twisted:
|
Si pe mine m-a batut gandul asta cu Z20LET-ul dar trebuie sa schimbi prea multe si apoi franele de pe 2.0 sunt mai mari decat celelalte (288mm daca nu ma insel), planetarele treubuie schimbate si ele...
Daca totusi esti hotarat sa stii ca se gasesc foarte greul Z20LET-uri. Iti spun de pe acum multa bafta... |
Motor, electronica, cutie, planetare ar fi componentele necesare.
Franele oricum urmeaza a fi upgradate cu: Discuri Brembo Max pe fata + placute Ferodo Premier Discuri Ate + placute Ate pe spate. care vor face fata cu brio cred eu. |
Nu stiu ce sa zic de frane...eu mai am un Bertone 2.0T si crede-ma ca cu franele lui originale nu se opreste prea bine...acelereaza prea puternic si nu poate fi oprit asa usor...asta e senzatia care mi-o lasa...
Dar bine...sa ajungi acolo si asta va fii cea mai mica problema ;) |
Quote:
Pe de alta parte o Astra G=4000-4500 EURO+ motorul ala ajungi undeva in 7-8 poate chiar 10000....si asta numai pt a avea 200 CP, pe de alta parte daca bagi banii aia intr-o Astra noua, motor 1.6t=180CP...o faci si aia de 200+ usurel si mai convenabil..plus aspect, plus comfort, plus taxe mai mici, plus acte in regula, plus consum mai mic (should I go on?). AAAA, si cum zicea cineva mai sus, Z20LET...foarte, dar foarte greu de gasit, plus cutie, plus electronica..si lista continua. Quote:
Te inseli, nu o sa faca fata de nici o culoare, eventual daca spuneai si etrieri Brembo....(cel putin 1000 EUR?) |
Gasisem in iarna in irlanda un bertone 2.oT putin accidentat, se putea merge pe roti cu ea, decice imi trebuie mie era intreg, masina avea 80.000 de mile si pretulk era 1500 euro. Si acum imi pare rau ca nu am luat-o.....dar cine stie poate mai gasesc :P
Masina mea am luat-o de noua 11700 am dat in septembrie 2008 si de atunci am mai bagat in ea cca.6000 asa ca nu vad unde ar fi problema sa mai bag ink 1500 si sa o fac dupa placul meu. Confort am destul in masina asta. Am cam tot ce mi-as dori de la o masina pe asta. :D Cu omologarea se rezolva. Traim in romania :twisted: Daca nici dupa ce fac schimbarile la frane nu voi avea frana...voi vedea atunci. Dar ma indoiesc sa nu pot frana.... cu ce am acum franarea este destul de buan de la viteze mari la 0... si am facut un test inainte de a pune discuri pe spate si la 80km/h opream in 15m azi o sa fac din nou testul sa vedem imbunatatirea de la tamburi la discuri. |
Quote:
Acum 2-3 luni si eu spuneam ca nu renunt la Opelul meu sub nici o forma, dar acum, dupa ce am vazut/condus masini mai noi (Mazda 6, Noul Astra, Honda Accord, Civic, Leon, Octavia, etc.) mi-am schimbat total parerea, si anume: nu merita investit in masini de genul asta, decat doar daca ai bani care te enerveaza, nu faci lucrarile in Romania si esti obsedat de modelul in cauza (nu vorbesc doar de Astra G, nu ma intelege gresit, nu am nimic impotriva masinii, si eu am una si abia astept sa iasa de la vopsit, dar asta e realitatea, sunt masini depasite). Pana la urma o masina in care vrei sa bagi multi bani TREBUIE sa fie o masina la care nu ai facut nici un compromis, la care iti place TOT, si cand incepi sa bagi bani, ar fi bine sa cumperi numai piese de calitate, nu faci nici acolo compromisuri caci o sa-ti para rau mai tarziu (stiu ce vorbesc). Acuma cum crezi tu, e masina ta si sunt banii tai, totdata e visul tau, numai ca mi-ar parea rau sa ajungi la acelasi rezultat la care am ajuns eu si...sa fie prea tarziu:) |
Quote:
|
Quote:
|
Am si o masina veche si una destul de noua si stiu cam care e treaba... Am renuntat la garantie pentru ca nu mai suportam costul aberant al reviziilor. De asemenea am o cunostinta passat 2006, 60 k km 6 k euro pe piese cazute, piese neacoperite de garantie!!! Cat despre motor mai mic la acceasi putere cu un motor mare... eu nu stiu exact cum sunt masurate aceste puteri, insa pot sa iti zic ca nu prea exista. Mai exact o masina cu un motor mare mereu va avea reprize mai bune decat o masina cu motorizare mai mica la acceasi putere. La motorul mic "marea" putere e doar ca aspect de marketing, deoarece acea putere este doar un varf mic, ceva de genul 200 rpm care nu stiu cat te ajuta daca media e sub cea a motorului mare. Asta ca sa nu mai aduc in discutie faptul ca la o masina noua piesele sunt scumpe, deci daca ti-o loveste cineva nu o mai repari ca pe astra cu 1k ron. Iti trebuie casco. Deci eu nu vad nici un avantaj in a avea masina noua la momentul actual. Tot legat de masinile noi, nu imi iese din cap faza cu lucruri pentru europa de est. Cum naiba, la passat (alt passat) rulat 10 k km sa se rupa vibrochenul? Sau la renault koleus la prima revizie sa i se depisteze cuzinetii muci?
Oricum, daca vrei continuam discutia pe privat sa nu stricam topicul lui uskt. Iar ideea cu z20let mi se pare foarte buna atata vreme cat el spune ca prin anumite cunostinte/pile/relatii il poate omologa. |
3 Attachment(s)
Azi am dat comanda de Discuri fata Brembo Max si placute Ferodo Premier si placute EBC Greenstuff pt puntea spate.
Poze si impresii in zilele urmatoare dupa ce voi face montajul. |
5 Attachment(s)
Gata ... le-am montat
Ca o prima impresie franarea este mult mai violenta. Mai multe impresii in zilele ce vor urma, oricum maine ma duc sa schimb si lichidul de frana cu un DOT5.1 de la Ferodo. |
frumos,te-am vazut in seara asta cu ea prin oras:lol:
|
2 Attachment(s)
Quote:
Primul este cu discurile fata stoc si cu discurile spate cu placute normale iar al doilea este cu Discuri fata brembo max si placute ferodo premier si placute ebc greenstuff pe spate: |
4 Attachment(s)
Dat fiind faptul ca am schimbat filtrul stock cu unul mai permisiv de la KN, am eliminat si rezonatorul care este un obstacol in drumul aerului catre motor. Am pus o admisie de astra X18XEL care nu are acel rezonator. La o prima impresie motorul urca ceva mai usor in ture si parca trage si putin mai de jos. Sunetul s-a aplificat putin devenint ceva mai tare, dar se aude tare fain aerul ce intra in motor cand dai pedala :twisted:
|
frumos:D ... vreo diferenta cu consumul se simte?
|
Consumul a ramas acelasi cred, desi nu ma intereseaza prea mult pt ca indiferent daca ar fi mai mare sau mai mic, diferentele sunt nesemnificative.
|
aha...atunci mult succes cu ce ti-ai mai propus in continuare:-)
|
nu stai deloc.. e bine asa.. :D ma oftic ca nu te-am vazut de cand ai pus jantele astea
|
2 Attachment(s)
Ta-Naaaaaaa
Bara spate de OPC a intrat azi la vopsit, maine poate ajunge pe masina Jonson, daca vrei o poti vedea (masina) maine seara dupa ora 18,30 in crang la Caprioara. |
wow:shock:...ce repede te misti:Dsper sa admir si eu bara maine:lol:
|
Quote:
|
8 Attachment(s)
Am montat si bara spate OPC
Dar acum tre' sa caut alta toba cu o singura iesire ca bara nu o tai nici mort |
de`a dreptul frumoasa ... felicirati uskt.. si sa ai grija de ea...
|
Quote:
Foarte frumos vine bara... |
Frumos, de nota 10! :)
Am cateva sugestii, poate iti place vreuna... scos bandouri (aici nu sunt 100% sigur ca sunt utile), autocolant pe stalpi si vopsit manere in alb :) PS: ce mai face cieloul? :) |
foarte frumos a iesit felicitarile mele:lol:
|
| All times are GMT +2. The time now is 04:22. |
- Copyright 2026 4Tuning