![]() |
Re: BMW 320D 177 cp vs. Skoda Octavia RS TDI
bine ai venit pe forum! nervi de otel iti doresc, mai ales daca ai de gand sa-ti petreci timpul pe sectiunea "versus"! :)
p.s. bun postul, mie mi-a placut. |
Quote:
~Nautilus |
Quote:
|
nu stiu,poate ti s'a parut.mie la passatul nou mi s'au parut prea apropiate pedalele.volanul nu l'am sesizat fiind in stanga :rolleyes2.scaunele nu's ca in X5 sau seria7,dar eu nu le'am perceput ca fiind incomode.exista si cele ergonomice si cele "simple".eu am stat pe amandoua felurile si sper sa nu rada nimeni,mi s'au parut mai comode alea simple.probabil is maimuta si nu le'am reglat bine alea ergonomice.
P.S. am fost pana la Ford azi sa vad fordul Mondeo,un drive test(doar sapt viitoare),dotari,etc..mi s'a parut beton masina,din mai multe pdv.calitatea interiorului,spatiu,dotari,pret,doar design'ul exterior nu imi place.modelul de 174 de cai(nush' exact kt).is curios de drive test.si ca sa fiu si in tema cu skoda ma duc si la ei la test cu octavia Rs,dar asta sapt viit,dupa ce ma duc la Ford,si poate mai incerc si seria 3'u o data,ka sa fie la cald comparatia.dupa kre o sa imi postez parerea despre toate 3.weekend placut tuturor |
Ba da, era daună totală, se aruncase unul pe ea de pe bloc şi aterizase în cap. Când l-a ridicat SMURDul credeam că a murit, dar am surpriza să văd că trăieşte şi scrie pe 4tuning.
:p ~Nautilus |
Grădiniţa, maxim clasele 1-4....
|
hahaha , au reusit sa-l scoata din sarite pe Nautilus :)
aici trebuie doar sa citesti, toate topicurile de la versus sunt de amuzament :) |
Quote:
PS: pacat ca esti in stare sa fii cerebral si sa aduci in dese cazuri si un sprijin tehnic foarte ok, insa antipatia fata de BMW ti-a cam intunecat judecata (daca imi este permisa o abordare de tip Star-Wars) |
Quote:
Altfel un seria 1 si un A3 ar costa cat un Golf , Astra, Megane, etc., un Seria 3, A4, IS sau C-klasse ar costa cat o Octavia, Mazda 6, Mondeo, etc. si un X3, Q5 sau GLK ar fi cat un Tribeca, CX-7, Santa Fe, etc. Daca nu le diferentiaza calitatea materialelor, insonorizare, confortul de ce ar fi cu minim 20% mai scumpe decat suratele lor de categorie cu motoare si optiuni echivalente? |
de marketing:)) eu zic ca 10% din pretul masinii il arunci pe Brand
|
Dupa ce te dai jos dintr-un VW Touareg si te urci intr-un Audi Q7 / Porsche Cayenne, stii unde s-au dus banii aia extra.
|
Quote:
|
Quote:
|
Daca zici tu, inseamna ca diferenta certa cand vine vorba de materiale/finisari la interior este doar efectul placebo. Si gama de motorizari, tot o iluzie este, sa nu mai vorbim de comportamentul pe asfalt, toate astea sunt false impresii.
|
hai sa nu o luam pe ulei... e dovedit de n showuri ca la capitolul ala (suv de oras) X5 M e regele asfaltului. in fine, back on-topic: in afara de portbagajul mai mare (din cate imi pare mie, daca nu, macar accesul la portbagaj mai facil) nu vad de ce ar alege cineva un "varf de gama diesel" al Skoda Octavia peste un (aproape) entry level de la BMW Seria 3 diesel. Singurele "plusuri" aduse RS-ului le pot gasi intr-o suspensie mai sportiva si in motorul mai puternic fata de un obisnuit 2.0 tdi de 136 (sau 140) cai (arhi-suficienta putere pentru o masina de familie, care se vrea a fi si ieftina la intretinere). Oricum si cu suspensia sport masina tot are sanse se "imprastie" pe drum mult mai repede decat un 320d (care are totusi o istorie de masini sport in urma <- drept pentru care este mai "agreata" tendinta de putere mare, spre deosebire de skoda, care facea masini ieftine si care din pacate se mai si defectau destul de des). Poate m-as mai gandi o data la o Octavia RS TDI in ipostaza de Skoda Tudor, cand ar avea totusi o caroserie coupe... parca mai vrednica de logo-ul "RS"
|
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
|
Quote:
În 99% din cazurile în care e vorba de un 318d / 320d e o versiune de bază, fără prea multe opţionale, cu interiorul în pânză şi plastic, şi de cele mai multe ori negru, gri-şobolan sau bleumarin, dar compensează prin faptul că are un proprietar plin de fumuri, mai ceva ca un consumator de iarbă. Construcţia suspensiei, cutiei de viteze, distribuţia greutăţii şi celelalte elemente care formează un şasiu sportiv îl interesează prea puţin, pentru el contează că are BMW, chiar dacă nu îl conduce niciodată aşa cum ar trebui. (Dacă asta reprezintă un avantaj, majoritatea proprietarilor de E46 sunt şi mai grei de cap :D ) Quote:
~Nautilus |
Q7, Touareg etc... Iar ieşim din topic, iar facem 10 pagini de discuţii în care unii postează pe câmpii, alţii susţin că defapt câmpiile respective sunt mai slabe de când a apărut Audi, şi ne învârtim în jurul cozii la nesfârşit.
rs tdi vs 320 d vă rog... |
Quote:
dupa parerea mea,exista 3 criterii knd iei o masina:sa fie fatoasa,sa vede lumea ce are eu(X5 alb&Co);rapida,sa ii sparg pe toti care ii prind pana la...metro(m3&Co);nu vreau sa ma vada nimeni,nu vreu sa ma dau mare ca nu am mai multi bani da gaz dkt se vede,dar nici nu vreau sa imi fie rusine cu masina cand ma duc la pssss...gagica(320&Co)---.sa nu inteleaga nimeni gresit,pt ca la fiecare categorie sunt si exceptii.si bine-inteles mai sunt variantele passat,land cruiser care de obicei sunt coduse de oameni la locul lor,cumparate din cosiderente de necesitate |
Quote:
Quote:
PS: manelele cu TDI scris pe portbagaj nu le vezi sau NU VREI sa le vezi (Passatul cel putin saracul e cel mai banal caz, din nefericire pentru o masina chiar ok) Quote:
PS: faci remarci jenante si nu impresionezi pe nimeni! Quote:
Si acum iti explic eu una alta, unii sunt cerebrali si isi dau seama ca nu au nevoie de 3.0 ci un 2.0 e sufcient, e o chestie de bun simt avand traficul din Romania si in special cel din Bucuresti. Unii au ales un compromis intre sportivitate si confort, unii au dorit nivel de echipare mai mare nu doar entry-level, lista o pot continua insa daca cineva ti-a inoculat "virusul" VAG e alegerea ta, nu o impune altora sau generaliza "bmw rullz", pana acum esti singurul care a adus aceasta replica pe acest topic chiar si in gluma, ironic .......nu ?!?! |
Quote:
Cine scoate performantele alea cu o masina de strada, pe strada, cu combustibil luat de la noi -> jos palaria!. in conditiile de drum de la noi bmw 320 este peste octavia rs tdi. Din fericire totusi nu fac parte din categoria "pssst gagica" cu 320, cel putin nu cu astea care le am eu, as folosi bineinteles clk-ul pt asa ceva, insa daca nu l-as avea, tot nu m-as arunca la "psst gagica" dintr-un 320. Nu sunt adeptul comportamentului respectiv, si chiar ii consider pe majoritatea cu "psst gagica" niste membrii de onoare din categoria q7, touareg, passat, a seis cu manele. persoanle din categoria aia o sa isi gaseasca tot timpul companioane care considera ca ei sunt bazati si cunoscatori (stiti voi, aia care iau la chestionar pe proprietarul unui ferrari despre performante si apoi trantesc niste dume cum ca masina lor nu ar fi mult mai slaba si se iau la intrecere si rad ca idiotii - da, stiti voi cine... seleca doua sutii chiar asa) referitor la intretinere, si la bmw si la skoda se gasesc piese aftermarket ieftine si scumpe. intr-adevar, preturile de la reprezentante sunt mai mari la bmw decat la skoda, dar nu mult mai mari. si avand in vedere ca intervalele de service la bmw sunt mult mai mari decat la skoda as spune ca investitiile in timp asupra serviceului de intretinere ar fi apropiate. singura diferenta e ca skoda are sanse mult mai mari sa se defecteze decat un bmw. |
La cati km se fac reviziile la Bmw?
Si din cate spui tu se pare ca in romania Skoda e dezavantajata la capitolul performanta de motorina si drumuri pe cand Bmw nu. Dar daca ii faci si un soft o sa fie mai rapid decat Skoda. Ca un dezavantaj se poate pune si spatiul mai mic in spate la Bmw decat in Skoda si lipsa optiunii de 2 usi la Skoda. De cand RWD e mai sigur decat FWD in conditii identice de testare? Mai fun poate, mai rapid in linie dreapta poate, dar mai sigur?? |
la dieselul meu la 25000km. la compact la 30000. nu numai skoda e dezavantajata de motorina si drumuri. era o idee, ca nu se prea pot obtine performantele alea date de constructor cu usurinta. si legat de drumuri m-am referit la dinamica pe drum sau pe pista, unde desi 320d e o masina de familie, bate rs tdi care se vrea a fi masina sport. si da, daca i se face unui 320d (e46 ma refer) soft va fi mai rapid decat o skoda stock. spatiul din spate mai mic este totusi subiectiv, depinde de pozitia scaunelor din fata. intr-adevar nu pare la fel de spatios datorita tunelului pentru cardan si poate fi inconfortabil pt 3 pasageri in spate. rwd vs fwd in ziua de azi nu mai e o problema, avem destule sisteme care ne ajuta sa nu murim (daca suntem prosti soferi). daca nu le-am avea, nu prea ai ce sa te urci la volanul unui rwd pe zapada/gheata daca nu stii sa conduci. siguranta rutiera in general nu tine cont de puntea motrice a unui autovehicul.
|
CJ19TZU,nu am sugerat ca ai fii "pasaitor" :)),am incercat sa fac o aroganta prin prizma clasificarii mele :D.si eu trebuie sa imi iau un 320d si nu sunt deloc genul asta de om.
"rwd vs fwd in ziua de azi nu mai e o problema, avem destule sisteme care ne ajuta sa nu murim (daca suntem prosti soferi). daca nu le-am avea, nu prea ai ce sa te urci la volanul unui rwd pe zapada/gheata daca nu stii sa conduci. siguranta rutiera in general nu tine cont de puntea motrice a unui autovehicul." Aici sunt de acoord.dar,la RWD,daca nu esti temperat si nu simti masina calumea,o poti pleznii elegant(dtc de la bmw,are limite destul de joase pe suprafete ude sau cu nisip,va spun din experienta unor prieteni foarte apropiati) si nu cred ca ma insel cu nimic cand spun asta.in schimb eu am avut un accident anul trecut cu un logan mcv,care,surpriza...e tractiune fata si a supravirat mai ceva ca un bmw(ce'i drept,era lunga masina si fara ESP).am mai patit sa supravireze,dar am redresat'o...de data aia nu am reusit. tractiunea fata e sigura,dar la fel pleaca de fund masina dak ai chef de senzatii iarna sau pe carosabil ud.la RWD trebuie sa ai grija doar cu pedala de gaz,in rest daka masele runt repartizate bine(bmw 50:50),in acceleratie adaptata la conditiile de drum,nu ar trebui sa ai probleme.deci,singurul avantaj al FWD ar fi ca poti sa accelerezi linistit si pe ud in timp ce virezi,iar masina nu va supravira. |
nu m-am simitit catalogat, era doar o remarca :)
cu supravirarea sunt de acord insa nu in totalitate, sunt destule cazuri in care o poti ferchezui masina cu tractiune fata (dupa cum chiar tu ai spus-o). si nu stiu ce experiente au avut amicii tai, dar dsc de la bmw este dupa mine (am testat si japoneze noi si mai vechi, vag, chiar skoda octavia, 1 nu 2 si nu rs tdi, alte marci germane mercedes-enz, ford, opel) cel mai bun sistem de control al tractiunii fabricat pana in 2004 (nu m-am dat cu bmw mai nou decat al meu deocamdata). am intrat si am iesit cu amandoua e46 din zapada de 20 cm pe cand carisma a trebuit tractata, terrano doar cu 4x4 a reusit si clkul iarasi tractat. intr-adevar, conteaza FOARTE mult ce anvelope ai pe masina, dar la mine nu exista prea mare diferenta, decat la fortele de apasare datorita diferitelor dimensiuni (la masinile mici) deoarece am aceeasi marca anvelope de iarna pe toate, mai putin pe terrano, ca nu are nevoie. |
eu nu cred ca sunt 2-3 proprietari de BMW, de orice tip, dar NOU, pe forumul asta.. Nu vad rostul in calcula reviziile, va e frica ca ramaneti fara garantie??
Daca te uiti pe Bursa, vezi numai roti de BMW, diverse modele, de vanzare... Dar nu am vazut sincer, nici un post cu unu' care isi arata beemerul cu numere rosii, folii pe scaune si ceara pe capota... Lumea vorbeste, sufera de imagine... Nautilius avea mare dreptate.. As prefera oricand o masina noua, fata de una SH! Cu atat mai repede Octavia Rs - cine nu a mers cu masina sa taca. Personal am mers cu amandoua, doar ca nemteasca avea peste 150k km aka volan decojit, tapiterie tocita, interior cu miros de vechi etc.. Nu mi-as lua o astfel de masina niciodata, din principiu. De ce sa imi iau una vai de ea, cand pot lua una noua, la fel de puternica? |
Dar titlul topicului nu este "Skoda Octavia rs noua" vs " Bmw 320 d Sh cu 200 tkm la bord in care miroase a vechi"
Asa ca esti irelevant si offtopic in acelasi timp. Nu vad relevanta faptului ca Bmw ca si alte marci este asimilata taranului parvenit, cocalarului, manelistului etc. Ar trebui sa se discute despre diferentele tehnice/optice/calitative intre cele doua nu despre cum sunt percepute din alte puncte de vedere. Sau poate ma insel eu. Da intr-adevar multi nu avem posibilitatea sa mergem cu o O2 rs sa vedem cum e si cum se conduce (NOT). |
Quote:
Tin sa te anunt ca am avut acum un an un Mercedes CLK din 98 care mirosea a nou,pielea impecabila, nu era absoult nimic carjit in el, eraca nou si ininterior si exterior , avea mirosul ala specific de piele de calitate "miroase mertzan" daca stii expresia si dadea o mare muie la orice inseamna skoda noua, volkswagen si alte rahaturi noi de plastic, din pacate nu l mai am dar pot sa iti pun poze cu el sa te enervez. |
"Celeca" din 98 pune poze sa ne oftici. Ce postati unii te doare capul. Ce legatura are cu topicul cu "celecaul" tau? Fiecare e liber sa-si cumpere noua sau sh dupa buget si dupa preferinte.
|
clk din 98 cu pielea impecabila e ca curva stramta...adica rar =))
|
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Însă a înţelege şi comenta pe dos tot ce spun eu nu e un gest de bun simţ, mai degrabă o încercare de a intra, de bunăvoie şi nesilit de nimeni, în acea categorie de proprietari de E46 de care am vorbit :D ~Nautilus |
Hai sa nu comparam Bmw 320d-"volan decojit,miros de vechi in interior",cu Skoda Octavia RS TDI-"volan sclipitor,miros de Barbie,si abia iesita din fabrica cu 1001 de probleme".
Hai sa invatam odata sa ne tinem gura,sa nu mai comparam 2 marci extrem de deosebite din privinta multor factori,ca tot marca "Premium" ramane in top,si in preferintele oamenilor care intr-adevar stiu sa aprecieze si sa faca o achizitie "mai scumpa" dar cu efecte de viitor mult mai placute... Personal am avut o Skoda Octavia 1.9 Tdi 105 cp,250 Nm,cumparat in 2009,in Italia...Lasand la o parte faptul ca impins de "rude":ia ma masina noua uite SKoda TDi,e cea mai buna si etc...m-am lasat convins,si m-am hotarat sa cumpar acest autoturism(sa ii zicem asa).Eu dorind sa imi indeplinesc visul unui Bmw 320d e46...-UZAT- Prima senzatie in ziua achizitionarii,silentioasa,incapatoare,destul de nervoasa etc... Dupa aproximativ 3000 de km,au inceput sa apara niste zgomote extrem de ciudate provenind de la cele 2 geamuri anterioare respectiv sofer-pasager,un fel de scartaieturi in sec... Cam de atunci au inceput sa apara urmatoarele probleme:scartaieturi sec geamuri anterioare,maner interior usa sofer rupt,bec pozitie far stanga ars,frane "parsive" cand tineau de ma puneau in cap,cand bagam piciorul ca in iaurt,ABS extrem de lenes,dupa 3500/rpm un sughit si apoi isi continua "cu viteza luminii" drumul spre "bariera rosie"(palete turbina geometri variabila deformate),si multe alte mici si mari inconveniente,care dupa foarte multe drumuri la Dealerul Skoda de unde am achizitionat masina fiind in garantie,nu au fost nici pe departe rezolvate... Am pierdut 7500 Euro cu masinuta asta,si mi-a tocat extrem de multi nervi... In final m-am hotarat sa o "marit" la numai 19.000km,pierzand 7500Euro din pretul platit "nou" al masinii,si tragand concluzia ca este o masina,si o marca de tot "c.....l". De 9 luni de zile sunt fericitul posesor al unui Bmw 320d e46 din '00(DA MAI VECHI CU 9 ANI CA SKODA OCTAVIA),si va pot spune ca sunt enorm de multumit de masina,cu cei 149.000km,merge ca noua,motorul "munceste",nu "doarme" ca cel al Octaviei,nu mi-a dat absolut nici o problema,ii fac regular reviziile (mai scumpe)la service Bmw,cu toate ca este mai vechi cu 9 ani ca Octavia,imi ofera mult mai multe dotari,comfort,prestatii,prezenta si siguranta... Sper ca eu sa fi fost doar ghinionist in privinta acelei masini,si prea norocos in privinta Bmw-ului,cu toate ca ar fi si o coincidenta foarte mare;rasfoind internetul nu sunt numai eu cel care s-a aflat in acea situatie cu aceeasi masina. Cum am mai spus nu vreau sa "atac" marca Skoda si sa "inalt" marca BMW,doar ca nu putem compara aceste marci,SUNT PREA DIFERITE! Va salut si va urez multa bafta tuturor in continuare...8) |
Quote:
Asta pentru cine inca nu a inteles ce inseamna masinile adevarate! |
4 Attachment(s)
Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 20:48. |
- Copyright 2026 4Tuning