![]() |
Re: Motoarele germane vs. motoarele italiene
Fiat are motoare bunicele ma refer in special la cel dp abart 1.4l 200hp dar bmw domina clar toate categoriile chiar daca nu sunt toate puse pe masinile lor ma refer aici la motoarele puse pe alte masini cum e mini... Sunt cei mai tari:)
|
Quote:
|
Re: Motoarele germane versus motoarele italiene
[QUOTE
Si ca o performanta pt italieni, dolb, hai sa-ti povestesc despre: 1.4 Turbo 220 CP (Mi.To Marangoni) 3,7 V6 400 CP (Alfa 156 37) 2.0 Bi-Turbo 287 CP (Maserati Ghibli) 1,8 Turbo + Supercharger 643 CP (Lancia Delta S4 Stradale) continui?[/QUOTE] rectific eu pt tine, Maserati Ghibli 2.0 motoarele am495 si am496, 306cp/370nm, Ghibli Cup si unele Primatist tot 2.0 am577, 330cp (ball bearing turbos avans modificat la axe si alt soft) iar varianta 2.8 pt export 286cp. |
La motoare diesel nemtii n-au nicio treaba, aici batalia e intre italieni (Mjet) si francezi(HDi).
Iar pentru cele pe benzina trebuie doar sa enumeram marcile celebre ce vin din italia: -Ferrari -Maserati -Lamborghini -Alfa Romeo -Lancia -B.Engineering -Bugatti (EB110) -etc. Italienii asta stiu sa faca, masini frumoase si rapide, italia este tara supercar-urilor. Nemtii vin cu urmatoarele: -Snitele -Bere -femei urate -Albert Einstein -Ketchup Heinz Parerea mea e ca un Alfa Brera 3.2 V6 este mult mai tare decat un ketchup Heinz picant. |
Vezi ca Bugatti si Lambo sunt mai mult Germane decat Italiene, doar numele ce a ramas. Apoi la dizal exagerezi, la fel si la restul motoarelor. Sunt tone de motoare bune care vin de la Nemti, putem include V10-le de pe Gallardo, W16 de la Bugatti si unele motoare de la BMW, motorul de pe RS6 care este ala de pe Gallardo cu un pic de turbo, de la Porsche si tot tacamul. Nici la dizal nu imi e rusine cu motorul de 2 litri de la BMW cu 200+ CP. Mai este V12 TDI care este un fel de show off, 3 litri bi turbo de la BMW iar dizal si lista poate continua la nesfarsit. Asa ca pe langa femei urate, snitel, bere nemtii sunt calare pe Italieni si evident francezi bine de tot.
|
Quote:
Daca indienii de la TATA au cumparat Jaguar asta inseamna ca Jaguar nu mai e produs de englezoi??? Nemtii au facut motoare diesel bune pentru tancurile cu care au invadat Polonia. Berea lor e buna, au niste sticle V1 de 0,5L care consuma 5% alcool. O sa mananc un snitel in cinstea motoarelor nemtesti |
Lamburghini este inca in italia dar este sub tutela audi din 98 din cate stiu, deci ce a iesit de atunci nu mai poti spune spune ca este italian, iar bugatti a ramas dar pentru nume, ca nu ar suna bine vw veyron, iar singurul lucru italienesc in bugatti este doar numele intemeietorului ca bugatti se afla in franta, veyronul fiind o creatie 100% vag..
|
Quote:
Dacia e masina frantuzeasca, jaguar vine din India, TVR din rusia si VW e detinut de niste extraterestrii de pe planeta Shaorma deci si prin urmare Lamborghini e extraterestru. |
Quote:
|
Este fix ca la Dacia. In mare parte doar sigla mai e de ea, motorul si majoritatea partilor sunt de la Renault deci nu prea poti sa te bati cu pumnii in piept ca vai domne ce tari suntem noi romanii si ce masina am facut la pretul ala cand este facuta de fapt de francezi pe teritoriul nostru si daca nu ne cumparau tot la Dacia 1310 ramaneam. Chiar daca angajatii vorbesc romaneste. Idem la Bugatti si Lambo oricat iti displace tie ai motoare bune atat diesel cat si benzina de la Audi / BMW / Merc / Porsche sa te speli cu ele pe cap inclusiv de cilindree mare nu numai de alea de 0.8 ca la FIAT. Avand in vedere ca motorul de pe Gallardo este "un pic" Audi creditele se duc la nemti nu la Italieni. La fel la Veyron, pe langa bani si dezvoltarea lui pica in carca nemtilor in mare parte nu la macaronari...asta este.
|
Teoria chibritului. In reclame se mandreste ca e un supercar Italian dar de fapt ar trebui sa zica: German supercars from Italy. Faceti o petitie pentru dezinformarea publicului :lol::lol:.
E in Italia -> e Italian. Dacia e in romania -> Masina romaneasca. Pana la urma sunt toate chinezesti si am rezolvat problema. |
Asta este daca nu iti convine macaronarii sunt pe langa aici dar cu siguranta si tu stii ca e cat se poate de adevarat ce e scris in urma doar ca iti place sa gasesti nod in papura si sa fii giga contra cu teoria aia a chibritului de care ziceai cu e in italia => e italian.
Pana nu o sa fie pe picioarele lor si sa faca cu banii lor si tehnologia lor masinile aia de la Lambo nu intra aici. Mai ales cand unele piese de pe gallardo se mai gasesc si pe un A8 intamplator si fiecare de pe unde a fost luata...dar bineinteles ca sufletul si meritul se duce la macaronari :lol:. PS: Cum e cu Dacia masina romaneasca cand scrie "by renault" pe ea si pe motor nici macar nu mentioneaza dacia ci scrie doar Renault si tipul motorului. Tot romaneasca este doar e facuta la mioveni :rolleyes2. Like it or not you're wrong(si mai si stii asta) ;) |
Si Bentley e tot nemtesc nu?
Rolls Royce la fel. Bine ca stiu acum. M-ai informat tu mare stiutor de toate. Daca l-au cumparat nemtii fac masini nemtesti, nu mai sunt englezesti |
In niciun caz motorul de pe Bentley-uri nu e luat de pe la VW si multe alte piese...nu nu este 100% made in Great Britain si acel W12 este o coincidenta. La fel si RR. Imi place ca tu inca sustii ca o marca, care apartine de VW, are motoare VW, piese VW, tehnologie VW, banii VW, ingineri VW dar este cu sediul in Italia sau Marea Britanie depinde de care vorbesti ca acolo s-a nascut acum 3485495 ani este facuta de Italieni / GB si ca la ei se duc laudele. Interesant :-?
|
Daca au niste piese care nu sunt facute la ei in tara asta nu inseamna ca masina nu este englezeasca. E greu sa ne intelegem???
Tre sa scrie pe masina: 40% englezesc, 30% nemtesc, 20% chinezesc,10% taiwanez. Masina e asamblata in anglia, e englezeasca. la fel cu Lambo, e facut in italia ce mai vrei. Nu ma intereseaza de unde are motorul, schjimbatoru de viteze, geamu lateral. E masina italiana pentru ca e facuta in italia! DOOH |
Pe principiul tau care schioapata cu e italiana cum ca e facuta in italia Ford ar trebuie sa fie brand romanesc doar are fabrica la Craiova si poti spune ca sunt facute aici (modelele care o sa fie), si prin Cehia sau pe unde se mai fac. Tare ce sa zic :lol::lol::lol:.
|
hai ca iti desenez.Un exemplu:
Renault - este francez de cand e el renault. peste tot unde isi deschide fabrici cu numele renault fac masini frantuzesti pentru ca renault e din franta Lamborghini - este italian. Si daca este cumparat de VW face tot masini italiene atata timp cat ele se numesc Lamborghini. Intelegi? |
Cine face motorul de pe Gallardo ? Audi sau Lambo ? Sau de pe Bentley ? Deci cum poti sa spui ca britanicii fac motor calumea cand el doar badge de bentley are in rest este bucatica cu bucatica adus de la VW. Intelegi ? Deci creditele nu se duc la ei. CU siguranta intelegi asta dar iti place sa bati apa in piua. Nu poti spune ca Italienii sunt uber ultra la motoare de exemplu cand ei NU FAC motoarele alea si doar pun un amarat de logo (in cazul Lambo, Bugatti). Capisci ? Aici era vorba de motoare si cine le face si atata timp cat alea sunt facute de nemti ei primesc meritele. La fel cum NU poti spune ca Dacia face motoare bune cand ea de fapt NU face si nici macar logo de dacie nu au. Good...
PS: In cazul in care nu te-ai prins aici era vorba de motoare si cine le face nu despre locatia sediului Lambo. |
Nike sunt produse taiwaneze, nu sunt americane pentru ca badge-ul nu conteaza.:lol::lol:
Stiu ca este greu dar incerca sa intelegi un lucru simplu, partile componente pot proveni din mai multe tari dar din moment ce produsul finit este facut intr-o tara, ex Italia, si comercializat de un brand italian, acel produs este Italian. Nu stiu cum sa iti explic mai simplu de atat, am chiulit la cursul de pedagogie de la facultate. |
Pai si ti se pare ca motoarele alea "finite" sunt facute in Italia ? Nu, asta e problema. Aici se discuta de MOTOARE nu de masina per total si cum motorul e facut in fabrica VW/Audi de oameni VW cu bani VW sub sigla Audi (R8 V10, S8, S6 fiind foarte apropiate) motorul este GERMAN si laudele lui se duc la Germania. Faptul ca le-a fost mila de capodopera Lambo care era un pic in faliment si au cumparat-o si le dau si lor cateva motoare nu ii face pe italieni subit mari constructori de motoare (aici ma refer strict la motorul de la Lambo) cand ei nu au nicio legatura in procesul de creare la motorul ala.
Una e Nike care fabrica in tari cu forta de munca ieftina, la fel ca multe alte branduri dar cu banii lor si "inginerii lor" in FABRICILE LOR, alta este Lambo / Bentley care la capitolul motor nu au nicio tangenta cu fabrica lor si sunt facute de nemti. Nici macar nu asambleaza piesele alea la motor deci nu stiu cum ajungi cu la concluzia ca ei fac motoare bune si nu nemtii cand ritualul e scris mai sus. Daca nu te-ai prins aici se discuta de motoare si cine le face bune nu de unde are sediul Lambo si daca este produs italian sau nu. Asa ca pe italienii fac doar spaghetti si pizza, nemtii fac si snitel si bere si motoare. Intelegi bine, nu sa fii sanatos. |
Quote:
|
Quote:
V12 de la Lambo nu e nemtesc, V12 de la bugatti nu era nemtesc |
Motorul face parte din acea mare parte a lor care nu este italiana. Iar la ora actuala Bugatti "produce" doar Veyron si marea capodopera este acel W16 Quad Turbo care ghici nu este facut de ei.
|
daca te uiti muuult mai in spate o sa vezi ca eu nu am zis nimic de veyron ci de EB110, motorul respectiv e acum pe Edonis.
W16 este nemtesc. Asta nu inseamna ca italienii nu stiu sa faca motoare. Si nemtii fac motoare si italienii la fel. Eu incercam sa spun ca italia e tara supercar-urilor si d-asta cred ca fac motoare/masini mai bune decat nemtii. Daca tie iti plac TeDeIurile si FeSeIurie e treaba ta si nu pot sa iti schimb eu gusturile cum nici tu nu le poti schimba pe ale mele. Ne certam degeaba. |
mai dar nu trebuie sa va certati ca nu sunt masinile exclusiv de o natie. firmele lucreaza in colaborare, chiar daca una din ele are impact mai mare. bugatii apartine de vag, dar toti constructorii de masini din europa au participat la proiectarea si fabricarea ei.
Lamborghini: interiorul e facut de audi, motorul e facut in colaborare, deci nu e al unuia din ei, caroseria e facuta de italieni Opel: apartine de GM, asta nu inseamna ca e americana, e facuta in europa, la fel si Ford. Ferrari apartine de FIat, asta nu inseamna ca nu sunt masini bune, iar LOGANU apartine francezilor, si putin al romanilor. Jaguar, Aston Martin apartineau Ford, dar erau facute in marea britanie, acum apartin de TATA motors. Bentley nu e deloc englezeasca. e 90% germana. Concluzia: si italienii si nemtii fac masini f bune, dar cele italiene au mult mai multa personalitate. |
cele italiene au un feeling care nemtoaicele nu il vor avea in veci ! Atunci cand privesti o italiana si mai ales cand o conduci , esti in paradis! Era si zicala aia..italiana e ca o stripteuza..toti zic ca-i proasta insa toti sunt invidiosi pe tine cat de frumoasa e. Acu depinde si la ce vrei sa fie buna/proasta!
|
Daca discutam despre motoare germane vs motoare italiene : uitati-va cate masini germane din perioada 90-2000 circula pe strazi si cate italiene. Hai ca va ajut eu : o gramada de e36, e30, e34,e39, o gramada de C-klass,e klass, sklass, a4,a3, golf 3 si 4,passaturi;
fiaturi vechi sau alfe vechi? Raritati(ca si cele noi la urma urmei). De ce se depreciaza alfa romeo cu 50 % aproape dupa primul an? De bune ce sunt(am avut alfa 166, este o catastrofa dpdv al fiabilitatii si m-a facut sa imi fie frica sa mai cumpar masini italiene desi arata de mai rar si cand merg iti ofera senzatii placute daca ai si motor pe ele evident) . Cum apar oare miturile despre "fiabilitatea execrabila" a masinilor italiene, le inventeaza niste zvoneri&raspandaci rauvoitori? Campania a reusit in cazul asta cu brio desi repet, in cazul meu am testat pe pielea mea.Ca sa vedeti cat de bine stau italienele la capitolul fiabilitate, de cand au dezvoltat alfa 159 (care nu prea mai e cuore sportivo) au angajat un neamt director. Nemtii privesc cu amuzament masinile italiene,ma refer ca in Germania nu am vazut nici un fiat sau alfa romeo, acolo se circula la greu pe autobahn fara limita de viteza, acolo se vede fiabilitatea unui motor in sarcina pentru perioade indelungate de timp. Pe threadul asta nu cred ca e vorba de supercaruri,pe mine cel putin nu ma intereseaza, nu am bani de ferrari, eu zic de masini pe care si le permite un roman normal, noi sau sh ~20 000 de euro. Iar despre partea cu "conduci istorie" vs performanta, a spus totul Race pe care am vazut ca il urasc toti desi nu am inteles de ce. Am observat ca posesorii de italiene/japo sunt fanatici, pacat. |
pe autobahn uzura e minima pt ca nu se merge in sarcina mare, ci la o turatie medie,fara putere prea mare (la 130 motorul genereaza in jurul a 30 cp, motorul merge in mare parte constant si de asta sunt asa "rezistente", iar nemtii nu cumpara italiene ca sunt nationalisti. nici japoneze nu cumpara si alea sunt de 100 ori mai bune ca ale lor.
|
Quote:
In legatura cu a doua parte, Fiat e cea mai vanduta marca straina din Germania, dar nah, si minciuna e vorba. Concluzionand, imi pare rau ca ai avut experiente proaste cu masinile italiene, eu unul dupa aproape 200 de masini aduse, pot sa spun sincer ca am avut probleme doar cu masini nemtesti pe drum. Dar asta e subiectiv, e ce mi s-a intamplat mie, nu stiu daca toate sunt la fel. Cat despre Race, ala e un gugu intoxicat de nfs, top gear, bmw rullz, vag rullz, etc. Sunt oameni impatimiti vag sau bmw sau orice marca nemteasca cu care poti purta o discutie foarte civilizata, dar nu cu race. De-aia il luam la misto. |
NU pot sa fiu decat impartial, (se observa si din id vs avatar :) ). Cunosc f bine ce inseamna lucrul nemtesc, am detinut cateva bmw-uri mai exclusiviste daca pot spune asa, ex 745i (turbo) e23, 850i, 750, 730, eu cu asta ma si ocup, motoare, electrica, electronica. Acum am un Ghibli Primatist. Daca e sa fac o comparatie ambii constructori lucreaza ingrijit cu f mare atentie la detalii, nemtii se bazeaza mai mult pe tehnologie dar optimizarea performantelor motoarelor e mediocra, lucru pe care italienii pun mult accent. Din motorul de pe masina mea au scos 306cp stock la o capacitate de 2L si se poate duce relativ usor pana spre 450 dat fiind ca vine din fabrica cu interne forjate, si un design deosedit al blocului, chiuloaselor (acel 'o' din mijloc e corect pus acolo) etc. In experienta mea am intalnit mai multe recalluri pt motoarele germane decat cele italiene, ex. 'celebrul' nickasil sau lucruri banale cum ar fi capacul vasului de expansiune. Ideea este ca nemti scot multe lucruri pe piata netestate indeajuns nici teoretic nici practic, shame. De ex Maserati foloseste nickasil pe care ei il denumesc nigusil fiind patentat de Motto Guzzi in motoarele de 2 litri biturbo cam de prin 80 si ceva fara probleme, nu inteleg cum de BMW a dat-o in bara. Problema fiabilitati se poate pune si pe seama utilizatorului, italiencele sunt mult mai sensibile si pretentioase si din pricina faptului ca sunt duse mai aproape de limitele fizice, poate un mertz mai merge si cu ulei de la bunica daca nu ai bani de castrol, insa o alfa, lancia sau alta italianca o sa te cam paraseasca daca ii miroase a prajeala. Aici am vorbit mai mult de motoarele de top, insa se poate aplica si la restul. Pocnitori nedemne de a fi etichetate nici macar 'chinezarii' sunt in ambele tabere, nu dau exemple pt ca probabil sunt multi detinatorii care s-ar supara pe mine (vb strict de motoare), ce sa faci toti mai gresim. Concluzia mea clara e ca ambele parti fac motoare bune, si este aproape imposibil sa cuantifici excelenta si greselile celor doua natii de motoristi. Totul tine de cum stii sa le exploatezi, acest lucru cere experienta sau mai simplu poti citi manualul masini si urmeaza-l, totul o sa fie ok, sau las-o ma ca merge asa, atunci nu te mai plange si vino sa-ti iau banii. Cat despre masina ca design in general, italieni stau mai bine, e parerea mea. Sunt singurii care pot face o linie dreapta sa arate exotic sau o linie aiurea sa arate sexy. Majoritatea designerilor auto recunoscutii sunt macaronari. Cat despre faptul ca Lambo apartine de VAG, sau nu mai stiu ce firma apartine de alta sunt doar chestii de afaceri care nu nu ar trebui sa ne intereseze daca nu avem actiuni acolo. Si Fiat tine Ferrari, Maserati si alte firme, asta inseama ca eu conduc un Fiat? Aia e doar firma mama care le da la rasfatati sa suga si se lauda cu odraslele ei. Voi credeti ca ma-sa lui Carl Lewis putea alerga suta sub 10 sec? :))
|
Tu consideri masina italiana reprezentativa Maserati Ghibli si motoarele de Maserati? Bine ca nu ai zis de Ferrari ca fac masini bune sau de Lambo vs 1.2 de pe VW lupo care a avut recall de la vasu' de expansiune....
La alfa mea 166 s-a stricat tot ce se putea strica, de la motor la turbo la geamuri electrice la termostate la sonde lambda, s-a carjit pielea de pe scaune destul de rau desi ava 80 000 de km(bmw-ul meu din 92 are o piele si un interios de 10 ori mai de calitate decat alfa mea din 2002 si merge perfect absolut tot cu peste 200 000 de km) imi palpaiau senzorii prin bord de mai rar si nu stia nimeni de la ce este, nu esti impartial dar mananci ce nu trebuie. Am observat ca toti lauda masinile italiene dar nu le cumpara nimeni spre deosebire de teutone. Pentru Dark : mane, cand faci 40 000-50 000 de km pe an cu 150-200 la ora pentru 10 ani, ce crezi, se uzeaza motoru' ? |
@ A3ds: Frate, nu consider Ghibli reprezentativ si nici comparatii nu fac intre lambo si vw. Daca ti-e ti s-a stricat alfa stai sa vezi cate 318d (motoare) sau vag-uri cu mult mai putin km mi-au trecut prin banc, mi-e sila de ele ca am ajuns sa le refuz. Si eu am avut f multe bmw de care am fost f multumit, la fel de multumit cum sunt si de italianca. Dar vremurile alea cand o masina te tinea ani buni au cam trecut sa stii. Iti dau un exemplu concret, azi am facut o distributie la un passat 1.9tdi din 2003, din cauza unui simering banal. Fusese schimbata in urma cu 30.000km, masina avea cam 130.000 si era f bine intretinuta. Cureaua era imbibata de ulei si compromisa, toate rolele erau praf, in fine...sa revin la simering, designul acela clasic din cauciuc cu arcul care tine tensiunea in jurul axului a fost abandonat in favoarea unui compromis de marketing pervers, un simering dintr-un fel de cauciuc dur, mai mult plastic de fapt, subtire, facut special in ideea de a ceda dupa un interval bine stabilit. Pisele comandate pe original erau identice. Deci ambele simeringuri, axa cu came si vibrochen au cedat cam in acelasi timp. Am vazut cotoarpe de masini cu 300.000km care inca mai aveau simeringurile originale si nu aveau probleme cu pierderile de ulei. Multi sunt visatori si nu vad partea ascunsa a lucrurilor, dar producatorii fac mai multi bani din piese decat din vanzarea masinilor prorpiu zis si asta e valabil pt toti, italieni, nemti sau japonezi, ultimi cel putin te indoaie cu preturile. Masina mea evident nu are ce cauta in discutia asta, este o serie f limitata, dar ca fapt divers, de ce crezi ca spre exemplu are turbine IHI cand garettul e la doi pasi de maserati? De ce motorul este construit asa old school si totodata are si performante si fiabilitate si ma crezi sau nu mi se pare o joaca orice as lucra la el. Ex.: se duce o rola, nu trebuie sa o comand si sa platesc o gramada, din rola respectiva se extrage rulmentul care este de o dimensiune standard si il gasesti pe toate drumurile si costa cat un pachet de tigari, se preseaza rulmentul nou si gata, Distributia se pune la punct in 30 de min cu toate ca e un v6 cu 4 axe cu came, si as putea sa continui mult. Kitul de reparatie pt o turbina este 70$. Si dupa cata forja a vazut masina aia nu au pic de joc. Ideea este ca masinile actuale sunt facute sa moara tinere. O sa vezi inca multi ani masini generatia '90 pe drum dar acum daca vrei o masina noua nu ai decat sa alegi ori un supercar ori sa te impaci cu gandul. In loc de alfa puteai sa ai vag, bmw sau ce vrei tu, tot iti cadea o turbina sau ceva major, uite ca italienii au ales sa magareasca si geamurile, asta e problema acum...sa te faca sa mergi cu ac-ul mai mult ca sa crape si ala :)
Sa stii ca vb din experienta, nu sunt paranoic. |
Quote:
In rest trebuie sa recunoastem, nici BMW nici Mercedes si nici japonezele nu mai sunt ce-au fost, insa ma refer mai mult la subansamble. La motoare inca nu vreau sa-mi dau cu parerea la ce se face acum dar am vazut destule masini cu 200-300 de mii de km fara probleme la motor, ca sunt producatori care au avut si rateuri asta probabil este valabil la majoritatea producatorilor. Parerea mea este ca motorul la o masina cade in general ultimul, restul sunt facute sa cada mai repede. |
Quote:
|
BMWPower o intrebare. i`ti vine mai usor sa schimbi o rola sau 3?mai bine ai mai da si un serch sa evzi ce proprietati si rezistenta pot avea unele "plastice" in ziua de azi
GTR ai dreptate cu motorul nu mai vorbiti de service la vw si in special tdi ca sunt lafel de comune ca restul altor tdi`uri...si timpul a aratat ca nu sunt deloc cele mai proaste... nu spun eu asta, au spuso altii mai in masura decat mine sa vorbeasca. deci iese din calcul reparatia tdi`urilelor in service in comparatie cu atlte dieseluri, avand in vedere ca sunt foarte multe.... ar fi fost absurd sa fie la egalitate cu nissan de ex sau cady sau mai stiu eu ce :) on. sincer in ultima vreme cred ca si italienii au deschis ochii si au obs ca daca fac masini dea dreptul nefiabile au mult de pierdut, la motoare chiar scot motoare bune. o mare bila alba si pt italieni |
[QUOTE=vacaroz;2380783]BMWPower o intrebare. i`ti vine mai usor sa schimbi o rola sau 3?mai bine ai mai da si un serch sa evzi ce proprietati si rezistenta pot avea unele "plastice" in ziua de azi
Rola era doar un exemplu, idea era ca pe mine ma costa cu mult mai putin reparatie unei role si ca fiabilitate este mult superioara, adica eu platesc doar rulmentul pt ca ala se uzeaza de fapt si tu tot ansamblul. Si asta ti-o spun din experienta, ma crezi sau nu si cu tot respectul probabil toti prieteni tai la un loc nu au degete cate motoare am reparat si inca de cateva ori pe atatea masini in general. Nici nu are sens comparatia intre motorul masini mele si un motor uzual ca sa zic asa. Ideea pe care vroiam sa o expun este ca producatori pot extrem de usor si fara a mari costurile sa foloseasca subansamble mult mai fiabile, dar nu o fac din motive bine cunoscute dar greu de acceptat de fiecare cand vine vorba de masina lui. Eu nu contest proprietatile polimerilor moderni, am avut brichete care m-au tinut o vesnicie. Tu nu vezi chestiile astea si nici nu iti doresc sa ti se intample, dar eu ma lovesc de ele cel putin saptamanal, mai bine zis clienti. De la pompe de apa la fulii, galerii de admisie si mai tot ce inseamna plastic la masinile noi, si daca ai timp sa crezi vrajelile producatorilor ca vezi doamne noile materiale sporesc perfomantele, reduc greutatea etc atunci...dream on. Nici un motiv de mai sus nu este justificat, sa fim sinceri diferenta dintre o fulie de plastic si una din aluminiu ca si greutate nu este nici cat un pipi mic, si toate subansamblele adunate la un loc probabil cat #2, deci poti sa te usurezi inainte sa pleci la drum si sa ai aceasi greutate impreuna cu masina si totodata linistea ca nu o sa-ti plezneasca ceva in trafic si mai tarziu in buzunar. Imi cer scuze de off topic. On topic, iubesc in mod egal atat motoarele germane cat si cele italiene, cum am spus si mai sus italienii pun si pasiune si arta, nemtii se bazeaza pe precizia tehnologiei, chiar daca rezultatele sunt de multe ori aceleasi feelingul celui de la volan va fi intotdeauna diferit si asta conteaza in final. |
parerea me k nemti fac cele mai bune motoare...detin un golf 4 si un audi S4
|
Quote:
|
Quote:
Cam aceeasi legatura o avem amandoi cu subiectul, prietene. |
Quote:
|