Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Generalitati tuning (https://forum.4tuning.ro/23-generalitati-tuning.html)
-   -   Masini de liniutze-Combinatia Greutate-Putere-Aderenta-TIMP (https://forum.4tuning.ro/23-generalitati-tuning/913-masini-liniutze-combinatia-greutate-putere-aderenta-timp.html)

OveR 24-06-07 00:43

Re: Masini de liniutze-Combinatia Greutate-Putere-Aderenta-TIMP

ala cu mx5 .. ba baiatule motoru de hemi .. are 7 litri .. :) din cate stiu eu ..si e cam cat toata masina ta imi explici unde lai pus tu .. :)) doamne ...............:shock:

Low_Ridah 02-07-07 13:03

Sunt multe motoare cu camera de ardere Hemisferica ...de la asta vine " Hemi " iar cilindreea nu e fixa la 7 L....
7 L V8 inseamna un echivalent de lungime 3.5 L ....dar mult mai lat decat un motor cu cilindri in Linie ...

Oricum ..treaba e o aberatzie ...lungimea motorului e mult mai mare decat minusculul 1.8 original ...cutia e un monstru la motorul american cred k incape pe masina taiata exact in grupu spate ...etc etc ..aberatzii ...

Raportul greutate/putere intradevar exista ...greutate mica ..putere mare ....dar si felul in care este transmisa puterea la roata este un factor important

Race 03-07-07 00:03

2 Attachment(s)
Quote:

Si marmota invelea pistoanele in staniol! Nici nu intra!
Quote:

Da sigur...
Esti un idiot, si mai ai si tupeu sa insulti inteligenta unora de pe forumul asta. Mai bine te abtii
Quote:

motoru de hemi .. are 7 litri .. din cate stiu eu ..si e cam cat toata masina ta imi explici unde lai pus tu ..
Quote:

treaba e o aberatzie ...lungimea motorului e mult mai mare decat minusculul 1.8 original ...cutia e un monstru la motorul american cred k incape pe masina taiata exact in grupu spate ...etc etc ..aberatzii ...
:clap:
Tot "respectul" pentru posturile de mai sus ! Se vede ca stiti despre ce vorbiti,si aveti argumente ire***abile :rolleyes2

Exista destule MX-5-uri V8.Cele mai multe au motorul de 5 litri OHV de Ford si cateva small-block-uri Chevrolet.In poza de mai jos e un LS2 de 6 litri.Toate blocurile din generatiile 3 si 4 (LS1,LS6,LS2,LS7) au aceleasi dimensiuni exterioare,si pot avea pana la 7 litri.
Noul Hemi de 5,7 litri e cu doar 1,3 cm mai lung decat LSx,asa ca ar incapea probabil sub capota de MX-5.Faptul ca are chiulasele ceva mai mari se poate rezolva...a existat un prototip de MX-5 cu V6-le DOHC de pe Mondeo ST (poza a doua).A fost nevoie de o capota ceva mai umflata...dar asa e cu tehnologia asta noua si minunata.Nu incape el chiar bine,da are 220 CP,nu doar 400 amarati :lol:
Dezavantajul major al Hemi-ului e ca are bloc de fonta,deci e mai greu.N-am auzit de nici un MX-5 Hemi,kit-uri nu exista decat pentru GM LSx si Ford 302,iar faptul ca s-ar fi facut asa ceva in Romania de la zero e greu de crezut.Omul a postat la misto,dar asta nu inseamna ca nu se poate face.

ameer 04-07-07 04:14

Orice e posibil! Dar asta nu inseamna ca postul pe care l-am facut eu nu are valabilitate :lol:

Si acum sincer, cate mx-5 cu motor v8 crezi ca sunt? Si toate modificarile astea nu le schimba modul in care se comporta pe sosea? Adik raportul de greutate dintre punti etc. POate ne explici ca tot esti destept.

Si daca tot ai venit sa faci pe desteptul ti-ai fi dat seama ca eu cel putin nu am contestat nimic, am spus doar ca cel care a facut postul acela la misto, ne insulta inteligenta... Si asa e.. si daca ma insel, sa puna niste poze sa vedem si noi mx-5-ul lui cu motor v8

Patrulei 05-07-07 00:26

niste masini de liniute:P:VW Polo Gti,Renault R5GTturbo,Peugeot 106 la astea ma cam gandesc eu:P+k m`ai sunt si altele

DOGY@Style 23-08-07 00:51

Treaba cu aerodinamica e destul de serioasa...asa cum zicea cineva mai devreme despre masinile de F1. Nu cred ca pt o liniuta este indeajuns doar o putere cat mai mare si o greutate cat mai mica...asta in cazu in care nu esti kamikaze...pt ca cei care au facut o liniuta...stiu ca nu e chiar asa usor cum pare...iar o masina usoara nu o vad prea bine la 140-160 km/h daca nu a fost construita sau modificata in acest sens. Un argument in sensu' asta e un test pe care l-am citit facut intre un eclipse gst si gsx...amble modele avand acelasi motor..si aceeasi cutie de viteze...cu mentiunea ca gsx-ul e cu vreo 200 kg ...poate chiar putin mai mult...mai grea decat gst-ul....si contrar asteptarilor ...gsx-ul are un timp mai bun pe 1/4 mile. Plecarea de pe loc chiar conteaza...:D

FIGHET 23-08-07 01:07

toyota starlet!!!

Race 23-08-07 03:31

GSX-ul pleaca mai bine pentru ca are tractiune integrala,nu pentru ca e mai greu.Cu toate astea pierde pe sfertul de mila in fata unui GS-T,ambele stock.Ce ai vazut tu erau probabil masini modificate,caz in care FWD-ul pierde mult la start si nu mai poate recupera dupa.

DOGY@Style 24-08-07 02:22

Quote:

Originally Posted by Race (Post 1060353)
GSX-ul pleaca mai bine pentru ca are tractiune integrala,nu pentru ca e mai greu.Cu toate astea pierde pe sfertul de mila in fata unui GS-T,ambele stock.Ce ai vazut tu erau probabil masini modificate,caz in care FWD-ul pierde mult la start si nu mai poate recupera dupa.

Nu a zis nimeni ca ar pleca gsx-ul mai bine pt ca ar fi mai grea...asta ar fi fost chiar tare...2 masini cu aceeasi greutate si cu aceeasi putere sa plece mai bine cea care e mai grea... E logic ca pleaca mai bine datorita tractiunii integrale....am si specificat ca plecarea conteaza...si am facut comparatia asta..pt a arata ca sunt si alte elemente care conteaza...nu numai greutatea si puterea... Cat despre test...nu mai imi aduc aminte daca se specifica faptul ca erau sau nu stock...oricum...din cate stiu io...stock...ambele au cam acelasi timp pe 1/4 mile... Nu asta era important...care e mai rapida...ideea era alta...ca o masina cu 200 de kg mai grea....poate fi daca nu mai rapida...la fel de rapida ca o masina mai usoara...si cu aceeasi putere.

200SX 24-08-07 09:02

kit car

greutate redusa, motor la alegere,

All times are GMT +2. The time now is 01:05.

- Copyright 2026 4Tuning