![]() |
Re: TOYota Celica T20 reconditionata
felicitari pentru achizitie ! iti doresc sa ai finante sa iti faci masina cat mai frumoasa si cat mai "loud" :D
ps: eu chiar speram sa iti iei del sol vti,dar acum nah... :lol: ce greutate are masina ? |
oo e si sticky topicuu :D felicitari :P
|
Quote:
P.S.: Varule a iesit bine celicoasa;)Mult succes |
mai aveti de bagat bani in toyote si dupa aceea mai vb. si inca ceva, sa mi spuneti cum va merge celica cu rotile pe 17 ,eu am avut pe 17 si merge ff prost si mi am stricat toata directia ex doar o semibieleta a costat 380 lei noi iar cu roti pe 17 nu o sa mai vedeti vitezometru peste 220/230 max .te astept cu concluzile t20 reconditionat ,tu crezi ca, cu o vopsea ai reconditionat-o,vopseaua nu accelereaza
|
Quote:
Inca o data mii de felicitari ..si bafta maxima ..;) |
Quote:
Cand am cumparat masina, avea urmatoarele probleme: -exterior praf, era lovita in ambele aripi, langa busonul de rezervor, o portiera era zgariata iar cealalta strambata in buza, o oglinda era prinsa cu spuma poliuretanica, ambele geamuri de oglinzi erau sparte; -cauciucurile de pe fata erau crapate bine (dovada ca unul mi s-a taiat in primii 200 metri in care am testat masina), iar cauciucurile de rezerva pe care mi le-a dat vanzatorul erau pe dimensiune prea mica; -majoritatea plasticelor din interior erau demontate si aruncate in portbagaj, chederele nu aveau decat 1 din 5 braduti, bordul nu era prins bine, volanul era jupuit, muzica nu avea decat 2 difuzoare de fabrica in portiere; -tapiteria scaunelor este jalnica, descusuta si taiata, arsa cu tigara etc.; -plus multe alte probleme marunte, care ocupa timp si sunt solicitante (trebuie sa umbli al dracu' de mult ca sa gasesti braduti si alte nimicuri, de fapt cam orice piese pentru modelul asta). In schimb, masina era excelenta din punct de vedere tehnic, iar ca dovada nu am schimbat decat placutele de frana. In consecinta, m-am hotarat sa le iau pe rand, luand in calcul si cheltuielile cauzate de cumpararea si inmatricularea masinii: -pretul masinii + transportul pe platforma din Varna(Bulgaria) pana in Vama Veche, iar apoi din Vama Veche in Constanta; -de 2 ori numere provizorii, o asigurare pe o luna si inca una pe 6 luni; -taxa RAR pentru omologare individuala (prima inmatriculare in RO); -taxa de poluare, pe care nu am achitat-o inca si care se ridica la 1500 euro; -traduceri acte, autentificari etc. ...toate astea au insemnat o suma destul de mare pentru mine, intr-un interval de 2 luni si ceva de la achizitie. Dupa care sa mai adaugam: -o aripa noua -o oglinda noua (pe asigurare) -cauciucuri marimea din talon (second, momentan) -tinichigerie totala -vopsire totala, ce implica schimbarea culorii -instalare componente audio de bun-simt si achizitia altora noi. -schimbarea volanului cu altul ieftin, dar nou (provizoriu). As vrea sa fac un total la toate aceste cheltuieli, dar mi-e cam frica... De adaugat ca nu sunt patron arab, nici n-am castigat la Bingo saptamana trecuta, DAR... nici nu am datorii in prezent, m-am intins cam cat mi-a ajuns plapuma. Dupa parerea mea, efortul financiar a fost destul de mare cu aceasta masina, intr-un interval destul de scurt de timp. Nu aveam cum sa fac totul peste noapte, dar asta nu inseamna ca nu mai urmeaza sa cheltui cu ea. Cei care ma cunosc (de pe forum si nu numai) stiu ca pentru mine o vopsea nu inseamna totul, asa cum ai crezut tu. Urmeaza sa ii aduc masinii SI IMBUNATATIRI si modificari estetice, dar mai intai vreau sa o RECONDITIONEZ, adica sa am un exterior impecabil, un interior impecabil (si un sistem audio satisfacator, chiar si pentru cei mai pretentiosi ascultatori). Dupa cum am precizat mai sus, starea mecanica e extraordinar de buna, si nu numai daca tinem cont de varsta masinii (circa 14 ani). Tu ar trebui sa stii asta, doar ai masina la fel ca a mea. Spre supararea ta, voi monta totusi jante pe 17 inci cu anvelope 215/40/R17 care au diametrul exterior identic cu cel al anvelopei originale. Jantele vor fi usoare, nu neaparat OZ Ultraleggera, insa neaparat usoare. Nu cred ca voi pierde atat de mult din demaraj si din top-speed, insa voi castiga stabilitate si franare, plus aspect. Voi face o comparatie in acest sens. Acum, daca nu te superi, spune-mi si mie te rog cum ai reusit tu sa treci de 110 km/h cu a doua si... cum ai atins tu 270 km/h? Ca vad ca ai experienta cu Celica, nu ca "noi" (care noi? eu sunt eu, altii sunt altii). Daca te deranjeaza titlul topicului sau daca nu-l intelegi, promit ca-l voi schimba! Insa eu cred ca se potriveste cu situatia actuala. Iti propun sa-ti faci si tu un topic, si asta nu in principal ca sa vedem si noi ce ai reusit tu cu Celica ta - fata de altii - ci mai degraba ca sa vedem si alte astfel de masini, despre care lumea zice ca sunt frumoase (la fel zic si eu). Toate cele bune! |
ASA FRATE!!! SPUI BINE!!! Mam saturat si eu de tiriplici din astia!!!
|
Quick_5hifter foarte coerent si obiectiv!!! Reconditioneaz-o si daca ai nevoie de ceva anume care te costa mult iti caut eu in Italia, numa sa ma anunti din timp. Cu jante pe 17 trebuie sa ai foarte foarte foarte mare grija in Romania, cand am fost cu a mea in tara, aveam 215/40/17 am distrus jantele, le-am ovalizat toate in 3000 km facuti in tara. Ca stabilitate vreau sa zic ca schimba total masina, nu exista comparatie pur si simplu, fata de originale. Ti-as indica totusi jante pe 16, cred ca masura ideala ca sa nu sacrifici nimic: nici stabilitate, nici sprint, nici viteza maxima ar fi 215/45/16. Te sfatuiesc sa intreabi inainte sa faci ceva, ca banii astia se duc, numa eu stiu, ca esti prins de febra masinii. Numa bine. Salut
|
meseriasii mei in 6 luni de zile de cand am modelul acesta am bagat peste 2000 de euroi in ea sa nu va mao zic ca nimeni nu stie sa repare un motor de celica cu testarul langa ea .Marimea maxima admisa pe modelul t20 este de v225/40r16 nu pe 17cum vreti voi sa continuam, de marit puterea la o celica nu stie nimeni si sa stiti ca nu se ineaca daca ii dai tobele jos trebuie lasata doar toba de mijloc pe forum tot ce vb e doar frumoasa masina , frumoasa vopsea, frumoase jante ,dar nimeni nu stie sa o faca sa mearga mai tare iar de taxa nu te spoeria daca e din 95 e de max 850e
|
8 Attachment(s)
@dell 26: La RAR mi-au scos masina Euro 1, nu am ce face, iar taxa (dupa calculatorul AutoVit) mi-a dat cam 1450 euro... si am inteles ca e destul de precis acel calculator. In fine...
Poate ma poti ajuta cu o copie dupa actele tale, daca e tot din '95... a ta e trecuta Euro 2 ??? E inscrisa in Romania? Cat despre investitii, in Toyota n-am apucat sa bag decat ~1500 euro pana acum, insa gandeste-te ca am investit intr-un Tico peste 5000 euro... deci stiu cum e cu cheltuielile la masina, si mecanica, si tablarie, si muzica, si imbunatatiri (mai putin performante, ca la Tico nu prea era cazul). Atasez o poza cu Tico-ul meu, pe care intre timp l-am dezmembrat -> numai din banii de pe body-kit si jante+gume mi-am cumparat Toyota :lol: (bine, am mai adaugat eu o mica suma...). Ultimele 2 poze atasate la acest reply cred ca sunt destul de graitoare, raportat la titlul topicului :D @Others: Azi am pus in functiune sistemul audio, in afara de amplificatorul pe 4 canale. Sunetul e satisfacator, lasand la o parte faptul ca nu l-am reglat cum trebuie. Weekend-ul trecut am iesit la o mica sedinta foto, impreuna cu alti doi posesori de japoneze: Honda DelSol (felicitari, Ioane! Stii ca te invidiez!) si Honda Civic a lui UrbanRacing de pe forum (de fapt a surorii lui). Vor mai urma cateva poze de efect, cand le voi obtine. Enjoy! PS: nu am apucat sa va multumesc pentru reply-urile anterioare, insa voi raspunde cand voi avea timp mai mult :oops: @celicagtfour: de faruri si stopuri am nevoie!!! am gasit doar un set de faruri Kouki clare, la pretul de 700 usd si mie mi se par cam scumpe... stopuri am gasit doar in Elvetia si nu stiu daca sunt pe stoc, nici nu stiu daca pot comanda.... daca imi poti gasi ceva, sunt mai mult decat interesat, pentru ca alte repere gasesc cu usurinta (cum ar fi jante, gume, tobe, arcuri etc.). Multumesc mult pentru sfaturi! |
Quote:
|
Quote:
Felicitari! -doar o mica remarca (daca imi e permis): pt un efect deosebit ar fi trebuit Toyota ta (albastra) sa fie pozitionata intre cele 2 de culoare rosie! oricum deosebit! Spor la treaba in continuare! Super proiect ambitios! |
celica mea e din luna a7a 94 si a fost D3 LA NOI IN RO EURO2 nu inteleg cum de a ta a iesit euro 1 eu am platit 470 euro.Eu iubesc japonezele este a4a celica care o am dar sunt ff scumpe piesele ex ieri mi am cumparat kitul de ambreaj,,rulment,placa,si disc,,si m au costat pe marca LUC 1350LEI IAR PE ORIGINAL 2300LEI SA STII CA MA CAM OMORAT LA BANI dar ce sa fac, traiasca liniutele ca imi plac te astept la sibiu si vb si vezi mai multe
|
Quote:
|
Bravo Alex masina arata excelent in poze dar incredibil in realitate, bafta multa in RECONDITIONAREA ei, va iesi ceva frumos sunt ferm convins de lucrul acesta.Vorbim...
Noroc! |
| All times are GMT +2. The time now is 20:08. |
- Copyright 2026 4Tuning