Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Machetele mele (https://forum.4tuning.ro/505-machetele-mele.html)
-   -   Machetele mele - ampopa (https://forum.4tuning.ro/505-machetele-mele/65027-machetele-mele-ampopa.html)

eddy_grasu 16-09-10 14:10

Re: Machetele mele - ampopa

M-am uitat cu atentie la prezentarile tale si vreau sa te felicit!:clap:
O colectie foarte frumoasa, te astept cu noi prezentari.

ampopa 16-09-10 14:28

5 Attachment(s)
Multumesc pentru aprecieri si voi incerca, in masura timpului disponibil sa mai prezint cate ceva.

Iata si un set Corgi, bine realizat: un cap tractor ERF EC (marca englezeasca, ce a fost cumparata in 2000 de MAN - modelul EC este fabricat inainte de preluare), cu un trailer extensibil Noteboom si un excavator JCB JS 220 (facut, de fapt, de Motorart). In primul rand, este de remarcat calitatea ambalajului: machetele sunt in forme de plastic, in tavi de polistiren expandat, care sunt intr-o cutie frumos imprimata care, la randul ei, este bagata intr-o manseta de carton, cu poza machetelor (si sa se mai mrie cineva de ce machetele Corgi sunt atata e scumpe). Macheta este insotita de binecunoscutul certificat de editie limitata nr 310 din 1500, parca).
Capul tractor este destul de bine realizat (desi, la pareta inferioara este destul de simplu - fata cardane, cutie de viteze, etc), are directia functionala (lucru foarte rar intalnit la machetele Corgi 1:50), are si furtunele de aer pentru semiremorca si, bine-nteles, volanul pe dreapta.
Trailerul este si el bine realzat (cu aceeasi parte "de dedesubt" foarte putin detaliata), este telescopic si "da foarte bine" impreuna cu capul tractor.
Excavatorul este produs de Motorart (Suedia) si este bine realizat, cu detalii fine, iar capota motorului se deschide. Singurul minus ar fi faptul ca senilele sunt din plastic, insa sunt bine realizate si nu strica imaginea de ansamblu a machetei.

2010 16-09-10 15:56

WOW..utilaje de nota 10...asta e ceva mai special, bravo

eddy_grasu 16-09-10 22:32

Foarte faine, nu am ce sa zic:P, as vrea sa vad cum arata in Santier sa zic asa daca se paote sa pui o poza de grup cu ele daca nu le ai in cutii.Multumesc:rolleyes2

Mihai90 17-09-10 00:48

un colecţionar serios

ampopa 17-09-10 08:28

Quote:

Originally Posted by eddy_grasu (Post 3663343)
Foarte faine, nu am ce sa zic:P, as vrea sa vad cum arata in Santier sa zic asa daca se paote sa pui o poza de grup cu ele daca nu le ai in cutii.Multumesc:rolleyes2

Am in plan o diorama (mai multe, de fapt) cu diverse scene de pe santiere de constructii, insa, din lipsa de timp, nu cred ca o sa o vad facuta in curand.

CALIN 79 17-09-10 19:38

Chiar arata foarte bine setul asta (stii ca si eu am o slabiciune pentru camioane), chiar si eu as vrea sa vad o poza de grup cu colectia ta (ma rog, nu cred ca ar incapea intr-o singura poza). Poate pe viitor ni le arati ;).

ampopa 21-09-10 15:48

3 Attachment(s)
Pana la o poza (sau mai multe) cu intreaga colectie, inca niste franturi:
O automacara O&K TH40, fabricata de NZG, pe la sfarsitul anilor '70, scara 1:50.
O macheta care, la standardele de astazi, nu are nimic special, insa este o macheta frumoasa, fara plastic si destul de rara (si utilajul este rar, nu am reusit sa gasesc mai nimic despre el).

ampopa 21-09-10 15:57

3 Attachment(s)
Si inca un Corgi (1:50): o basculanta AEC (Associated Equipment Company - producator britanic de camioane, cumparat in 1962 de Leyland) Ergomatic.
O macheta decenta, care pacatuieste, insa, prin pozitia cilindrilor hidraulici de la bena (mai bine zis, prin modul in care sunt facuti - cilindri originali erau telescopici, cu mai multe segmente, iar Corgi i-a facut intr-un singur segment, insa de lungime mai mare, astfel incat se vede urat, atunci cand bena nu este basculata). Insa, tinand cont ca este un model mai "exotic" si ca este destul de detaliata cabina, ramane o macheta frumusica.

2010 21-09-10 16:58

Asa ceva eu nu am mai vazut..absolut superbe iar culoarea bestiala, felicitari:!:
Astept si eu poza de grup cu toate utilajele:!::!::!:

CALIN 79 21-09-10 21:09

Superbe amandoua. Ai numai raritati pe acolo, chiar as vrea sa vad ceva poze de grup (cred ca m-ar lua lesinul) :lol:.

ampopa 22-09-10 10:45

5 Attachment(s)
Nu stiu cand o sa reusesc sa fac niste poze de grup (din cauza lipsei spatiului, destul de munte au ajuns sa stea in cutiile lor, cele din vitrina trebuiesc desprafuite - asta din lipsa de timp s.a.m.d.).
Ca tot veni vorba despre raritati, o macheta, intr-adevar, foarte rara, pe care m-am chinuit mult sa o gasesc (n-a fost nici ieftina, desi, la prima vedere nu este spectaculoasa): Coles Yard Mobile M50, o macara industriala.
Atat macheta, cat su utilajul sunt extrem de rare. Macheta este fabricata in anii '60 de catre Schuco si, desi nu este trecuta nici o scara pe ea, estimez ca este 1:25.
La standardele de astazi, nu este o macheta extraordinara (are mult plastic, pana si cilindrii hidraulici sunt din plastic), insa este o macheta "exotica" si prezinta si cateva lucruri interesante: cauciucuri detaliate (cu profil, cu numele prodicatorului: Continental), carlig de remorcare detaliat, sistem de directie functional (un sistem cu cremaliera, actionat de volan), carlig detaliat, etc.
Las pozele sa vorbeasca.

model collector 22-09-10 10:53

Pacat ca o astfel de colectie nu strange curiosii, dar este de inteles echipa de bravo a forum-ului este cazuta la datorie, in extaz pe nesfarsitele topicuri de "machete" Hot Wheels 1:64, masinute si alte jucarii.
Mie imi plac macaralele acelea, sunt f curios sa vad una in realitate. Am inteles ca au si preturi destul de mari, adevarat?

ampopa 22-09-10 10:54

4 Attachment(s)
Si o macheta mai "comuna": o autobetoniera Stetter, de 9 mc, pe sasiu Mercedes-Benz SK 8x4, scara 1:50, fabricata de Conrad.

ampopa 22-09-10 10:59

Quote:

Originally Posted by model collector (Post 3675461)
Pacat ca o astfel de colectie nu strange curiosii, dar este de inteles echipa de bravo a forum-ului este cazuta la datorie, in extaz pe nesfarsitele topicuri de "machete" Hot Wheels 1:64, masinute si alte jucarii.
Mie imi plac macaralele acelea, sunt f curios sa vad una in realitate. Am inteles ca au si preturi destul de mari, adevarat?

Machetele sau utilajele reale?
Utilajele reale costa sutee de mii de euro (si mai mult), iar machetele, din pacate, nici ele nu sunt chiar ieftine. In general machetele de utilaje si camioane la scara de genul 1:43 sau 1:50 costa mai mult decat o macheta cat de cat "rasarita" la scara 1:18.
Iti trimit un PM cu magazinul meu, ca sa vezi preturi orientative.

All times are GMT +2. The time now is 09:17.

- Copyright 2026 4Tuning