Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Cluj (https://forum.4tuning.ro/37-cluj.html)
-   -   Conduita soferilor (ne)profesionisti in trafic (https://forum.4tuning.ro/37-cluj/48594-conduita-soferilor-profesionisti-trafic.html)

-LEXION- 12-12-07 15:24

Re: conduita soferilor (ne)profesionisti in trafic

Quote:

Originally Posted by di48lo (Post 1242945)
Ma mir cum nu o patesc niciodata cei care conduc asa.

norocu' prostului, nu-l ia nimeni ;)

nyctalus 07-02-08 07:16

Fara replica

"Şoferii clujeni s-au luat la bătaie în plină stradă

Nervii sunt întinşi la maxim pe şoselele din Cluj-Napoca. Doi tineri s-au luat la bătaie în plină stradă pe bulevardul Nicolae Titulescu, în apropierea Clinicii Interservisan, miercuri, în jurul orei 14.00.

Cei doi tineri conduceau un automobil marca Dacia Logan, respectiv un Opel cu numere provizorii. Cei doi şi-au "cărat" pumnii în plină stradă, în timp ce maşinile treceau pe lângă ei. Se pare că motivul bătăii ar fi o manevra greşită a şoferului Daciei, care ar fi putut duce la un accident.

Incidentul a fost aplanat de un al treilea tânăr, care se afla în automobilul marca Opel şi care a intervenit între cei doi scandalagii. Şoferii au urcat rapid în maşină şi au demarat în viteză." din clujeanul

DaNuTzU' 07-02-08 10:16

si care a castigat bataia?:P

-LEXION- 07-02-08 15:35

2 Attachment(s)
si pozele :)

-LEXION- 07-02-08 15:37

8 Attachment(s)
si alta bataie de anul trecut...

Remember: Bătaie ca-n filme în Piaţa Cipariu

Bătaie ca-n filme în Piaţa Cipariu
Traficul din oraş i-a adus pe şoferii clujeni în pragul disperării. Un taximetrist a fost agresat vineri după-amiază, în jurul orei 13, în Piaţa Cipariu, de un conducător auto, probabil nemulţumit de felul în care taximetristul conducea.

Ştefan Simon, şoferul maşinii Taxi Nova cu indicativul 248, a fost luat la bătaie de un alt şofer chiar în mijlocul intersecţiei din Piaţa Cipariu. El a fost trântit pe portbagajul maşinii şi lovit cu pumnii în zona capului şi a gâtului. A fost nevoie de intervenţia unor alţi şoferi pentu ca cei doi bătăuşi să fie despărţiţi, iar circulaţia să fie reluată.

Colegii taximetristului afirmă că incdentul ar fi fost provocat chiar de şoferul bătăuş. “Şofeul i-a tăiat calea taximetristului şi acesta l-a întrebat ce face. Supărat, celălalt şofer s-a dat jos din maşină şi a început să-l lovească”, susţine Olimpiu Oltean, directorul Taxi Nova.

Reprezentanţii Poliţiei susţin că nu au fost sesizaţi cu privire la acest incident.

“Incidentul nu a fost raportat nici la secţia numărul 3, de care ţine Piaţa Cipariu, nici la dispeceratul poliţiei municipale şi nici la numărul de urgenţă 112. Poliţia nu a fost sesizată în legătură cu acest scandal”, a declarat pentru clujeanul.ro inspectorul Adnana Ilieş, purtător de cuvânt interimar al IPJ Cluj.

Taximetristul agresat intenţionează să obţină un certificate medico-legal şi să depună plângere la poliţie împotriva şoferului bătăuş.

-LEXION- 07-02-08 15:41

3 Attachment(s)
Uite aşa se parchează în Cluj! Să moară de ciudă pietonii...

Unii şoferi clujeni cred că pietonii au aripi şi pot să treacă cu uşuriţă peste maşinile lor parcate pe trotuar. Şi nu doar atât ci unii cred că până şi maşinile au ceva opţiuni pentru care pot opta în momentul achiziţionării care le permit să zboare peste cele parcate în mijlocul străzii.

Astfel de întâmplări au devenit ceva obişnuit pentru clujenii care merg pe jos prin oraş. La o singură tură de centru, un prieten al clujeanul.ro a descoperit mai multe maşini parcate neregulamentar sau oprite exact în mijlocul drumului. Pe strada Iuliu Maniu un Fiat Grande Punto cu numărul de înmatriculare B-58-WZG le mai lăsase doar câţiva centimetri pietonilor parcând aşa din cauză locului prea mic care rămăsese liber între alte două maşini.

Nu cu mult mai departe de prima maşină parcată pe trotuar, pe strada Bolyai Janos, un Renault Megane era oprit exact în mijlocul străzii astfel că nici maşinile care ieşeau şi nici cele care intrau nu mai puteau înainta.

Şi pe străzile Emile Zola şi Argeş un Mercedes alb, respectiv o Skoda Octavia, cu numărul de înmatriculare CJ-51-AND, ocupau întreg trotuarul. Vizavi de catedrală, în unul dintre cele mai aglomerate momente ale zilei, o Dacie (MS-05-MWF) era parcată jumătate pe un trotuar aflat în reparaţii şi jumătate pe stradă deşi pe partea opusă se afla o parcare.

bobo32 07-02-08 16:24

Quote:

Originally Posted by -LEXION- (Post 1341768)
si alta bataie de anul trecut...

Remember: Bătaie ca-n filme în Piaţa Cipariu

Bătaie ca-n filme în Piaţa Cipariu
Traficul din oraş i-a adus pe şoferii clujeni în pragul disperării. Un taximetrist a fost agresat vineri după-amiază, în jurul orei 13, în Piaţa Cipariu, de un conducător auto, probabil nemulţumit de felul în care taximetristul conducea.

poate ca, cate o faza de genul asta pe saptamana nu ar strica.

Quote:

Originally Posted by -LEXION- (Post 1341779)
Uite aşa se parchează în Cluj! Să moară de ciudă pietonii...

totusi, hai sa apara articole din astea cand o sa fie 6-8 parkinguri supra/subterane in cluj, nu cand gasesti mai des semne cu "atentie se ridica masina" decat parcari.

-LEXION- 07-02-08 17:59

Quote:

Originally Posted by bobo32 (Post 1341879)

totusi, hai sa apara articole din astea cand o sa fie 6-8 parkinguri supra/subterane in cluj, nu cand gasesti mai des semne cu "atentie se ridica masina" decat parcari.

asta ma gandeam si eu, ca e usor sa ataci soferii ca parcheaza aiurea...dar DACA CHIAR NU SUNT PARCARI, ce naiba sa te faci? nu ai unde sa iti lasi masina, ce te faci? te plimbi cu ea in jurul cladirii? vinzi masina? mergi pe jos de acasa? e o prostie si asta......asa e si la mine la bloc, am parcat pe spatiul ''verde'', ca sunt mai multe gunoaie decat verdeata, si am primit amenda cu reclamatie de la vecini ca de aia nu creste iarba, ca parchez eu....primaria imi da amenda, dar nu imi da alternativa unde sa parchez.....suntem ca si in jungla!

CJ-86-UHE 07-02-08 18:17

nu sunt parcari si de aceea ultimele 2 etaje din parking-ul din spatele primariei sunt aproape goale in timpul orelor de varf ;-)

-LEXION- 07-02-08 18:19

Quote:

Originally Posted by CJ-86-UHE (Post 1342096)
nu sunt parcari si de aceea ultimele 2 etaje din parking-ul din spatele primariei sunt aproape goale in timpul orelor de varf ;-)

Super, de acuma in colo, stiu unde sa imi las masina...si merg acasa pe jos pana in manastur, macar scap de gura vecinilor, ca masina mi-e in parcare ;)

CJ-86-UHE 07-02-08 18:28

Quote:

Originally Posted by -LEXION- (Post 1342100)
Super, de acuma in colo, stiu unde sa imi las masina...si merg acasa pe jos pana in manastur, macar scap de gura vecinilor, ca masina mi-e in parcare ;)

in caz ca nu te-ai prins faceam referita la soferii care parcheaza ziua
aiurea in centru;)

-LEXION- 07-02-08 18:49

Quote:

Originally Posted by CJ-86-UHE (Post 1342121)
aiurea in centru;)

;) sorry .... sincer, mai mult castigau daca faceau parcarile in cartiere, si inchiriau pe termen lung spatiile....si pretul sa fie pe masura, ca oricum se vindeau locurile....

bobo32 07-02-08 20:16

Quote:

Originally Posted by CJ-86-UHE (Post 1342121)
aiurea in centru;)

ca idee... sunt curios odata cu deschiderea parkingului din marasti daca nu se va interzice parcarea pe tot dorobantilor, mai ales incepand de la tribunal...

ideea? totusi sa nu exageram cu "zona de actiune" a parkingurilor mari. nu poti pretinde ca omu care are treaba la biblioteca universitatii sa parcheze la primarie... asa mai bine vin cu troleul in oras si ies si mai ieftin si nici nu-mi mananc nervii in trafic (da, stiu ca asta ar fi, si in orasele civilizate este, metoda cea mai buna de umblat prin oras, dar mai avem mult pana sa ajungem la faza aia).

bobo32 07-02-08 20:22

in alta ordine de idei: desfiintam parcari, dar cumparam utilaje noi de ridicat.

totusi eu aici vad ca interesul nu e sa faci parcari ci sa ridici cat mai multe masini... o parcare aduce 50 de lei pe luna, 3 masini ridicate pe ora is 1050 lei... afacerea e buna, recunosc.

Comunicat de presa
(6 februarie 2008)

Ref: Parcarile de pe strada Iuliu Hatieganu au fost inlocuite de banda de urgenta pentru ambulante

Primaria Cluj-Napoca a desfiintat cele 16 locuri de parcare de pe strada Iuliu Hatieganu, de pe partea stanga a sensului de mers. Masura are ca scop degajarea circulatiei si realizarea unei benzi de urgenta pentru masinile de ambulanta.

Serviciul siguranta circulatiei urbane a amplasat pe aceasta strada indicatoare rutiere Oprirea interzisa cu aditionale Pe trotuar si carosabil si Ridicare autovehicul, precum si un indicator de orientare cu semnificatia de banda rezervata pentru Ambulanta (banda din partea stanga a directiei de mers dinspre Calea Motilor spre strada Clinicilor).

Locatarii care au avut abonamente de parcare in zona au posibilitatea de parcare in alveolele special amenajate pe strada Clinicilor. Ceilalti conducatori auto au ca alternativa parkingul din curtea primariei cu o capacitate de 382 locuri de parcare.

Nerespectarea noilor indicatoare de circulatie atrage dupa sine ridicarea autoturismului, serviciu eficientizat in aceasta luna prin achizitionarea unu nou utilaj de ridicare si transport cu capacitate de doua masini.

Taxa de ridicare si transport este de 350 lei.

cat despre parcarile publice:Primaria a preluat aceste parcari de la firma Valcon si vom demonstra ca suntem mult mai eficienti in gestionarea acestora. In cazul in care cei care au fost sanctionati nu-si vor plati amenda, aceasta se va regasi in taxele si impozitele locale pe care urmeaza sa si le achite, a afirmat primarul Emil Boc.

importanta bine-inteles nu este creearea unui sistem de distributie a tichetelor prin care sa nu fii nevoit sa te plimbi 15 minute pana gasesti un tichet de parcare, ci e sa se incaseze cat mai multe amenzi.

CJ-86-UHE 07-02-08 20:54

Quote:

Originally Posted by bobo32 (Post 1342367)
ca idee... sunt curios odata cu deschiderea parkingului din marasti daca nu se va interzice parcarea pe tot dorobantilor, mai ales incepand de la tribunal...

ideea? totusi sa nu exageram cu "zona de actiune" a parkingurilor mari. nu poti pretinde ca omu care are treaba la biblioteca universitatii sa parcheze la primarie... asa mai bine vin cu troleul in oras si ies si mai ieftin si nici nu-mi mananc nervii in trafic (da, stiu ca asta ar fi, si in orasele civilizate este, metoda cea mai buna de umblat prin oras, dar mai avem mult pana sa ajungem la faza aia).

pai daca tot tindem sa fim un popor civilizat si ca orasul nostur sa arata ca orasele europene cam asa ceva ar trebuii sa se intample.

All times are GMT +2. The time now is 14:48.

- Copyright 2026 4Tuning