Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Generalitati tuning (https://forum.4tuning.ro/23-generalitati-tuning.html)
-   -   Discuri de frana (https://forum.4tuning.ro/23-generalitati-tuning/42114-discuri-frana.html)

AlliedComposites 05-07-07 11:59

Re: Discuri de frana

citind articolul din nou, poate ar fi bine sa schimbe si lichidul de frana cu ceva de calitate superioara? de ce nu, daca masina are aproape 30 de mii (sau asa reiese) la bord, e cam timpu pt niste lichid nou oricum... poate reusesti sa-i convingi pe aia la dealer sa-ti scurga systemul si sa-ti inlocuiasca daca le aduci tu lichidul cand te duci sa-ti re-re-repare franele :-P

nu stiu nimic despre revista voastra, dar poate daca aveti candva loc sa bagati un articol in detaliu care sa explice corect sistemele de franare si functionarea lor cu exemple clare, cred ca ar ajuta sa dispele miturile si misinformarea in acest domeniu

Hondarul 05-07-07 12:08

Quote:

Originally Posted by bloodfart (Post 983006)
citind articolul din nou, poate ar fi bine sa schimbe si lichidul de frana cu ceva de calitate superioara? de ce nu, daca masina are aproape 30 de mii (sau asa reiese) la bord, e cam timpu pt niste lichid nou oricum... poate reusesti sa-i convingi pe aia la dealer sa-ti scurga systemul si sa-ti inlocuiasca daca le aduci tu lichidul cand te duci sa-ti re-re-repare franele :-P

nu stiu nimic despre revista voastra, dar poate daca aveti candva loc sa bagati un articol in detaliu care sa explice corect sistemele de franare si functionarea lor cu exemple clare, cred ca ar ajuta sa dispele miturile si misinformarea in acest domeniu

Este in numarul 6 un astfel de articol destul de amanuntit si argumentat despre sistemele de franare, un articol care se cerea demult, cum nu am mai vazut pe vreun site sau in alta revista la noi. Sunt explicate si solutiile in caz de franare ineficienta sau defectuoasa. Dar pana la urma e alegerea fiecaruia ce face cu siguranta lui.

200SX 05-07-07 13:25

eu atat stiu ca la 200SX exista o conversie foarte comuna si anume frane de 300ZX,

fapte mentionate de cei care au facut acesta conversie:

trecerea de la 1 la 4 pistonase pe fiecare etrier fara schimbarea pistonasului de la pompa de frana se simte foarte tare, deoarece pompa originala e facuat pt 4 pistone pe tota masina , si nu reuseste sa faca fatza pt o frnare ferma cand tre sa bage lichid in 16 pistonase.

schimnbarea sistemului de franare doar pe fatza cu cel de 300ZX si lasarea celui de 200SX pe spate duce la dezechilibrarea masinii la franare , si masina incepe sa dea din fund...

acuma nu stiu cum e in alte cazuri eu v-am spus ce stiu in cazul meu.

PS: placuta de frana la 300ZX e mai mica ca suprafata decat cea de 200SX si cu toate astea franele de 300ZX sunt mai eficiente

ameer 05-07-07 13:58

Quote:

Originally Posted by Hondarul (Post 982855)
Bloodfart, eu stiu despre ce masina este vorba si crede-ma ca este vorba de una "premium". La care, ciudat, nu ar fi permisa o astfel de eroare cu franele. In cazul de fata trebuie sa schimbe discuri si placute daca vrea sa franeze mai bine.
?

Ideea e ca da e cam naspa ce se intampla cu disucrile mele, si mi s-a confirmat ca si altele au avut problema asta. Eu am modelul anului 2004, am inteles ca de la 2005 s-a corectat. In fine... In afara de asta nu am nici un repros pt masina si nu ma dernajeaza sa dau niste bani pe niste discuri mai performante. Masina franeaza bine si asa numai ca intre 140-100 imi tremura volanul cand franez.

AlliedComposites 05-07-07 19:40

nu ar trebui sa vibreze de la 140-100 cum zici... aia e viteza de mers pe autostrada (in tarile unde sunt :-P), deci dai in slobozi, orice fabricant ar trebui sa aiba asta in plan cand creaza o masina noua ca doar nu-i Trabant....

daca au curectat problema in 2005, nu pot sa-ti schimbe si tie toate componentele cu dealea pt 2005? e schimbare de model intre ani si nu se potrivesc? nu stiu, sincer ce as face eu daca asta e masina cat de cat de bani, ar fi sa ma duc la dealer si sa-i spun uite... sti si tu cate probleme am avut cu ea... mi-a ajuns... vreau doar o masina buna... vreau sa fac trade cu una din 2005 care n-are probleme, sau cu complet alt model care-ti place tie Ameer... explicai ca vrei sa ramai cu ei, vrei sa continui sa cumperi de la ei si sa-ti faci servisul la ei, doar ca vrei sa ti-o schimbe cu alta, si sa te ajute nitel la pret... sunt sigur ca sa frecat nitel capitalism si de romania, si orice dealer bun ar sari pe aceasta sansa de a te face fericit, si garanta ca continui sa vi la el mult timp in viitor...

AlliedComposites 05-07-07 19:49

interesant, cand dai google "2004 brake problems 300hp" primul link e despre V70R :-P am ghicit, aia e? daca da, pacat mare de tot, imi placea asa de mult masina aia, chiar daca nu e chiar asa de rapida cat ar trebui :(

ameer 05-07-07 21:31

Quote:

Originally Posted by bloodfart (Post 983849)
interesant, cand dai google "2004 brake problems 300hp" primul link e despre V70R :-P am ghicit, aia e? daca da, pacat mare de tot, imi placea asa de mult masina aia, chiar daca nu e chiar asa de rapida cat ar trebui :(

nu e volvo :-)

ameer 05-07-07 21:38

Quote:

Originally Posted by bloodfart (Post 983830)
nu ar trebui sa vibreze de la 140-100 cum zici... aia e viteza de mers pe autostrada (in tarile unde sunt :-P), deci dai in slobozi, orice fabricant ar trebui sa aiba asta in plan cand creaza o masina noua ca doar nu-i Trabant....

daca au curectat problema in 2005, nu pot sa-ti schimbe si tie toate componentele cu dealea pt 2005? e schimbare de model intre ani si nu se potrivesc? nu stiu, sincer ce as face eu daca asta e masina cat de cat de bani, ar fi sa ma duc la dealer si sa-i spun uite... sti si tu cate probleme am avut cu ea... mi-a ajuns... vreau doar o masina buna... vreau sa fac trade cu una din 2005 care n-are probleme, sau cu complet alt model care-ti place tie Ameer... explicai ca vrei sa ramai cu ei, vrei sa continui sa cumperi de la ei si sa-ti faci servisul la ei, doar ca vrei sa ti-o schimbe cu alta, si sa te ajute nitel la pret... sunt sigur ca sa frecat nitel capitalism si de romania, si orice dealer bun ar sari pe aceasta sansa de a te face fericit, si garanta ca continui sa vi la el mult timp in viitor...

Ce smecherie fac? Asta e al doilea set de discuri. Mai bine imi iau unele aftermarket si stau linistit. O sa mi le schimb oricum ca mai am garantie 2 luni asa de al naibii :D Dar imi iau discuri aftermarket ca sa stau linistit, ca planuiesc un road trip si n-am chef sa duc grija franelor... Nu am avut timp sa ma ocup, dar cand o sa pun discuri noi o sa anunt aici :-)

Hondarul 06-07-07 13:47

Quote:

Originally Posted by bloodfart (Post 983830)

CAND FRANEZI!!!!!!!!!!! Atunci vibreaza, citeste bine bloodfart. Si un Ferrari vibreaza si la 60 la ora daca franezi cu discuri ovalizate. Hai sa pastram un limbaj decent, fara slobozi. Daca vibra masina fara sa franeze era alta problema, dar la frana nu pot fi decat discuri ovalizate. Fie Ameer a franat de cateva ori violent pe ploaie fie discurile cu care a fost dotata masina erau defectuoase, chinezesti sau turcesti si nu originale, asadar din materiale mai slabe si mai proaste. Concluzia - ia discuri de frana BUNE, fie normale dar originale fie aftermarket, perforate sau cu santuri, depinde de preferintele tale.

AlliedComposites 06-07-07 16:13

Quote:

Originally Posted by Hondarul (Post 984956)
CAND FRANEZI!!!!!!!!!!! Atunci vibreaza, citeste bine bloodfart. Si un Ferrari vibreaza si la 60 la ora daca franezi cu discuri ovalizate.

da da da, suntem toti de acord cu asta deja... ce vroiam sa zic e ca daca vrea, poate ar fi o idee buna sa schimbe si lichidul... daca s-au zgarcit sa puna frane adevarate, parca vad ca s-au zgarcit la fel de mult si la lichid, si daca sistemul de frana a vazut atatea incingeri deja, probabil ca nu e nici in cea mai buna stare... deasta ziceam ca daca masina are 30,000 km, oricum e aproape timpu pt lichid now... nu stiu, doar o sugestie.

si bine, fara slobozia ;)

FIXVID 08-07-07 09:29

Putin off topic, dar am o nelamurire:

Intro zi am facut un traseu destul de agresiv, era si in panta, iar curbele erau cam la 200m una dupa alta, destul de multe. Nu prea mam sfiit sa folosesc frana de motor si am solicitat destul de mult franele. Dupa ce mam oprit, am fost lovit de un miros de ars, f neplacut. Am verificat discurile... puteam sa fierb linistit apa pe ele. Problema e ca nu sunt sigur daca de la frane venea mirosul de ars :rolleyes2 si asta ma face nelinistit. Ati mai patit si voi sa simtiti a arsura dupa folosirea intensa a franelor? Ar putea fi si de placutele noi de frana, care au fost schimbate de 3 zile?

@ameer

Dc este asa mare secret masina ta?

turbojack 08-07-07 12:36

Quote:

Originally Posted by FIXVID (Post 987299)
sa simtiti a arsura dupa folosirea intensa a franelor? Ar putea fi si de placutele noi de frana, care au fost schimbate de 3 zile?

Ceva normal.
Mi se intimpla si acum sa vad cum iese fum de sub aripi dupa o coborire mai in forta.Dupa o folosire intensa a frinelor ,daca este noapte bezna,ai vedea ca discurile sint rosii. ;)

ameer 08-07-07 14:14

Quote:

Originally Posted by FIXVID (Post 987299)

@ameer

Dc este asa mare secret masina ta?

Nu e un mare secret dar prefer sa fiu discret. Sunt pe forumul asta din dragoste pentru masini, si nu am nimic de demonstrat nimanui si nu am de ce sa ma expun aici. Sunt unii care au un ego mai fragil si sunt nesiguri pe ei. Aia au nevoie de aplauze constante... eu nu.

FIXVID 08-07-07 14:53

Quote:

Originally Posted by turbojack (Post 987459)
Ceva normal.
Mi se intimpla si acum sa vad cum iese fum de sub aripi dupa o coborire mai in forta.Dupa o folosire intensa a frinelor ,daca este noapte bezna,ai vedea ca discurile sint rosii. ;)

Mai linistit un pic, ca masina nu era a mea si nu as fi vrut sa pateasca ceva.

Quote:

Nu e un mare secret dar prefer sa fiu discret. Sunt pe forumul asta din dragoste pentru masini, si nu am nimic de demonstrat nimanui si nu am de ce sa ma expun aici. Sunt unii care au un ego mai fragil si sunt nesiguri pe ei. Aia au nevoie de aplauze constante... eu nu.
Eu zic ca in acest caz ego-ul nu prea are revelanta. Tu tiai expus problema pt a primi ajutor. Ar fi fost mai simplu daca stia lumea despre ce masina e vorba.:-P

FIGHET 08-07-07 23:22

schimbativa discurile si n u va mai certati aiurea !!!!!

All times are GMT +2. The time now is 06:35.

- Copyright 2026 4Tuning