Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Ford Focus ST vs. Seat Leon Cupra vs. VW Golf GTI (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/41102-ford-focus-st-vs-seat-leon-cupra-vs-vw-golf-gti.html)

SEBASTIAN 10-08-07 02:05

Re: Ford Focus ST vs. Seat Leon Cupra vs. VW Golf GTI

gti a creat o clasa pe care marind dimensiunea a tradat-o
Focusul e mai pe gustul meu si cu motor de mare potential.

RazvanC4 10-08-07 17:16

Quote:

Originally Posted by anaconda_4badguys (Post 1038710)
Strict ca performante ST este cel mai bun!Insa overall GTI iese peste tot cel mai tare hatch(mai tare si decat CUPRA,si cei de la top gear s-au mirat cum o masina cu acelasi sasiu sa fie destul de mult in spatele GTI-ului overall)!
PS:ST a scos pe pista Top Gear timp mai bun si decat Impreza,cu 3 sec parca insa spuneau un lucru fff important:o fi mai bun pe circuit din cauza diferentialului dar pe strada este foarte greu de condus daca nu ai ceva experienta si ca nu e ''civilizat''(spre deosebire de Golf),si nu stiu cat timp mergi pe circuit sa 'beneficiezi' de cele 3 secunde.A,si mai era si interiorul,nu tocmai grozav...o zi buna

Confunzi Focus MK2 ST cu Focus MK1 RS. ST nu are diferential, ba din contra e o masina f. usor si placut de condus (lucruri spuse de presa si de posesori din romania).

SirNenea 10-08-07 19:06

am si eu o curiozitate ce pusca mea inseamna ma fratilor mk???

ameer 10-08-07 20:26

Quote:

Originally Posted by SirNenea (Post 1040088)
am si eu o curiozitate ce pusca mea inseamna ma fratilor mk???

Cred ca se refera la mark 1 mark 2 etc adica modelul 1 modelul 2 de focus. Poti sa spui si de golf de ex la golf 4 sa ii zici golf mark 4. sau mark 5 etc

razvix2001 14-01-08 21:35

in viitorul apropiat am degand sa-mi cumpar un hothatch oscilez intre leon cupra si focus St inca nu sunt complet hotarat.Cupra are aspect interior mult mai sportiv decat St dar exterior lasa de dorit pe cealalta parte exteriorul St-ului e ceea ce iti poti dorii de la un hothatch. Performantzele cuprei la un motor de 2.0 litri ma cam impresioneaza. M-ar interessa si un consum mai real decat il prezinta ei pe siteuri. Owners any suggestions?

UNLORD 15-01-08 00:22

Interiorul Cuprei este mai de proasta calitate decat cel al ST-ului care a primit de curand si un facelift atat la exterior cat si la interior. In plus ai 4 ani garantie, potential de tuning mai mare al motorului si un pret mai mic decat al Cuprei . Iar daca mai astepti pana in vara poti sa optezi si pt ST260 adica varianta de 260 de cai (cica 0-60mph: 5.5 s). Din punct de vedere al consumului insa cred ca Seatul consuma (daca nu te dai la el) mai putin decat ST-ul dar oricum diferenta e f. mica aproape insesizabila!

http://www.fordeurope.net/pictures/p17_sectionid/405

razvix2001 15-01-08 01:27

Quote:

Originally Posted by UNLORD (Post 1293423)
Interiorul Cuprei este mai de proasta calitate decat cel al ST-ului care a primit de curand si un facelift atat la exterior cat si la interior. In plus ai 4 ani garantie, potential de tuning mai mare al motorului si un pret mai mic decat al Cuprei . Iar daca mai astepti pana in vara poti sa optezi si pt ST260 adica varianta de 260 de cai (cica 0-60mph: 5.5 s). Din punct de vedere al consumului insa cred ca Seatul consuma (daca nu te dai la el) mai putin decat ST-ul dar oricum diferenta e f. mica aproape insesizabila!

http://www.fordeurope.net/pictures/p17_sectionid/405

Mersi mult! stiu de faceliftul care il va avea focusul ST dar eu ma gandesc mai mult la ceva la mana a 2 si St are o taxa de inmatriculare de te scoate din casa fatza de cupra (st=2500euro cupra=1000euro ceva de genu) . Oricum 260 de cai pe tractiune fatza mi se pare prea mult va suferi aceelasi esec ca si mazda 3 mps. RS care il planifica va fi ceva de urmarit dar 2009 is too far away!
http://www.hothatchheaven.com/ford/ford-focus-rs-lives/

UNLORD 15-01-08 12:14

Quote:

Originally Posted by razvix2001 (Post 1293472)
Mersi mult! stiu de faceliftul care il va avea focusul ST dar eu ma gandesc mai mult la ceva la mana a 2 si St are o taxa de inmatriculare de te scoate din casa fatza de cupra (st=2500euro cupra=1000euro ceva de genu) . Oricum 260 de cai pe tractiune fatza mi se pare prea mult va suferi aceelasi esec ca si mazda 3 mps. RS care il planifica va fi ceva de urmarit dar 2009 is too far away!
http://www.hothatchheaven.com/ford/ford-focus-rs-lives/

Stai linistit ca MPS-ul nu e esec! Este chiar f. apreciata afara si face fata fara problema puterii mari de pe puntea fata (datorita LSD-ului). Am vazut test comparativ unde este mai apreciata decat Subaru WRX care e 4x4! Iar Ford stie sa faca hothatcuri, ST260 fiind o alta varianta optionala pe langa aia normala, iar pe forumul oficial focusstoc.com, majoritatea au masinile tunate, unii depasind 300 de cai si nu se plange nimeni de torque steer!

p.s. Taxa de inmatriculare e pe cale sa se schimbe parca si oricum gasesti SH ST-ul mai ieftin decat Cupra! Oricum sa ne comunici impresiile atunci cand iti vei alege una dintre masini! :) Bafta!

carutasu 15-01-08 23:09

Sunt intr-adevar ST-uri tunate cu acel Wolf-pack si se comporta bine la 320cp.Cat despre RS Mk1 iata cam ce poate face adus la 289cp
https://www.youtube.com/watch?v=xvZuK...eature=related comparam de curiozitate cu un A8 4.2TDI, ia 0-200km/h cu aprox 10-10.5s mai repede (16.2 el vs ~ 26s A8) si cu cca 25-30s mai repede 70-max (260 pe ceas) decat A8-ul de la 100 la 260 (tot pe ceas), adica 34s el vs 1min si 10s Audi, din care am scazut ceva timp pentru ca nu ii arata turometrul, RS a schimbat treptele din 4 in 5 apoi in 6, iar la A8 am presupus ca a plecat de la 100 direct cu tr a 6-a.Si asta cu toate ca a ramas tot cu tractiune fata.Cat despre manevrabilitate sunt sigur nu s-a deteriorat.

Cataaa 16-01-08 00:31

https://www.youtube.com/watch?v=GRZF9h2JSo8 focus rs mk1

daniwmk 16-01-08 08:31

Quote:

Originally Posted by UNLORD (Post 1293850)
Stai linistit ca MPS-ul nu e esec! Este chiar f. apreciata afara si face fata fara problema puterii mari de pe puntea fata (datorita LSD-ului). Am vazut test comparativ unde este mai apreciata decat Subaru WRX care e 4x4! Iar Ford stie sa faca hothatcuri, ST260 fiind o alta varianta optionala pe langa aia normala, iar pe forumul oficial focusstoc.com, majoritatea au masinile tunate, unii depasind 300 de cai si nu se plange nimeni de torque steer!

p.s. Taxa de inmatriculare e pe cale sa se schimbe parca si oricum gasesti SH ST-ul mai ieftin decat Cupra! Oricum sa ne comunici impresiile atunci cand iti vei alege una dintre masini! :) Bafta!

da intradevar taxa de inmatriculare se va schimba ... va deveni de 3 ori mai mare

cheet 16-01-08 11:57

Quote:

Originally Posted by razvix2001 (Post 1292998)
in viitorul apropiat am degand sa-mi cumpar un hothatch oscilez intre leon cupra si focus St inca nu sunt complet hotarat.Cupra are aspect interior mult mai sportiv decat St dar exterior lasa de dorit pe cealalta parte exteriorul St-ului e ceea ce iti poti dorii de la un hothatch. Performantzele cuprei la un motor de 2.0 litri ma cam impresioneaza. M-ar interessa si un consum mai real decat il prezinta ei pe siteuri. Owners any suggestions?

focusu
- sub 18l nu scade in Bucuresti (cu tot cu ore de varf)
- in afara orasului mers relativ normal scoate intre 9 si 10
- la 200km/h arata 11l si la 240 in jur de 14
- si nu uita ca focusu are rezervorul de doar 55l
cupra nu stiu

gigi galagie 17-01-08 12:26

CUPRA e misto,GTI-ul e frumusel....
ST - RULZZZZZZ!!!!!!

JunKer_hP 23-01-08 14:35

oricum gti:)

robertinho 31-01-08 12:54

Quote:

Originally Posted by cenakee (Post 899641)
cand ziceam ca nu iese in evidenta GTI-ul ma refeream la design

stiu de motor si suspensii, e normal sa le aiba

st-ul are f multe chestii diferite fata de modelele standard, dar pun pariu ca tu nici nu stii ce motor are Focus ST. Are un T5 (turbo, cinci in linie) preluat de la volvo.

am citit in auto motor si sport test intre ST si Golf R32 si la general l-a batut pe R32. Tot asa, test intre ST si Leon 2.0 TFSI 200 cp - de pe Golf GTI si tot asa, l-a batut

...daca st e peste r32 atunci...st nu e nici macar peste un gti,ca sa numai vorbim de edition30,dar peste r32???...e super reusit st ca design exterior(jantele cel putin imi plac la nebunie)si portocaliul ala e bestial...motorul iarasi e f bun,si cam atat...in aceasta comparatie cupra e peste amandoua,desi daca ai ales cupra in comparatie trebuia sa alegi macar edition30 ...

All times are GMT +2. The time now is 22:09.

- Copyright 2026 4Tuning