Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Lada vs. Dacia (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/40713-lada-vs-dacia.html)

Kruger. 28-05-09 19:18

Re: Lada vs. Dacia

Dacia era mai frumoasa decat Lada, mai stilizata, mai rotunda, dar atat. Lada era un mic tanc rusesc care inghitea multe chestii pana sa crape.

Singurul minus fata de dacie era al frane, care erau mai prost proiectate.

White_Dragon 29-05-09 14:56

De curand am condus lada si am ramas placut impresionat, e un mic tanc. E superioara daciei.

UNLORD 29-05-09 16:29

Quote:

Originally Posted by dj_mmz (Post 2342494)
Stiu, am vazut si eu GADJO DILO, dragut film

Eu nu am vazut in film ci pe strada... :)

Prince_Igor 29-05-09 16:43

Re: Lada vs Dacia

Quote:

Originally Posted by denver (Post 1970691)
repet lada e fiat 99.9% , rusii au furat patentul de la fiat si au facut lada asa o perioada pana cand au ajuns in judecata cu fiat si s-au reglat conturile :D , dar per total lada este un tanc si una ingrijita chiar si in ziua de azi bate inclusiv loganul...

Nu s-a furat nimic.Licenta pentru fabricarea lui 2101 aka Fiat 124 a fost legala.Cand aceasta a expirat rusii s-au pus la fabricarea altor modele pentru piata interna (2102,2103 - prima masina adevarata tanc,2104,2105,2106-cred ca cel mai superb exemplar rus cu tractiune spate,2107,2108-09 - un model foarte fiabil si absolut superb cu tractiune fata care se fabrica si acum...etc).
Intr-adevar pana la semnarea contractului au existat niste conflicte si anume:rusii si-au dorit in totalitate sa reproduca fiatul asta insemnand axa cu came in chiulasa,blocul din aluminiu sau otel (nu mai tin minte) si frana pe disc pe toate rotile.Au reusit doar axa cu came...blocul a ramas sa fie din fonta...si tamburi pe spate.Daca se reusea sa se faca in totalitate Fiatul 124 nu mai erau discutii azi.

cata x 31-05-09 16:01

hmmmm ca sa fiu exlicit sincer niciuna din ele nu mie pe suflet dar pot sa zic ca am ramas uimit da lada... prima masina a lui fratemiu este o lada nenorocita de prin 84 si pot sa va zic ca de 4 ani na mai msicato din curte... dap e adevarat a cazut vopseaua dar nicigand de rugina ...tabla e pur si simplu goala si negaurita cand la dacia lui taicameu care statea si in garaj si era si ingrijita trebuia sa schimb aripile destul de des si e totusi din 98

lord_wader 02-06-09 09:13

Quote:

Originally Posted by cata x (Post 2367870)
hmmmm ca sa fiu exlicit sincer niciuna din ele nu mie pe suflet dar pot sa zic ca am ramas uimit da lada... prima masina a lui fratemiu este o lada nenorocita de prin 84 si pot sa va zic ca de 4 ani na mai msicato din curte... dap e adevarat a cazut vopseaua dar nicigand de rugina ...tabla e pur si simplu goala si negaurita cand la dacia lui taicameu care statea si in garaj si era si ingrijita trebuia sa schimb aripile destul de des si e totusi din 98

am observat o caracteristica comuna a daciilor dupa ''98,le apre rugina la praguri si aripi,dar grav de tot daca nu o ingrijesti iti mananca tabla de tot si apar gauri.
o alta observatie e ca la aproape nici o dacie dinainte de 92 nu am vazut rugina la praguri,mai mult la aripi dar f rar.si tabla e mai groasa la daciile dinainte de 92.deci comparatia cu lada ar trebui facuta cu o dacie mai veche

cata x 02-06-09 20:41

aia nu stiu cu dacia mai veche caci nam avut :) dar iti garantez ca dacia era extrem de bine intretinuta... si cand am vandut-o acum un an arata de parca era nou-nouta

copolinox 06-06-09 01:05

Prefer lada nu prea imi plac masinile romanesti dupa cate amintiri am ... un prieten care avea un logan la 40.000 km a crapat motoru si nu stiu exact ce s-a intamplalt dar i-a schimbat si motoru si cutia ... deci prefer lada

lord_wader 06-06-09 09:25

Quote:

Originally Posted by copolinox (Post 2385109)
Prefer lada nu prea imi plac masinile romanesti dupa cate amintiri am ... un prieten care avea un logan la 40.000 km a crapat motoru si nu stiu exact ce s-a intamplalt dar i-a schimbat si motoru si cutia ... deci prefer lada

da,dar o masina noua... ramane o masina noua.diferenta intre loganul chiar si cel mai ieftin fara nici o dotare si orice masina de 15-20ani de productie romaneasca/ruseasca e ca de la cer la pamant atat la performanta cat mai ales la tinuta de drum si confort

Alejandro 06-06-09 10:20

Quote:

Originally Posted by copolinox (Post 2385109)

Ticule, loganu poate sa cedeze din cauza unei defectuoase utilizari, precum poate oricare alta masina sa cedeze in aceleasi conditii. Un simplu motiv pentru care poate ceda un motor e sa se sparga conductele de ulei, in timp sa ramana fara iar proprietarul sa forteze masina si sa zica: "Las ca merge si asa"; sau sa i se scoata limitarea si sa o forjeze mai des la 7000 RPM; atuncea iarasi e pericol sa crape motoru.
Scuze de offtopic;
Revenind la topicul nostru, prefer Lada in detrimentul Daciei clasice;
Lada are tabla mai sanatoasa, e mai frumoasa ca design (acel design robust facut din topor) si mai fiabila; lasand de o parte ca era mai puternica Lada 2107 cu motor de 1.5; 1.7 etc

lord_wader 07-06-09 14:43

Quote:

Originally Posted by Alejandro (Post 2385554)
Ticule, loganu poate sa cedeze din cauza unei defectuoase utilizari, precum poate oricare alta masina sa cedeze in aceleasi conditii. Un simplu motiv pentru care poate ceda un motor e sa se sparga conductele de ulei, in timp sa ramana fara iar proprietarul sa forteze masina si sa zica: "Las ca merge si asa"; sau sa i se scoata limitarea si sa o forjeze mai des la 7000 RPM; atuncea iarasi e pericol sa crape motoru.
Scuze de offtopic;
Revenind la topicul nostru, prefer Lada in detrimentul Daciei clasice;
Lada are tabla mai sanatoasa, e mai frumoasa ca design (acel design robust facut din topor) si mai fiabila; lasand de o parte ca era mai puternica Lada 2107 cu motor de 1.5; 1.7 etc

daca si lada are design mai frumos decat dacia 1310 aia clasica......tu nu vezi ca lada e ca o cutie de chibrit?ce vezi tu asa frumos la o cutie?dacia macar are o forma mai placuta,aduce a masina,capota mai are un ornament acolo,aripile la fel au dunga aia.lada e doar o chestie ce seamana cu o cutie,pana si trabantu e mai frumos ca lada

Alejandro 07-06-09 17:40

3 Attachment(s)
WORD TO LORD WADER
gusturile nu se discuta
prefer o masina mai cutie de chibrit daca asta inseamna sa fie mai fiabila
permite-mi sa te contrazic si Lada avea ornament pe capota
grila e mult mai impunatoare
Lada 2107 (cel putin versiunea care a avut-o tata) avea si stergatoare cu spritiera pe farurile din fata - cate masini noi din ziua de azi au asa ceva - si care au au preturi incepand cu 14-15 mii de euro daca nu mai mult...
Lada avea mult mai mult loc in interior decat dacia - macar exista un tunel la frana de mana - dacia clasica nu are asa ceva...
motor mai potent, consum aproximativ la fel - de forme sa zicem ca nu ne luam la ambele ca ambele sufera la aerodinamica si aceste masini nu au auzit de tunele de aerodinamica... un plus de spatiu pt Lada, un plus de fiabilitate pentru Lada....
aveti niste poze cu Lada, dacia stim toti cum arata... dati-va si voi cu parerea

P.S. Tata a avut scaune scoica originale de la Lada... Dacia a avut vreodata asa ceva din fabrica... imi pare rau sa zic nici la Logan nu exista scaune scoica...

lord_wader 09-06-09 10:28

1 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by Alejandro (Post 2388222)
WORD TO LORD WADER
gusturile nu se discuta
prefer o masina mai cutie de chibrit daca asta inseamna sa fie mai fiabila
permite-mi sa te contrazic si Lada avea ornament pe capota
grila e mult mai impunatoare
Lada 2107 (cel putin versiunea care a avut-o tata) avea si stergatoare cu spritiera pe farurile din fata - cate masini noi din ziua de azi au asa ceva - si care au au preturi incepand cu 14-15 mii de euro daca nu mai mult...
Lada avea mult mai mult loc in interior decat dacia - macar exista un tunel la frana de mana - dacia clasica nu are asa ceva...
motor mai potent, consum aproximativ la fel - de forme sa zicem ca nu ne luam la ambele ca ambele sufera la aerodinamica si aceste masini nu au auzit de tunele de aerodinamica... un plus de spatiu pt Lada, un plus de fiabilitate pentru Lada....
aveti niste poze cu Lada, dacia stim toti cum arata... dati-va si voi cu parerea

P.S. Tata a avut scaune scoica originale de la Lada... Dacia a avut vreodata asa ceva din fabrica... imi pare rau sa zic nici la Logan nu exista scaune scoica...

nu zic nimic referitor la fiabilitate,putere motor,interior,costuri intretinere.lada e mai rentabila la aceste capitole.
dar la designu exterior nu poti sa spui ca lada e mai "frumoasa" decat dacia 1300,1310.cate lada tunate arata mai bine decat dacii tunate? putine.sunt si lada care arata bine dar nu se preteaza la asa ceva.e prea patratzoasa.era practica in primul rand.rusii nu s-au gandit sa faca si ei ceva alungit acolo,cat de cat aerodinamic.nu ca dacia ar fi aerodinamica dar totusi...fata de lada cam e.
uite si tu o poza care a aparut aici pe forum cu o dacie,cat de placuta poate fi la privit,cati forumisti nu ar vrea asa ceva?

Alejandro 09-06-09 10:54

5 Attachment(s)
LORD WADER tu esti ca si mine, nu suporti ca altcineva sa aiba o masina mai cool ca a ta... respect acest gand, idee sau cum vrei sa-i zici, dar uite aicea cateva Laditze tunate. una dintre ele la motor mult mai puternic tunate decat daciile existente din romania

si ca sa vezi inca cateva uita-te si aicea
https://www.youtube.com/watch?v=RNFgh100kqI
https://www.youtube.com/watch?v=TaAPLXFLcxc

Iar pe prima pagina vei mai vedea poze cu Ladite tunate.
Cate dacii tunate cu motoare schimbate pot sa faca asta
https://www.youtube.com/watch?v=QpgfUkOAMA4
sau asta
https://www.youtube.com/watch?v=QjkXsujaG4M

White_Dragon 09-06-09 15:44

Foarte frumos Alejandro... respect laditei.

All times are GMT +2. The time now is 08:22.

- Copyright 2026 4Tuning