Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Dyno Tuning (https://forum.4tuning.ro/175-dyno-tuning.html)
-   -   vag 2.0 tdi 140cp (https://forum.4tuning.ro/175-dyno-tuning/35819-vag-2-0-tdi-140cp.html)

bogdan_wrc 11-04-07 08:35

Re: vag 2.0 tdi 140cp

strumf...tu de ce nu iei parte mai activ la intalnirea lor? :D chiar si acum...

bluey 11-04-07 09:31

Exista posibilitatea ca masinile mai noi ca model sa traga mai bine datorita softurilor upgradate de fabrica????
M-am dat aseara cu un A3 sportback cu motor identic cu al meu doar ca era mai nou cu 2 ani.Tipul nu reusea sa plece cu ea de pe loc decat de la ralanti.Avea DSG.
Ideea era ca pe a 3a venea grav din urma.S-au sa fie doar diferenta dintre rapoartele cutiilor de viteza.
DSG in afara de timpii redusi de schimbare a treptelor mai are si alt avantaj???

Bicolorul 11-04-07 11:08

Pune-ti un SHORT SHIFT si ai rezolvat problema. Eu m-am dat cu un 2.0 TDI 140CP + DSG si...........era misto cutia, mai ales cand o puneai in SPORT, dar si cu SHORt SHIFT e bine, mult mai bine decat STOCK

shtrumfy2k 11-04-07 11:11

Quote:

Originally Posted by bogdan_wrc (Post 845409)
strumf...tu de ce nu iei parte mai activ la intalnirea lor? :D chiar si acum...

sunt 4x4, oamenii au probleme cu plecarea si nu ar fii corect
daca tine cineva neaparat cum sa nu

Avionu 13-04-07 08:24

Quote:

Originally Posted by bluey (Post 845461)
Exista posibilitatea ca masinile mai noi ca model sa traga mai bine datorita softurilor upgradate de fabrica????
M-am dat aseara cu un A3 sportback cu motor identic cu al meu doar ca era mai nou cu 2 ani.Tipul nu reusea sa plece cu ea de pe loc decat de la ralanti.Avea DSG.
Ideea era ca pe a 3a venea grav din urma.S-au sa fie doar diferenta dintre rapoartele cutiilor de viteza.
DSG in afara de timpii redusi de schimbare a treptelor mai are si alt avantaj???

Diferente la motor nu sunt..sigur nu era cel de 170 cp sau nu avea nimik facut la motor? DSG intradevar schimba mai repede dar nu cred ca de aici si diferenta pe treapta a 3-a.Nu stiu cum sunt rapoartele in dsg.Tu la cat schimbi? Intradevar cu short shift se mai imbunatatesc timpii de schimbat dar nu o sa egaleze niciodata un DSG la acest capitol.Banuiesc ca stiti de ce!
shtrumfy2k ce masina ai?

bluey 13-04-07 09:44

Quote:

Originally Posted by Avionu (Post 849070)
Diferente la motor nu sunt..sigur nu era cel de 170 cp sau nu avea nimik facut la motor? DSG intradevar schimba mai repede dar nu cred ca de aici si diferenta pe treapta a 3-a.Nu stiu cum sunt rapoartele in dsg.Tu la cat schimbi? Intradevar cu short shift se mai imbunatatesc timpii de schimbat dar nu o sa egaleze niciodata un DSG la acest capitol.Banuiesc ca stiti de ce!
shtrumfy2k ce masina ai?

Inca nu am reusit sa ii gasesc modalitatea si turatia optima de schimbat.
In mare parte ca prin locurile pe unde am ocazia nu este asfaltul curat si pierd aderenta.
Din cate am vazut ideal ar fi ca dupa ce schimbi turometrul sa cada in zona de cuplu maxim.Dar nu am atata experienta cu ea incat sa stiu sigur fiecare treapta la ce turatie trebuie schimbata.

ceky 13-04-07 09:59

Ma scuzati ca intervin dar sigur ca DSG nu are aceleasi rapoarte ca si cutia manuala!In plus cutiile automate mai au un convertizor de cuplu care poate interveni pe orice treata de viteza!
PS - Bluey - ca sa traga bine masina trebuie modificata nu stock ca asta este ca si cum ti-ai fura singur caciula !:-)In primul rind puterea maxima trebuie mutata mai sus de 4000 iar cuplul max in zona de 3000 si atunci o sa vezi diferenta !
Cu respect ,
Ceky

shtrumfy2k 13-04-07 09:59

golf v 2.0 tdi 4motion

einstein1984 13-04-07 15:09

Ceky, ma asteptam ca macar tu sa stii ca DSG nu are hidroconvertizor ci o pereche de ambreiaje multidisc in baie de ulei comandate electronic. Adica sunt folosite la demaraj si la schimbarea treptelor (care apropo, se face fara intreruperea fluxului de putere la roti, ca la autoamtele normale), in rest fiind cuplate.

bluey 13-04-07 16:40

Quote:

Originally Posted by ceky (Post 849151)
Ma scuzati ca intervin dar sigur ca DSG nu are aceleasi rapoarte ca si cutia manuala!In plus cutiile automate mai au un convertizor de cuplu care poate interveni pe orice treata de viteza!
PS - Bluey - ca sa traga bine masina trebuie modificata nu stock ca asta este ca si cum ti-ai fura singur caciula !:-)In primul rind puterea maxima trebuie mutata mai sus de 4000 iar cuplul max in zona de 3000 si atunci o sa vezi diferenta !
Cu respect ,
Ceky

Tu de ce crezi ca m-am dat cu el???
Aveam nevoie de un etalon sa stiu cum trage masina inainte si dupa.
Iti dai seama ca nu ma asteptam sa-l fac , ceea ce s-a si intamplat datorita faptului ca omul nu putea sa plece tare de pe loc.
Cutia aia este evident mai rapida decat a mea...In schimb nu cred ca suporta cresterile de cuplu mari si e pretentioasa la plecari de pe loc .

Bicolorul 13-04-07 16:43

Quote:

Originally Posted by bluey (Post 849785)
Aveam nevoie de un etalon sa stiu cum trage masina inainte si dupa.
.

Pai stii cum putem rezolva, de ce eviti :-)

bluey 13-04-07 16:47

Quote:

Originally Posted by Bicolorul (Post 849788)
Pai stii cum putem rezolva, de ce eviti :-)

Nu evit dar pur si simplu inca nu a venit timpul pentru soft.
Stiu cine il va face si cum...Am deja o lista luuungaaaaaa :lol:

Bicolorul 13-04-07 16:48

Quote:

Originally Posted by bluey (Post 849793)
Nu evit dar pur si simplu inca nu a venit timpul pentru soft.
Stiu cine il va face si cum...Am deja o lista luuungaaaaaa :lol:

Nu la asta ma refeream, ci la masurare.

bluey 13-04-07 16:56

Quote:

Originally Posted by Bicolorul (Post 849799)
Nu la asta ma refeream, ci la masurare.

G-tech da cu virgula...
cu alta masina se vede mai klar.
Am vrut si eu sa-mi iau anul trecut g-tech dar mi-a trecut.
Consider ca are nevoie de multi parametri exacti ca sa faca o masuratoare corecta.

Bicolorul 13-04-07 16:57

Ma refeream sa te dai cu mine

All times are GMT +2. The time now is 13:50.

- Copyright 2026 4Tuning