![]() |
Re: Folie omologata vs. ionizare ???
era un marlan de gabor..in mm... mi-a dat 3.5mil amenda..fara puncte de penalizare...si ..chiar daca dadeam folia jos de fata cu el..tot imi lua certificatul.... dar nu platesc acuma amenda..si ma duc sa-mi pun autorizata..si o sa=mi suga p... dupa aia...
|
Fa contestatie,mergi si puneti folia autorizata,nu ionizat ca tot o sa fie probleme(ca gaborul te-a vazut cu folie) si imposibil sa nun castigi.Spui ca ai avut omologata ;)
Si mie era sa-mi i`a talonu pt folie...amenda era in jur de 1.5 mil,4 puncte de penalizare pe permis. In legislatie scrie clar ca daca se remediaza problema pe loc nu se retine certificatul de inmatriculare... Faza e ca astia nici nu stiu legislatia...si daca o stiu nu stiu sa o aplice... |
da=i in mm pe toti... Am dat folia jos..si m-am dus la RAR pt stampila.... si ...am stat de la 10 dimineatza pana la ora 13 la rand,..si cand sa intru cu masina..mi-a zis ala sa ma duc sa=mi schimb volanul..ca al meu nu e autorizat (i-am pus volan mai mic).Norocul meu ca m-am intalnit cu un vechi coleg de scoala...si m-a ajutat ala...daca nu..iar trebuia sa fac programare..si sa stau la coada din nou...in alta zi... Si l-am intr pe ala de la RAR cat ma costa pt o stampila..si a zis vreo 20lei...si cand ma duc la casierie..mi-a cerut aia 80 lei pt o stampila... si mi-a dat factura si cu bon... si am platit .,.si am scapat de la RAR... Dupa aia m0-am dus la politie si..am stat si acolo vreo juma' de ora la rand si..cand ajung la ghiseu imi zice ala ca nu a ajuns certificatul meu... in mm cu politia lor..
|
aaa... si unui tov de=al meu..tot pt folie ia luat certificatul... si cand am mers cu el la RAR s-au luat de jantele lui...ca normal in carte sunt trecute pe 14..si el le are pe 15.... si.. i-a zis ala ..ca daca il prinde politia ii ia certificatul... Si cand am mers la casierie sa plateasca..i-a cerut aia 80 lei.Si nu s-a uitat pe factura dupa ce a platit...si cand am ajuns acasa...s-a uitat din curiozitate pe factura..si pe factura avea trecuta suma de 42 lei...cu data 27.06.2006 si ieri am fost in 07.03.2007...
|
astia au facturi la negru pe acolo =))
Si asa iti pierd politaii certificatul...ba ca n-a ajuns...ba ca nu-i mai la ei .. |
mah oare nu e legal sa pui folie pe laterale spate???io asa am auzit ...ce ziceti....chestia cu sa iti ia talonu cu tot cu omologare....plm ...e aiurea rau...inseamna k daca ma risc kand ma opreste il scot si il dau fara sal mai intreb dc ma oprit...
io am auzit k e legal pe spate laterale....voi c ziceti??? |
in noul cod rutier se specifica
art 91 "constituie contraventii si se sanctioneaza cu amenda prevazuta in clasa a IV-a de sanctiuni urmatoarele fapte savarsite de persoane fizice:" - alin 35 " aplicarea tratamentelor chimice sau a foliilor pe parbriz, luneta sau pe geamurile laterale, cu exceptia celor omologate si/sau certificate de autoritatea competenta si care sunt marcate corespunzator" (Noul Cod Rutier) Nu ai voie nici parasolar sa pui daca nu e folie omologata...tu cu laterale spate..esti la fel in neregula cu ala ce are folie pe toata masina...Totul sta la latitudinea politistului...daca vrea sa te faca..te face :) |
si aia de la rar cam cat mi-ar lua pe omologare la folie...???
|
nu se omologheaza asa ceva.Tu cand mergi cu masina la RAR trebuie sa le duci autorizatia de circulatie emisa de firma care ti-a montat foliile...sa ai timbru LLUMAR pe geam stanga spate cu tot cu timbru RAR si pe restul geamurilor abtibild LLUMAR
|
peste ionizare se poate pune folie.....sau...se poate renoi ionizarea...:D :D :help:
|
Naspa rau de tot cu noul cod rutier ... stiu foarte bine cum ii treaba cu folile ca si eu de curand am facut scoala de sofer si stiu legislatia
Poi daca ii injuri pe participanti la trafic :))iti da amenda in clasa IV de sanctiuni foarte stricta legislatia si mi se pare ca ii intre 9 si 20 pc penalizare |
Quote:
|
Quote:
|
mie cand miau pus folia autorizata(omologata ..whatev) rar .. miau spus k doar p spate s poate pune .. luneta + laterale .. nu sofer pasager sau parbriz ..
Din cate shtiu eu sgura acceptata d rar e 3m panther ..sau acu un an si un pic asa era .. va spun asta k am auzit d faze cu omologari false .. asa k aveti grija cine vi l pune .. sa nu fie p coltz d ghetto :) ..despre ionizate nush cat d legale si cum s omologheaza .. la folie tzio pui la om autorizat.. iti da cearshafu galben in tzipla (omologarea) si t plimbi cu mashina [okelarii d soare cand sunt nori afara .. faruri proiectoare aprinse .. cot p geam afara .. tzigarea in coltzu gurii si ceva distorsionand la max ;) :)) ] .. am avut o mashina si cu dalea ionizate .. eram copii prosti .. si eu si fratemiu si n strambam lipindune moaka d geamuri : in juma d an sau distrus .. pastea l am d un an si un pic .. am tot coborat si urcat geamurile alea .. leau testat totzi cu unghia ..cu tocuri .. fiecare cu c a avut la indemana .. concluzia mea : folie frate. |
folia e buna si contra hotiilor sa zicem .. mai are un plusz fatza de ionizare .. adica se chinuie putin pana sa iti ia detectoru sau dvd-u din mashina
|
| All times are GMT +2. The time now is 12:39. |
- Copyright 2026 4Tuning