Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masina mea Ford (https://forum.4tuning.ro/121-masina-mea-ford.html)
-   -   Ford Fiesta MK6 1.4 TDCI (https://forum.4tuning.ro/121-masina-mea-ford/257484-ford-fiesta-mk6-1-4-tdci.html)

aXXo 15-03-12 14:43

re: Ford Fiesta MK6 1.4 TDCI

Sambătă voi profita de vremea frumoasă şi voi monta noile discuri + plăcuţe... :D

aXXo 15-03-12 22:05

Întâmplător am dat de niște site-uri...și am dat de un subiect destul de controversat... chip tuning.
http://www.team-bhp.com/forum/techni...g-options.html
Aș vrea sa cer părerea celor care știu/au făcut chip tuning la ale lor diesele... dacă se merită "investiția", dacă aduce belele la motor în timp, scade consumul... etc.
Este un subiect ce m-a pus tare pe gânduri și desi am spus că mă voi liniști o dată cu echiparea Brembo... în funcție de sfaturile voastre, poate urmează un chip tuning, să îi pot creste căluții undeva la 90 :D
Vă "ascult" cu mare interes părerile...
Mulțumesc.

Kedy 16-03-12 12:48

Quote:

Originally Posted by aXXo (Post 4934041)
Întâmplător am dat de niște site-uri...și am dat de un subiect destul de controversat... chip tuning.
http://www.team-bhp.com/forum/techni...g-options.html
Aș vrea sa cer părerea celor care știu/au făcut chip tuning la ale lor diesele... dacă se merită "investiția", dacă aduce belele la motor în timp, scade consumul... etc.
Este un subiect ce m-a pus tare pe gânduri și desi am spus că mă voi liniști o dată cu echiparea Brembo... în funcție de sfaturile voastre, poate urmează un chip tuning, să îi pot creste căluții undeva la 90 :D
Vă "ascult" cu mare interes părerile...
Mulțumesc.

Nu stiu daca merita sau nu am un prieten care a facut la un bmw 320D tragea intr-un mare fel masina dar ca i-a picat relativ repede turbina asa ca nu stiu ce sa zic

aXXo 16-03-12 13:02

Quote:

Originally Posted by Kedy (Post 4934864)
Nu stiu daca merita sau nu am un prieten care a facut la un bmw 320D tragea intr-un mare fel masina dar ca i-a picat relativ repede turbina asa ca nu stiu ce sa zic

Deci să stau liniştit în banca mea? :-s

Kedy 16-03-12 13:09

Quote:

Originally Posted by aXXo (Post 4934883)
Deci să stau liniştit în banca mea? :-s

Eu asa zic la asta o fost 60 de bulioane toata distractia ;) chip-ul si schimbatul turbinei plus ce o mai intrat pe acolo. Se poate sa fi avut si un ghinion teribil si sa fi picat turbina dupa ce o pus ala si sa de-a vina pe el. :shock:

Devu 16-03-12 13:21

Quote:

Originally Posted by Kedy (Post 4934864)

Depinde si la cine la facut.
Daca modifici ECU la o firma de renume, nu ar trebui sa ai probleme.
Am un amic cu Dacia Logan, merge cu resoftare de cativa ani buni, fara probleme.

aXXo 16-03-12 14:24

Mai rău mă băgaţi în ceaţă băieţi... :( Chiar nu ştiu ce să fac, cu cine să vorbesc...

Devu 16-03-12 16:20

Cel mai bine, postezi aici :arrow: https://forum.4tuning.ro/19-facem-rost-cai-putere.html

aXXo 16-03-12 22:23

Feedback: Am vorbit cu Doc, persoana care s-ar ocupa de chiptuning (a remapat mii de mașini, dupa spusele lui) și pentru un cost (măricel pentru bugetul meu) mașina s-ar duce la 90 de căluți, acest lucru neinfluențând turbina sau alte componente ale motorului, în rol negativ. Ce beneficii considerabile vor fi... sunt acelea ca la turații dupa 1800-2000 rpm, se simte diferența. O sa citez o altă "fiesta" dusă în 90 hp : "Partea frumoasa cu chiptuning nu este in schimb viteza maxima, ci schimbul 2-3-4 la turatie putin peste 2000, acolo se simte cresterea de putere si e un sentiment placut sa vezi cum unu cu un astra 1.6 se uita disperat ca sta in fundul tau si acolo ramane.
Ce e inca nasol e faptul ca puterea o sa se simta doar cand intra turbina... deci inca raman acele momente nasoale cand esti intr-a doua in oras pe la 1200 ture si... calci pe ea si... nimic. In rest consum normal... daca nu o calci :) Mie pe la 170 imi papa cam 8 la suta. "
Rămâne încă să studiez situația... și eventual să m-apuc să strâng bani :D (între timp o să revin cu poze cu discurile BREMBO)

aXXo 17-03-12 18:10

6 Attachment(s)
Meanwhile: Echiparea Brembo:D

07LKY 17-03-12 20:30

Quote:

Originally Posted by aXXo (Post 4936714)
Meanwhile: Echiparea Brembo:D

Foarte frumoasa fiesta ta, am si eu una, si as vrea sa intreb cat te-a costat toata distractia asta cu franele ? Preturi separate si producator daca ai putea sa-mi spui as fi recunoscator. Mersi mult si bafta in continuare.

aXXo 17-03-12 21:16

Quote:

Originally Posted by 07LKY (Post 4936982)
Foarte frumoasa fiesta ta, am si eu una, si as vrea sa intreb cat te-a costat toata distractia asta cu franele ? Preturi separate si producator daca ai putea sa-mi spui as fi recunoscator. Mersi mult si bafta in continuare.

Salut... Multumesc pentru "compliment" , mi-e si mie drag de ea :) Toata afacerea cu franele a costat circa 550 ron (aprox 200 ron/disc + aprox 150 ron placutele) + transport (din baia mare). Azi, dupa ce le-am montat...am simtit diferenta, se merita !
Am efectual si acest mini proiect....desi am zis ca ma limitez la atat, luna urmatoare urmeaza chiptuning, asa ca de la 70hp voi ajunge la 90hp :D Abia astept acel moment...

valitataye 18-03-12 09:39

E bine totusi ca te ocupi si de siguranta ta nu numai de aspectul ei.Asteptam impresii dupa ce ii si faci chiptuning:)

aXXo 18-03-12 09:42

Quote:

Originally Posted by valitataye (Post 4937540)
E bine totusi ca te ocupi si de siguranta ta nu numai de aspectul ei.Asteptam impresii dupa ce ii si faci chiptuning:)

M-am tot documentat și dupa feedback-ul celor care au făcut chiptuning, au remarcat că au nevoie de frâne mai bune, aderență la anvelope, etc. Eu... :)) le fac pe dos...

Gica 18-03-12 16:13

Franele stock duc linistit 90-100cp, chiar mai bine. Riscul cel mai mare la chip(soft),cum vrei sa-i spui o sa fie ambreiajul. In rest, go 4 it

All times are GMT +2. The time now is 01:29.

- Copyright 2026 4Tuning