Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Alte discutii ROVER - MG (https://forum.4tuning.ro/433-discutii-rover-mg.html)
-   -   Fan Rover 75 ?? (https://forum.4tuning.ro/433-discutii-rover-mg/19722-fan-rover-75-a.html)

workaholic_ro 11-08-08 19:34

Re: Fan Rover 75 ??

Quote:

Originally Posted by Troll the Great (Post 1690825)
PPS:Ai luat masina din tara sau de afara?Te superi daca te intreb cat ai dat pe ea (si daca ai luat-o de afara cat te-a costat taxa de inmatriculare?)

Am uitat de PPS....
1710 EURO taxa, dar dupa formula veche, ar trebui sa-mi dea ceva inapoi.
Pentru valoarea de acuma "
http://www.mfinante.ro/calculator_ta...auto_2008.html

Pretul e irelevant. Dupa cerere i-am spus omului ca nu dau atata pe masina chiar daca merita iar el avea de platit rata la o casa (scumpa) :-)

Troll the Great 11-08-08 19:56

Quote:

Originally Posted by workaholic_ro (Post 1690858)
Am uitat de PPS....
1710 EURO taxa, dar dupa formula veche, ar trebui sa-mi dea ceva inapoi.
Pentru valoarea de acuma "
http://www.mfinante.ro/calculator_ta...auto_2008.html

Pretul e irelevant. Dupa cerere i-am spus omului ca nu dau atata pe masina chiar daca merita iar el avea de platit rata la o casa (scumpa) :-)

Dupa calculatorul asta, si daca masina are Euro III (cum banui ca e) noua taxa e de aprox 950 de euro, ar trebui sa primesti aproape 1000 de euro inapoi.La euro IV e si mai putin, vreo 300 de euro.
Astept linkurile, dar cand ai timp, nu e graba.Cel mai repede cam in 2 luni vreau sa iau masina, asa ca mai am timp.
Pana atunci poate mai posteaza careva alte opinii si comentarii (preferabil din experienta).

Multumesc mult inca o data pentru timpul acordat workaholic_ro.
Numai bine!

PS:Apropo, calculatorul asta e sigur?Ma pot baza pe el daca vreau sa imi iau masina?
PPS:Cum ai luat masina?Ai vazut-o pe ceva site de vanzari sau prin ceva cunostinte?Daca e vb de un site, poti te rog sa mi-l dai si mie?(eu m-am uitat pe www.mobile.de si am gasit niste masini faine la preturi destule de bune).Si de unde ai aflat de masina?Pur si simplu ti-a venit sa iei un Rover? (scuze daca iti vorbesc la "per tu" acum am vazut ca ai 47 de ani iar eu am doar 25...)
Cred ca ma urasti deja ca te tot stresez...:D

workaholic_ro 11-08-08 20:31

Quote:

Originally Posted by Troll the Great (Post 1690903)
Dupa calculatorul asta, si daca masina are Euro III (cum banui ca e) noua taxa e de aprox 950 de euro, ar trebui sa primesti aproape 1000 de euro inapoi.La euro IV e si mai putin, vreo 300 de euro.
Astept linkurile, dar cand ai timp, nu e graba.Cel mai repede cam in 2 luni vreau sa iau masina, asa ca mai am timp.
Pana atunci poate mai posteaza careva alte opinii si comentarii (preferabil din experienta).

Multumesc mult inca o data pentru timpul acordat workaholic_ro.
Numai bine!

PS:Apropo, calculatorul asta e sigur?Ma pot baza pe el daca vreau sa imi iau masina?
PPS:Cum ai luat masina?Ai vazut-o pe ceva site de vanzari sau prin ceva cunostinte?Daca e vb de un site, poti te rog sa mi-l dai si mie?(eu m-am uitat pe www.mobile.de si am gasit niste masini faine la preturi destule de bune).Si de unde ai aflat de masina?Pur si simplu ti-a venit sa iei un Rover? (scuze daca iti vorbesc la "per tu" acum am vazut ca ai 47 de ani iar eu am doar 25...)
Cred ca ma urasti deja ca te tot stresez...:D

Calculatorul e pe site-ul ministerului finantelor. Ar trebui sa fie oficial.
Masina am gasit-o aici:
http://www.autoscout24.com
Da, voiam un Rover 75...benzina, le vazusem deja circuland in oras. Si il voiam verde si cu piele bej....s-a potrivit.
Nu te stresa cu varsta. Nu sunt genul de bosorog.
Nici un bai cu stresul, d-aia sunt forumurile. Am aflat multe de pe net. Din pacate, la noi lumea e invatata sa afle ce doreste si sa-si ia jucariile sa se care. Rar vezi cate unul zicand ca si-a rezolvat o problema si cum a facut-o. De invatat de la englezi....

Troll the Great 11-08-08 20:37

OK, multumesc mult pentru raspunsuri.Astept inca linurile cu forumurile de care ai zis, dar nu e graba.Cand ai timp.
Daca reusesc sa imi iau Roverul o sa revin cu impresii despre masina.
Astept in continuare opinii.
Numai bine!

workaholic_ro 11-08-08 20:50

Asta pare a fi cel mai activ:
http://forums.mg-rover.org/
Daca sapi putin la sectiunea "75" gasesti link-uri spre toate celelalte, englezesti si nu numai.
Succes si ai grija ce cumperi...si cum conduci :-)

don_vento 20-09-08 16:03

ma scuzati ca ma bag si eu baieti in discutia voastra. Imi place si mie mult Rover-ul 75 si intentionez sa iau si eu unul. Am vazut ca esti destul de informat in ceea ce priveste aceasta masina. La inceputurile acestui forum despre Rover 75, cineva facea o afirmatie ca mototrul de 1,8 benzina 120 hp este praff. Ai putea sa-mi spui daca stii ceva despre acest motor, in mare mar cam interesa cam cat de fiabil este.

Grigoras Cristian 20-09-08 16:33

nu este praf deloc.

workaholic_ro 20-09-08 18:49

Quote:

Originally Posted by don_vento (Post 1765754)
ma scuzati ca ma bag si eu baieti in discutia voastra. Imi place si mie mult Rover-ul 75 si intentionez sa iau si eu unul. Am vazut ca esti destul de informat in ceea ce priveste aceasta masina. La inceputurile acestui forum despre Rover 75, cineva facea o afirmatie ca mototrul de 1,8 benzina 120 hp este praff. Ai putea sa-mi spui daca stii ceva despre acest motor, in mare mar cam interesa cam cat de fiabil este.

Nu cunosc pe nimeni sa aiba dar englezii nu se plang de el. Problema nu e la 1,8 aspirat/120 ci la 1,8 turbo/150. E vorba de garnitura de chiulasa care cedeaza mult mai frecvent decat s-ar cuveni. Pacat...se spune ca-i mai "nervos" decat V6/150.

don_vento 21-09-08 01:36

Cand am zis ca e praf, citam pe altcineva, nu era parerea mea. Sincer va multumesc mult pt. raspuns. A condus careva dintre voi unu de 120 hp? As fi curios cat de bine merge, adica daca fuge.

flower67 03-10-08 03:00

Salut workaholic ! Am un Rover 75 2.0 V6 , cred ca e ca al tau , verde cu piele bej . Sunt foarte incantat de masina . Ai idee cand trebuie schimbata distributia si ce inseamna asta (cate curele , cate intinzatoare ...) ? A mea e din 11.2001 si are 120.000 km . Ai postat mai devreme ceva despre valvele VIS .Nu ai putea sa detaliezi putin : care sunt simptomele ca trebuie curatate , pe unde sunt , si cum se dau jos pt. curatat.(daca nu cer prea mult ). Oricum , respect maxim pt. cunostintele etalate si pt.bunavointa !

Troll the Great 03-10-08 20:02

Quote:

Originally Posted by flower67 (Post 1789286)
Salut workaholic ! Am un Rover 75 2.0 V6 , cred ca e ca al tau , verde cu piele bej . Sunt foarte incantat de masina . Ai idee cand trebuie schimbata distributia si ce inseamna asta (cate curele , cate intinzatoare ...) ? A mea e din 11.2001 si are 120.000 km . Ai postat mai devreme ceva despre valvele VIS .Nu ai putea sa detaliezi putin : care sunt simptomele ca trebuie curatate , pe unde sunt , si cum se dau jos pt. curatat.(daca nu cer prea mult ). Oricum , respect maxim pt. cunostintele etalate si pt.bunavointa !

Salut.Uita-te in thread-ul asta de la pagina 5 incoace si o sa gasesti tot ce ai intrebat (am intrebat si eu acelasi lucru :) ).Distributia se schimba la 90.000 mile (cam 150.000 km) sau la 6 ani (indiferent de kilometraj).
Bafta!

ioancara 09-10-08 23:46

Re: Am si eu un 75

AutoOvarom aresoft pentru M47R ( tipil de motor ) trebuie sa te programezi inainte.

Ioancara

furry22 10-10-08 09:51

salut,

zicea cineva mai sus de Rover 1.8 ca ar fi praff nu e praf deloc... in primul rand marile probleme au fost la cel turbo(cineva a mai zis asta) si o problema mai e ca nu se verifica antigelul sau se pune apa in loc de un antigel klumea. eu(si cei de pe mg-rover.org -pt cunoscatori-) recomand Halvoline Extended Life Coolant si verificat si el din 2 - 2 sapt... chiar nu e mare lucru desurubezi un capac si gata.

Inca ceva pentru cei cu rover 75 mai trebuie verificata o scurgere care se afla sub grila dintre motor si habitaclu unde e 'creierul masinii' unitatea centrala a calculatorului si filtru de polen.. se poate inunda calculatorul si atunci chiar poti sa duci masina la remat si in plus se imbiba filtru de polen cu ala si intra in masina un miros neplacut. (pot reveni cu poze ci exact despre ce e vb pentru cine intereseaza)

sa revin eu am un Rover 75 din 2000 1.8 benzina 120CP 82.000 km -(scapi de grija garniturii de chiuloasa cu aprx. 500 ron - se schimba foarte usor)-despre putere ce sa zic bagi piciorul in ea schimbi la 3000 RPM si chiar se duce. NOTA: iti iei un 75 pentru eleganta, confort si placerea de a conduce.. vrei demaraj ia-ti un 45 mult mai usor si cu ceva mai multa viata(75 are 1600 kg)

Eu am o problema: sunt din pitesti si nu am gasit diagnoza deloc.. nu imi merge inchiderea centralizata si vreau sa vad de ce.. cheia merge schimabt baterie.. nimik.. pt. buc la Bavaria au asa ceva si cam cat ar costa.

MUltumesc mult si daca aveti intrebari va raspund cu placere.

ROVER 75
A STYLE OF ITS OWN. :D

alex MG ZR 160 10-10-08 11:12

dute la bavaria la bucuresti , ca asceasi problema am intalnit-o si eu la uin amic.se stricase telecomanda. l-a costat diagnoza 75 ron.

workaholic_ro 10-10-08 11:26

Quote:

Originally Posted by furry22 (Post 1801869)
salut,

zicea cineva mai sus de Rover 1.8 ca ar fi praff nu e praf deloc... in primul rand marile probleme au fost la cel turbo(cineva a mai zis asta) si o problema mai e ca nu se verifica antigelul sau se pune apa in loc de un antigel klumea. eu(si cei de pe mg-rover.org -pt cunoscatori-) recomand Halvoline Extended Life Coolant si verificat si el din 2 - 2 sapt... chiar nu e mare lucru desurubezi un capac si gata.

Inca ceva pentru cei cu rover 75 mai trebuie verificata o scurgere care se afla sub grila dintre motor si habitaclu unde e 'creierul masinii' unitatea centrala a calculatorului si filtru de polen.. se poate inunda calculatorul si atunci chiar poti sa duci masina la remat si in plus se imbiba filtru de polen cu ala si intra in masina un miros neplacut. (pot reveni cu poze ci exact despre ce e vb pentru cine intereseaza)

sa revin eu am un Rover 75 din 2000 1.8 benzina 120CP 82.000 km -(scapi de grija garniturii de chiuloasa cu aprx. 500 ron - se schimba foarte usor)-despre putere ce sa zic bagi piciorul in ea schimbi la 3000 RPM si chiar se duce. NOTA: iti iei un 75 pentru eleganta, confort si placerea de a conduce.. vrei demaraj ia-ti un 45 mult mai usor si cu ceva mai multa viata(75 are 1600 kg)

Eu am o problema: sunt din pitesti si nu am gasit diagnoza deloc.. nu imi merge inchiderea centralizata si vreau sa vad de ce.. cheia merge schimabt baterie.. nimik.. pt. buc la Bavaria au asa ceva si cam cat ar costa.

MUltumesc mult si daca aveti intrebari va raspund cu placere.

ROVER 75
A STYLE OF ITS OWN. :D

Confirm povestea cu filtrul de polen si mirosul, merita schimbat, costa vreo suta si ceva de lei, exista in varianta simpla si cu carbune activ.

Povestea cu ECU facand baie e frecvent pomenita pe forumurile despre Rover, cu siguranta ca nu e o gluma. Desigur ca niste poze ar fi binevenite!

Despre inchiderea centralizata: bateria e cu litiu, trebuie sa aiba 3 volti dar merge si sub aceasta tensiune. S-ar putea sa nu-i ajunga senzorului puterea emisa. De verificat. Daca bateria e OK atunci urmeaza faza 2, senzorul e in consola centrala, sub frana de mana. Da-i un "search" pe mg-rover.org, e acolo un articol pe tema asta. Paranteza: e cel mai nesimtit receptor din galaxie; oricum merge numai de langa masina.

Totusi (ca sa nu spun "deci" ca in limba romana "moderna") de ce ti-ai pus emblema chinezului ?

All times are GMT +2. The time now is 13:31.

- Copyright 2026 4Tuning