Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masina mea BMW Seria 3 (https://forum.4tuning.ro/643-masina-mea-bmw-seria-3.html)
-   -   E30 - Old School (https://forum.4tuning.ro/643-masina-mea-bmw-seria-3/176377-e30-old-school.html)

MARI_NSL 06-10-10 20:31

Re: E30 - Old School

nue bn daca sta fortzat rau ... s-ar putea sa rupa flansa sau rulmentul ala si p urma face urat :-?

Wilgax 11-10-10 09:56

Intr-un singur cuvant:FORTZA.Foarte frumos BMW-ul.in stadiul in care e, mai ales stock la ext fara pachet.Ca s-a mai pus si motor, se vor rez problemele la el si se va pune si suspensia sport, masina trece la categoria fiare grele ceea ce e placut mai ales sa vezi asta la un urs.Un pachet ext parerea mea un Mtech 1.In rest e super masinuta.Fara incidente neplacute si sa-ti traiasca fetita!

catalin_marin00 11-10-10 23:10

mai e mult pana departe
de exterior nu apuc sa ma ocup deloc.
a mai aparut o problema: am cumparat ceasuri de bord pentru 6 cilindrii, cu turometru, care nu vrea sa functioneze. o mai trebui ceva modificat la instalatie? nu imi merge nici turometru, nici indicatorul de consum instant

cozmin23 12-10-10 14:40

frumoasa rau masina...bafta cu ea in continuare si tine-o cat mai stock...
P.S.:criminale jantele

catalin_marin00 14-10-10 22:20

merci pentru aprecieri
stie cineva cum pot rezolva problema cu ceasurile?
motorul cu tot cu instalatie e de pe e34

catalin_marin00 28-10-10 21:27

1 Attachment(s)
am schema asta pentru mufa de la instalatie masina/motor pentru m20
are cineva pentru m10?
pentru ca nu imi indica temperatura lichidului de racire, mi-a fiert motorul intr-un mod deosebit, pe calea victoriei, chiar in fata magazinului muzica, in cea mai mare aglomeratie. a fost foarte dragut, masina sangera, cu capota ridicata, cu o tona de aburi, si cu un politist dragut, care mergea intr-un logan de politie, cu numar MAI 20537, care s-a pus in spatele meu, si in loc sa ma intrebe de sanatate, ca poate reusea sa ma ajute cu ceva, a inceput sa ma claxoneze sa ma dau, ca el nu are loc sa treaca. i-am comunicat elegant sa ma ocoleasca, si mi-a spus ca nu are loc, atunci am tras eu concluzia in locul lui, cu voce tare, ca daca nu are loc o sa ramana in spatele masinii mele pana o mut. e, dupa aceasta replica, comportamentul politistului s-a scimbat, si a facut ceva ce m-a uimit: a reusit sa ma ocoleasca, si cand a ajuns in dreptul meu, mi-a facut semn cu mana ca si cum m-ar fi impuscat. Am zis: asa da, asa mai imi place, tot timpul vigilent!!

burnout_bmw 24-12-10 17:22

Hai ca ai rezolvat cu temperatura la apa, acum umeaza si turometrul si te apropii :D
Esti vedeta :)

https://www.youtube.com/watch?v=KLhoRiKQ5rg

catalin_marin00 26-02-11 19:44

2 Attachment(s)
continua blestemul meu legat de suspensie: mi-am cumparat niste arcuri -80/-75, le-am montat si mai incape intre roata si aripa fix un deget, in conditiile in care nu am montat flansele de cauciuc. vine caldura si schimb puntea, poate rezolv asa problema, ca nu mai suport. :x:x:x

Wilgax 26-02-11 19:54

Quote:

Originally Posted by catalin_marin00 (Post 4123841)
continua blestemul meu legat de suspensie: mi-am cumparat niste arcuri -80/-75, le-am montat si mai incape intre roata si aripa fix un deget, in conditiile in care nu am montat flansele de cauciuc. vine caldura si schimb puntea, poate rezolv asa problema, ca nu mai suport. :x:x:x

Cer scuze ca fac un offtopic insa, o intrebare legata de ceea ce zici arcuri.Mi-am achizitionat acu cateva luni bune, adica anu trecut un set de arcuri 60-40 pt E36.Stii cumva daca poate aparea vreo problema daca le montez pe amortizoarele stock?:sad::!:

ONTOPIC:Asteptam sa vina caldura, sa mai faci poze.Sper sa rezolvi cu bine problema care ai intampinat-o.

catalin_marin00 26-02-11 20:44

pot aparea 2 probleme:
1. amortizorul stock are o anumita zona in care lucreaza, si exista posibilitatea sa iti "bata amortizorul" adica sa lucreze exact la capatul cursei- dar nu cred ca apare problema asta la -40/-60
2.nu e deloc o combinatie buna: arcuri sport+amortizoare stock. amortizoarele stock sunt mai moi, iar daca pui niste arcuri mai tari(sport) nu o sa le faca fata, amortizorul practic nu o sa mai functioneze cum trebuie, iar masina se va comporta ca si cum ai avea niste amortizoare foarte uzate

Wilgax 26-02-11 21:06

Quote:

Originally Posted by catalin_marin00 (Post 4124019)
pot aparea 2 probleme:
1. amortizorul stock are o anumita zona in care lucreaza, si exista posibilitatea sa iti "bata amortizorul" adica sa lucreze exact la capatul cursei- dar nu cred ca apare problema asta la -40/-60
2.nu e deloc o combinatie buna: arcuri sport+amortizoare stock. amortizoarele stock sunt mai moi, iar daca pui niste arcuri mai tari(sport) nu o sa le faca fata, amortizorul practic nu o sa mai functioneze cum trebuie, iar masina se va comporta ca si cum ai avea niste amortizoare foarte uzate

Am inteles.Multumesc de sfat!

vlady_sl 27-02-11 13:50

Te-ai gandit ca poate nu coboara cat scrie pe foaia aia din cauza ca al tau e 318i?
Cel putin pe fata e mai usoara din cauza motorului.
Daca ce scrie aici la greutatea motoarelor e corect http://www.bimmerforums.com/engine_faq.php
atunci ai ceva kg mai putin pe partea frontala(compara M10 cu M20 si M21 care e mai jos pe pagina).

Nu uita ca pe foaie mai scrie si ca sunt pentru Touring si Cabrio, amblele caroserii mai grele ca un coupe.
Si steluta aia de dupa 80/75 pun pariu ca are undeva mai jos un scris marunt ce specifica ca depinde de caroserie cat coboara :-)

catalin_marin00 27-02-11 16:07

m-am gandit si la asta, dar tot fara rezultat. acum am motor m20, 2.5i. oricum, chiar facand abstractie de schimbarea motorului, diferenta ar fi de 34kg intre m10 si m20, si asta pe fata. am incercat si o varianta "romaneasca"- o persoana in portbagaj, aprox 80-90kg-fara rezultate notabile, coboara masina, dar nici vorba sa coboare cat trebuie.
oricum, arcurile pe care le-am cumparat acum sunt pentru 6cilindrii(daca vezi trecut la motorizare 320, 324, 325).
Eu nu ma refer ca am o diferenta de 0.5-1cm fata de cum ar trebui, diferenta este mult mai mare. am incercat cu suspensia reglabila de la JOM, care zicea ca coboara parca -90-am scos si sistemul de reglaj al suspensiei, si flansele de cauciuc, ar fi trebui sa ajung undeva la -110, -120, dar imi statea la fel cum imi sta si cu arcurile astea GT Cupline, la fel cum sta si cu arcurile pe care le am acum pe masina care nu stiu ce drop au.
mai ramane varianta propusa de un prieten- e prea usoara si nu ai ce ii face:???:

vlady_sl 27-02-11 16:11

Mai ramane varianta "si mai romaneasca"...tai o spira din arcul sport...
Asta e un sfat care nu l-as da in mod normal, dar pentru un drop asa de mare sincer nu stiu ce sa spun :???:

catalin_marin00 28-02-11 21:18

1 Attachment(s)
imi poate spune cineva care are/a avut arcuri ale caror spire stau lipite, ca in poza, cum se comporta masina la o denivelare, avand in vedere ca nu prea vad cum se mai comprima arcul asta :?:

All times are GMT +2. The time now is 18:58.

- Copyright 2026 4Tuning