Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masini de serie (https://forum.4tuning.ro/219-masini-serie.html)
-   -   Volvo vs. Geely ! (https://forum.4tuning.ro/219-masini-serie/160295-volvo-vs-geely.html)

ionut_cluj 27-12-09 19:16

Re: Volvo vs. Geely !

Eu unul folosesc des incalzirea in scaune si in general asta e o optiune de care caut sa nu ma lipsesc cand vreau o masina.
Dar cu actionarea electrica, senzorii de parcare, navigatia, dvd-ul si astea iti dau dreptate.
Ah, si oglinzile electrice, si alea imi folosesc pentru ca niciodata nu nimeresc sa reglez oglinda din dreapta exact cum trebuie, decat pe control electric.

vacaroz 27-12-09 19:21

exista vre`o clasa la bmw unde scrumiera este optionala?

ionut_cluj 27-12-09 19:29

seria 1, daca nu ma insel. Nu vreau sa mint, dar asa am retinut ca pe seria 1 era acel pachet de fumatori disponibil optional.

CyberCSX 27-12-09 19:47

@ bmwowners

Raspunsul la posting-ul tau īl gasesti īn posting-ul meu asa nu vad de ce mai īntrebi. Sa ma citez?

Quote:

....Acuma ai sa-mi spui ca multe sīnt utile. O fi ca sīnt dependent de gusturi, mentalitati, de la tara la tara, nu contest dar asta e.....
Si completez:

NORMAL ca cine are bani īsi pune si FIERBATOR DE HEMOROIZI (OUA) īn masina daca vrea, īsi pune si PLASMA ĪN LOC DE ROATA DE REZERVA. ca sa vada soseaua DVD-uri sau BLU RAY īn HD READY. Treaba lor.

Echipamente B&O / H- K nu se pun pe toate masinile la BMW sau mai stiu eu pe care. Se pune numai de la o anumita clasa īn sus.
Vad ca TU si altii cum pronunt BMW luati foc nu alta. si nu stiu de ce. Ei bine n-am sa maispun BMW am sa pun AUDI care are (am vazut cu ochii mei īn magazinul auto la A 6 de x.) Aceasi cīrja BLAUPUNKT ca DACIA.
Diferenta ca acolo costa pachetul audio Blaupunkt 1300 EURO pe cīnd la Dacie 500 EURO. Asta pt- ca-i AUDI :D
Īn fond sistemele audio nu apartin de dotarile functionale ale unei masini ci sīnt ENTERTAINMENT si zic sa l-e lasam la o parte. Eu le-am citat pt. a arata anumite diferente de stil de a-i trage omului banii din buzunar, exemplul cel mai concludent fiind DACIA.

Cīti dintr-e voi folositi PIPSAIALA de parcare de ex. ?
Pt. ce-mi trebuie AUTOPILOT de parcare ca la VW (si dinou trebuie sa citez BMW) ?

bmwowners 27-12-09 20:28

Eu nu m-am aprins deloc ca stiu ce poate si ce nu poate BMW! Stiu ca are foarte multe defecte faptul ca ma pasioneaza aceasta marca nu inseamna ca nu vad si defectele ei. Dar tu ti-ai raspuns singur la nedumerire acum cine isi permite isi pune cine nu nu! Eu unu am avut ocazia sa merg cu un A8 cu b&o si crede-ma ca e haos sistemul se aude in mare fel daca as avea bani nu as ezita o secunda sa iau acest pachet! Sunt firme care produc masini de lux cu dotari de lux pentru oameni premium nu cred ca tine de mentalitate sau de tara ca in fiecare tara exista oameni premium. Nu o sa vezi pe dacie b&o fiindca este o marca pentru omu de rand nu pentru omul premium!
Eu sunt de acord cu tine ca nu as da 12.000 de euro pe sistemul b&o de pe A8 nici batut cu paru dar unu care are ar da fiindca e un lucru de o calitate rara! Asa e si cu masinile unu da 6000 pe Logan ca atat are altul da 100.000 pe un 750i cu tot ce se poate pe ea pentru ca tocmai acel tot in satisface pe acea persoana. Dar tare as vrea sa te vad facand un drum germania romania singur in masina fara cd-player!

P.S. Tare as vrea sa vezi o lista de optionale la ferrari ca sa nu mai zici ca exemplul cel mai bun este dacia in ceea ce priveste japca!

brownshark 27-12-09 21:40

bmwowners ; exista client de A8 care-si ia masina asta sa-l vada lumea si atunci intreaba ca un lache cat costa full da' full ca sa poata spune ca are tati obtionalili care ierea da' vanzare....sau exista clientul de A8 pt ce ofera A8 ca masina care POATE fi meloman, si-si ia de banii care se cer pe sistemul original al masinii (+ ceva in plus eventual) un sistem audio custom, p gustul lui,personalizat, care , daca e ales / facut bine suna mai bine ca cel d serie.
ca doar santem p un forum d tuning , nu forum d marca, nu ?
daca banuiesti ca te pricepi la BMW, cum iti explici "evolutia" articulatiilor si a bucselor la marca asta ?.... cred ca s-or fi plictisit sa vanda putine...si le-au "imbunatatit"...

CyberCSX 27-12-09 22:09

@ bmwowners & @ brownshark

Clientela de CASH READY la care va referiti voi, se poate numara pe degete comparativ cu marea masa la care m-am referit eu si aici este cīstigul unei firme.
Pe astia nu-i īncalzeste cu nimic acei 100.000 clienti premium cu CASH READY ci acei 10.000.000 de clienti MEDIUM cu care cīstiga mai mult, care merge la banca firmei si finantzeaza o masina īn rate ca sa aibe cu ce sa mearga la lucru.

Hai sa lasam masinile de fitze luate pe leassing numai de a arata vecinului ce smecheri sīntem la o parte si tot asa marcile preferate. Daca e sa n-e limitam numai la marca preferata, m-as baga la americane ca exemplu deoarece nu exista nici o firma auto pe lumea asta care e capabila sa īnghiesue atītea CONFORT FEATURES īntr-o masina ca nebunii de americani si asta nu de ieri sau de azi ci de mai bine de 40 de ani, de pe vremea cīnd īn europa nici nu se stia ce-i aia CLIMA sau SERVO DIRECTIE, se mai mergea cu benzina cu plumb si un G-KAT reglabil ce era la americane deja la ordinea zilei, erau pt. europeni expresii..... EXTRATERESTRE :D

Hai sa ramīnem si sa discutam de posibilitatile financiare a omului de rīnd care la rīndul lui nu este dispus sa plateasca exagerat pt. FITZE HIGH TECH de care nu are nevoie īn viata de zi cu zi, chiar daca si le-ar putea permite prin creditarea bancara a masinii.

brownshark 27-12-09 22:30

ce capcane cu finantarile astea...devii sluga bancii direct/de buna voie

xxdadixx 27-12-09 22:36

Doar dupa ce conduci mult timp o masina cu multe optiuni si te urci in una "cheala" o sa-ti dai seama cat de bune sau rele sunt acele optiuni.

CyberCSX 27-12-09 22:38

Quote:

Originally Posted by brownshark (Post 2927357)
ce capcane cu finantarile astea...devii sluga bancii direct/de buna voie

Foarte corect. Realitatea īnsa asa este. De Exemplu īn Germania sīnt 60 MILIOANE masini īnmatriculate. 80% sīnt CAPCANA BANCII indiferent daca vrea careva sa creada sau nu, daca poate concepe asa ceva sau nu. Asta este realitatea si alte tari europene sīnt pe acelasi calapod.
De americani nici nu mai vorbesc.
Cine cunoaste emisiunile KING OF CARS de pe DMAX stie la ce ma refer.

Quote:

Originally Posted by xxdadixx (Post 2927376)
Doar dupa ce conduci mult timp o masina cu multe optiuni si te urci in una "cheala" o sa-ti dai seama cat de bune sau rele sunt acele optiuni.

Da dar depinde si cīt esti de sofer si cīt ai nevoie de aceste obtiuni.

brownshark 27-12-09 22:40

rate la masina / la casa / la tv / la frigider / la excursia din vara...ramai cu...facturile...

CyberCSX 27-12-09 22:45

Quote:

Originally Posted by brownshark (Post 2927392)
rate la masina / la casa / la tv / la frigider / la excursia din vara...ramai cu...facturile...

Pai da :D
Cine nu gīndeste p**a beleste :D
Chiar ma gīndesc asa, anul asta s-au vīndut īn DE peste 100.000 de Dacii. Oare cīte apartin RENAULT BANK fiind luate pe credit si cīte sīnt luate cash?
Cred ca daca-mi pun noaptea-n cap si īncep sa scormon pe net dupa statistici, gasesc cel mult 200 de masini luate CASH din peste 100.000 :D

2500 EURO program RABLA / ABWRACK si restul de la banca.
Pun pariu pe ce vrei tu ca astfel sa procedat :D
Acuma daca la Dacia se face asa, oare cine cumpara SUPER PREMIUM cu blabla FEATURES pīna īn tavan si īnapoi? :D

ionut_cluj 27-12-09 22:58

Din pacate, Cyber, tu traiesti in tara lui 4,96% dobanda.
Noi traim in tara lui 18,45% dobanda, si nici aia nu e reala, pentru ca cea reala e DAE, + comision anual, + comision de administrare + taxa + suprataxa + valoare reziduala.
La noi cumpararea masinii e un eveniment mult prea important ca sa ne "compromitem" sa nu luam si "pachet drumuri grele" :)

CyberCSX 27-12-09 23:07

Quote:

Originally Posted by ionut_cluj (Post 2927463)
La noi cumpararea masinii e un eveniment mult prea important ca sa ne "compromitem" sa nu luam si "pachet drumuri grele" :)

Pai da. Depinde cum vezi lucrurile dar dupa ce ai luat pomu cu ea ai datorii eveniment premium + RATB īn veselie sau "festivalu bicicleta de aur" :D
E si asta o afacere ;)

Ei culmea ca chiar si īn tara lui 4,96% dobanda unde ar trebui fiecare sa lihneasca dupa PREMIUM ALL INCLUDED ca un cīine īnsetat īntr-o zi de canicula, chiar aici se zgīrcesc si la SERVO :D
Nu mai vorbesc de mentalitatea ESP :D
Īn Germania ESP este numai pt. cei prea prosti sa conduca o masina :D

brownshark 28-12-09 08:43

Cyber ; trebuia sa mai spui ca prima rata la logan e la 8 luni, parca asa era o reclama
ESP, intr-o tara civilizata cu drumuri curate, daca esti rational si conduci normal/d bun simt, e doar sursa de becuri/erori in bord.

All times are GMT +2. The time now is 05:10.

- Copyright 2026 4Tuning