Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Oradea (https://forum.4tuning.ro/86-oradea.html)
-   -   MEGA DIFUZOR Ptr SPL By Dr ZOZO (https://forum.4tuning.ro/86-oradea/15840-mega-difuzor-ptr-spl-by-dr-zozo.html)

margineanu ovidiu 24-04-06 21:22

Re: MEGA DIFUZOR Ptr SPL By Dr ZOZO

Quote:

Originally Posted by DR.ZOZO
margineanu.deci sati spun ceva,si cred ca ami dai dreptate,o masina echipata sq,poate sa fie de foarte multe feluri,in calitate de auditie,nu este specificat undeva cum tre sa sune un sistem audio itro masina,in primul rand tre sa placa proprietarului,cu masina nu mergi doar la competiti,ci o asculti toata ziua.ami dai dreptate?
intradevar tre sa sune curat fara distorsiuni,distorsiuni armonice,reverberati,ecou,etc,tre sa fie placut urechi,si toate sunetele tre sa fie echilibrate.
cam asta e parerea mea despre o masina sq

zozo eu inca nu am stat intr-o masina pregatita sq(2min. in pue nu cred ca se pun)deci chiar habar nu am cum ar trebui sa sune,eu momentan pun accent pe mult bas e si prea mult fata de restul dar momentan nu imi permit sa mai investesc dar va urma,asta e mie imi place,pe de alta parte civic ex prin posturile lui mi-a creeat o impresie foarte buna despre cunostintele lui in domeniu sq,de aceea i-am cerut parerea din curiozitate,pt. mine,ca am citit foarte multe critici la adresa unei masini sq echipate cu mnc si repet din pura curiozitate fara nici un scop ascuns sau sa jignesc pe cineva am cerut o parere de la un om care incontestabil are mai multe cunostinte despre subiect decit mine.

DR.ZOZO 25-04-06 10:09

eu zic ca merita ascultata masina care am echipato cu mnc.pana acuma a placut la toata lumea cum suna,tre sa stii secretul fiecarei masini ca sa faci sa sune bine,eu mult timp petrec cu experiente de genu

DR.ZOZO 25-04-06 20:09

deci ia sa vedem primul om cu pricepere in domeniul car hi-fi,care a stat mai mult de 30 de min in BMW pregatit sa zicem sq, si a ascultat toate genurile de muzica
ce are de zis,si de reprosat

SoundIdentity 25-04-06 20:50

azi am fost mai multi prin preajma magazinului meu printre care se afla si sergiu by civic_ex si ne-am gandit sa il invitam si pe zozo sa isi prezinte masina sq....acuma zozo ma gandesc ca parerea lui o astepti scriptic nu????

DR.ZOZO 25-04-06 21:46

ma gandesc ca da ,ca tu ai putina ceara in urechi cateodata,dar cam incepe sa ti se desfunde:)))))))))

civic_ex 25-04-06 22:38

Quote:

Originally Posted by margineanu ovidiu
zozo eu inca nu am stat intr-o masina pregatita sq(2min. in pue nu cred ca se pun)deci chiar habar nu am cum ar trebui sa sune,eu momentan pun accent pe mult bas e si prea mult fata de restul dar momentan nu imi permit sa mai investesc dar va urma,asta e mie imi place,pe de alta parte civic ex prin posturile lui mi-a creeat o impresie foarte buna despre cunostintele lui in domeniu sq,de aceea i-am cerut parerea din curiozitate,pt. mine,ca am citit foarte multe critici la adresa unei masini sq echipate cu mnc si repet din pura curiozitate fara nici un scop ascuns sau sa jignesc pe cineva am cerut o parere de la un om care incontestabil are mai multe cunostinte despre subiect decit mine.

sincer sa fiu nu ma consider a fi nici un expert. adevaru e k stiu ce sa caut cand ascult un sistem, fie el sq fie spl.

nu am prea multe de zis de masina dansului, am ascultat sistemul mai mult de juma de ora si am fost placut surprins de calitatea basului desi sant foarte iritat cand aud de produse audiobahn. subwooferu asta a sunat exceptional, dupa parerea mea cutia aia facuta de dansul a facut minuni. (poate basul a fost putin prea abundent, dar asta e o nimica toata, se poate regla intr-o fractiune de secunda)
am inteles ca masina a fost facuta exact pe comanda, si proprietarul a cerut anumite chestii, asa k masina adevarata SQ nu putea fi (cel putin nu masina sa fie inscrisa la competitie, din cauza sunetului abundend din spate, ceea ce nu prea e acceptabil la un sq competition).

in afara de asta nu mai zic nimica, restul parerilor mi le pastrez pentru mine, dar sincer sa fiu, pentru o masina echipata full mnc, in afara de subwoofer (care repet, suna exceptional pentru bass reflex), suna frumos. se intelege de la o posta cata munca a fost depusa in masina.

margineanu ovidiu 26-04-06 22:04

[QUOTE=civic_ex]sincer sa fiu nu ma consider a fi nici un expert. adevaru e k stiu ce sa caut cand ascult un sistem, fie el sq fie spl.

mersi,pt. inceput,azi am stat si eu vreo 15min. in bmw si cum spui ca tu stii sa cauti ceva la sq eu n-am stiut,oricum a fost o experienta foarte placuta mai ales ca dupa ea am urcat toti la mine in masina si am analizat diferentele dintre cele doua sisteme la reglaje asemanatoare eu nu am avut nici medii,nici inalte(oricum eu an dif. de fabrica dar la un pioneer mp80 filtrate la greu si nu de la un mnc((nu e antireclama,inclusiv zozo a zis ca scula mea e mai buna!))si degeaba la mine tot 42hz s-au auzit)si pe moment m-am hotarat sa-mi schimb difurile,sper sa reusesc macar sa pun in fata niste componente(eu momentan sunt fan hertz pt. cei care vor avea nelamuriri)dar eu zic ca pt. urechea mea am un termen de comparatie pt. ce vreau sa aud la mine in masina.sunt chiar un habarnist in domeniu sq dar mie chiar m-ia placut foarte mult cum suna muzica in aceea masina,chiar m-am simtit la 'un concert' cum s-a exprimat zozo.

civic_ex 26-04-06 22:58

Quote:

mersi,pt. inceput,azi am stat si eu vreo 15min. in bmw si cum spui ca tu stii sa cauti ceva la sq eu n-am stiut,oricum a fost o experienta foarte placuta mai ales ca dupa ea am urcat toti la mine in masina si am analizat diferentele dintre cele doua sisteme la reglaje asemanatoare eu nu am avut nici medii,nici inalte(oricum eu an dif. de fabrica dar la un pioneer mp80 filtrate la greu si nu de la un mnc((nu e antireclama,inclusiv zozo a zis ca scula mea e mai buna!))si degeaba la mine tot 42hz s-au auzit)si pe moment m-am hotarat sa-mi schimb difurile,sper sa reusesc macar sa pun in fata niste componente(eu momentan sunt fan hertz pt. cei care vor avea nelamuriri)dar eu zic ca pt. urechea mea am un termen de comparatie pt. ce vreau sa aud la mine in masina.sunt chiar un habarnist in domeniu sq dar mie chiar m-ia placut foarte mult cum suna muzica in aceea masina,chiar m-am simtit la 'un concert' cum s-a exprimat zozo.

spre deosebire de ce zic altii, componentele hertz sunt foarte bune. Foarte dinamice, si din cate am auzit eu seria mille de la hertz, au un midbass foarte abundent, pentru niste difuzoare de 16.5cm, dar si foarte placut urechii. As putea chiar compara midul de la mille cu midul de la Morel Elate, care e unul dintre cele mai bune in lume la ora actuala. Bine inteles ca mai sant si altele care sant minunate cum ar fi ScanSpeak, midul de la Utopia (fara tweeter ca ala e pe p*la), cel de la Dynaudio, si inca 2-3. (vorbesc de difuzoare de 16.5cm)

Ovidiu ma bucur ca ai putut asculta masina lui dr. zozo, macar asa ti-ai facut si tu o parere despre ea. Tre sa recunosti ca subwooferul ala suna minunat in cutia aia.

SoundIdentity 27-04-06 07:34

[QUOTE=margineanu ovidiu]
Quote:

Originally Posted by civic_ex
sincer sa fiu nu ma consider a fi nici un expert. adevaru e k stiu ce sa caut cand ascult un sistem, fie el sq fie spl.

vezi ovi!!!ce grea boala e muzica buna...te goleste la buzunare...pecat vrei mai mult pe atat te adancesti mai adanc la buzunare :):):):):)

margineanu ovidiu 27-04-06 20:54

[QUOTE=SoundIdentity]
Quote:

vezi ovi!!!ce grea boala e muzica buna...te goleste la buzunare...pecat vrei mai mult pe atat te adancesti mai adanc la buzunare :):):):):)

deja azi mi-am tras doua tweetere(hertz) in drum spre componente si deja se simte,si inca cum!!!!dar ce drum lung mai am!!!!vai,vai dar merita.

ReLLaXX 27-04-06 21:44

Quote:

Originally Posted by civic_ex
Bine inteles ca mai sant si altele care sant minunate cum ar fi ScanSpeak, midul de la Utopia (fara tweeter ca ala e pe p*la)

Oamenii cu ceva experienta in domeniu s-ar putea sa-ti penalizeze exprimarea dura. Ti-am scris si la topicul lui AndreiT parerea mea despre genul acesta de exprimare. Incearca sa fi mai ponderat si mai obiectiv. Ai doar de castigat. Poate farmeci "multimea", dar in ochii celor cu urechi educate s-ar putea sa-ti furi singur presul de sub picioare. E un sfat prietenesc si sincer. E pacat sa-ti irosesti potentialul in cazul in care il ai. Bafta mare!

Masina nr 1 in SQ (ti-am spus si dincolo) pe Romania la clasa Pro din ultimii doi ani este echipata cu Focal Utopia. Din punctul meu de vedere vei fi demn de luat in considerare cand vei detrona pe foaia de punctaj acea masina. Poate atunci o sa-ti dai seama care e diferenta intre a spune ca "tweeter-ul ala e ca p*la" (lucru pe care il poate face absolut oricine) si a face tweeter-ul ala sa aduca un loc 1 indiscutabil.

Si daca tot ai ascultat masina facuta de Zozo poate incepi sa te gandesti si tu. Ce conteaza mai mult.... aparatura sau felul in care e montata?

SoundIdentity 27-04-06 22:24

[QUOTE=margineanu ovidiu]
Quote:

Originally Posted by SoundIdentity
deja azi mi-am tras doua tweetere(hertz) in drum spre componente si deja se simte,si inca cum!!!!dar ce drum lung mai am!!!!vai,vai dar merita.

vezi ovi de mai vii de vreo 2 ori la mine pui si crosower si si difuzoru in usi :):):)
da r merita nu ???:):):)
facem vanzari din urechi si placeri!!!:):):)

civic_ex 28-04-06 00:49

Quote:

Originally Posted by ReLLaXX
Oamenii cu ceva experienta in domeniu s-ar putea sa-ti penalizeze exprimarea dura. Ti-am scris si la topicul lui AndreiT parerea mea despre genul acesta de exprimare. Incearca sa fi mai ponderat si mai obiectiv. Ai doar de castigat. Poate farmeci "multimea", dar in ochii celor cu urechi educate s-ar putea sa-ti furi singur presul de sub picioare. E un sfat prietenesc si sincer. E pacat sa-ti irosesti potentialul in cazul in care il ai. Bafta mare!

Masina nr 1 in SQ (ti-am spus si dincolo) pe Romania la clasa Pro din ultimii doi ani este echipata cu Focal Utopia. Din punctul meu de vedere vei fi demn de luat in considerare cand vei detrona pe foaia de punctaj acea masina. Poate atunci o sa-ti dai seama care e diferenta intre a spune ca "tweeter-ul ala e ca p*la" (lucru pe care il poate face absolut oricine) si a face tweeter-ul ala sa aduca un loc 1 indiscutabil.

Si daca tot ai ascultat masina facuta de Zozo poate incepi sa te gandesti si tu. Ce conteaza mai mult.... aparatura sau felul in care e montata?

sincer sa fiu putin ma intereseaza parerea altora fata de mine.
nu ma pasioneaza sa fiu luat in considerare de nimeni, nu pentru asta sant aici. din cate stiu am tot dreptul sa imi exprim umila mea parere, nu cred ca ranesc pe nimeni, si nici nu intentionez asta.

Sincer sa fiu nu am avut niciodata intentia sa imi inscriu masina la nici un fel de concurs SQ, dar iti promit SOLEMN ca odata ce o termin o voi face, si vorbim dupaia.

Nu cred ca am criticat vreodata nici o masina care a fost prezentata pe forumul asta, poate mi-am dat si eu cu parerea in unele cazuri, dar niciodata nu am zis un cuvant de rau.

In fine, promisiunea e promisiune, mai vorbim la momentul potrivit.
te salut

HoricutzWSR 28-04-06 09:54

zozo...am si eu o intrebare...austin`u...e ala care era si mai demult albastru-verzui? sau ai luat altu? chiar ala pe unde e? :D peace

Andre3y 28-04-06 14:21

Fain difuzoru..ar merge bine intr-o dacie nu-ma cred ca dacia se rupe dak pi un dif ca ala..:lol: :lol: :lol:

All times are GMT +2. The time now is 12:29.

- Copyright 2026 4Tuning