Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Tuning exterior sau la motor? Ce ati alege? (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/1528-tuning-exterior-motor-alege.html)

Gabi_323i 15-09-04 13:45

asta o sa zica manelistii care au dacii si o ard seara prin cartier cu geamurile deschise :evil: :evil: :evil:

HalbaSus 15-09-04 16:50

Pai... eu am inceput sa bag bani in masina anu asta (momentan sunt relativ putini dar cresc vazand cu ochii... mai ales ca saptamana viitoare tre sa-mi vina un power-box si un filtru de aer).

Masina mea e un Opel Vectra B... sincer mie imi place cum arata spoilerul fatza si nu as vrea sa-l schimb, niste praguri i-as pune, dar atunci nu s-ar mai asorta cu spoilerul stock... de eleron... eventual unul finutz ca la masina asta nu merge sa pui coada de avion pe portbagaj... de coborat as cobora-o eu cu cativa centimetrii dar numai daca imi pun si suspensie hidraulica sa ma pot si ridica... pt ca saptamanal trebuie sa merg macar odata in zone de semi-offroad (drum de tzara, neasfaltat, plin cu pietre si bolovani, care mai e si in panta... cu o caroserie joasa nu am nici o sansa).

Pana acum am bagat bani in instalatia audio (mp3 player panasonic 4x50W), styling interior: rama si cap schimbator, frana de mana, ornament praguri, becuri albastre in bord, in plafon... pana si in torpedou. Urmeaza sa-mi mai pun folie pt bord (aluminiu) si tapiterie de piele sau imitatie de piele albastra (imi place mie culoarea, asta e :).

Si ca sa revin la topic: STYLING INTERIOR + TUNING MOTOR... astea sunt prioritatile... exteriorul daca nu e urat de felul lui atunci poti sa-l lasi stock o vreme... pana iti mai faci rost de bani si atunci suspensii hidraulice tata !!!! Dup-aia poti sa bagi spoilere si praguri, sa-ti lasi masina la 2 cm de sosea... dar fara suspensii hidraulice nu merita sa bagi o groaza de bani in niste spoilere cu care sa nu poti sa treci de un drum un pic mai accidentat.

BogdanCMS 15-09-04 22:00

SAD-ul n-are suspensie hidraulica din cate stiu...si uite ce frumusete de masina a iesit...(pt cei care nu stiu e vb de masina lui X-Ray-Eyes) :wink:

tekno 15-09-04 22:57

unde-s pozele cu mashina lu' SADu? :D

HalbaSus 16-09-04 00:33

am vazut poze cu SAD-ul, si am vazut multe masini cu tuning exterior frumos, dar problema e ca daca incepi sa cobori masina si doamne fereste mai ai si drumuri \"off-road\" atunci ori iti cumperi inca o masina special pt drumurile alea, ori mergi pana la limita civilizatiei asfaltate si de acolo o iei pe jos... eu sunt prea comod ca sa merg pe jos :)

stiu unul care si-a facut un ursuletz cu suspensie hidraulica... o nebunie... cand vezi masina parcata zici ca atinge asfaltul nu alta...

In rest daca nu ai drumuri prin zone neasfaltate, cu pante mari si cu pietris, atunci poti sa-ti lasi masina oricat de jos... oricum, eu mai degraba as strange banii pt o suspensie hidraulica si abia dupa acea mi-as pune eleron si din astea... sau as incerca sa tunez un Cytroen XN (suspensie hidraulica standard :)

BogdanCMS 16-09-04 00:37

Cea mai buna solutie pt Romania este sa-ti tunezi masina ta preferata atat la motor cat si la exterior, sa o folosesti doar pt iesiri nocturne prin orash sau iesiri lejere care presupun drumuri cat de cat bune, si pt iesiri \"off-road\" sau pt frecushul de zi de zi prin orash sa bagi o Dacie, un Tico, Matiz, ceva ieftin oricum si care sa se poata repara cu bani putini....Eu daca mi-ash tuna masina, SUB NICI O FORMA nu ash baga-o prin hartoape, indiferent de ce suspensie bag pe ea....ar insemna sa-mi bat joc de ea si de banii investiti....

pimp_lex 16-09-04 06:20

halab sus, e buna si frmoasa o hidraulica, dar :

-nu e pentru performanta
-e foarte scumpa (pregateste 2 000 euroi pe putin)
-cere intretinere mai deasa si costisitoare decat o suspensia clasica
-nu mai ai mare parte din portbagaj

Gabi_323i 16-09-04 07:52

Re:

Quote:

Originally Posted by \"BogdanCMS\"
Cea mai buna solutie pt Romania este sa-ti tunezi masina ta preferata atat la motor cat si la exterior, sa o folosesti doar pt iesiri nocturne prin orash sau iesiri lejere care presupun drumuri cat de cat bune, si pt iesiri \"off-road\" sau pt frecushul de zi de zi prin orash sa bagi o Dacie, un Tico, Matiz, ceva ieftin oricum si care sa se poata repara cu bani putini....Eu daca mi-ash tuna masina, SUB NICI O FORMA nu ash baga-o prin hartoape, indiferent de ce suspensie bag pe ea....ar insemna sa-mi bat joc de ea si de banii investiti....

foarte bine zis, masina tunata poate sa cunsume si un pic mai mult si la o liniuta \"vrei sa ne tragem? stai sa ma duc acasa sa-mi iau masina\" :lol: :lol: :lol: :lol:

BogdanCMS 16-09-04 11:16

Daca nu te duce capu' sa te duci de la bun inceput la liniute cu masina tunata, si uiti, si te duci cu Dacia asta e partea a2a... :wink:

HalbaSus 16-09-04 11:57

Pai sa zicem ca ai o masina tunata, cu 200+ cp, tapiterie de piele, scaune recaro, volan momo, jenti de 17\", suspensie Kw, body kit rieger, instalatie de sunet de vreo 500 de wati... etc etc... si langa ea mai ai o dacie... model '86, 50 cp, tapiterie roasa de molii, jenti de tabla de 13\", casetofon stricat, etc ... dimineata cand te duci la lucru cred ca ti-ar fi foarte greu sa te urci in dacie doar ca sa-ti menajezi masina tunata...

Parerea mea... oricum in procesul de \"tunare\" trebuie sa faci anumite compromisuri, dai ceva pt ceva, iti instalezi un chip iti cresc caii putere dar iti scade fiabilitatea, iti pui suspensii sport creste stabilitatea dar scade comfortul, iti pui o turbo-suflanta sau o priza de aer: iti cresc caii putere dar iti creste consumul, etc...

De altfel o caroserie foarte joasa poate pune probleme nu doar in cazul drumurilor off-road, la noi inca nu sunt foarte raspandite dar in afara sunt destul de multe parcari subterane... unele au o intrare foarte abrupta si sunt sanse destul de mari sa dai cu spoilerul de pamant daca e prea joaza masina...

Desigur si suspensia hidraulica e tot un compromis... ai anumite avantaje dar si dezavantajele enumerate de pimp...

D.J.SS-TOT 16-09-04 12:00

Quote:

dar problema e ca daca incepi sa cobori masina si doamne fereste mai ai si drumuri \"off-road\"
Si cum 99% sunt offroad...
Deja suspensile sport sunt un kin pe drumurile noastre (suspensii kre pot sa coboare masina si cu 2 cm)... Dar sa zicem k ar cobora 10... ar fi frumos (vb americanilor un low-ride) dar sanatos nu, cel putin nu pentru masina...

BogdanCMS 16-09-04 12:05

Halbasus, de ce o dai in extreme? Adica masina tunata full si Dacie rapciugoasa? E ilogic ce zici tu...Daca ai bani sa bagi in masina s-o faci FULL, atunci ai bani si de o Solenza, Matiz, Cielo pe care sa-l rupi zi de zi...Nu se compara, oricum, dar totusi, sa n-o dam in extreme irealiste...

HalbaSus 16-09-04 17:25

am exagerat un pic de dragul artei... oricum... si daca o masina e tunata rau de tot si cealalta e cielo sau solnitza... sau orice alta masina... sufletul tot in masina tunata te trage, in care ai investit bani, munca, timp, etc...

Eu zic ca daca nu tzii mortis sa mergi cu 140 in curbe atunci nu are rost sa-ti pui suspensie sport... sunt utile (la viteze mari) sunt frumoase... da' fara ceva care sa te ridice nu prea are rost... oricum sunt suspensii sport reglabile... sunt foarte practice pt cei care se duc la curse... adica inainte de cursa iti cobori masina jos jos de tot... sa mature pamantul... iar dupa ti-o ridici inapoi... dar costa si alea destul de mult (cam de doua ori cat o suspensie sport obisnuita)...

D.J.SS-TOT 18-09-04 12:52

Quote:

oricum sunt suspensii sport reglabile...
Da exista... dar este foarte mica diferentza, adik se simte foarte putzin in volan mai ales, k in rest tot aia e si in plus se regleaza doar in fatza, cele din spate nu se regleaza! Nu-tzi imagina k dak itzi pui suspensii reglabile potzi sa faci si raliuri si offroad!

Deci inainte sa-tzi pui suspensii sport, kiar si reglabile trebuie sa te gandesti dak itzi sunt necesare!

Mondeo 29-10-04 16:22

re all
io am renuntat la confort cu jante de 15 shi garda de 50
nu prea imi convine, ...

All times are GMT +2. The time now is 20:11.

- Copyright 2026 4Tuning