Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Oltcit tuning (https://forum.4tuning.ro/135-oltcit-tuning.html)
-   -   Recomandări Oltcit!? (https://forum.4tuning.ro/135-oltcit-tuning/15077-recomandari-oltcit.html)

Bryan 03-01-07 19:57

Re: salut ....as avea si yo nevoie de un sfat !!!

12. Intri in masina si incerci sa scoti covorasele din fata. Daca nu e rugina acolo insemna ca nu ploua in masina. Daca e rugina ai sanse sa te ploua.
13. Verifici tot ce l-ai intrebat la telefon, km , caroserie, urme de lovituri, scaune, etc
14. In portbagaj ridici covorul sit e uiti sub el. Daca e rugina ploua inauntru si e grav.
15. Verifici praguri, portiere sa fi fost pus ulei in ele, etc.
16. E timpul sa faci un test drive.
17. Scoti masina la sosea, in afara orasului. De preferat este un loc cu rampa (deal) cu inclinatie de 7-10 / 1000. Aici poti testa foarte usor daca masina are "suflu" (putere) la urcarea unei rampe, motorul la oltcit, nu trebuie lasat sub 3000 rot/min; se poate testa deasemenea ambreiajul daca patineaza sau nu astfel: pe sosea orizontala, se aduce motorul in 2500 rot/min in treapta 4 (5) de viteza, se apasa acceleratia brusc la podea, daca motorul se tureaza impreuna cu apasarea pedalei iar masina nu capata viteza, ambreiajul patineaza din cauza stropirii discului sau a placii de presiune cu ulei ori discul este uzat. Tot pe traseu verifica si frina. La apasarea pedalei de frina, masina trebuie sa-si mentina directia, nu trebuie sa "traga" intr-o parte; frina de mina (ajutor), cind este trasa, masina nu trebuie sa plece usor de pe loc in treapta 1 de viteza.
18. In timpul parcursului, asculta mersul motorului si sesizeaza diferite "batai" anormale; axe cu came (stinga, dreapta), culbutori, bolt biela; la directie, in volan nu trebuie sa se simta trepidatii (urca treptat viteza masinii pina la 100 km/h). Pentru zgomote ale suspensiei si a caroseriei, e de preferat o rulare cu masina pe o strada (drum) pavata cu piatra cubica. Pe un astfel de drum se poate observa si depista mult mai usor zgomotele anormale din directia masinii si ale caroseriei.
19. Amortizoarele masinii se pot verifica prin producerea de balans vertical pe fiecare roata in parte. Cind este produs balansul, masina, la revenirea din balans, trebuie sa se opreasca din oscilatie. Daca ea continua miscarea, amortizorul respectiv nu-si face functia. Deschide capota portbagajului spate si fa un balans. Daca la apasare se aude un scirtiit strident, trebuie de verificat starea bucselor puntii spate.

"Edi Gheorghiu"

sas-gl 03-01-07 22:59

Bryan multumesc foarte foarte mult, sunt niste sfaturi foarte utile.(tocmai am copiat tot intr-un doc word si scot la imprimanta---cand ma duc sa cumpar plec cu dosaru :D)si sunt sigur ca o sa te pomeneasca f multe persoane care vor citi de pe acest forum si sunt in situatia mea.

sas-gl 03-01-07 23:01

Acum ... daca mai sunt si altii care vor sa completeze cu referire la ce a scris Bryan NU ma supar deloc:D

inca odata multumiri lui Bryan8)

aXelstorm 18-02-07 17:19

Bun post Bryan

Danutz Bratosin 18-02-07 17:54

Quote:

Originally Posted by Bryan (Post 681627)
da
trs are discuri pe spate si discuri ventilate pe fata ca orice oltcit in afara de rm si rt
si cutie in 5

axel se numea oltcitul complet frantuzesc,adica cutie+motor cu piese frantuzesti
cele club s-au fabricat can pana in `87 iar trs-uri foarte putine prin `92 cred (de astea frantza zic)

si rm-ul are discuri de frana pe spate

Radu.Dobromirescu 18-02-07 19:17

da f bun postul tau ajuta pe multi chiar si pe mine nu stiam nici eu atat de multe

Danutz Bratosin 18-02-07 20:37

vorbeste nu vorbeste e marfa masina si eu zik k a scris bine ce a scris ajuta pe multi

Danutz Bratosin 18-02-07 20:38

pardon i se spune nu i se spune

Bryan 18-02-07 23:44

Quote:

Originally Posted by Danutz Bratosin (Post 756891)
si rm-ul are discuri de frana pe spate

stiu..m-am exprimat eu gresit

All times are GMT +2. The time now is 02:38.

- Copyright 2026 4Tuning