![]() |
Re: Castrol vs. Mobil 1
Nu e joaca cu lubrefiantul.
|
Ce ulei diesel, de la mobil 1 e mai potrivit pt o masina cu 120mii km? 5w40 sau 10w40?
|
Intre Castrol Edge 5W-30 si Mobil 1 ESP Formula 5W-30 care este mai bun ? Este cert ca ambele sunt uleiuri de top dar unul trebuie sa fie ceva mai bun.
@ lord_wader - Mobil 1 Turbo Diesel 0W-40, 10W40 nu cred ca este Mobil 1 ci Mobil (gama mai ieftina). |
Quote:
Daca e mai ieftin nu inseamna mai prost si sunt motoare in care daca bagi 0W-40 le prajesti. |
Eu intrasem doar pe http://www.mobil1.com.ro/cms/Products.aspx ...my bad.
Astept opinii la intrebarea mea => Castrol Edge 5W-30 vs Mobil 1 ESP Formula 5W-30 :). |
Quote:
|
Quote:
Diesel 10W-40" semisintetice si "Mobil Super 3000 5W-40" sintetic. Titulatura poate imbraca orice denumire, calitatea poate fi evident de mai multe tipuri, pe mine ma intereseaza aspectul semisintetic/sintetic. Dar ma interesa ce ar fi mai potrivit pt. 120k km dintre 10w40semisintetic si 5w40 care e sintetic. Tot in aceasta gama se mai gaseste si ulei mineral 15w40. "Mobil 1 Turbo Diesel 0w40" este ceva mai exclusivist mai potrivit pt masini scumpe si pretentioase gen Bmw D, Vw passat tdi, etc iar la noi mai exista si solenze diesel, papuc diesel, loganuri diesel, golfuri si alte masini la care acest ulei nu prea este recomandat fiind nepotrivit. |
Atunci 5W-40 dar probabil este si mai scump. Intr-adevar, motoarele 1.9D (SLZ, Papuc) sunt cam primitive, asta ca sa fiu indulgent dar 1.5 dCi este alta mancare de peste si cred ca nu i-ar strica un 0W-40 de top. Iar TDI-ul de pe Golf este acelasi ca pe Passat :).
|
Normal te uiti in catalog, repet, sunt motoare chiar si noi in care daca bagi 0-40 le prajesti direct, asa cum sunt motoare (de barci nu auto) in care nu se baga sintetic ci doar semisintetic 10w-40 ca altfel le faci praf.
Un ulei sintetic de exceptie este si asta de exemlu Motul 300V LE MANS 20W60, mult superior celor 2 de mai sus si mai sunt si multe altele. |
Eu personal as alege mobil 1,mi se pare mei bun decat castrol-ul,desi uleiul meu cu adevarat favorit este Q8,mult mai bun decat orice prezent pe piata la ora actuala.
|
Quote:
Totusi o comparatie intre 5W-30 si 20W-60 nu e tocmai grozava. |
Quote:
http://www.motul-romania.ro/default....2&idsub=24&b=1 |
Este peste Mobil 1 5W30 ESP ? In varianta 5W30 nu exista ? Am vazut un Motul foarte interesant, 300V Power Racing 5W30 dar costa cam 70 lei / litru. Probabil asta este "tatal lor" :).
LE - ar mai fi 8100 Eco Energy 5W-30. |
Quote:
http://www.motul-romania.ro/default....7&idsub=24&b=1 '' Performanta ACEA B4 solicita o putere uimitoare detergenta/dispersanta si o mai buna crestere a rezistentei vāscozitatii produsa de motoarele diesel cu injectie directa (cu exceptia motoarelor VW unit cu injector unit ce necesita MOTUL Specific 505.01 5W-40)" |
Eu am eco-energy si merge foarte ok masina...doar ca nu este un ulei indicat pentru masinile care sunt alergate...
Motul 300v este un ulei extraordinar de bun!am multi prieteni care au acest tip de ulei in masina si toti au constatat un sunet mai mic la relanti si multe alte beneficii...pretul dupa mine este fix nimic cand vine vorba de ulei. GTR: sa stii ca 0,5 sau 10 din codul uleiului nu spune daca este sintetic,semisintetic sau mineral...am vorbit cu cineva priceput si mi-a explicat ca acel indicativ arata gradul de vascozitate al uleiului iarna, de acolo vine si W-ul de dupa indicativ. |
| All times are GMT +2. The time now is 22:32. |
- Copyright 2026 4Tuning