Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Ford Fiesta vs VW Polo (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/14465-ford-fiesta-vs-vw-polo.html)

TUDOSE ALX 30-03-06 13:35

Re: Ford Fiesta vs VW Polo

Alegerea mea este Fiesta . Din punct de vedere al aspectului tine de gustul fiecaruia , o sa enumar avantajele practice :
- 4 ani garantie Fiesta fata de 2 ani Polo
- pret mai mic de achizitie
- materiale mult mai calitative la interior mai ales bordul cauciucat de la Fiesta in comparatie cu cel de plastic de la Polo
-costuri mai mici de intretinere si programari la service de pe o zi pe alta fata de programarile la vw care sunt de mai lunga durata .

Andr3i 30-03-06 13:49

-costuri mai mici de intretinere si programari la service de pe o zi pe alta fata de programarile la vw care sunt de mai lunga durata.

Aici haideti sa fim seriosi. Poate tu referi la anumite service-uri. Dar de exemplu in Bacau, NECO MOTORS e de 50 de ori mai praf decat CYBERNETUL.

NECO - Ford
CYBERNET - VW

TUDOSE ALX 31-03-06 08:32

Ma refeream la Bucuresti , in tara nu cunosc cum sta treaba .

Cosmin255 31-03-06 13:13

Tudose iti spun eu sigur nu ajunge la 13.000 foarte bine echipata . Mama mea are un Ghia 1.4 TDCI (Ghia standard fara klimatronic geamuri electrice spate ... ca sa nu mai spun de piele xenon trapa) ... si a costat ~13500 DDP . Una full ajunge pe la 17-18k banuiesc....
E mai reusita Fiesta parerea mea si la interior , s-a mai zis
Dar lumea a votat VW pt ca e VW si pt roman VWu` e cea mai buna masina . Cu exceptia catorva care au masina sau care au si zis dc au votat Polo restul...cam apa de ploaie

TYN. 31-03-06 19:20

cred ca polo
dar e cam scump

dandzl 04-04-06 16:16

Pentru stiinta celor care cred ca le stiu pe toate dar de fapt sunt varza, Fiesta se fabrica la Koln, in GERMANIA !!!
I-as intreba pe cei care zic ca "Polo e masina nemtzeasca": Stiti cumva unde se fabrica Polo?

Cosmin255 04-04-06 17:09

dandzl , o problema bine pusa , Polo unde se fabrica chiar ? S-ar putea sa dau cu bata in balta dar din cate stiu se face in Austria? Sau Spania?Nu stiu daca zic bine , doar intreb

The_Mask 04-04-06 17:48

obrazNICK pentru tine fordul este mai bun pentru ca ai tu ford, pentru mine VW pt ca am WV si asa mai departe, cum am spus si intr`un post mai sus am un prieten care lucreaza la singura reprezentata ford pe dobrogea, mai exact la service, si nu este deloc multumit de ford, sigurele modele care cat de cat sunt mai reusite sunt Mondeo cele cu linie sport(Silver).;)

Al3xika 04-04-06 19:41

Quote:

Originally Posted by dandzl
Pentru stiinta celor care cred ca le stiu pe toate dar de fapt sunt varza, Fiesta se fabrica la Koln, in GERMANIA !!!
I-as intreba pe cei care zic ca "Polo e masina nemtzeasca": Stiti cumva unde se fabrica Polo?

spune-ne tu unde e facut vw polo daca stii asa de multe...

Cosmin255 05-04-06 16:52

Quote:

Originally Posted by The_Mask
obrazNICK pentru tine fordul este mai bun pentru ca ai tu ford, pentru mine VW pt ca am WV si asa mai departe, cum am spus si intr`un post mai sus am un prieten care lucreaza la singura reprezentata ford pe dobrogea, mai exact la service, si nu este deloc multumit de ford, sigurele modele care cat de cat sunt mai reusite sunt Mondeo cele cu linie sport(Silver).;)

Nu e chiar asa vorba fratele meu dar afirmatia ca sunt nereusite mi se pare total deplasata . De exemplu in detrimentul unui Mondeo Titanium X cred ca as prefera o japoneza (vezi Mazda 6 , Accord , Avensis) , asta doar ca sa iti arat ca nu e cel mai bun fordul pt ca am eu , nici nu am declarat asta , daca asta s-a inteles...e grav:)

neXus 05-04-06 17:14

In locul lui nenea Dandzl, raspund eu: Polo se fabrica in Spania (probabil impreuna cu SEAT Ibiza), dar asta nu inseamna ca este mai putin "nemtzeasca" decat, de exemplu, Golf. Multi sunt de parere ca pana si SEAT si Skoda sunt germane, deoarece impart sasiuri, motoare, si multe alte subansamble.

Al3xika 05-04-06 18:16

da ma, dar nenea danzl a pus intrebarea ca si cum vw polo ar fi ultima tigaie fabricata prin honolulu...probabil el are vreun mercedes luat de la fabrica din germania...

dandzl 06-04-06 10:28

Nu vreau sa ma intelegeti gresit. Fiecare masina are calitatile ei. Eu am atacat numai subiectul "masina germana", "calitate" pe care WV nu o mai are de cam multa vreme.
Din surse sigure stiu ca Polo (cel care se importa in Romania) este fabricat in Cehia.
Am si eu o rugaminte: Cine face o afirmatie sa o si sustina cu argumente, iar cand zic argumente nu ma refer la "ca asa imi place mie", sau "probabil ca..."
In alta ordine de idei, daca platformele sunt aceleasi, de ce de exemplu noul, magnificul Seat Leon are NUMAI 4 stele la testele de impact? Diferenta trebuie sa vina de undeva...

vasile69 06-04-06 13:26

eu chiar am avut de ales acum o luna si nu-mi pare rau. am optat pentru VW pentru prietena mea (sincer cele 2 sunt masini pentru domnisoare si doamne). la aspect sunt de acord ca arata mai bine fiesta. dar daca va uitati mai de aproape, finisajele sunt mai bune pe VW. iar la motor e clar ca TDI-ul e mai fiabil decat TDci-ul. pretul e mai mic la VW la aceeasi echipare si Polo ofera in plus semi-clima (Climatic) si directia electro-hidraulica foarte buna pentru oras. asa ca recomand cu caldura VW Polo...

vasile69 06-04-06 13:30

ca un punct in plus pentru Ford: e fabricat in Germania, iar in masina "nemteasca" VW Polo e fabricata in Slovacia. oricum "fabricat in Slovacia" nu echivaleaza neaparat cu "fabricat in Romania", existand standarde clare de fabricatie.

All times are GMT +2. The time now is 15:10.

- Copyright 2026 4Tuning