Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Sistemul Audio de pe Masina Mea (https://forum.4tuning.ro/384-sistemul-audio-masina-mea.html)
-   -   VW Golf5 GTI (https://forum.4tuning.ro/384-sistemul-audio-masina-mea/14303-vw-golf5-gti.html)

fuscobal 01-03-07 03:22

Re: VW Golf5 GTI

2 Attachment(s)
Macelarul de masini, Marinu si-a facut din nou datoria cu pasiune si minutiozitate motiv pentru care tin sa-i multumesc !

Swat-Cat 01-03-07 12:20

bat bine din parbriz?

fuscobal 01-03-07 19:12

Bat exact cum trebuie ! Scena este foarte stabila si palpabila !

bad_boy2k 01-03-07 19:24

dar difurile? cum le-ai compara cu vechile medii si cu... sa zicem... mediile de la noile utopii? asta presupunand ca ai avut ocazia sa le asculti.

fuscobal 01-03-07 20:19

Comparativ intre cele 3 ar fi cam asa :

Diferentele intre cele 3 sunt destul de mici, toate fiind foarte naturale si dinamice. DLS are un sunet foarte deschis, viu. Scan-speak sunt mult mai intunecate si sobre iar din cate imi aduc aminte din Elvetia Focal sunt undeva intre cele 2. Scan-speak castiga dupa mine datorita faptului ca coboara foarte bine in frecventa. Chiar eu le-am masurat ca fiind liniare pana pe la 150Hz fata de 500Hz la DLS ! Focal probabil ca sunt din nou intre cele 2 ! In masina, am constatat ca difuzoarele cu con si dispersie mai mica sunt superiaoare din punct de vedere al focusului iar Time algnmentul este implicit mult mai usor de realizat !

ceachi 02-03-07 08:34

Felicitari pentru modul cum sa-au integrat!Sunt curios cum suna acum desi nu am ascultat prea mult inainte.
Intrebare ajung 0.5 l ?
Si putin in afara subiectului ce se intimpla daca incinta unui difuzor este mai mica decit cea specificata de producator?

P.S.
Mi s-a sters un post sau am uitat eu sa apas pe send?:lol: :lol: :lol:

fuscobal 02-03-07 11:54

Nu exista incinta specificata de producator pentru acest difuzor, el fiind vandut separat pentru boxe home. Incinta o concepi tu in functie de ce vrei sa obtii. In incinta inchisa, la 0.5L acest difuzor are Qtc-ul ideal de 0.707. Intr-ul litraj mai mic un difuzor va cobora mai putin in frecventa dar va avea un tranzient mai bun ! In 0.5L acest difuzor coboara liniar pana la 200Hz ceea ce e perfect pentru un difuzor atat de mic !

ceachi 02-03-07 16:28

:lol: :lol: :lol: Nu te superi nu daca te rog sa imi explici si mie termenii astia :Qtc , tranzient
Vas din cite stiu eu este volumul recomandat de producator nu?
Uite un sit unde zice ceva de dif daca nu ma insel : http://www.tymphany.com/datasheet/printview.php?id=72

Si daca deviez subiectul te rog dami pe PM.
Multumesc frumos

Leul 02-03-07 17:58

Cati W are total ,RMS ? si dc ati pus subwooferu sub dorpedu ? ms

fuscobal 02-03-07 19:40

Quote:

Originally Posted by fuscobal (Post 777650)
Nu exista incinta specificata de producator pentru acest difuzor, el fiind vandut separat pentru boxe home. Incinta o concepi tu in functie de ce vrei sa obtii. In incinta inchisa, la 0.5L acest difuzor are Qtc-ul ideal de 0.707. Intr-ul litraj mai mic un difuzor va cobora mai putin in frecventa dar va avea un tranzient mai bun ! In 0.5L acest difuzor coboara liniar pana la 200Hz ceea ce e perfect pentru un difuzor atat de mic !

Mai sus n-am fost atent si am facut o mica greseala > Intr-un litraj mic, tranzientul este mai slab si vice-versa. Qtc este abilitatea incintei de a controla raspunsul difuzorului la frecventa de rezonanta. 0.707 este Qtc-ul la care se obtine un raspuns perfect liniar, cu un tranzient bun. La qtc peste 1 basul devine deja boomy iar la Qtc prea mic tranzientul este exceptional dar sunetul devine prea sec. Tranzientul este capacitatea difuzorului de a reactiona foarte repede la semnalul primit. Un difuzor bun este cel care nu are pic de intarziere dar asta desigur atunci cand si incinta este gandita pe masura !

MARI_NSL 03-03-07 00:15

bravo bravo ...foarte frumos lucrat ..ca la carte ..bravo ;) imi place cum a iesit...:);)

dorin_st 03-03-07 22:16

Uite aici ce am gasit eu despre difuzor, respectiv despre incinta recomandata!
Description: 12 cm Midrange for 3 way systems.
Impedance: 4ohms nominal
Power Handling: 50W RMS Continuous Pink noise
300W RMS System amplifier power
Frequency Range: 300 - 7000Hz as Midrange
Enclosure Volume: 3 –10 litres with damping material Fs Resonant Frequency: 75.0 Hz
Re D.C Resistance: 3.2 Ohms
Md Cone Mass: 6.5 Grams
Sd Cone area: 49 cm2
Bl Force Product: 5.3 Tm
Rm Mechanical resistance: 0.55 Ns/m
Qm Mechanical Q Factor: 5.6
Qe Electrical Q factor: 0.35
Qt Total Q factor: 0.33
Vas Equivalent volume : 2.4 litres
X-max Linear excursion (one way): 3.0 mm

fuscobal 04-03-07 18:16

Pai...daca faci raportul Fs/Qt obtii cam 200, adica mult mai mare decat 70-90 ceea ce inseamna ca se preteaza unei incinte bass reflex. Eu m-am riscat si l-am folosit in incinta inchisa. Cei minim 3L sunt in consecinta pentru o incinta BR !

Marinu 05-03-07 01:29

Difuzoarele de la scanspeak sunt exceptionale, imi aduc aminte ca am ascultat o masina la finala europeana Emma 2006, care a castigat locul 3 la categoria Pro Sound Only, exact aceste difuzoare de 12 cm de la Scanspeak erau taiate la 80Hz, deci practic masina folosea aceste difuzoare ca si mid-basi. Sunetul era extrem de coerent (tipic instalatiilor pe 2 cai) dat faptului ca difuzorul scanspeak canta o banda foarte larga de freq. Ca avantaje fata de alte sisteme pe 2 cai nu avea nici o problema cu reproducerea freq medii cum au majoritatea mid-basi-lor de 16cm, plus faptul ca instalarea unui difuzor de 12 cm in bord nu implica atat de multe modificari, fata de unul de 16cm care de multe ori te forteaza sa muti central si cadranele de bord.
In principiu, difuzoarele nu sunt alese doar prin prisma faptului ca au rezultate bune pe alte masini si ca specificatiile lor sunt favorabile (nici pe departe) in spatele alegeriii au stat sfaturi, ore bune de comparatii, teste si bineinteles experienta unica de al le compara direct cu celelalte echipamente de top, ascultand masinile de competitie ale celor mai renumiti instalatori din europa ;)

P.S. Inainte de montajul pe masina lui Fuscobal, au stat si pe la mine pt. teste timp de aproape o luna, si cred ca am petrecut vreo 30 de ore in total, testandu-le in diferite incinte si pozitii prin masina :D

fuscobal 01-05-07 01:59

1 Attachment(s)
Ma gandesc si la un upgrade de tweeter pe viitor dar deocamdata marca ramane secret de stat. Intre timp, am interceptat o discutie elevata despre subiectul in cauza intre mine si Marinu si am pus-o aici :

All times are GMT +2. The time now is 00:49.

- Copyright 2026 4Tuning