Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Opel Kadett GSI vs. VW Golf II GTI (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/141532-opel-kadett-gsi-vs-vw-golf-gti.html)

Heaven^ 28-10-10 13:40

Re: Opel Kadett GSI vs. VW Golf II GTI

Quote:

Originally Posted by bobby_gsi2 (Post 3764271)
Eram sigur ca dai reply si ca ma contraziti si te inteleg. Am scris clar ca sa fim corecti tre sa comparam aceeasi cilindree si aceleasi valve :) si cat de cat aceeasi generatie. Tu iar o dai aspirat cu compresor si alte cele. Nu va mai contraziceti aiurea, un g2 cantareste cat un kadett..ambele in 2 usi....iar g3 l-am comparat cu astra ca sa pastram proportionalitatea greutatii. Masina mea e in 4 usi.*****ie in talon ca am 970 de kg si cand am cantarit-o surpriza...avea 1020 kg decat cu scaunele fata in interior...in rest erau date jos toate.
La 16v g60 ma refeream....si desi are 6 cai in plus...castiga la plecare datorita 4x4...dar apoi sti si tu ca pierde destul teren.
Dupa cum ai vazut ceva posturi in urma am recunoscut plusurile si munusurile la opel....la fel si la golf. Comparatia cu let vs 2,0 de pe golf 5...iar nu isi are rost. Let manarit s-a intalnit in romania...a fost fiabil, a avut rezultate pe strada. La golf.....nu prea am auzit, ramane de vazut a lui Viorel....insa iar e alta mancare de peste ca e alta generatie de motor. Corect?

Dap man... Oricum cred ca inafara de a compara 1.8 16v de pe golf2 cu 1.8 16v de pe kadett, nu au rost comparatiile. Restul sunt motoare diferite ca cilindree, nr de supape, turbo/non turbo etc. Per ansamblu gsi 2.0sfi versus gti 1.816v castiga sfi-ul cred. Nu inteleg cum de kadett-ul este asa greu totusi ca din cate am inteles de la alti proprietari ai acestei masini, e o masina usoara. La vremea lui Let-ul nu a avut un rival direct din partea vw-ului, acestia din urma preferand varianta non-turbo dar de cilindree marita(vr-ul). La vw primele motoare turbo(nu g-uri)pe benzina produse in masa au fost 1.8 20vt de pe mk4 gti.
Pe scurt doar 1.8-urile ar fi comparabile in acea perioada.
Iar let manarit normal ca ai vazut pt ca e relativ ieftin si disponibil de ceva timp. Pe cand sa cumperi un 2.0 tfsi de pe mkv e destul de scump si nu prea il gasesti pe toate drumurile.

bobby_gsi2 28-10-10 15:42

Quote:

Originally Posted by Heaven^ (Post 3764545)
Dap man... Oricum cred ca inafara de a compara 1.8 16v de pe golf2 cu 1.8 16v de pe kadett, nu au rost comparatiile. Restul sunt motoare diferite ca cilindree, nr de supape, turbo/non turbo etc. Per ansamblu gsi 2.0sfi versus gti 1.816v castiga sfi-ul cred. Nu inteleg cum de kadett-ul este asa greu totusi ca din cate am inteles de la alti proprietari ai acestei masini, e o masina usoara. La vremea lui Let-ul nu a avut un rival direct din partea vw-ului, acestia din urma preferand varianta non-turbo dar de cilindree marita(vr-ul). La vw primele motoare turbo(nu g-uri)pe benzina produse in masa au fost 1.8 20vt de pe mk4 gti.
Pe scurt doar 1.8-urile ar fi comparabile in acea perioada.
Iar let manarit normal ca ai vazut pt ca e relativ ieftin si disponibil de ceva timp. Pe cand sa cumperi un 2.0 tfsi de pe mkv e destul de scump si nu prea il gasesti pe toate drumurile.

Din cate stiu eu....pe kadett nu s-a pus 1,8 16v, deci si comparatia asta pica. Ramane doar comparatia intre kadett 1,8 8v si g2 1,8 8v. Probabil proprietarii de de kadett cred ce scrie in talon si eu si bass am cantarit si a dat cu virgula. La golf nu stiu...nu am cantarit niciunu` desi trebuia sa cantaresc unu.....nu am mai apucat . Oricum nu prea era relevant...fiind masina se transformase in masina de curse si dadea cu virgula fata de o masina stock.
Un lucru este insa cert....ambele au fost, sunt si probabil vor ramane mult timp in memoria pasionatilor ca niste "utilaje" mai mult decat ok. Eu unu ma minunez de a mea zilnic...chiar daca nu mai e cum o facusem...tot imi ofera senzatii de neutat.

ph88bas 28-10-10 16:38

Quote:

Originally Posted by Heaven^ (Post 3763925)
Precum a zis si vacaroz mai sus, singurele motoare pe care le poti compara sunt 1.8 16v de pe amandoua, deoarece pe golf 2 nu s-a pus 2.0 16v niciodata de fabrica.
Tu sustii ca poti bate un golf2 cu motor vr6? Greu de crezut dar nu te contrazic.

nu stiu ce e asa greu de crezut. asta dak te uiti doar pe hartii si vezi k ala e mai puternic alt cuplu etc. dar cel putin eu am batut ori ce vr6 cu care mam intalnit. si din mers si de pe loc si 2.8 si 2.9 syncro
si ac sa nu crezi k al meu e modificat....m-am dat din mers cu alt kadett 2.0 16v din mers si am fost egali de la 50km/h la 200km/h
opelul are culplul mai de jos sare mai bine in ture etc fata de vw
eu asta am vaz cand am comparat pe strada kadett gsi vs golf 3 gti si propietarul golfului a vazut diferentele...
asta este fiecare masina cu plusurile si minusurile ei, k daca ne legam de alte alea pote golful e mai bun. dar k motor NU

Heaven^ 28-10-10 22:25

Quote:

Originally Posted by ph88bas (Post 3764963)
nu stiu ce e asa greu de crezut. asta dak te uiti doar pe hartii si vezi k ala e mai puternic alt cuplu etc. dar cel putin eu am batut ori ce vr6 cu care mam intalnit. si din mers si de pe loc si 2.8 si 2.9 syncro
si ac sa nu crezi k al meu e modificat....m-am dat din mers cu alt kadett 2.0 16v din mers si am fost egali de la 50km/h la 200km/h
opelul are culplul mai de jos sare mai bine in ture etc fata de vw
eu asta am vaz cand am comparat pe strada kadett gsi vs golf 3 gti si propietarul golfului a vazut diferentele...
asta este fiecare masina cu plusurile si minusurile ei, k daca ne legam de alte alea pote golful e mai bun. dar k motor NU

Felicitari!

ruller 29-10-10 19:10

vaaaaaiiii....cate aberatiii si prostii ...

EU astept orice kadett 2.0 16v ...sa ma bata ...golf 2 vr6...motorul absolut stock !!dar refacut ..totul este nou...ori te-ai dat cu vr6 care era muci..ori nu stiu cu ce te-ai dat...dar garantez ca nu ai cum sa bati un vr6 bun pe caroserie de golf 2 ...

Acuma sa fiu si On-topic...
sunt si fan opel ..si fan VW ..
am avut Opel Rekord..cu planuri sa-mi pun SFI ...motor foarte reusit !!!!
Dar din comparatia 1.8 16v (vw) si 2.0 16v gsi...eu zic ca bate vw...
cineva mai sus zicea ca nu ai ce sa-i faci la un KR ? ? ?..prostie mare...ai foarte multe obtiuni...si zicea si de cutia de la opel ..ca pui f16..cu rapoarte scurta..pai hai sa-ti zic ca la vw cutia 2y..e scurta..si e foarte tare !! ..si as putea sa continui...

ph88bas 30-10-10 09:06

Quote:

Originally Posted by ruller (Post 3768167)
vaaaaaiiii....cate aberatiii si prostii ...

EU astept orice kadett 2.0 16v ...sa ma bata ...golf 2 vr6...motorul absolut stock !!dar refacut ..totul este nou...ori te-ai dat cu vr6 care era muci..ori nu stiu cu ce te-ai dat...dar garantez ca nu ai cum sa bati un vr6 bun pe caroserie de golf 2 ...

Acuma sa fiu si On-topic...
sunt si fan opel ..si fan VW ..
am avut Opel Rekord..cu planuri sa-mi pun SFI ...motor foarte reusit !!!!
Dar din comparatia 1.8 16v (vw) si 2.0 16v gsi...eu zic ca bate vw...
cineva mai sus zicea ca nu ai ce sa-i faci la un KR ? ? ?..prostie mare...ai foarte multe obtiuni...si zicea si de cutia de la opel ..ca pui f16..cu rapoarte scurta..pai hai sa-ti zic ca la vw cutia 2y..e scurta..si e foarte tare !! ..si as putea sa continui...

din vb fiecare e mai rapid...
dak erai mai aproaape de mine veneam eu si ma dadeam cu si puneam filmarea aici sa se linisteasca toti
dar poate ne vedem la vre-o legala

ruller 30-10-10 09:46

Quote:

Originally Posted by ph88bas (Post 3769225)
din vb fiecare e mai rapid...
dak erai mai aproaape de mine veneam eu si ma dadeam cu si puneam filmarea aici sa se linisteasca toti
dar poate ne vedem la vre-o legala

cu mare placere ma dau ... :) ..cu oricine...
ai un timp cv pe 400m ??

dragos2900 30-10-10 10:04

unde in jur de 14 sec cred ca scoate

ph88bas 30-10-10 14:02

Quote:

Originally Posted by ruller (Post 3769291)
cu mare placere ma dau ... :) ..cu oricine...
ai un timp cv pe 400m ??

eu ma dau mai mult noaptea.....legalele le-am cam ratat k sunt mai tot timpul plecat. sper sa ajung la o legala cu un cronometraj carwe s anu lase de dorit. k asa am mai fot pe la covasna etc si timpiii sunt total eronati

ZAUBER 02-11-10 18:11

a fost mai reusit pe motor kadett-ul. aveau motoare bune/fialile opelul pe atunci.

vacaroz 05-11-10 00:26

Quote:

Originally Posted by bobby_gsi2 (Post 3763170)
Kadett gsi 1,8 vs Vw golf 2 gti 8v clar e kadettu e invingator
kadett gsi 2,0 8v 115 cai vs cei 112 cai de pe golf 2 iar este in favoarea opel-ului
Gsi 16v nu are rost sa il comparam cu kr..... e diferita cilindreea da il comparam cu g3 2,0 16v si iar pierde vw, dar corect ar fi sa comparam astra gsi 16v cu g3 gti 16v unde iar bate opel.
Referitor la g60....este cu gaze rare in el...si daca facem asemenea comparatii hai sa facem cu let nu? Ce motor de la vw s-ar putea bate cu let? Chiar si vr6 e sub el. Ca sa nu mai vorbim de posibilitatea modificarilor intre un let si motoarele vw, ma refer strict la cele din gneratia aia. Nu intru in polemica cu nimeni si desi pot fi acuzat de subiectivism......chiar nu sunt. Si motoarele opel au plusuri...si kr-ul de la vw e ceva deosebit. Chia si editia limitata de g60 tot nu ajunge la 204 cat are un let. In privinta puterii, la aceeasi cilindree opel a fost peste...si a reusit sa scoata si consum sub cele de vw :)

din datele oficiale golf 1.8 8 valve e 0.4 sec in fata la opel 2.0 8v pana la 100.
pe carfolio comparabil am gasit timpul 0-60 mph care sunt 8.10 pt golf si 8.40 pt kadett. deci amandoua sunt cam pe acolo. la 1.8 vs 1.8 ambele 8 valvel sta ceva mai bine golful cam la tot in afara de top speed parca
la cel de 2.0 are ceva performante admirabile si ala cred ca e piatra de temelie

bobby_gsi2 05-11-10 11:08

Da....2,0 8v e miezu`....crede-ma pe cuvant ;). 4 ani si ceva de cox, linii, vtm-uri si alte cele si nu am avut probleme cu el. Bine....papa numai benzina si ulei bun.

vacaroz 05-11-10 12:24

Quote:

Originally Posted by bobby_gsi2 (Post 3786762)
Da....2,0 8v e miezu`....crede-ma pe cuvant ;). 4 ani si ceva de cox, linii, vtm-uri si alte cele si nu am avut probleme cu el. Bine....papa numai benzina si ulei bun.

eu ma refeream la cel de 2.0 16 valve :)) daca citeai mai atent reiesea si din contextul meu. nu stiu care e realitatea dintre cele 2, dar eu am postat doar informatii care leam gasit pe net. si din acele info 2.0 16 valve peste 1.8 16 valve de la vw (asta ramanand pana la categoria 2 litrii)
la sasiu, comportament care sta mai bine pe asfalt?

bobby_gsi2 06-11-10 16:35

Cei mai multi inclina spre kadett, ma refer la persoane indreptatite sa faca compratie :)

dj05fmx 06-11-10 17:43

Quote:

Originally Posted by vacaroz (Post 3786952)
la sasiu, comportament care sta mai bine pe asfalt?

golful clar. kadettu are mari probleme de rigiditate si rezistenta structurala la prinderea botului de habitaclu si jos pintenii si smicadru deschis... trebuie lucrat f mult ca sa o intaresti pt a se comporta decent.

PS: posesor de kadett :)

All times are GMT +2. The time now is 21:20.

- Copyright 2026 4Tuning