![]() |
Re: Proces castigat si masina inmatriculata fara plata taxei auto!
aaaaa
|
eu ma ocup de inmatriculari auto de peste 10 ani, am o firma si prestez astfel de servicii.In luna mai am avut un client care a importat din GERMANIA un Jeep Cherokee de 2.700 cmc euro 3 care are taxa de poluare 5200euro.I-am propus sa dam statul in judecata pt inmatriculare fara achitarea taxei, cea ce am si facut.Am o prietena avocat care a preluat cazul si am inceput bineinteles cu cerere de innmatriculare la D.R.P.C.I.V. prin care solicitam inmatricularea fara achitarea taxei de inmatriculare.Am primit raspuns negativ prin posta fix in a 30 zi.Am depus actiunea la Tribunal impotriva raspunsului negativ primit si ni s-a dat termen in februarie 2011.Clientului nu prea i-a convenit, asa ca avocatul a depus cerere de preschimbare a termenului si a reusit prin argumente sa convinga judecatorul sa-i acorde alt termen in septembrie 2010.Asta fiindca am prins vacanta judecatoreasca ca altfel cred ca primeam termen mai repede(curand).Dupa doua termene in care juristul Prefecturii a venit cu ceva intampinari, demontate iscusit de avocat am primit acum o 10 zile Hotarirea instantei, care poate fi atacata cu recurs ,prin care obliga parata la inmatricularea vehiculului.Acum asteptam sa vedem daca se va face recurs, cea ce eu personal cred ca se va intampla fiindca sunt cam obligate institutiile statului sa mearga pana la capat, chiar daca stiu si ei ca vor pierde, dar macar mai amana inevitabilul.
|
Ce s-a mai intamplat cu procesul? A inscris omul masina?
http://www.ziare.com/taxa/taxa-auto/...stante-1027498 |
Prefectura a declarat recurs, si am primit termen la curtea de apel in iunie.Acum avocatul a depus o cerere de preschimbare de termen si asteptam raspunsul judecatorilor.
|
Am depus actele in noiembrie 2010 si mi-au dat termen in 20.09.2011, nasol este ca avocatul a facut pana acum 2 cereri de preschimbare a termenului pe care instanta le-a respins ca neintemeiate... Cred ca albesc pana inm. masina.
|
deci e cu du-te-vino treaba asta,. ai timp si bani si chef, se poate rezolva sau pierzi timpul, baii si mai ramai si cu masina neinmatriculata dupa 1 an... :(
Ar trebui mai multi sa facem treaba asta, poate influentam situatia in bine :) |
Va salut. Am si eu un peugeot 306 cabrio din '95 cu motor de 2.0 benzina, euro 2. Mi-am inmatriculat masina in septembrie 2008 si am platit taxa de poluare 1000 de euro. M-am hotarat zilele astea, vazand la tv ca foarte multi au castigat procesele, sa fac si eu acelas lucru si sa imi recuperez banii care i-am platit nefondat. Eu sunt din Iasi si as vrea sa ne coalizam cat mai multi din zona cu scopul de a ne spori sansele de castig. Cine se regaseste in aceeasi situatie ca mine si vrea sa inainteze proces la comun sa imi dea add pe mess (luchyan_2004) ca sa stabilim cum vom proceda.
Cu stima, Marius Lucian |
Am platit taxa de 1.700E in decembrie 2008, si anul trecut am facut dosar pentru recuperarea taxei.Dupa cateva luni, a venit solutia "admite in parte actiunea".
Astept si eu sa vad ce inseamna clar aceasta insa cred ca totusi e de bine. |
Quote:
|
si a multor altora, pentru ca e adevarat, din pacate :evil:
inclusiv tatal meu se afla printre aceia care prefera s-o lase asa...desi masina i s-a stricat, reparatia costa ~4.000lei si nu are acesti bani, dar ar putea recupera cei 3.750lei dati pe taxa...insa nu..ca sigur nu ii si primeste banii, chiar daca castiga procesul, ca a vazut el la TV, etc.. |
e destul de riscant, dar gandindu`te ca poate ai dat o caruta de bani la inmatriculare, bani luati abuziv, merita sa incerci ...e riscant pentru ca dai peste tot felul de judecatori, unul mai tampit ca altul, unul mai corupt ca altul si care vegheaza ca banii aia de pe taxa sa ajunga unde trebuie ...da, intro societate de drept, normala, civilizata, sansele de castig erau notabil mai mari ...aici, unde sistemul judiciar lipseste, legile sunt facute sa se bata cap in cap unele cu altele, e dificil ...
|
La mine sa facut mai bine de un AN de cand is in proces cu javrele astea... Ieri mi-a dat termen pe data de 17.01.2012 ca nu am cartificatul de inm (franta) tradus in Ro. sa ii ***t in ***a! Ne auzim la anu sa vedem atunci ce or sa mai zica.
P.S. Au fost cazuri cand un proces de inm RO prin tribunal sa finalizat in 3 luni maxim! Eu is mai cu "mot". Bafta baieti! |
ceau..cum as putea sa iau legatura cu tine(razvan1809).?ai un id de mess, un nr de telefon ceva sa te intreb ceva referitor la ce ai postat tu.mersi
|
Quote:
|
Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 20:43. |
- Copyright 2026 4Tuning