Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masini tunate (https://forum.4tuning.ro/18-masini-tunate.html)
-   -   Koenigsegg CCX (https://forum.4tuning.ro/18-masini-tunate/13339-koenigsegg-ccx.html)

The_Mask 08-03-06 13:11

Re: Koenigsegg CCX

Sunteti de`a dreptul cinci pe acest subiect(GabiByte si Race) nu vreti sa recunoasteti suprematia Veyronului care este un supercar de LUX nu una de circuit, iar cine isi cumpara un Veyron n`o sa`l scoata pe circuit ci o sa mearga prin oras cu 20km/h sa`l admire necunoscatorii ca voi...Cat despre ceea ce am precizat mai sus in legatura cu masinile 4wd am "incurcat" termenul "singurele" cu "printre care", recunosc a fost greseala cand am scris.

In fine oricum conceptia unui ca voi nu se va schimba niciodata, pentru ca pentru voi exista numai BMW/Mercedes/Koenigsegg si altele, masini care am ajuns sa platim pentru numele lor nu pentru calitatea lor. De ce nimeni nu apreciaza siguranta oferita de VOLVO si handling`ul oferit de SAAB??? pentru ca nu aveti ochi decat pentru ceea ce vedeti pe strazi sau ceea ce si`a cumparat vecinu si a`ti ramas impresionati. Asta e ultimu post pe subiectu asta pentru ca cu voi 2 n`o vom scoate niciodata la capat.

Race 08-03-06 14:12

Nu am zis ca Veyron nu e un supercar.Am zis ca e un supercar PROST.

The_Mask,tot dai inainte cu luxul.Am intrebat mai devreme,mai intreb o data,iar daca nu ai raspuns renunta la afirmatiile astea:ce are in plus Veyron fata de Zonda sau Carrera GT in materie de dotari de lux ?

Quote:

cine isi cumpara un Veyron n`o sa`l scoata pe circuit ci o sa mearga prin oras cu 20km/h sa`l admire necunoscatorii ca voi
Daca ai probleme cu anumite dimensiuni e mai simplu sa faci o operatie,nu e nevoie sa iei un supercar pentru a merge cu 20 km/h ca sa te admire lumea.La faza cu necunoscatorii ai dreptate,de aia mai intru pe forumuri sa ma lumineze expertii ca tine.

Quote:

in legatura cu masinile 4wd am "incurcat" termenul "singurele" cu "printre care", recunosc a fost greseala cand am scris.
Aha...deci in loc de "iar singurele masini care scot la 1/4mile sub 10 sec sunt masini cu 4wd, printre care Audi S4(cel de 1060cp) si un Evo VII(9.83s)" vroiai sa zici "iar printre care masini care scot la 1/4mile sub 10 sec sunt masini cu 4wd, printre care Audi S4(cel de 1060cp) si un Evo VII(9.83s)".Mdea...

Quote:

In fine oricum conceptia unui ca voi nu se va schimba niciodata, pentru ca pentru voi exista numai BMW/Mercedes/Koenigsegg si altele
La faza asta esti genial...deci daca sunt fan al unor firme gen Koenigsegg sau Pagani,care nici nu existau acum cativa ani,am idei preconcepute,insa daca admir o firma care exista de aproape un secol nu...interesanta optica.

Dupa parerea mea,supercar-ul perfect trebuie sa aiba motor central (pica SLR),RWD (pica Veyron si Murcielago),cutie manuala (pica Enzo),acoperis rigid (deci fara Carrera GT)...in acest moment am ramas cu CCR,Zonda F,Ford GT,Saleen S7 TT si SSC Ultimate Aero.In plus,ideal ar fi ca masinile sa fie usoare...si in afara de Ford GT chiar sunt.Asta in conceptie,pentru ca un supercar trebuie sa fie rapid pe circuit.Veyron e AWD,are DSG si masa mare...deci de asta nu sunt fan.In plus,mai si ia bataie pe circuit.

Siguranta oferita de Volvo e oferita de intreaga concurenta in zilele noastre.Aparent tu esti cel care apreciaza renumele nu masina in sine.Iar handlingul oferit de Saab e atat de genial,incat masinile lor sunt depasite din punct de vedere dinamic de concurenta in mai toate testele comparative.

ESPinoza 08-03-06 22:25

ma frate iatzi un monopost de formula 1 poate ala te satisface... auzi la el slr nu e super car pt ca are motor in fatza sau murcielango si si veyron enzo nu are cutie manuala nu e super car... carrera gt nu e super car ca are acoperis rigid :)) :)) ma deci esti chiar amuzant... daca scoate dacia o mashina cu motor central e super car care fratilor... ca in rest are de toate. chiar nu are rost sa mai postez nici eu pe topicu asta

GabiByte 08-03-06 22:27

The_Mask ai dreptate.
Si-a cumparat vecinu un CCR din asta si cand l-am vazut mi-a picat fata. La mine in cartier nimeni nu umbla cu motor sub 4 litri!!!
Stii care ii chestia.
Daca vrei sa fii admirat la 20km/h du-te si cumparati un Escalade. Pune-i niste roti de alea mari de tot si cu jante care se invart pe loc. Pune-ti un sistem audio de ala care se foloseste si in concerte pe stadioane si meri prin Romania. O sa zica tot tampitu: "Uau ce bengos e ala". Ti-am rezolvat problema rapid si ieftin.
Daca vrei sa mergi pe o autostrada cu 350km/h(daca esti destul de nebun) iti iei un supercar.
Ii drept. Stiu ca sunt un necunoscator da incerc si io sa invat.
Desigur ca voi plati peste 600.000 euro pentru o marca aparuta dupa 1990. Doara are traditie nu? La atatia ani...
Bugatti Veyron putea fi facut mult mai bun. Are 1900 de kile chestia aia. Ce naiba le-o trecut prin cap sa o faca asa grea?
Koenigsegg cautand prin carti, uitandu-se la TV(nu au aceleasi resurse ca si Bugatti) au aflat de un material numit fibra de carbon...si s-au gandit sa il foloseasca...si au aflat ca e destul de bun.
Clarkson a zis ca masina costa de nu stiu cate ori mai mult sa o produci decat pretu de vanzare. Imi pare rau dar asta se numeste ESEC. Cum au reusit Koenigsegg sa faca masina asa ieftina? O sa imi zici ca ii prost facuta, ca doara tu stii mult mai bine.

ESPinoza 08-03-06 22:33

ma da suntetzi culmea cu alea 1900 de kg... poi nu vedetzi ca tocmai asta e faza.. bugatti a reusit sa faca un super car mai rapid decat toate si cu o greutate dubla ce mai vretzi? ce tot va luatzi de kilogramele alea atata timp cat el ishi face cel mai bine treaba deocamdata.

Race 08-03-06 23:28

ESPinoza daca ai probleme de concentrare poti sa cauti medicamente pentru asa ceva,nu cred ca sunt foarte scumpe.Nu am zis ca alea nu sunt supercar-uri,nu am zis ca Veyron nu e supercar.
Quote:

Dupa parerea mea,supercar-ul perfect trebuie sa
Sa-ti desenez o schema,poate pricepi mai bine ?
Se vede ca ai cam lipsit la scoala la orele de logica.Faptul ca un supercar TREBUIE sa aiba motor central nu inseamna ca ORICE masina cu motor central e supercar.Si daca Dacia ar scoate o masina exact cum am descris-o eu,care sa aiba si 600 CP,ar fi supercar...nu insigna face masina.

Quote:

bugatti a reusit sa faca un super car mai rapid decat toate
Iarasi dovedesti ca nu esti in stare sa intelegi ceea ce citesti.Asta tot zic si eu,ca NU e mai rapid decat toate.Pe Nurburgring,Carrera GT si Zonda F scot 7:32,CCR 7:39 si Veyron 7:40.De doua ori si un pic mai scump,ceva mai lent...nu asta e scopul unui supercar.Daca scotea 7:27,pretul nu mai conta,era numarul 1.Cum nu e,se impune concluzia de mai devreme:masinile AWD de doua tone pot fi niste pick-up-uri excelente (nu stiu exact cum e cu CCR-ul,dar in linie dreapta Veyron spulbera Carrera GT si Zonda F,deci e clar cat de bine sta pe curbe daca totusi pierde).Dupa cum vezi,sunt alternative mai bune pentru circuit.De drag ce sa mai zic...un Corvette sau Mustang mai rapid decat Veyron la acceleratie costa ~200.000 USD.

ESPinoza 08-03-06 23:38

in primul rand nu e novoie de jignire.. dar na asa se simt altzi mai bine..
si un super car nu inseamna doar o mashina rapida pe circuit sau in linie dreapta inseamna sa fie buna la toate per total... asa cum e veyronu poate scoate el un timp mai slab pe Nurburgring desi pt mine timpi de acolo nu inseamna prea mult.. pooate daca erau conduse toate mashinile de acelasi pilot pe aceleasi conditzii da, dar e mai rapid decat ele in linie dreapta... nu vezi ca tu ca sa compari ceva cu veyronu trebuie sa gasesti vreo 3-4 mashini.. pe circut cu pagani si pe linie dreapta cu corvette sau mustang care sincer n`au ce cautau in aceasta comparatie.. mashinile de care zici tu nu cred ca sunt stock. si nici una din acestea nu au luxul bugatti hai sa mai bagai si un rolls royce.. si poate toate adunate fac 1 milion cate e bugatti nu?
si faza cu dacia :) pt tine tot ce conteaza la o mashina e sa aibe un motor central si puternic? eu cred ca e nevoie de muult mai mult decat atat
bugatty este un adevarat supercap chiar daca va convine chiar daca nu

Race 09-03-06 00:38

Quote:

mashinile de care zici tu nu cred ca sunt stock
Tinand seama ca un Mustang GT costa 26.000 USD,iar un Corvette C6 45.000,tu ce crezi daca e vorba de masini de 200.000 ?

Zici ca nu e nevoie de jigniri,dar chiar tu pari chiar batut in cap.Am facut o lista intreaga despre cum cred eu ca ar trebui sa fie un supercar,si am zis ca testul suprem e pe circuit.Din asta,tu tragi concluzia ca tot ce vreau e sa aiba motor central si puternic.In cazul asta as fi fan Veyron.

Bugatti se scrie cu "I",nu cu "Y".Iar CCR-ul probabil ca e mai rapid si la acceleratie decat Veyron.Nu am gasit cat ar trebui sa fie timpul pe sfert de mila pentru Veyron,dar in teorie ar fi mai rapid CCR.Putere la roti doar putin mai mica datorita RWD vs AWD,avantaj minor de tractiune la plecare pentru Veyron...avantaj imens la rapotul putere/masa pentru CCR.

Quote:

nici una din acestea nu au luxul bugatti
Probabil ca daca am fi fata in fata te-as da cu capul de masa in mod repetat.E a nu stiu cata oara cand intreb asta,ca vad ca dati inainte cu luxul fara argumente:
CE ARE BUGATTI VEYRON IN PLUS FATA DE PAGANI ZONDA C12 F SAU PORSCHE CARRERA GT IN MATERIE DE LUX ???

ESPinoza 09-03-06 00:57

Quote:

Originally Posted by Race
Tinand seama ca un Mustang GT costa 26.000 USD,iar un Corvette C6 45.000,tu ce crezi daca e vorba de masini de 200.000 ?

Zici ca nu e nevoie de jigniri,dar chiar tu pari chiar batut in cap.Am facut o lista intreaga despre cum cred eu ca ar trebui sa fie un supercar,si am zis ca testul suprem e pe circuit.Din asta,tu tragi concluzia ca tot ce vreau e sa aiba motor central si puternic.In cazul asta as fi fan Veyron.

Bugatti se scrie cu "I",nu cu "Y".Iar CCR-ul probabil ca e mai rapid si la acceleratie decat Veyron.Nu am gasit cat ar trebui sa fie timpul pe sfert de mila pentru Veyron,dar in teorie ar fi mai rapid CCR.Putere la roti doar putin mai mica datorita RWD vs AWD,avantaj minor de tractiune la plecare pentru Veyron...avantaj imens la rapotul putere/masa pentru CCR.

Probabil ca daca am fi fata in fata te-as da cu capul de masa in mod repetat.E a nu stiu cata oara cand intreb asta,ca vad ca dati inainte cu luxul fara argumente:
CE ARE BUGATTI VEYRON IN PLUS FATA DE PAGANI ZONDA C12 F SAU PORSCHE CARRERA GT IN MATERIE DE LUX ???

mda nu are rost sa fac o conversactie contradictorie cu tine bugatti e cel mai prost super car si gata are 2 tone ce prostie si 4x4 lol ca la aro. multumit?

GabiByte 09-03-06 15:30

Bugatti e pentru cei neinteresati de domeniu cum Escaladeu e pentru negri.

Supercarurile IN NICI UN CAZ nu trebuie sa fie bune la toate.

Trebuie sa fie rapide. Interiorul trebuie sa fie mai special. Interiorul de la Bugatti e estetic. Dar la fel e si cel de la Zonda.

Dar totusi e 4wd. Si ma mira ca multi au zis ca e mai performanta daca e 4WD...
Koenigsegg au reusit sa o faca mult mai ieftina. Si daca vor face un model care va depasi Veyronul in materie de top speed, va fi mai ieftina.

einstein1984 09-03-06 20:44

Mai copii, pur si simplu faptul ca toata lumea i-si compara supercarul preferat cu Veyron insemana ca momentan e cel mai bun. E ca detergentul "obisnuit " din reclame.
Si chiar daca mai apare unul sau 2 sau 3 in stare sa treca de 400 km/h, Bugatti este si va fi PRIMUL. Asa ca ciocul mic si joc de glezne.
Revenind la Koeniggsesggesgeegs sau cum naiba se scrie, ceva valori pentru forta deportanta stie cineva? Ca vad ca eleronul e fix, difuzorul la fel. La www.jalopnik.com se spunea orice numai asta nu.

einstein1984 09-03-06 20:53

Quote:

Originally Posted by Race
.Daca era cel mai bun,putea costa si dublu,avea un motiv.Cum nu e,cei de la VW au reusit sa faca un dragster mai scump si mai slab decat concurenta.Acum,cand pui un DSG de Golf si un Quattro de A6 pe o masina de 1.000 CP,nu vad de ce te-ai astepta sa rezulte un supercar performant...Sa nu credeti ca am ceva special contra masinilor de 2 tone cu tractiune integrala...pot fi niste pick-up-uri excelente !

Cand o sa proiectezi vreo trnsmisie (chiar si de strung) poti sa vorbesti, dar momentan e mai sanatos sa te abtii. Transmisia lui Veyron e proiectata de Ricardo (transmisia lui Audi R8 e facuta de ei, daca i-ti spune ceva) si proiectarea a durat vreo 5 ani . Sa transmiti un asemena cuplu si sa nu refaci transmisia la 500 km e o realizare mai mare decat poti sa-ti imaginezi.
CCX ce transmisie foloseste, facuta in casa sau de la altcineva.

GabiByte 09-03-06 21:49

Cutia de la Koenigsegg e facuta de CIMA. Ei or facut-o bazandu-se pe experienta din Formula 1.
Ambreiaju poate nu duce atata putere pentru mult timp. Cat despre rezistenta unu ceramic, ca si pe Carrera GT e numa bun.
Si cu eleronu ala mic, iti garantez ca genereaza destul downforce. E stabila la 388km/h deci e bine facut designu. Probabil Bugattiu cu spoileru ala mare genereaza mai multa. Dar pana la urma cateva chestii conteaza: nurburgring si top speed.

GabiByte 09-03-06 21:58

Oricum Jaguar a dovedit ca marimea nu conteaza chiar asa mult cu XJ15 care avea un eleron cat o casa, care oferea putin downforce. Conteaza si pozitionarea. Si trebuie gasit un compromis intre forta deportanta si coeficientul aerodinamic pentru a atinge un top speed cat mai mare. Dar dupa cum vezi toti de pe forumul acesta sunt cunoscatori, deci nici nu mai merita sa le mentionez.

adi01 10-03-06 00:26

GabyByte

Bai cretinule ca altfel nu iti pot spune ....

1) Bugatti Veyron are viteza maxima 407 KM/h LImitata Electronic , deci mai are ceva rezerve

2) Este sau nu la ora actuala cea mai rapida masina de serie din lume? Este! Taci naibii odata cu CCR`urile tale si Zondele tale ca vor face si vor drege! Cine stie , poate maine va veni o cometa si va fi sfarsitu lumii si ramane Veyronu pe primu loc cu cea mai mare viteza

3) Nu te inteleg ce ai tu cu Veyron si VW? de ce compari Musca cu Elefantu?? daca aveai CCR ziceam si eu ... ca aveai ce sa lauzi .. deh masina mea dar asa??? taci oleaca ! Poate ca e timpul sa si asculti ... nu cred ca la 16 ani ai atins punctul maxim al vietii tale .. deci taci si asculta ca ai de invatat

Bafta....

P.S. Sorry daca am fost cam dur cu baietu ;)

All times are GMT +2. The time now is 08:27.

- Copyright 2026 4Tuning