Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Discutii generale moto (https://forum.4tuning.ro/571-discutii-generale-moto.html)
-   -   Discutzii libere despre tuningul la scutere (https://forum.4tuning.ro/571-discutii-generale-moto/12294-discutzii-libere-tuningul-scutere.html)

cristianic 02-08-08 12:28

Re: Discutzii libere despre tuningul la scutere...

Quote:

Originally Posted by TazzY (Post 1675207)
Chiar nu am ideie de pret.

Hai sa iti explic teoria.

Rolele usoare sunt pentru cuplu. Cu cat rolele sunt mai usoare cu atat pleaca mai repede dar ai viteza mai mica.

Rolele grele sunt pentru viteza. Cu cat rolele sunt mai grele cu atat scuterul pleaca mai greu dar ai de la 3 la 8 km/h in plus in medie.

Sunt 5 role. Trebuie sa incerci pana este echilibrat bine. Adica sa ai un cuplu si o viteza echilibrate. Daca intre 3 si 5 grame, variatorul ramane dezechilibrat trebuie sa incerci combinatii. Adica 3 role de 3 grame si 2 de 4 grame si asa mai departe.

Inca ceva. Daca nu dispui de pistol de aer incearca sa blochezi variatorul cu o surubelnita intre electromotor si variator. Ai mare grija sa nu spargi electromotorul!

Numai bine! Taz

ms mult Taz...... dak o sa-mi permit niste role o sa incerc......ms

TazzY 03-08-08 17:25

Anytime ;)

cristianic 03-08-08 17:56

sal tazzY.........am si eu o intrebare.....ce se mai poate modifica in trasmisie pt a mere mai tare un scuter?.....de curiozitate......ms antinicpat..again

TazzY 04-08-08 00:02

Pai in teorie nimic. In cazul in care ai macar 70cc cu evacuare si carb ii poti pune variator usor.. Pana atunci nimic..

dyhorus 04-08-08 21:17

Quote:

Originally Posted by cristianic (Post 1677154)
sal tazzY.........am si eu o intrebare.....ce se mai poate modifica in trasmisie pt a mere mai tare un scuter?.....de curiozitate......ms antinicpat..again

in primul rand spune ce scuter ai ca sa-ti spun ce sa-i faci. si la ce te referi cand spui 'mai tare' , poti opta pentru demaraj puternic dar ajungi mai greu la viteza maxima , sau o plecare normala cu viteza maxima mai mare. asa ca da neste detalii ca sa-ti spun

TazzY 05-08-08 04:24

Quote:

Originally Posted by dyhorus (Post 1679043)
in primul rand spune ce scuter ai ca sa-ti spun ce sa-i faci. si la ce te referi cand spui 'mai tare' , poti opta pentru demaraj puternic dar ajungi mai greu la viteza maxima , sau o plecare normala cu viteza maxima mai mare. asa ca da neste detalii ca sa-ti spun

Citeste 4 posturi mai sus ca am scris eu.

dyhorus 05-08-08 19:06

Quote:

Originally Posted by TazzY (Post 1679613)
Citeste 4 posturi mai sus ca am scris eu.

imi cer scuze , asa e cand te grabesti

cristianic 05-08-08 19:09

Quote:

Originally Posted by dyhorus (Post 1679043)

eu vreau sa fuga mai tare...si sa plece normal....adica cum pleaca el acum......

dyhorus 06-08-08 16:16

mai este ceva: arunca o privire la curea , mai exact la fulia din spate de la ambreiaj. daca calca pana sus(motorul oprit) e totul in regula dar daca e dusa mai in jos pe fulie atunci trebuie schimbata. ti-am mai spus trebuie sa imi spui ce scuter ai si poate te ajut mai usor

cristianic 06-08-08 17:45

Quote:

Originally Posted by dyhorus (Post 1682386)
mai este ceva: arunca o privire la curea , mai exact la fulia din spate de la ambreiaj. daca calca pana sus(motorul oprit) e totul in regula dar daca e dusa mai in jos pe fulie atunci trebuie schimbata. ti-am mai spus trebuie sa imi spui ce scuter ai si poate te ajut mai usor

am o gilera typhoon....din 94..motor hiper .....primul hiper nu hiper pro

dyhorus 06-08-08 20:18

cam ce viteza prinzi ? despre limitatoare sti ceva ? daca au fost scoase. sau daca te-ai uitat cumva la role , orice urma de uzura a rolelor sau a curelei iti afecteaza viteza. id-ul meu e dy_horus ca sa vorbim mai detaliat

mugurg 06-08-08 21:55

Tazzy, eu am 6 role in variator nu 5. Stiu ca f multe variatoare au 6.Si evident variatoarele "race" care au 9 role. Eu stiam ca nu e asa de bine sa imperechezi role de greutati diferite. Se vor uza neuniform si vei schimba role mult mai des decat daca le-ai avea identice... Uite si un sfat cristianic ca toti dam sfaturi moca: pune role de 5 gr sau de 5,5gr. Si pt viteza mai mare ai o solutie: schimba grupul de pinioane. Se gasesc cu diferite rapoarte de demultiplicare.

TazzY 07-08-08 02:43

Quote:

Originally Posted by mugurg (Post 1683028)
Tazzy, eu am 6 role in variator nu 5. Stiu ca f multe variatoare au 6.Si evident variatoarele "race" care au 9 role. Eu stiam ca nu e asa de bine sa imperechezi role de greutati diferite. Se vor uza neuniform si vei schimba role mult mai des decat daca le-ai avea identice... Uite si un sfat cristianic ca toti dam sfaturi moca: pune role de 5 gr sau de 5,5gr. Si pt viteza mai mare ai o solutie: schimba grupul de pinioane. Se gasesc cu diferite rapoarte de demultiplicare.

Ai dreptate. Sunt 6 role. Scuze dar de vreun an ca nu mai desfac un scooter.

Cat despre combinatie asa este. Esti obligat sa le schimbi cat mai des. Dar nu poti sa obtii fara sa dai :)

Oricum nu este cazul lui mai ales ca nu are nici macar un kit de baza sau un ambreaj. Este perfect original. De obicei cand puterea scuterului creste cu cel putin 2 cai ai nevoie de role combinate. Cel putin asa a fost la scooterele pe care le'am avut sau la cele la care am lucrat.

mugurg 07-08-08 02:48

Just. Atunci mai bine kit de 70, carburator de macar 17,5 apoi role de 5 grame si toba cat mai buna, si multa multa bafta. :)

TazzY 08-08-08 03:30

Pai nu isi poate permite un set nou de role. E ceva mai complicat

All times are GMT +2. The time now is 05:04.

- Copyright 2026 4Tuning