Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Consiliere achizitie auto (https://forum.4tuning.ro/220-consiliere-achizitie-auto.html)
-   -   ce masina sa imi iau ? (https://forum.4tuning.ro/220-consiliere-achizitie-auto/1213-masina-iau.html)

akimoto 02-06-04 10:37

santos, da' tu cum iti explici ?

BogdanCMS 02-06-04 11:30

Re:

Quote:

Originally Posted by \"n0namee\"
sincer sa fiu ... mi se pare greu de crezut ca dintr-un motor de 150 si diesel mai ales ... poti scoate cu un chip si o evacuare 200 Cp.

Pai hai sa calculam...Stie tot poporu' ca la TDIuri un chip baga cam 25-30cp, chiar si la motorul ala de 90cp, in schimb Zyx are modificat si softul destul de serios, astfel incat numai cu Cipul a adus-o la aproape 190cp...+toba si filtru ar fi inca 10cp...deci grosso-modo cam 200cp(bine, acum n-o fi fix atat, o fi 195 sau 198, n-ai de unde sa stii decat la testul dyno).

akimoto 02-06-04 13:27

mai oameni buni, nu mai aruncati cu caii in stanga si-n dreapta...nu e asa simplu sa bagi 50cp intr-o masina
eu am 160cp stock si am skimbat asa: cip, regulator de benzina, air-intake, galerie inox, racing cat, cat-back exhaust 60mm.
daca ar fi sa calculam cresterea de putere dupa ce zic producatorii fiecarei piese in parte, ar suna cam asa:
cip - 14cp
air-intake - 10cp
galerie - 12cp
cat de curse - 8cp
cat-back - 12cp
regulator - 8% din puterea motorului
216cp + 8%(17cp) = 233cp !!!???
deci un plus de 73cp LOOOOOOOOOOOL :lol:
fac pariu ca nu am mai mult de 190

EvLSant0S 02-06-04 14:47

n0namee cred ca ar trebuii sa-ti vezi de masina si gata.... da?

Zyx 02-06-04 14:52

Nu am multe chestii sa va spun... Cam ce a scris CMS, asta vroiam sa scriu si io... Cel mai impotant aspect este ca softul este modificat mult mai rau decat de obicei... Atata tot!
Chestia este ca s-ar putea sa am mai mult de 200cp. O sa vad io, zilele astea (o sa fac testul dyno)... Si o sa va spun.

BogdanCMS 02-06-04 15:55

akimoto, e bine stiut ca la motoarele Diesel Tdi, deci cu TURBO, pe care banuiesc ca tu nu-l ai, ca Honda n-a facut motoare cu turbo, cipul da multa putere, chiar 30-40cp....din Honda e f f greu sa storci vreun calut, si in general din motoarele aspirate(spre ex la mine la 101cp abia dacami da vreo 8-9 cai, si mai tre sa si platesc vreo 300E fara TVA).

akimoto 02-06-04 17:58

din contra, e foarte usor sa scoti mai multi cai din Honda...simplu: trantesti pe ea un kit turbo cu 3000$ si te-ai facut cu 60-70 de cai
asa este, skimbarea cipului la un motor turbo poate aduce si 40cp...dar daca tu ai modificat grav softul...hmmmm....nici nu vreau sa ma gandesc cat o sa reziste motorul ala
parametri dati de producator se modifica in anumite limite, daca il fortezi prea tare....treaba ta

n0namee 03-06-04 07:03

Re:

Quote:

Originally Posted by \"EvLSant0S\"
n0namee cred ca ar trebuii sa-ti vezi de masina si gata.... da?

mars mah ... din toti care au scris pana acum aici numai de mine te iei ? eu zic sa te calmezi cu aerele astea de mare smecher! vad ca nu am voie sa imi spun parerea ca imi sar toti in spate. iar tu comentezi tot ce am de spus! mergi de iti fa un control la cap ca deja ma enervezi! pur si simplu mi-am spus parerea! am vazut si eu motoare modificate si am vorbit cu multa lume despre asta. 200 de CP e cam greu de scos numai cu chip si cu o toba!

Hondarul 03-06-04 12:00

Hai fratilor, lasati hartza ca nu face bine, o stiu prea bine !!! Face nervi !!!

:x :x :x

BogdanCMS 03-06-04 12:02

n0namee, cu proxima okazie te invitam sa faci o vizita la C&C, la Pit Stop, si sa intrebi cat se poate scoate cu un cip, o toba si un FILTRU ca n-ai mentionat de el, dintr-un diesel de 150cp. In mod normal si fara prea multa dificultate, cel putin 40cp. Daca ti-e lene sa dai o fuga pana la astea, te poti documenta si pe Internet, pe Google, vezi ca nu mushca. Cel mai la indemana e www.chiptuning.ro , daca-i dai la lista de mashini o sa te convingi...Ca sa nu te mai contrzaici ca Gica contra...ce esti :P :P :lol:

Zyx 04-06-04 12:37

Fratilor, hai sa va zic ceva:
1. suntem rau de tot offtopic!!!!
2. daca zic ca am 200cp din 150, nu crede lumea si incepe cu mistouri - foarte bine, nu am! E bine asa?! Putin ma intereseaza ce cred uny!
3. si chiar daca uny s-au convins (mai mult sau mai putin) ca am 200cp pe masina incep: \"nici nu vreau sa ma gandesc cat o sa tina motorul ala...\" Bun, fratie, dar chiar tre sa fiti tot timpul contra?! Cam atat am avut de zis...
R35P3CT!

Hondarul 04-06-04 12:46

Bah, nu va mai f_teti pe Eugenii, ce draqu...

S-a vazut clar ca mi ti l-a lucrat pe omul cu RX8, masina sport... Asa ca hai s-o lasam balta...

Faptele conteaza, nu teoria sau vorbaria.

akimoto 04-06-04 13:37

zyx, chiar crezi ca are cineva ceva cu tine ? foarte bine ca ai 200cp DAR, una e sa ai 200cp din modificari grave ale softului, si alta e sa ai 200cp din modificari la motor, turbina, intercooler, etc.....crezi ca e totuna ?
parerea mea e ca motorul tau se va uza mult prea repede, daca te deranjeaza parerea mea, te rog sa-mi spui si voi incerca sa ma limitez la a citi ce scriu altii

_RaZVaN_ 04-06-04 13:50

nu am mai postat k de mult k am fost plekat din localitate ... de hotarat cam da m-am hotarat pe honda ... da chiar imi place ce vorbiti voi pe aici :) ... nare nici o legatura cu topic-ul ... eh da ce mai conteaza cat timp e interesant ... :P ... salut!

Zyx 05-06-04 00:24

Bravo, frate. Ia-ti Honda, dar aqm te intreb eu, si nu numai (cred...) ce Honda?!

Cat despre chip nu este modificat sa dea cat mai multa motorina sau sa rupa turbina cat se poate... Fiecare chestie este facuta cu cap... Cum sa dea aer, la fel si q gazele... Este un stage mai sus decat unul obisnuit(decat se gaseste pe piata). Ma rog sunt mai multe, dar nu stiu eu sa va explic, va dati seama! E clar ca motorul o sa aiba alta \"traictorie\" insa aceasta modificare este numai pentru curse!

All times are GMT +2. The time now is 08:21.

- Copyright 2026 4Tuning