Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masini de serie (https://forum.4tuning.ro/219-masini-serie.html)
-   -   Care e “puterea specifică” a maşinii tale? Vă provoc la calcule, teste şi argumente (https://forum.4tuning.ro/219-masini-serie/121089-puterea-specifica-masinii-tale-provoc-calcule-teste-argumente.html)

Norbertinio 03-05-09 16:53

Re: Care e “puterea specifică” a maşinii tale? Vă provoc la calcule, teste şi argumen

Raportul kg/cp la masina mea, un Golf 3 cu 2 usi 90 Cp si 1020 kg este 0.088. Oricum pentru mine e suficient deocamdata.

darkeddy 03-05-09 18:47

Re: Care e “puterea specifică” a maşinii tale? Vă provoc la calcule, teste şi argumen

off:bun...hai sa trecem de la Logan...imi pare rau ca am aruncat un comentariu de la care sa inceapa lumea sa se certe (si sa ajunga la marimea...ahammm...batului sau furtunului de pompier pe care il au)...adevarul este ca fiecare are parerea lui si va crede doar ce doreste sa creada...eu unul nu o sa cumpar niciodata un logan sau un sandero...imi pare rau daca a inceput sa fiarba sangele in cei care "slavesc" aceste masini...fratilor cumparati ceea ce credeti voi ca vi se potriveste

on: e foarte tare initiativa si doresc sa vad mai multe modele:)

Yamaha YZF-R1 din 2001: 175.0 kg (fara "pilot") si 189 Cp (schimbat computer si evacuare) raport: 1.08 Cp/kg

Puya123123 04-05-09 11:48

"Astfel că, o motocicletă de 40CP şi 120 kg este aproape asemănătoare uneia de 60 de cai şi 180 de kile, raportul fiind de 0,33 cai putere/kg. Aşa se explică foarte pe scurt plecările fulminante ale motocicletelor la semafor." FALS
motocicleta de 34 cai sta lejer langa masini de 300-350 cai pana pe la 100km/h.chestie testata ;)

TTTabarth 04-05-09 13:00

Dar cum e posibil o masina de 1.2 sa aiba mai multi cai putere decat una de 1.6?
Nu ar fi trebuit sa creasca cp odata cu cm cubi ? :inyourfac

darkeddy 05-05-09 06:21

Quote:

Originally Posted by TTTabarth (Post 2287335)
Dar cum e posibil o masina de 1.2 sa aiba mai multi cai putere decat una de 1.6?
Nu ar fi trebuit sa creasca cp odata cu cm cubi ? :inyourfac

nu neaparat...depinde foarte mult de modul in care e reglat motorul

virusu' 05-05-09 08:16

matematica nu releva raelitatea

TTTabarth 05-05-09 08:19

Pey daca ar fi cum zici tu, la motorul meu de 1.6 cu 75 de cai, doar printr-un reglaj, ar trebui sa depaseasca (ca si nr. de cai ) un motor de 1.4 cu 90 de cai! :shock:

eMH 05-05-09 15:12

conteaza mult internele.
si conteaza daca aia 90 de cai sunt la roata. ca sunt multe masini care au 90 de cai doar cu numele.

DarkJEDI 05-05-09 21:19

Quote:

Originally Posted by eMH (Post 2291013)
conteaza mult internele.
si conteaza daca aia 90 de cai sunt la roata. ca sunt multe masini care au 90 de cai doar cu numele.

exact... exact. datele date de producator sunt pentru puterea motorului, ce ajunge la roata e alta poveste.

darkeddy 08-05-09 16:30

Quote:

Originally Posted by DarkJEDI (Post 2292124)
exact... exact. datele date de producator sunt pentru puterea motorului, ce ajunge la roata e alta poveste.

asa este...plus ca la orice comparatie intra in calcul stabilitatea masinii, cutia de viteze si modul in care sunt setate rapoartele, aerodinamica masinii si contactul cu solul (cat "cauciuc" sta pe drum)

ady4sql 09-05-09 19:12

cu toate ca as fi vrut DOAR sa urmaresc discutia, nu pot sa ma abtin cand vad ce se intampla pe topic-ul asta......rog moderatorul sa se autosesiseze si sa faca ceva in sensul persoanelor care isi fac mai mult de un user si se aproba cand cu un user,cand cu celalalt, asta ca sa dea impresia ca ce zic ei se aseamana cu inventatul apei calde sau al mersului pe jos.sau sa nu se faca de cacao cand zic vreo prostie ( gen: 'vezi ca nu ai dreptate"....."aoleu, asa e scuze")
VA IMPLOR, HAI SA NU INCERCAM SA NE BATEM JOC UNII DE ALTII !!!
sau macar incercati sa aveti un pic de inspiratie cand vine vorba de chestii banale, gen user-name.

DarkJEDI 09-05-09 21:06

eu zic ,cum ca tu faci o mare confuzie. daca zici de mine si darkeddy suntem 2 persoane total diferite. urmareste posturile mele si ale lui si o sa iti dai seama f usor.

Spark 13-05-09 11:01

suzuki swit 95:
53cai - 740kg = raport 0.07162
sau 13,96 kg/cal

kint 21-06-09 19:41

off :sper sa nu supar pe nimeni dar tind sa fiu proSH/contra logan.nu ca n-ar fi o masina buna, darmotorul e numai o mica parte din ce face o masina "buna".si cred ca stie toata lumea ce vreau sa zic incepand de la bucse/pivoti..etc pana la tinuta de drum si comfort.incercati sa conduceti 500km intr-un logan si apoi intr-un audi/peugeot/renault samd. Dar, in cele din urma conteaza optiunea fiecaruia vis-s-vis de domeniu de utilizare/pretentii.personal,niciodata nu as da 9-10mii euro pe un logan fulloption(varianta cheala de 5 -6mii nici atat)..sunt f multe alte variante mult mai bune.IMO:p

On: peugeot307, 90cp/1403kg=0.06415
toyota 326cp/1470kg=0.2218
Desi nu cred ca calculul asta e o "oglinda a realitatii:):)

fe_billy92 27-06-09 12:10

Quote:

Originally Posted by TTTabarth (Post 2289804)
Pey daca ar fi cum zici tu, la motorul meu de 1.6 cu 75 de cai, doar printr-un reglaj, ar trebui sa depaseasca (ca si nr. de cai ) un motor de 1.4 cu 90 de cai! :shock:

Daca 1.4` este in 16v, si motorul tau 1.6 8v...el are mai mult decat tine. Conteaza foarte mult si soft`ul masinii...daca este motor turbo sau aspirat....ce sistem de injectie are. Majoritatea marcilor fabrica motoare la 60...70% din puterea lor(asta pentru a putea lansa peste un an, un nou model cu acelasi motor +30....40%
PS: scz de offtopic

All times are GMT +2. The time now is 12:32.

- Copyright 2026 4Tuning