![]() |
Re: Sofer de stradă cu maşină puternică vs. pilot profesionist cu maşină slabă
Topicul a in ceput asa:
Cine credeti ca ajunge mai repede la final pe un circuit de curse: un pilot profesionist pe o masina normala de strada cu pana la 100 cp sau un sofer normal, dar cu experienţă (ce stie sa mearga si nu ii este frica sa mearga cu viteza) pe o masina de 300 ? asta a fost o discutie intre mine si un prieten discutie pe care ne-am contrazis aproape o noapte intreaga, discutie care a inceput de la masina bmw seria 3 condusa de soferul care nu e pilot si o dacie logan dar care ulterior s-a transformat intr-o masina de pana la 100 cai o fabia de exemplu. acea dacie nu s-ar fi stricat la solicitarile pilotului ar fi fost cea mai buna din cate au existat. nu i-ar fi sarit motorul in aer sau ar fi adunat bilele de la planetare . pilotul profesionist era in discutia noastra campionul mondial la WRC dar ATENTIE circuitul era unul de formula 1 deci pe asfalt nu pe macadam. soferul de bmw stie sa mearga cu masina cu viteza nu doar ceva de genu linie drepata calco si la curba tine tot drept cum am vazut mai sus ca la prima curba ar iesi in decor Sper sa fiu inteles ce fel de sofer este cel de pe bmw. PS. nu stiu daca are vreo relevanta dar soferul de pe bmw este sofer profesionist adica cu cat b+c+e cu cateva sute de mii de km conduse sau '' la bord '' Multumesc |
Sunt satul de soferii astia profesionistii cu miliarde de catralioane de km. Cei mai increzuti, cica ei stiu tot, pana omoara un om.
|
Păi...unde e legătura? Şi eu am mulţi de tot kilometri, şi eu sunt sofer profesionist, şi nu īţi īnţeleg nemulţumirea sau legătura cu topicul...
|
Aici diferenta este totusi cam mare ....100 cai vs 300 cai!daca era 100vs 200 castiga pilotul profesionist!;)
|
Depinde de genul cursei, la liniute as inclina catre soferul de strada pentru ca puterea il avantajeaza, dar la alt gen de cursa, circuit pe distante mari, profesionistul iese invingator (cat mai multe curbe) pentru ca un sofer incepator daca incearca sa forteze masina in curbe o scapa de sub control din cauza puterii excesive, mai pe romaneste (fuge spatele in curbe :D) daca e tractiune spate in special, franarile sunt mai bruste si mai ineficiente si nu ar sti sa profite de curbe succesive si sa mearga pe asa-zisa "linie ideala"
|
Pilotul profesionist.
Stie cand sa puna frana sa incetineasca sa ia curba perfect clar ... pilotul profesionist. |
ce de copii pe aici :)))
|
pilotul are maneca plina daca stie traseul+masina
soferul are maneca plina de cai.. nu prea tre sa stie mult daca are o accelerare de 300de iepe bine controlata... 200 de calutzi e prea mare diferenta.. parere mea :) |
Ziceti ca un circuit de f1, da si printre alea sunt diferente, unele de viteza, altele mai virajate... Si faza cu sofer incepator care iese in prima curba e absurda. S-a specificat ca e vorba de sofer cu experienta. La asa o diferenta de putere merg pe mana soferului... Acuma si masina conteaza. Bmw seria 7 de 300 cai vs fabia de 100 cai pregatita de curse castiga pilotul de fabia. Daca tot filozofam:p
|
sunt curios in cazul unui pariu mai serios care si-ar pune de fapt banii pe pilot.Cred ca nici a zecea parte din cei care ii dau acum credit :)
|
Īn curbe pilotul o să fie īnainte, dar pe linie dreaptă o să şi-o ia de la şoferul experimentat.
|
Quote:
|
cum sa fie inainte, daca ala cu 300bhp ii da 10 masini pe plecare? vrei sa zici ca depaseste cu fabia in curba? (presupunand ca il mai ajunge)
|
Sa zicem ca se dau oamenii astia in trafic.Ala profesionist bate...pt ca are ochiu format,vede un loc pac se baga,si nu numai asta dar are niste reflexe fff bune decat un sofer normal cu masina puternica.
|
|
| All times are GMT +2. The time now is 17:36. |
- Copyright 2026 4Tuning