Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   FILME - MOVIES - MASINI - CURSE - DRIFTURI - BURNOUT - RECLAME - etc. (https://forum.4tuning.ro/26-filme-movies-masini-curse-drifturi-burnout-reclame-etc.html)
-   -   Nissan 370Z vs. BMW 135i Coupe (https://forum.4tuning.ro/26-filme-movies-masini-curse-drifturi-burnout-reclame-etc/101449-nissan-370z-vs-bmw-135i-coupe.html)

R0b3r71n0 18-12-08 19:26

Re: Nissan 370Z vs. BMW 135i Coupe

370z:X Go Fast :X

dolb 18-12-08 21:28

Quote:

Originally Posted by unul (Post 1928647)
dolb ...am si eu o intrebare.....dece toata lumea isi cumpara un Bmw??acum nu te gandii la acei Cocalari care au Bmw doar de impresie....
a si inca ceva...vezi ca la mine se tine acelasi bmw de la tata...si la avut si fratimiu o perioada..osi eu acum....

omule.. nu ma mai lua cu "placerea de a conduce" .. mai ales in romania! placerea de a conduce intr-un bmw.. si in germania e fix 0. Cred ca nu ai urcat intr-o Alfa sau intr-un fiat.. sau de ce nu, intr-o lancia! Sa vezi acolo placeri.

perikolos 18-12-08 21:37

Sal la lume!
Eu unu as prefera BMW! din mai multe motive:
1. pt. acest motor! (din cate tin minte a fost premiat cativa ani la rand ca fiind cel mai bun motor de 3000 cmc, daca nu cumva a iesit si anul asta)
2. pt. ca masina nu arata ce poate (multi ar avea surprize de la aceasta masina, eu unul am un ibiza fr 1.8T si am o placere deosebita sa urmaresc surprinderea unora cand vad cum merge masina)
3. posibilitatea de upgrade (poti scoate destul de mult cu un buget redus) lucru care la nissan este mult mai scump (aici ma refer stric la noi in tara, daca ai fi in usa ar fi invers)

Imi place si Nissan-ul dar eu prefer masinile asa mai lup in piele de oaie.

RoByNeT 18-12-08 21:59

Quote:

Originally Posted by perikolos (Post 1929623)
Sal la lume!
Eu unu as prefera BMW! din mai multe motive:
1. pt. acest motor! (din cate tin minte a fost premiat cativa ani la rand ca fiind cel mai bun motor de 3000 cmc, daca nu cumva a iesit si anul asta)

3500 cmc sau 3495 cat o avea :lol:

bogdanxe 18-12-08 22:04

BMW-ul tot BMW ...motor bun...stabilitate....totul:D

perikolos 18-12-08 22:29

Quote:

Originally Posted by RoByNeT (Post 1929671)
3500 cmc sau 3495 cat o avea :lol:

nu inteleg intrebarea!!!

in caz ca nu stiai motoarele X35i sau X35d (adika 135i;335i;335d;535i;535d;x6 35i; etc.) sunt motoare 3.0L (3000 cmc) biturbo ( in serie - 1 turbo mic pentru ture joase parca pana in 2500rpm si un turbo mai mare care intra dupa 2500 rpm, nu mai stiu exact cum erau setate)

RoByNeT 18-12-08 22:35

Motor
Alimentare: benzina
Cilindri: 6L
Nr supape: 24
Cilindree (cmc): 2979
Putere (CP): 306
Putere (kW): 225
Turatie putere max. (rpm): 5800
Moment max. (Nm): 400
Turatie moment max. (rpm): 1300-5000

imi cer scuze :)

bXeg 19-12-08 00:09

aleg bmw care ofera si altceva (pentru aia 5000 de $) cum ar fi comfort, calitate etc nu doar sportivitate (performantele sunt oricum aceleasi)

santo 19-12-08 01:18

Quote:

Originally Posted by Ottaviano_m (Post 1928794)
:)) nu-i o speculatie a ta dar nici un adevar pt ca cele 2 turbo de pe 135i functioneaza in serie nu in paralel cum sustii tu( adoua greseala la tine)-functioneaza ca si cum ar fi numai unul-adica fiecare sunt mici pt ca se ocupa numai de 3 cilindri, practic nici nu poti sa spui ca este biturbo, dar ma rog( biturbo ar fi daca fiecare cilindru ar fi alimantat cu aer de la 2 turbine sau 2 compresoare). nu am zis ca biturbo a fost valorificat pe BMW prima data ci ca acest sistem este primul pe bmw
nu te apuci "tu" sa-l supraalimentezi, ci o sa-l faca cineva pt tine, evident, dar nu cred ca un kit turbo aftermarket poate ajunge la fel de finutz in functionare ca unul facut direct da casa-mama==>ale mele nu sunt speculatii ci fapturi reale.
ziceam ca nu conteaza cuplul si caii atat de mult cat echilibrul complexiv al masinii(asta deja s-a vazut cum 306 CP tin piept celor 331 ai nissan-ului) =>sa dezvolt: degeaba o sa pui turbo aftermarket pe nissan daca cuplul o sa rupa tractiunea sau daca nu,motorul ala greu va trage botul in toate partile cand va fi impins la limita (asta poti s-o numesti speculatie, uite) pe cand BMW-ul tot va avea de partea lui faptul ca este un 3litri nu aproape 4 si este mai usor decat un 3 litri de la alte arci, si isi foloseste si muschii in mod mai inteligent.
in formula 1 nu mai este V 10 ci V8(a treia eroare) si se folosesc in V pt facilitatea in hranirea cu aer a celor doua bancate de cilindri- in alte cuvinte-ii ajuta in aerodinamica faptul ca este v8 ceea ce daca ar castiga cu un in-line nu ar fi semnificativ si nu ar mai acorda atata flexibilitate in aerodinamica
in plus- in F1 acceleratiile sunt atat de mari incat aerul are dificultati in a ajunge la ultimele pistoane, inchipuie-ti daca ar fi 8 sau 10 unul dupa celalat cat ar fi e greu sa faci sa respire pistoanele, mai ales ca aerul ar intra numai printr-o fanta daca ar fi in linie(de aici mai mare flexibilitate in impostarea aerodinamicii)
precizare ulterioara-monoposturile de f1 accepta atat de mult aer prin fantele respective incat de la o anumita viteza sunt aproape supraalimentate motoarele lor-inginerii F1 vorbesc de "motoare supraalimentate virtual"
in WTCC se folosesc in-line in 4 cilindri(a patra eroare) chiar si diesel cu puteri de 280-300 de cai din cate stiu eu
cu atatea erori incep sa cred ca vrei cu tot dinadinsul sa ma contrazici decat sa ai dreptate, imi pare rau daca te-ai suparat de cand ti-am zis ca nu este numai o generatie de seria 1, nu amvrut sa scot in evidenta eroarea ta( se poate la oricine) de acee nici nu te-am numit chiar daca stiam despre cine era vorba ... pe viitor astept argumente mai solide, mersi.

poi eu stiam ca daca vrei sa elimini lag-ul la turbo,mai exact biturbo ele se folosesc pe plaje de turatzii diferite(unul pe turatzii mai joase-unde de altfel ii mereu prezent fenomenu'la un singur turbo-si unul care functioneaza in turatzii mai mari,dar care il urmeaza imediat pe cel de turatzii joase ca sa nu se simta lipsa de putere in orice mod ai conduce masina,daca gresesc imi cer scuze si o sa ma mai documentez,cel putin eu asa imi imaginez ca functioneaza un biturbo)in "serie" nu-mi explic cum ar elimina fenomenu'...In timp ce tu imi dezvalui "fapturi" reale eu macar ma obosesc sa fac niste speculatzii.Ce spui tu acolo ca ii motoru prea greu si subvireaza si ca rupe aderentza de la atata cuplu,ce te face sa crezi ca nu se poate aplica aceeasi tehnologie de care dispune si BMW la capitolu asta(mi se pare ca tzi se cam termina "fapturi"le).In fomula 1 pe vremea cand ma uitam eo erau motoare V10(nu tare vad unde-i eroarea);perfect adevarata faza cu aerul care nu prea ajunge cum trebuie pe la ultimii cilindri,si da imi imaginez cum ar fi daca ar fi 10 sau 8 in linie care trebuie alimentatzi corespunzator in masuri egale..(dar "fantele'' de care vb tu,eu stiu ca servesc la racirea motorului nu la alimentarea cu aer a motorului,ci priza care este desupra pilotului shtiu ca serveste alimentarii cu aer,fiind pe post de "gura" de admisie a motorului,daca gresesc o sa ma mai documentez sa nu mai aberez "erori" p-aci)...si eu ma gandesc ca la un motor in V momentu de inertie ii mai mare ca la unul in linie,deci la un monopost de ala ii trebuie acolo tot cuplu din lume ca sa iasa cat mai repede din viraj...ceea ce reprezenta un motiv in plus pe langa cel aerodinamic si altele...In WTTC din nou pe vremea cand ma uitam eo Alfa de ex. stiam ca alearga cu V6...stiu ca acuma is in-line si ca au si dieselu-ri in competitzie.
Stai linistit ca nu ma supar(chiar daca-s plini de "erori" -dar chiar stiam de un seria 1 model mai vechi,dar ii de fapt seria 3 in 3 ushi cu niste ochelari ciudatzi pe faruri-asa ca ai avut dreptate,exista doar o generatzie de seria 1)...deci imimentzin opinia...si raman fan BMW pe vremea cand alerga cu motoare aspirate(de aceea tzin cu Nissan aici,pt simplu motiv ca are un V aspirat care ar devenii o bestiutza cu biturbo si un animal in toata regula cu un quadturbo,cum de altfel i s-ar potrivii)care de altfel reprezinta o adevarata provocare in a le marii puterea fara un compresor mecanic sau turbo s.a.m.d.

unul 19-12-08 03:04

Alfa_band in legatura cu cea ce ai postat tu..este urat din partea ta ...sa le vorbesti urat....ca CREDE-MA ca iti dau mare dreptate....

DOLB , StreetStyle22 SI RESTU CAND PLM O SA INTELEGETI CA AICI ESTE VORBA DE MASINI STOCK IN PLM...DE OAMENI FARA MINTE...NU ESTE VORBA DE MASINI TUNATE.....DACA ATI AVEA VOI CEI 5000 DE DOLARI EURO....SAU CE VRETI VOI ..ATI BAGA IN NISSAN SI ATI SCOATE PERFORMANTE...INCA O DATA MASINI STOC IN P...A M..A
DECI CAUTATI O STANCA IMPERUNA CU RESTUL CARE MAI ZICETI CA BAGATI 5000$ IN MASINA SI CAUTATI O STANCA FFFFFFFFFFF INALTA..BOLOVAN NU VA TREBUIE:p....ASA CA ........

Alfa_band BINE TU :P

2fast_Ionut 19-12-08 07:55

350Z e mult mai frumos decat 370z :)

dolb 19-12-08 07:59

Quote:

Originally Posted by unul (Post 1930159)
Alfa_band in legatura cu cea ce ai postat tu..este urat din partea ta ...sa le vorbesti urat....ca CREDE-MA ca iti dau mare dreptate....

DOLB , StreetStyle22 SI RESTU CAND PLM O SA INTELEGETI CA AICI ESTE VORBA DE MASINI STOCK IN PLM...DE OAMENI FARA MINTE...NU ESTE VORBA DE MASINI TUNATE.....DACA ATI AVEA VOI CEI 5000 DE DOLARI EURO....SAU CE VRETI VOI ..ATI BAGA IN NISSAN SI ATI SCOATE PERFORMANTE...INCA O DATA MASINI STOC IN P...A M..A
DECI CAUTATI O STANCA IMPERUNA CU RESTUL CARE MAI ZICETI CA BAGATI 5000$ IN MASINA SI CAUTATI O STANCA FFFFFFFFFFF INALTA..BOLOVAN NU VA TREBUIE:p....ASA CA ........

Alfa_band BINE TU :P

desteptu' lu peste noi incercam sa demonstram altceva! bmw-ul e cu 5000$ mai scump decat nissanul! Daca as vrea masina sa fie strict sport, nu ar fi mai bine sa imi iau nissan si sa ii maresc drastic puterea cu cei 5000$ diferenta? Cum vrei sa iti mai explic?! Iti inteleg pasiunea pentru bmw pentru ca numai un copil cu cosuri care si-a primit bmw de la taticu..sau mai exact.. CONDUCE bamveu lu taticu' ar putea face asemenea declaratii ca tine! Sau ar fi atat de fanatic, ca tine! Nu mai fi asa subiectiv ca sa stii .. exista multe alte marci/masini care bat la funduletz tigaia asta si sunt si de 2 ori mai ieftine.

Ottaviano_m 19-12-08 10:17

deci ca sa fie clar, motorul de pe 135i este un 3000 cmc cu 2 turbo, nominal biturbo dar practic functioneaza ca un motor cu un turbo, in sensul ca fiecare turbina micutza se ocupa de 3 cilindri si lucreaza in paralel nu in serie cum ziceam mai inainte din greseala (graba stica treaba). A nu se confunda cu 335d (de ex) biturbo, tot un 3000 cmc dar diesel cu 2 turbo in acest caz unul mic si unul mare:cel mic trage deja la putin peste 1000 de turatii, merge pana la 1600 cand incepe sa traga si cel mare, impreuna merg pana la 3500 iar peste 3500 cel mic este "deconectat" pt ca ar intrerupe fluxul de aer catre cel mare la vitezele mari.
santo, eu cu faza " motorul mare trage botul in parti" am speculat si am recunoscut ca sa-ti arat ca cel putin la stock este mai bun BMW, din moment ce cu motor mai mic, mai slab reuseste sa se tina de un nissan cu pretentii de sportiva fara compromisuri cum sustineti dar ofera si eleganta peste nissan; ma rog sa zicem ca asta-i chestie subiectiva si discutabila la fel ca si cea cu upgrade-ul turbo, dar in alta ordine de idei noi vb despre masini actuale asa ca daca faci comparatii tine-te te rog de actualitate nu de F1 de acum 3 ani sau de WTCC de cand alfa avea V6 ... (referitor la alfa zicea ceva ca ar fi mai placut sa conduci decat un bmw-permiteti-mi sa rad-o tractiune fata este mai placut de condus decat o tractiune spate- de cand???)
inca ceva- nu aberezi erori, nu am zis niciodata asa ceva-sunt greseli subtile care nu erau de facut
quote "si eu ma gandesc ca la un motor in V ..."-exact tu "gandesti" dar eu stiu ca bmw a reusit sa faca chestia asta-un motor in linie care sa aiba inertia si cuplul unui motor in v adoptand 2 turbine de dimensiuni f mici si mentinandu-l compact-racurgand la solutii tehnice de extrema competitivitate cum ar fi: fata de 3.0 aspirat are cursa mai mare si alezaj mai redus cu cilindrata lejer redusa de la 2996 la 2979, bloc integral din aluminiu in loc de aluminiu + magneziu cum era cel aspirat(pt o chestuune de temperaturi mai inalte), valvetronic inlocuit de dublu vanos,injectia de benzina este directa cu injectoare piezoelectrice amplasate in centrul valvelor pt a putea injecta benzina la o presiune de 200 de bari in jet cuneiform in camera de combustie si 2 turbine ce lucreaza in paralel oferind o presune maxima de 1,6 bari;rezultatul-306 cai la 5800 de turatii cu capacitatea de a-i avea chiar pana la 7000 de turatii si cuplu de 400 newtonmetru-cel mai plat cuplu din lume in categorie - fiind disponibil de la 1300 pana la 5000 de turatii!!! tehnologia asta bmw o are si cum zicea cineva deocamdata premiul pt cel mai bun motor in categorie este al lor, daca imi dai argumente de genul F1 spune-mi de ce nissan nu este acolo (a da, pt ca apartine de renault <si renault este acolo dar castiga 1 an din 7>-asta spune tot mai ales in fiabilitate daca-si aminteste cineva de dacia ;D)
ca sa fie odata pt totdeauna clara parerea mea-BMW stie poate- chiar se inspira din F1 cand face o sportiva- este in stare sa faca cu un 3litri in linie un V6 de aproape 4 si voi tot spuneti ca este mai bun nissan pt ca... costa mai putin si ii puneti turbo ... deja nissan 350Z in europa costa cu 100 de euro mai putindecat 135i , vom vedea daca nissan va face 370Z mai ieftin decat 350Z (wanna bet)- iar in cazul asta tot vantajul nissn-ului va cadea, care deja este un avantaj ipoptetic condititonat de rationament de tipul "de-o fi, de-o pati"( ma refer la ipotezele de upgrade cu macanica aftermarket)
ca sa recapitulam-inca nu stim sigur ca nissanul va fi mai ieftin ca 135i, clar nu este asa rafinat motoristic ca bmw, orice modif faci pe nissan poti face si pe bmw, dar cu 135 vei putea si sa-ti tii femeia in comfort-mi-am permis o gluma :D =>pe masura ce incercati sa ma lamuriti ca nissan este mai bun respactand asta imi dau seama ca nu e asa chiar deloc-daca la inceput am avut dubiul acum sunt sigur de alegerea mea.

santo 19-12-08 11:37

:)) oki amigo,spor la citit date tehnice(crede-ma ash putea continua cu contraargumente da nu mai are rost-din motive evidente-ca deja devine personala treaba :) ).

P.S:...gata,pe mine m-ai lamurit...ms de acest "short briefing"...;)

Ottaviano_m 19-12-08 12:59

stai linistit ca nu citeam, era vorba de informatie, cu placere, daca zici ca puteai sa argumentezi trebuia sa o faci bine de la inceput, ca pana acuma solide nu ai prea avut, si nu are rost sa faci pe arogantul pt ca datele tehnice pe care eu le stiam erau un sfert din post-ul meu. Chestia e ca, la doua modele atat de reusite precum par oricum este greu sa stabilesti invingatorul-la urma urmei amandoua sunt masini mai mult ca reusite - si nu mi-ar fi rusine nici cu nissan-ul. Numai bine, sper sa ramanem in relatii bune, cu toate ca gusturile le avem diferite.

All times are GMT +2. The time now is 23:53.

- Copyright 2026 4Tuning