![]() |
Re: Totul despre taxa auto pentru maşinile rulate
Quote:
|
Taxa de poluare, şi nu vorbesc prostii, am chitanţa cu care am plătit şi calculul pe care mi-l făcusem anterior, conform datelor de pe site-ul ministerului Finanţelor.
N-am câştigat mult, vreo 6 mill dintr-un total de 14 cât am plătit, dar procentual este foarte mult :) |
mda...ce sa zic
la mine ,procentual ar fi fost vreo 24 de milioane :lol: |
Re: Taxa de prima inmatriculare
Taxele lor, numai de ele sa aiba parte ..... De un an am numere de Bulgaria la o masina si la alta am numere de Franta, sa bage taxe pana nu mai stiu sa calculeze sumele castigate .... masina mea tot bulgaroaica ramane. Frumos sa vezi cum ei cer bani si eu nu dau, si asta legal...Satisfactie totala .... F!_!ck Tariceanu
|
Daca ai ceva timp as vrea sa stiu si eu cateva detalii despre masina inmatriculata in Franta. Ai cumparat masina de acolo si a ramas pe numele vechiului proprietar sau cum sta treaba in Franta?
|
E greu acum, nu stiu daca mai merge, eu am masina din 2005, de can am stat acolo.... era simplu , nu stiu acu cum mai e treaba ....
Cum am procedat eu. Iti gaseai un spatiu locativ (in cazul meu o pensiune din Grenoble) si am luat o carte de vizita de acolo, apoi am mers la o oraganizatie pt imigranti (gen crucea rosie) si am predat pasaportul acolo si am luat o dovada ca am pasaport dar a ramas la acea organizatie si in care scria adresa de la pensiunea unde locuiam, am gasit proprietarul si masina (un arab care avea un magazin mixt) si apoi i-am platit masina, si am facut actele, si asa a rexultat un Roman cu numele lui pe acte la o masina nmatriculata in Franta. Momentan daca va intereseaza Inmatriculare in Bulgaria ..... sunt aici |
Quote:
Dar nu aste o lege care sa iti interzica sa conduci o masina inmatriculata in alta tara, indiferent daca este membra UE sau nu. |
daca am o ruda in franta pot sa o inmatriculez pe numele lui acolo? trebuie sa ies din tara cu masina? cat costa in general, asigurarile si taxele la ei?
|
Da ... preturile sunt relativ ok fata de romania, la o masina cu motor pana in 2000 cmc, nu cred ca in momentul de fata depaseste de 200 Euro anual, e mai greu cu itp-ul ca tre' sa-l faci acolo...dar se revolva si in romania.
De iesit cu masina din tara nu e nevoie, ca nu mai ai pasaport sa se uite la iesiri, e pe numele tau, e in regula la acte, se interpreteaza ca esti in tranzit in romania sau in concediu acasa de la munca din franta |
si itp-ul la interval de cati ani se face?
|
ITP-ul , asigurarea si cartea verde au valabilitate un an (12 luni) iar dupa expirare asigurarea, cartea verde, itp-ul, si impozitul se fac contra sumei de 170 Euro (cu masina prezenta) si 230-240 Euro (fara sa mai deplasezi masina acolo)
*in ultimul timp se zvoneste ca vor sa faca perioada de valabilitate a ITP-ului PENTRU TRANSPOT MARFA SI PERSOANE de numai 6 luni, dar nu e nimic sigur |
Am discutat cu un om ce sia inscris o masina, avea cunostine la fisc ,iar femeia aia ia scris acolo ca face peste 100.000 de km pe an nu stiu cum mia explicat el ,si a platit mai putin :| io nu stiu daca e adevarat sau vrajeala....
|
cine stie ce se mai aude cu taxele astea de prima inmatriculare? ceva noutati sau tot aceleasi amanari de pe o luna pe alta?
|
vad ca au dat-o uitarii . nu se mai discuta nimic... ce sa-i faci . acum au alte probleme . voi ce stiti ? or sa o faca taxa anuala sau o sa ramana aceiasi taxa dublata ? e mult prea mare taxa in momentul de fata ... am ajuns sa imi doresc sa fi ramas taxa veche , dar cu criza asta situatia nu e prea roz
|
Quote:
|
Cum se va face inmatricularea in bulgaria?Pe numele meu sau al altcuiva?Din cate am inteles imi trebuie rezidenta acolo...
|
Quote:
|
Quote:
|
nu stiu daca ii convine sa vina cu politia din bulgaria sa iti ia tie masina....acum depinde si ce masina ;))
|
:)
firma bulgareasca, patron roman, cu procura, tu faci ce vrei cu masina in speta poti sa o si vinzi! |
Quote:
|
da , si cat e valabil actul de vanzare-cumparare ? presupun ca nu e pe o perioada nelimitata ... daca ai doar procura , respectivu poate sa gireze cu masina ta la un imprumut , sau daca moare ( doamne fereste) ai alta bataie de cap ...
|
cine stie, golf 3, prima inmatriculare 03/1993, e posibil sa fie euro 2? sau euro1?
motor 1.4 |
Quote:
|
nu stiu ce scrie ca nu am vazut masina..am gasit un anunt pe net, si eram curios daca cineva de pe forum s-a confruntat cu plata taxei pentru astfel de masina
ceva noutati cu taxa auto? |
Pana la urma care e calculatorul de taxa bun, ca vreau sa-mi iau masina si TREBUIE prima data sa stiu cat ar trebui sa platesc taxa de inmatriculare, stie cineva daca BMW-urile seria 3 din 2000 sunt intradevar euro 4? dar seria 5 din 98? ala ce norma de poluare este? pe unele site-uri gasesc bmw seria 3/5 din 98-2000 cu norma cica euro 4...e pe bune?
|
or fi avand bulina aia verde ( e4 ) dar la noi vor fi considerate euro2 sau euro 3 in cel mai bun caz ( cele fabr pana in 2000)
|
Quote:
Asa ca aveti mare grija ce cumparati ca poaste o incurcati. Eu pe o Omega A 2.0i 1993 care stiam ca e EURO2 (am aflat asta de pe diverse site-uri internationale, mentionez ca are si sonda lambda si ceva prostii pentru care mecanicii au zis ca e EURO2) si totusi au catalogat-o EURO1, la fel a fost si cu un Nissan Sunny 2.0 diesel 1992. PS: Ulterior am gasit undeva o chestie care mi-a explicat semnificatia seriei sasiului de unde am dedus ca, intradevar Omega era EURO1. Deci, daca vrei un BMW, cauti pe net semnificatia numerotatiei sasiurilor, vezi ce trebuie sa fie, de ex daca vrai EURO2 posibil sa fie la finalul seriei un E2 sau 02, etc.; apoi cand iti cumpęri o masina tot ce trebuie sa faci e sa te uiti la serie si iti dai seama repede. cred ca e cea mai ok metoda. |
Quote:
Azi am mai intrebat in stanga si dreapta, BMW-benzina-euro 4 chiar si din 98. Eu am un Opel Astra,1.6 16v din 2001, mai am un amic cu aceeasi masina dar din 2000...ambele EURO 4 inmatriculate anul trecut....deci sunt masini mai vechi de 2004 cu norma de poluare EURO 4. Merci de parere. |
da , sunt maini care mai incalca regula cum ar fi de ex golf din 1999 1.9tdi pd de 116cai , euro3 , motoarele de 1,4 , 1,6 benzina , care din 2000-2001 sunt euro4 , mercedes c320 care din 2000-2001 este euro 4 , etc
|
Quote:
Data cand au fost introduse standardele europene: EURO1 iulie 1992 EURO2 ianuarie 1996 EURO3 ianuarie 2000 EURO4 ianuarie 2005 EURO5(viitor) septembrie 2009 EURO6(viitor) septembrie 2014 http://en.wikipedia.org/wiki/Europea...sion_standards |
atunci au fost introduse obligatoriu , dar unii producatori deja le respectau cu cativa ani inainte
|
dask: sunt multe masini de la 2001 in sus (mai ales benzinare ) care au EURO 4, problema e ca taxa e extrem de mare, iar acum vine si intrebarea mea!
Dupa ce am gasit zeci de mii de calculatoare nici nu stiu pe care sa mai cred, asa ca intreb si eu: pt un golf 4 din 2001-2002 1.9 tdi euro 3 , ce taxa ar trebui sa platesc? |
vei plati in jur de 1400euro . aici este taxa corect http://www.taxademediu.com/
|
Quote:
|
Opel astra 2001,motor 1.6 16v. euro 4.....! asa ca se poate....dar bineinteles ..cu mici interventii...daca vrei ca ce scrie in germania la euro4 sa scrie si in ro la fel ! bafta...taxa a fost 300 euro..deci nu e mare. !
|
Propun 15 iulie sa ne strangem cu masinile in piata victoriei ora 12
|
te ocupi si de aprobari? ::D
|
poate fi si ceva spontan , mai multe masini stranse la un loc . asta ca sa atragem din nou atentia asupra taxei
|
eu la asta ma refeream...trebuie neaparat sa fie legal? :))
|
| All times are GMT +2. The time now is 18:22. |
- Copyright 2026 4Tuning