![]() |
Re: Club astra bertone
4 Attachment(s)
|
1 Attachment(s)
|
poate sa puna cineva poze cu kitul complet de la Lexmaul (spoilere, praguri,pleoape,etc) si cu preturile aferente ca sincer nu inteleg o boaba germana.
|
salutare. vin si eu cu o intrebare. doresc sa cumpar o astra bertone din 2001, motor Z20LET 2.0 Turbo benzina 192cp STOCK. masina arata ok ca si look si functionare DAR (e si un dar bineinteles) am facut un test-drive cu ea si am observat un lucru care nu stiu daca e corect sau asa ar trebui sa fie... Atunci cand accelerez brutal in treptele 1,2 si 3 pana in 6500 directia masinii are un mic joc stanga-dreapta-stanga-dreapta si trebuie corectata din volan ca sa mentin cursul drept (indicatorul ESP clipeste)..mentionez ca nu o ia doar la dreapta sau doar la stanga.. dupa o anumita viteza se stabilizeaza. Proprietarul masinii mi-a spus ca face asa din cauza puterii mari a motorului si pt ca nu livreaza aceasi putere exact pe ambele roti ci cu o mica variatie si de aia face asa. MIT sau REALITATE ?!? va multumesc anticipat pt ajutor :)
Later EDIT: ok. am googalit un pic si e vb de Torque steering.. care e destul de frecvent pe astra.. tot din ce am citit fenomenul este foarte evident pe bertone turbo decat pe alta astra.. exista metode de a face acest fenomen cat mai putin vizibil?!? |
Depinde. Daca stim masina atunci e realitate, daca nu e mit :D
In principiu nu are voie sa traga dreapta stanga mai ales la 192 de cai. A mea nu trage dreapta stanga nici daca o calc si nu tin mana pe volan. In principiu incearca sa te uiti mai bine la motor si alte chestii de genu caroserie indoita. La turbo motorul este cel mai important si a doua vine caroseria. Uitate sa nu fi fost rasturnata, lovita sau alte chestii, de obicei cam toate masinile care sunt la noi sunt lovite. |
Quote:
|
Ba este normal. Si a mea a facut totdeauna asa. Asta inseamna putere mare pe tractiune fata. Se poate limita prin montarea unui lsd, dar la 192 nu prea se merita. Daca o duci la mai mult atunci poate ca ar merita investitia.
|
Eu am stagiu 2 si aprox 250 de cai, dar nu am simtit asa de tare aceasta problema. LSD costa foarte mult, undeva la peste 1200 de Euro si nu prea montezi asa ceva decat daca ai foarte multi cai. incearca sa mergi cu cineva care acest motor sa vada daca totul e ok cu masina, cine are turbo stie la ce sa se uite.
|
Quote:
|
La astia la care nu le trage volanul stanga-dreapta.....ori au piciorul moale ori au mai pierdut din cai.:twisted: Daca si la a 3a joaca volanul....ori nu mai e stock ori are gumele praf si patineaza in draci. Daca o iei simplu, o lasi sa mearga in relanti vreo 3 min si apoi ii dai cateva sprituri. Daca apare fum iti indica si problema. In mai multe cazuri da cu fum alb cu tenta albastruie. Asta inseamna ori simeringuri de supape ori una bucata turbo.(asta zic din ce am experimentat)
|
CT=99=RUF: ce te intereseaza de la Lexmaul mai exact, iti pot aduce, vezi aici ce doresti si spune-mi: http://www.lexmaul.de/ecom/shop/cata...ath=1058_11_24
Florinike: STRUTBARS ti-am gasit la 100 euro dc vrei - CHROME http://www.postimage.org/aV1trhKr.jpg noile pozitii w5w http://www.postimage.org/aV1tqaUr.jpg |
ca sa fie putin concurenta
strubars, 80 euro aluminiu, Tanabe :) |
Buuun, bun imi place concurenta :D
Un RARB gasesc la careva din voi? Am citit ca mai bine il pui pe ala decat pe cel din fata...plus ca la asta din fata apare si mai mult understeer si e cam nasol in curbe. Cat despre fugit dreapta stanga, azi dimineata am oprit, am bagat-o in a1 a cu ESP pus am accelerat in blana si a fugit cam 1,5 metrii stanga pana in 6500 de ture. NU a facut drepta stanga cum zicea krygod nici nu a sarit imediat stanga cum a facut la Vectra OPC in episodu nr 625 din Top Gear :D |
pana la urma.. ca trage stanga dreapta sau doar stanga sau doar dreapta tot e un lucru general (si deranjant) la cai multi tractiune fata (mai ales ca iti sare si volanul din mana). ma gandesc daca o pereche de goodyear eagle F1 ar mai reduce din efect...
|
Nu apare fenomenul decat daca pleci blana de pe loc sau viteza f mica. In rest n-ai treaba. Banuiesc ca nu o sa pleci tot timpul asa, sau o sa schimbi ambreiajul mai des decat uleiul.
|
RARB = ?...detaliaza pls.....
|
Quote:
|
Quote:
|
maine incepe 4tuning days???!!!
|
Da incepe 4tunning days si un week-end sarbatorit prin munca pentru mine :D
|
merge cineva la 4Tuning days?
|
Maine pe la 2-3 o sa fiu prezent :) ne adunam mai multi cumva?
|
Chiar asa,ne adunam?
|
deci Flo , Stelian .. next?
|
Din ce am mers, cam toate masinile cu tractiune fatza si cp multi fac asa cand le dai talpa. La mine din ce am observat dupa ce am pus toyo pe 235/40/17 nu prea mai aveam probleme dupa resoft a inceput sa mai traga asa. Dar depinde si cum e echilibrata janta si pe ce suprafata dai tare, la noi in ro cam peste tot va trage asa stramb, daca gasesti o pista klumea nu o sa mai faca cam deloc. Oricum aia nu e o problema la masina daca trage prea mult stanga dreapta se rezolva...
Problema la turbo, e turbina :)). verifica si tu pe furtunul de admisie sa nu fie ulei. si un test simplut sa vezi daca motorul e in stare buna cand e cald(motorul) scoate un pic joja de ulei si accelereaza pana la max, nu tre sa scoata pacolo ulei, fum ceva de genu. Eu am vazut multe care scoteau fum si ulei aveau motorul prastie. |
1 Attachment(s)
ACUM AM VENIT DE LA 4TUNING DAY !!!!bineinteles in timpul serviciului asta este avantajul meu pot face multe in timpul serviciului :) din pacate nici un opel bertone prezent....cu toate ca eu cred ca masinile noastre au mare potential pentru tuning ......in rest ai ce sa vezi masini, femei....va urez vizionare placuta celor care vor merge!!!..singura poza care am facut-o...marfa janta nu????
|
Quote:
|
masa e si mai marfa...si e si alba? ma duc sa imi iau si eu..
|
baietii cu z20let am si eu nevoie de o parere: de cateva zile motorul merge intrerupt, se tureaza ft greu si tremuta motorul ft tare, eu suspectez bujiile dar nu sunt ft sigur...
|
volan pe dreapta
salut baieti..as vrea sa ma ajutati si pe mine cu o problema dak puteti..am un bertone din 2002 motor de 2.2 benzina adus recent din anglia...deci volanul pe dreapta...aveti idee dak se poate schimba volanul pe stanga..si dak da cam cat costa si unde pot face asta...:???:
|
Teoretic se poate dar trebuie sa dai de un mecanic priceput. Cred ca depinde si de masina dar am vb cu cineva care aducea bmw-uri din anglia si le muta volanul. Daca la bmw merge, probabil merge si la opel.
|
Quote:
|
Pune-o si tu pe un tester. Pot fi multe. Cam greu sa-ti dea cineva pe forum solutia. Eu am avut probleme cu bujiile si nu facea cum spui tu. Se tura normal doar ca avea intreruperi uneori.
|
pot fi si fishele...dar cum spune algorunescu,un tester poate sa elucideze problema
|
pe tester am pus o deja si nu a dat erori:shock:,si ca sa citez mecanicu, "nu e doua,e sute de posibilitati":rolleyes2
|
salut..sa iti zic si eu parerea mea ...nu cred ca este vorba de zeci de posibilitati...ai avea cateva posibilitati de baza...
1.bujii nasoale,chiar daca le dai jos si ele arata impecabil nu neaparat inseamna k lucreaza corect... 2.rampa aia de fise sa nu aiba vrun cauciuc fisurat sau arculetzul din fisa sa numai fie pana jos cat sa faca contact bine cu bujia.. 3.acea rampa de fise are integrata in ea si bobina care efectueaza toata aprinderea masinii...deobicei bobinele astea sunt cam sensibile si dupa un anumit nr de km cad singure..deobicei de la caldura motorului cad..dupa mine in mod sigur ar trebuii sa incerci alta bobina ..km asta ar fi CEA MAI RECOMANDATA VARIANTA SA O INCERCI PRIMA.. 4.clapeta murdara ...nu inchide ca lumea si mai trage aer fals.. 5.filtru benzina infundat sau daca pui unul nou si tot da in nas pompa de benzina numai baga presiunea corespunzatoare rampei de injectie.. Si 6 care ar fi cam ultima varianta pe ultimul loc sa speram ..vrun injector nasol si nu arunca benzina cum trebuie rezultand mersul intrerupt si trepidatii ale motorului...adik merge in " 3 pistoane "....sau mai este o varianta destul de importanta pe care am patzito si eu debitmetru numai da valoarea care trebuie de aer si rezulta amestec ft prost ...si mie imi intra in trepidatii si era ca si un trabant la plecarea de pe loc...si tura extrem de greu...la mine a fost debitmetru..mai bine incearca de la un prieten cu z20let un debitmetru inainte de a cumpara unul.. |
Quote:
|
Naspa daca nu apare nimic pe tester. Astea sunt cele mai nasoale probleme. Succes.
|
Daca ar fi de la bujii sau bobine s-ar vedea imediat pe bujii. Daca le dai jos le poti verifica daca sunt ude, ca sa poti sa-ti dai seama care nu lucreaza. E cel mai sigur mod. In plus, daca nu ar lucra aprinderea bine ai avea eroare pe senzorul de aer din cauza amestecului aruncat pe evacuare.
Debitmetrul se verifica cu testerul, ai valoarea standard pe care ar trebui s-o ai si valoarea reala pe care o masoara debitmetrul tau. Daca sunt diferente poti suspecta debitmetrul. Am patit la diesel sa nu arate diferenta mare intre cele 2 valori si nici eroare pe Check si totusi dupa schimbarea debitmetrului masina s-a schimbat total. Masina se tura foarte greu, ca sa urce in ture trebuia tinuta acceleratia apasata 2-3sec, nu prindea mai mult de 120km/h, nu scotea fum. Daca ai un mecanic bun ia-le pe rand aprindere, alimentare. Ai mers pe tester Opel de la reprezentanta? De multe ori cel de la reprezentanta ofera mai multe informatii despre senzori, erori. "Agrafa" ai incercat-o? |
Nu am fost la service la reprezentanta opel ci la unul normal, am auzit de procedeul "agrafa" dar sincer nu stiu ft bine ce presupune
|
| All times are GMT +2. The time now is 05:22. |
- Copyright 2026 4Tuning