Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   RALIURI - COASTA - RALLY SPRINT - CRR (https://forum.4tuning.ro/585-raliuri-coasta-rally-sprint-crr.html)
-   -   Cand au inceput circuitele in Romania? (https://forum.4tuning.ro/585-raliuri-coasta-rally-sprint-crr/159581-inceput-circuitele-romania.html)

ROAD EMPIRE 08-11-12 12:45

Re: Cand au inceput circuitele in Romania?

2 Attachment(s)
Neamtu - Berlescu
Rallye Monte-Carlo 1937

Petre Cristea
Rallye Monte-Carlo 1937

ROAD EMPIRE 08-11-12 17:40

Un material de exceptie.
ORADEA 1985 - Viteza pe Circuit + Eastere

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube-nocookie.com/embed/q7rOUVWxt-Q?list=PL33D1A86C7BAA153B&amp;hl=en_US" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

cornel1955 09-11-12 14:28

Quote:

Originally Posted by ROAD EMPIRE (Post 5239998)
Un material de exceptie.
ORADEA 1985 - Viteza pe Circuit + Eastere

Ehehe Road....cati dintre fostii alergatori din vremea aia sau spectatori mai au inca materiale de valoarea asta si mai ales materiale video si le tin ascunse prin pod....cred ca sunt destui...pacat....nu stiu cum trebuie actionat sai convingem sa le mediatizeze aici pt ca aici facem munca patriotica (in vremurile de acum cand nu mai ai timp nici sa te c..i noi ne mai gasim timp sa postam una , alta ) nu urmarim sa castigam vreun ban din ce postam aici ci sa se vada cum se faceau curse pe vremuri...este o mandrie si totodata sunt lipsit de modestie cand spun "ATUNCI SI IN POZELE MAI DE SUS S-AU FACUT CURSE AUTO ADEVARATE CAND BAZA ERA PILOTUL SI PASIUNEA, NICIDECUM PUTEREA MASINII"...excelent video, excelenta postare...multzam fain!!!

ROAD EMPIRE 09-11-12 17:43

Evident ca ai perfecta dreptate Cornel !!! 8)

ROAD EMPIRE 10-11-12 13:07

1 Attachment(s)
inca una de la mine !

ROAD EMPIRE 20-11-12 17:33

2 Attachment(s)
Raliul Tulcea `84 iar cealalta cred ca e ceva de la un rallyscross

valentin.nemtanu 21-11-12 08:42

E off topic, dar se accepta ? ca amintire, doar !
Gasim cumva printre forumisti o poza cu masina galatenilor , cu care la proba de frana la revizia tehnica :rolleyes2 a intrat ( spre norocul lui ) intr-o babala de pe chei in Tulcea ! si salvarea masinii pe care ar fi inghitit-o apele ! eu caut prin arhiva, am ceva, dar nu-s sigur ca e masina de care vorbeam !

cornel1955 22-11-12 17:18

Quote:

Originally Posted by ROAD EMPIRE (Post 5242167)
inca una de la mine !

daca ne spui si anul esti tare...daca avem anul nea Mitica ne da si raspunsul cine este mielul cu #19 :D

cornel1955 22-11-12 17:31

Quote:

Originally Posted by valentin.nemtanu (Post 5256443)
E off topic, dar se accepta ? ca amintire, doar !
Gasim cumva printre forumisti o poza cu masina galatenilor , cu care la proba de frana la revizia tehnica :rolleyes2 a intrat ( spre norocul lui ) intr-o babala de pe chei in Tulcea ! si salvarea masinii pe care ar fi inghitit-o apele ! eu caut prin arhiva, am ceva, dar nu-s sigur ca e masina de care vorbeam !

Vali chestii dastea de comic movie au fost, sunt si vor fi mereu...pacat ca fazele astea scapa paparatzilor...sunt faze care unora le provoaca indignare,altii rad, dar sunt inerente ...ele exista si nu putem sa ne suparam pe ei mai ales ca sportul auto de atunci se facea cum se facea...mai existau si rateuri din cauza grabei, din cauza banilor putini...dar se rezolva...acum daca electronica cade o duci la Radioprogres so repare....TOT INAINTE !!!! (era mai bine)

ROAD EMPIRE 22-11-12 17:36

Quote:

Originally Posted by cornel1955 (Post 5258397)
daca ne spui si anul esti tare...daca avem anul nea Mitica ne da si raspunsul cine este mielul cu #19 :D

din pacate nu stiu anul de data asta Cornele :rolleyes2

cornel1955 22-11-12 18:04

ia daici un clasament general la B8 Easter dupa cursa de la Schleitz 1986...mam tinut si eu dupa ei cat am putut, dar ma luptam cu balaurii...si exista si videoclipul cu cursa completa...il am downloadat da' nu stiu unde dracu' lam bagat :))...ma lasat capu' :))...din pacate Eugen Peteanu a abandonat ...
Gesamtwertung Formel Easter bis 1300ccm
(Clasament Formula Easter 1300 cmc)
1. Vaclaw Lim CSSR 268
2. Bernd Kasper DDR 258
3. Heinz Siegert DDR 231
4. Jiri Micanek CSSR 226
5. Manfred Günther DDR 222
6. Viktor Kozankow UdSSR 219
7. Jiri Moskal CSSR 202
8. Istvan Tarro Ungarn 195
9. Zoltan Stiller Ungarn 154
10. Tomas Napa UdSSR 150
11. Ulli Melkus DDR 147
12. Laszlo Kalmandi-Pap Ungarn 139
13. Jiri Vesely CSSR 127
14. Alexander Ponomarew UdSSR 120
15. Tiberiu Gedeon Rumänien 119
16. Jerzy Mazur Polen 104
17. Laszlo Oroszlan Ungarn 100
Andrzej Wojciechowski Polen 100
19. Toivo Asmer UdSSR 85
20. Jan Vesely CSSR 77
21. Urmas Pold UdSSR 73
22. Matyas Szigetvari Ungarn 59
Tomasz Sikora Polen 59
24. Corneliu Bibiri Rumänien 55
Mircea Ponta Rumänien 55

26. Ondrej Dobrota CSSR 39
27. Alexander Medvetschenko UdSSR 38
Piotr Gorecki Polen 38
Manfred Kuhn DDR 38
30. Hans Dieter Kessler DDR 37
31. Jürgen Meissner DDR 36
32. Lumir Firla CSSR 35
Peter Schwalbe DDR 35
34. Artur Skwarzynski Polen 34
35. Adolf Fesarek CSSR 33
Zbigniew Salwinski Polen 33
Mart Kongo UdSSR 33
38. Arpad Kurcz Ungarn 32
39. Tomasz Szecsensky Polen 30
40. Frygies Turan Ungarn 28
Jindrik Safranek CSSR 28
Mannschaftswertung
(Clasament general pe echipe)
1. DDR 826
2. CSSR 785
3. Ungarn 499
4. UdSSR 403
5. Rumänien 255
6. Polen 248

ROAD EMPIRE 22-11-12 19:05

Usor...usor vad ca ne indreptam spre 200.000 de vizualizari al acestui topic. 8)

Azchemotor 22-11-12 21:24

1 Attachment(s)
Six Days 1959 , Stefan Iancovici, medalia de aur

ROAD EMPIRE 23-11-12 17:19

1 Attachment(s)
Masina de competitie a celor de la echipa Electromures Tg Mures

valentin.nemtanu 23-11-12 19:33

:?:Va rog, cine particpa pe aceata masina ????:?::?:
cred ca tb amintiti ! ms frumos.

Rusanescu 23-11-12 19:46

Quote:

Originally Posted by valentin.nemtanu (Post 5259797)
:?:Va rog, cine particpa pe aceata masina ????:?::?:
cred ca tb amintiti ! ms frumos.

Pe nr. 6, probabil Ionel BANC. Dumnezeu să-l ierte!

cornel1955 23-11-12 19:47

Quote:

Originally Posted by Azchemotor (Post 5258766)
Six Days 1959 , Stefan Iancovici, medalia de aur

Este de arhiva poza dar miam facut un calcul de ani si fizionomia nu prea corespunde...in '80 cand lam cunoscut pe nea Fane (deci 20 de ani dupa ce sa facut poza postata) arata altfel...sa nu gresesc si imi cer scuze dar nu cred ca este Stefan Iancovici in poza...daca este miam mai luat o tzeapa groaznica :))...batranetea e de vina....

cornel1955 23-11-12 19:53

Heheheheee ! Nea Mitica ne vede si intervine la FIX ! Cred ca despre Ionel Banc este vorba daca memoria nu imi joaca feste !

Rusanescu 23-11-12 20:00

Quote:

inca una de la mine !

Dacă e din 1988 de la viteză pe circuit este Daniel MOJILIAN - Dacia Piteşti.

cornel1955 23-11-12 20:04

Quote:

Originally Posted by ROAD EMPIRE (Post 5258556)
Usor...usor vad ca ne indreptam spre 200.000 de vizualizari al acestui topic. 8)

Observ ca sunteti stresati si tu Road si Vali de numarul de vizitatori...este OK...cu cat mai multi insemneaza ca deranjam sau gavarim chestii interesante...parerea mea este ca nu ne interesesaza asa de mult # de vizitatori pt ca pe acest topic este un nucleu de valori si pasionati auto refugiati intrun mediu care putini il inteleg...cei care pricep au intrat aici...ar fi bine sa mai intre si alte fosile de pe vremuri si altii mai tineri pt ca au si ei tainele si pozele de care neam bucura :) si rog adminii sa nu se supere ca este un fel de chat...pe PM nu este o rezolvare...aici deja este o mica comunitate la care adera tot mai multi....hai ca delirez...:D

valentin.nemtanu 23-11-12 20:14

Dar fratii Mojilian au mers pe un Mercedes SLX mic, pe care l-au scapat " in decor " pe Babarunca - Raliul Brasovului, ( acolo eu am facut inchidere de traseu ....) si a fost si o Dacia in dotare ??? Scuze, poate mai incurc amintirile dupa cca 20 de ani ! Nu contrazic, dar parca.......nu au mers si cu o Dacia...dar poate eu incurs.....cate ceva..:sad:

cornel1955 23-11-12 20:20

Quote:

inca una de la mine !

Am marit si procesat poza si dupa Daciile 1300 nu cred ca este 1988...(asta e reply pt nea Mitica) ...este mai devreme poate 1980 sau mai jos

valentin.nemtanu 23-11-12 20:21

Quote:

Originally Posted by cornel1955 (Post 5259835)
Observ ca sunteti stresati si tu Road si Vali de numarul de vizitatori...este OK...cu cat mai multi insemneaza ca deranjam sau gavarim chestii interesante...parerea mea este ca nu ne interesesaza asa de mult # de vizitatori pt ca pe acest topic este un nucleu de valori si pasionati auto refugiati intrun mediu care putini il inteleg...cei care pricep au intrat aici...ar fi bine sa mai intre si alte fosile de pe vremuri si altii mai tineri pt ca au si ei tainele si pozele de care neam bucura :) si rog adminii sa nu se supere ca este un fel de chat...pe PM nu este o rezolvare...aici deja este o mica comunitate la care adera tot mai multi....hai ca delirez...:D

Un topic cu asa succes de audienta ( a se citi numarul de accesari/ vizitatori ) este de admirat si apreciat !

cornel1955 23-11-12 20:32

Quote:

Originally Posted by valentin.nemtanu (Post 5259864)
Un topic cu asa succes de audienta ( a se citi numarul de accesari/ vizitatori ) este de admirat si apreciat !

Ai vazut Vali alt topic sa aiba atati vizitatori si pagini cum este aici...eu nu am vazut si am aparut din nou dupa ce miam "ispasit pedeapsa de banare" ...sa apara dracu' si alte fosile ca am vb cu Peteanu cu Mircea Ponta cu Werner si la urma de tot il mentionez pe pe "shoricel" cum ii ziceam eu Tibi Gedeon din Germania...am vorbit si cu baiatul lui nea Fane Iancovici din USA...mai asteptam implicare...problema este ca #de vizitatori/accesari cum zici tu este creat de noi, de nucleul care sa strans aici...se pare ca e de bine si asteptam noi poze de aducere aminte :)

Dacia-Motorsport 23-11-12 20:34

1 Attachment(s)
Va salut pe toti cu respect, pun o poza aici cu Nea Fane, nevasta si fiul.

cornel1955 23-11-12 20:43

Quote:

Originally Posted by Dacia-Motorsport (Post 5259879)
Va salut pe toti cu respect, pun o poza aici cu Nea Fane, nevasta si fiul.

Cunoastem si mutumim de poza...a mai fost postata pe la paginile de la inceput...oricum o re-postare cu Fane Iancovici este benefica pt toti...un exemplu de modestie si talent greu de egalat...

cornel1955 23-11-12 21:09

Quote:

Originally Posted by valentin.nemtanu (Post 5229889)
Asa este Cornele ! Dar eu am gasit-o pe cea din 1977 si o postez impreuna cu cea din 2012 !!
Cum am gasit-o? Pentru ca a fost ascunsa la acea vreme de mama :sad:ca nu cumva sa lipsesc de la serviciu si sa merg la curse periculoase !!:D
ei !! Nu rade ! ca am fost ascultator !1 Nu m-am " dat " cu eastere, in rest de toate ! Si pilot si copilot, si arbitru, si organizator , si chiar mecanic la parc ( pentru prieteni ):D:D

Hehehehee...stai ca acum am vazut postul tau...sorry! ... eu nu am fost ascultator ca tine si cand leam zis la ai mei ca miam facut "masina de curse" au innebunit toti ...miau spus ca nu sunt sanatos la cap (stiam treaba asta)...scandal in familie...sinucigas...mentalitatea de atunci nu sta in calea progresului...asta este !

valentin.nemtanu 23-11-12 21:17

Quote:

Originally Posted by cornel1955 (Post 5259913)
Hehehehee...stai ca acum am vazut postul tau...sorry! ... eu nu am fost ascultator ca tine si cand leam zis la ai mei ca miam facut "masina de curse" au innebunit toti ...miau spus ca nu sunt sanatos la cap (stiam treaba asta)...scandal in familie...sinucigas...mentalitatea de atunci nu sta in calea progresului...asta este !

Cornele, dar eu vorbesc ( scriu ) numai la timpul prezent ! Intrucat particip efectiv si prepar o masina pentru performanta !
Si-n 2012 voi fi un laureat al Galei campionilor de la Sinaia ! Nu e lauda, e constatarea ca nu am depus armele !!

ROAD EMPIRE 23-11-12 21:25

NU sunt stresat ! Dimpotriva :-)
E o constatare ca efortul,pasiunea noastra nu e in zadar.

cornel1955 23-11-12 21:29

Quote:

Originally Posted by valentin.nemtanu (Post 5259921)
Cornele, dar eu vorbesc ( scriu ) numai la timpul prezent ! Intrucat particip efectiv si prepar o masina pentru performanta !
Si-n 2012 voi fi un laureat al Galei campionilor de la Sinaia ! Nu e lauda, e constatarea ca nu am depus armele !!

Felicitari in avans..eu aveam o treaba cu estonienii la Easter, valabila si acum motor 1600 cmc/160 CP (ei merg cu 180-200 CP)...sponsoru' sa dus dracu si eu la fel :))...cand esti gata cu masina dane si noua pe ici date tehnice (daca nu e secret)

ROAD EMPIRE 23-11-12 21:37

1 Attachment(s)
inca una in seara asta....Titi Aur

ROAD EMPIRE 23-11-12 21:39

Quote:

Originally Posted by valentin.nemtanu (Post 5259856)
Dar fratii Mojilian au mers pe un Mercedes SLX mic, pe care l-au scapat " in decor " pe Babarunca - Raliul Brasovului, ( acolo eu am facut inchidere de traseu ....) si a fost si o Dacia in dotare ??? Scuze, poate mai incurc amintirile dupa cca 20 de ani ! Nu contrazic, dar parca.......nu au mers si cu o Dacia...dar poate eu incurs.....cate ceva..:sad:

Cariera lui Daniel Mojilian2000 - participant CN Raliuri pilot
- participant CN VTM/circuit pilot
Auto Rom Rally Team
Auto : Mercedes-Benz SLK gr. H
1999 - participant CN Raliuri pilot
Auto Rom Rally Team
Auto : Mercedes-Benz SLK gr. H
1991 - participant CN Raliuri pilot
Dacia Service Pitesti
Auto : Dacia Sport 4x2 tract. spate gr. C
1990 - participant CN Raliuri copilot
Dacia Service Pitesti
1989 - participant CN Raliuri pilot
Dacia Pitesti - uzina
1988 - participant CN VTM/circuit pilot
Dacia Pitesti - uzina
Auto : Dacia Sport 4x4 gr. C
1987 - participant CN VTM/circuit pilot
Dacia Pitesti - uzina
Auto : Dacia Sport gr. C
1986 - participant CN VTM/circuit pilot
Dacia Pitesti - uzina
1985 - participant CN Raliuri copilot
Dacia Pitesti - uzina
1984 - participant CN Raliuri copilot
Dacia Pitesti - uzina
Auto : Dacia 1310 gr. N
1983 - participant CN Raliuri copilot
Dacia Pitesti - uzina

In plus de asta sa nu uitam ca Mojilian a condus ci celebrul prototip Dacia MD 87

valentin.nemtanu 23-11-12 21:42

Vezi ( Cornele ) cum e pe aici ?
Noi vorbim, mai comentam, mai postam cate o amintire...si....si...
iese din ' boxa " road cu cate o '" piesa '" de ne " taie gazul " !! de unde le scoate ? ca ma enerveaza de numa- numa !!!:D:D:D
si iar ia 2-3 ture avans !!:D:D:D

valentin.nemtanu 23-11-12 21:46

da, Road......
am tacut !!:???:

ROAD EMPIRE 24-11-12 14:06

1 Attachment(s)
echipaj IPA SIbiu....cu Mihai Costinean si Rosca Eugen - Raliul Brasovului 1987

ROAD EMPIRE 24-11-12 16:48

2 Attachment(s)
Grecia 1988 ! — Costel Cotovanu si Lucian Filip
1988 ! revizia tehnica la Raliul Halkidikis - Grecia ! — Lucian Filip si Ionel Bara

Dacia-Motorsport 25-11-12 21:41

8 Attachment(s)
Sa ne amintim putin si de nea Nicu Zaberca.

valentin.nemtanu 25-11-12 22:16

Buna postarea, mai ales ca numele Zaberca este iar in fruntea automobilismului actual prin Ovidiu !

Dacia-Motorsport 25-11-12 22:50

Va salut Domnul Valentin. Chiar astazi am vorbit cu Ovidiu la circuit si sper cat mai curand Nea Nicu, sa ne onoreze cu prezenta pe aici.

Azchemotor 26-11-12 08:11

Re: Când au început circuitele în România?

Quote:

Originally Posted by valentin.nemtanu (Post 4762963)
Vasile Szabo a fost un pilot foarte popular, mereu foarte bine dispus, cu masini bine si atent pregatite. Despre performantele lui va prezint o fisa deschisa completarilor. Chiar si o poza mai veche din acelasi Marele Premiu al Bucurestiului '75 din albumul meu personal si un prim plan cu titlul din 76

La CNVC a fost mereu in spatele lui Doru Gandu, coleg de echipa, prieten, si adversar direct, :D, dar de depasit nici gand :lol:
- 1975 - vicecampion clasa II
- component al echipei IOB Bals - campioana
- 1976 - vicecampion clasa II
La CNVTM
- 1973 - loc XIX general
- 1974 - loc III la clasa IV
- component al echipei Danubiana Bucuresti - loc III echipe
- 1975 - loc III la clasa 1100cmc in echipa IOB Bals
- 1976 - Campion la clasa 1100 cmc
- 1977 - component al echipei Unirea Tricolor Bucuresti - vicecampioana
- 1978 - component al echipei Unirea Tricolor Bucuresti - campioana

Va salut!
Are cineva date referitoare si la activitatea sportiva moto, a domnului Vasile Szabo?
Multumesc.

All times are GMT +2. The time now is 12:07.

- Copyright 2026 4Tuning