![]() |
Re: Tutoriale tuning manual machete!
Quote:
|
Ahhhh....am uitat:oops::oops::cry:,dar poti gasi la orce magazin cu articole pentru pictura...
|
4 Attachment(s)
Tutorial indepartare vopsea/lac de pe geamuri
Pe aici incepe o discutie cu vn-08-nen, discutie in urma careia am cam ajuns la concluzia ca geamurile vopsite/lacuite nu mai pot fi recuperate. Recent am achizitionat un E46 SH, fostul proprietar (amator de geamuri fumurii) le-a vopsit pentru a le inchide la culoare. Pentru ca eu sunt adeptul geamurilor clare la machete am zis ca inainte sa construiesc altele sa incerc totusi sa le recuperez. Am lasat geamurile in lichid de frana cateva zile fara niciun rezultat (poza 1). Am trecut la smirghel (granulatie 400) si am matuit complet geamurile pe partea vopsita (poza 2). Am spalat geamul de praful rezultat in urma slefuirii (am aplicat slefiurea uscata, nu va recomand acelasi lucru, mergeti pe slefuire umeda, rezultatul e mult mai bun) si am trecut la pasta de polish Tamiya Fine (pozele 3 si 4). Nu au iesit perfect geamurile, dar m-a scutit de efortul de a realiza altele (desi nici orele de munca necesare curatarii nu sunt neglijabile). PS: in poze luneta apare deja curatata pentru ca abia dupa ce am vazut ca geamurile se pot recupera m-am gandit sa fac si poze. |
Quote:
|
De mare ajutor tutorialu!!!Personal chiar aveam nevoie de asa ceva...:D
|
Quote:
|
foarte tare...da' cum de nu se duce negrul de pe margini?:rolleyes2
|
"Chederele" sunt vopsite din fabrica pe exterior; geamurile au fost vopsite de fostul proprietar pe interior, eu nu am avut treaba cu exteriorul.
|
pai..ai zis ca l-ai bagat in lichid de frana...si...intra putin pe mess:lol:
|
Buna sunt nou si as vrea sa stiu cum pot sa vopsesc o macheta fara sa i acopar emblema :oops:
|
Mascheaza emblema daca vrei neaparat sa o pastrezi. Rezultatul va fi in functie de mascare/vopsea etc. Eu zic sa nu te complici totusi.
Quote:
|
Quote:
|
Din ce pot sa fac huse pentru scaune la o macheta 1:24 ?
|
Quote:
|
Salutare tuturor. Am si eu o intrebare: a facut cineva tuning pe machete 1/43? Daca s-ar putea si o poza v-as fi recunoscator. Intreb deorece am un Fiat Bravo 1/43 si vreau sa ii modific umpic spoilerul fata si sa-i pun esapament dublu.
Va multumesc. |
| All times are GMT +2. The time now is 06:57. |
- Copyright 2026 4Tuning