Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Tuning pe machete (https://forum.4tuning.ro/506-tuning-machete.html)
-   -   Tutoriale tuning manual machete! (https://forum.4tuning.ro/506-tuning-machete/58435-tutoriale-tuning-manual-machete.html)

green_e30 05-01-11 21:05

Re: Tutoriale tuning manual machete!

Quote:

Originally Posted by timitza09 (Post 3952635)
In urma unor discutii "Cum sa pictam detalile pe machete" am ajuns la concluzia ca pensoanele nu sunt cel mai bun lucru... Am gasit cu cateva zile in urma "piesa" aceasta pe Lipscani (se gaseste la orice magazin cu articole profesionale pentru pictura). Se introduce in ea vopsea acrilica si ia de picteaza tata!!!:D:D:D...Un fel de marker cu vopsea cu varful foarte, foarte subtire: 0,5mm!!! Sper ca postul meu sa fie util!!! Pretul este de 20 de lei:oops:

Scuza-ma ca intreb dar cum se numea magazinul de pe Lipscani?:)

timitza09 05-01-11 22:02

Ahhhh....am uitat:oops::oops::cry:,dar poti gasi la orce magazin cu articole pentru pictura...

bmwh548 08-01-11 18:23

4 Attachment(s)
Tutorial indepartare vopsea/lac de pe geamuri

Pe aici incepe o discutie cu vn-08-nen, discutie in urma careia am cam ajuns la concluzia ca geamurile vopsite/lacuite nu mai pot fi recuperate.
Recent am achizitionat un E46 SH, fostul proprietar (amator de geamuri fumurii) le-a vopsit pentru a le inchide la culoare. Pentru ca eu sunt adeptul geamurilor clare la machete am zis ca inainte sa construiesc altele sa incerc totusi sa le recuperez.
Am lasat geamurile in lichid de frana cateva zile fara niciun rezultat (poza 1). Am trecut la smirghel (granulatie 400) si am matuit complet geamurile pe partea vopsita (poza 2). Am spalat geamul de praful rezultat in urma slefuirii (am aplicat slefiurea uscata, nu va recomand acelasi lucru, mergeti pe slefuire umeda, rezultatul e mult mai bun) si am trecut la pasta de polish Tamiya Fine (pozele 3 si 4). Nu au iesit perfect geamurile, dar m-a scutit de efortul de a realiza altele (desi nici orele de munca necesare curatarii nu sunt neglijabile).

PS: in poze luneta apare deja curatata pentru ca abia dupa ce am vazut ca geamurile se pot recupera m-am gandit sa fac si poze.

edinho_realmadrid 08-01-11 18:52

Quote:

Originally Posted by bmwh548 (Post 3966126)
Tutorial indepartare vopsea/lac de pe geamuri

Pe aici incepe o discutie cu vn-08-nen, discutie in urma careia am cam ajuns la concluzia ca geamurile vopsite/lacuite nu mai pot fi recuperate.
Recent am achizitionat un E46 SH, fostul proprietar (amator de geamuri fumurii) le-a vopsit pentru a le inchide la culoare. Pentru ca eu sunt adeptul geamurilor clare la machete am zis ca inainte sa construiesc altele sa incerc totusi sa le recuperez.
Am lasat geamurile in lichid de frana cateva zile fara niciun rezultat (poza 1). Am trecut la smirghel (granulatie 400) si am matuit complet geamurile pe partea vopsita (poza 2). Am spalat geamul de praful rezultat in urma slefuirii (am aplicat slefiurea uscata, nu va recomand acelasi lucru, mergeti pe slefuire umeda, rezultatul e mult mai bun) si am trecut la pasta de polish Tamiya Fine (pozele 3 si 4). Nu au iesit perfect geamurile, dar m-a scutit de efortul de a realiza altele (desi nici orele de munca necesare curatarii nu sunt neglijabile).

PS: in poze luneta apare deja curatata pentru ca abia dupa ce am vazut ca geamurile se pot recupera m-am gandit sa fac si poze.

Arata foarte bine rezultatul, chiar super ok !!! Felicitari :D

timitza09 08-01-11 20:44

De mare ajutor tutorialu!!!Personal chiar aveam nevoie de asa ceva...:D

edinho_realmadrid 08-01-11 22:12

Quote:

Originally Posted by timitza09 (Post 3966536)
De mare ajutor tutorialu!!!Personal chiar aveam nevoie de asa ceva...:D

Cel mai bine, dupa parerea mea, este sa nu apelam la metoda asta decat in cazuri "extreme" :D Ar fii mult mai bine de la inceput sa incercam sa protejam "plasticele" cat mai bine !!!

Mht'u 10-01-11 18:59

foarte tare...da' cum de nu se duce negrul de pe margini?:rolleyes2

bmwh548 10-01-11 19:15

"Chederele" sunt vopsite din fabrica pe exterior; geamurile au fost vopsite de fostul proprietar pe interior, eu nu am avut treaba cu exteriorul.

Mht'u 10-01-11 19:19

pai..ai zis ca l-ai bagat in lichid de frana...si...intra putin pe mess:lol:

p_bogdan_9 10-01-11 19:20

Buna sunt nou si as vrea sa stiu cum pot sa vopsesc o macheta fara sa i acopar emblema :oops:

bmwh548 10-01-11 20:25

Mascheaza emblema daca vrei neaparat sa o pastrezi. Rezultatul va fi in functie de mascare/vopsea etc. Eu zic sa nu te complici totusi.

Quote:

Originally Posted by Mht'u (Post 3972673)
pai..ai zis ca l-ai bagat in lichid de frana...si...intra putin pe mess:lol:

N-a dizolvat vopseaua aia, doar a matuit-o putin (insesizabil aproape). Nu stiu motivul. Ce se vede pe acolo (vopseaua ciupita) e din cauza mea, cand am pilit am zdrelit putin vopseaua. Se repara usor.

Mht'u 11-01-11 17:35

Quote:

Originally Posted by bmwh548 (Post 3972961)
Mascheaza emblema daca vrei neaparat sa o pastrezi. Rezultatul va fi in functie de mascare/vopsea etc. Eu zic sa nu te complici totusi.

N-a dizolvat vopseaua aia, doar a matuit-o putin (insesizabil aproape). Nu stiu motivul. Ce se vede pe acolo (vopseaua ciupita) e din cauza mea, cand am pilit am zdrelit putin vopseaua. Se repara usor.

acolo se poate duce la orice macheta...depinde cum e pastrata

p_bogdan_9 18-01-11 14:21

Din ce pot sa fac huse pentru scaune la o macheta 1:24 ?

andy design x 18-01-11 16:40

Quote:

Originally Posted by p_bogdan_9 (Post 3997642)
Din ce pot sa fac huse pentru scaune la o macheta 1:24 ?

Materiale textile, piele si cam din ce se fac la 1:1.:D

skan 20-01-11 09:12

Salutare tuturor. Am si eu o intrebare: a facut cineva tuning pe machete 1/43? Daca s-ar putea si o poza v-as fi recunoscator. Intreb deorece am un Fiat Bravo 1/43 si vreau sa ii modific umpic spoilerul fata si sa-i pun esapament dublu.
Va multumesc.

All times are GMT +2. The time now is 06:57.

- Copyright 2026 4Tuning