![]() |
Re: Pentru pasionaţii de biciclete
CyPz - uite-te atent pe chestiile alea nu poti sa stai nici aproape de comod , te chinui si mai tragi si greu la ea ca are rotile alea prea mari si grele , arata super misto dar e prea incomoda ,
(!8Y_M - o-i face chooper ? am gasit un site smecher cu niste tutoriale sa iti faci chooper:) si e unu acolo si din pegas daca am vazut bine:) http://www.atomiczombie.com/DIY%20Tutorials.aspx Am facut la pegas vreo 90% , poze nu am ca am un telefon de cacat care mi-a pierdut toate pozele :| o sa pun in curand , sau daca se face mai frumos afara:) Am reparat si intinzatorul de la bicicleta merge stas dar nu este deloc sigur e din cauza cadrului ca avea un "ciot" care tinea intinzatorul in spate si sa tocit rau de tot . o sa o fac single speed pana la urma:) Poze in Episodul urmator:)) |
Crezi:))?
De ce...? Nu cred ca va fi foarte incomod.. Daca mai aveti poze cu trotineta de mai sus v-as ruga sa postati! Si chiar daca ar fi incomod...suport!:D |
5 Attachment(s)
Quote:
ca sistem general.. nu exista in romania.. sau nu a auzit netu de ea:P iar ca sistem partial... nu cred ca s-a gandit nimeni sa faca... pt ca .. aceeasi problema... nu am gasit pe net nimic:)) mai multe nu zic:P Quote:
poze.. te mai ajut eu ceva.. ce aveam prin calc... inclusiv cu tr. spate... de umblat cu ea.. mare grija la latime... pleci greu cu ea de pe loc (nu ai greutatea care sa te ajute la pedalare) dar odata ce ai pus-o in miscare o sa vezi ca `merge singura`.. pt ca e grea... i-si mentine momentul de inertie.. iar rotile momentul de acceleratie centrifuga.. ns dac m-am exprimat cum trebuie.. ideea e ca odata pusa in miscare e super usoara:P poze: |
CyPz nuj mi se pare o pozitie de relaxare dar si de incordare in acelasi timp pentru ca te lasi pe spate si ghidonu e prea in fata si prea sus
Stiam de chestiile astea demult si am vazut niste nebunii dastea care fac drifturi cu ele , dar aia stau in zone dastea de deal si nu au nevoie sa dea la pedale :) (!8Y_M - si eu daca as sti sa sudez mi-as face un chooper , dar nu stiu , am inteles ca nu vrei chooper :) , abia astept sa vad ce iti iese :) sa apuc eu sa termin pegasul si ii fac modificari:) structurale si etc:) , Da tu ce bicicleta ai ? ca vad ca te pricepi bine , sau te-ai dat pe 4 roti? |
Iti multumesc! nu iti inchipui cat m-ai ajutat! Inca o data iti multumesc:D!
|
Quote:
|
Aia ar fi singura mea problema, prinderea rotilor spate si frana pe spate...dar rotile cred ca merg foarte bine prinse cu niste flanse...bride... si ceva rulmenti...oricum, o sa pun toti pasii.
|
Cu placere dar cu ce te-am ajutat?:)), Cypz cauta pe net ca faceau tutorial nebunii aia la care am vazut ,
L-am Gasit eu pentru tine https://www.youtube.com/watch?v=ssDRXrb-Q_w |
7 Attachment(s)
Quote:
2... baga aparatul in prinza.. ia un fier gros si da-i sudura.. o sa vezi ca inveti;) eventual poti sa cauti si un tutorial pe net:P pe urma te perfectionezi prin practica... 3... cine a zis ca nu chooper? ce? daca-l am pe ala ... insemana ca nu-mi mai fac altul?:)) sa fim serios:P 4... poze cu biclele mele... Quote:
Quote:
|
Pai eu ma gandeam ca atata timp cat nu se exercita o forta fabuloasa...sa-i fac eu ceva fuzete.....si cu prezoane de dacie, si jante tot de dacie, dealea late(superbalon)..poate chiar dublate:-). Si teava din spate(practic axa)sa fie indoita, gen camber, iar in axa ceva rulmenti..si fuzeta sa stea in rulmentii aia..dar na..ma gandesc, ca ar scapa..si ar merge construit un prototip de port-fuzeta, iar fuzeta sa fie asigurata de ceva opritori
|
Quote:
daca vrei si cu frana spate... ia 2 tamburi de spate completi.. pune frana de scooter sau de motor pe lichid si ai sa ai si frana pe spate.. dar mare atentie ca daca te infigi in ea... sa fii sigur ca zbori peste ghidoane... poti sa optezi pentru jante de dacie cum ai zis u.. dar sfatul meu ar fi sa alegi ceva jante 4x100... ca poate pe viitor gasesti jante de aliaj ieftine si frumoase... 2 bucati... si aia e... altfel trebuie sa refaci spatele... ca sa fie treaba treaba... ar fi frumos sa ai reglaj pe camber... o balama simpla.. cu surub care sa se infileteze in brat si eventual o contrapiulita pe ea sa nu ai probleme de la vibratiile din mers sa se modifice unghiurile.. dar nu e musai.. poti sa o pui si pe direct.. dar mare atentie la sudura ca sudura trage materialul si sa nu-ti iasa unghiuri diferite intre ele... |
1 Attachment(s)
Jante de aliaj nu am eu pe masina...si imi pun pe trotineta:lol:?...eu vreau sa construiesc majoritatea pieselor...e mult mai distractiv.
Reglaj pe camber...nu...nu-si are rostul, in schimb ma gandeam la o suspensie de bicicleta ca in poza de mai jos. O sa mai "rumeg" problema!:-) |
atunci macar ceva dublat/intors... jante de aro10? sa aibe buza:P vopsite trance-style.... iar legat de suspensie:)) daca mai ai rabdare pana in primavara.. iti vand eu pont=) dar pana nu o fac eu pe a mea.. nu zic nimic... daca nu... poti sa o faci si cu suspensie de pe bicla... si cu asta basta:)
|
De aru 10 sunt grele in draci..pentru masina sunt grele...dar pentru 2 picioare:lol:?. Pai da...jante de dacie dublate grav...:D si cu gume mai trase asa putin:-). Albe si cu buza.....cine stie ce culoare :twisted:
|
Si eu imi vand bike-ul , ce coincidenta :))
|
Quote:
|
Mht'u - uite-te atent si vezi ca el inca mai are gaura aia de sa :) deci poti sa ii pui
|
tocmai... ca eu inca am teava de sa.. se poate monta sa.. doar ca trebuie bibilita putin pt ca nu mai e suportul de prindere.. dar eu am avut sa montata... cu teava bagata fortat acolo:P deaia am si pastrat gaura... dar mie-mi place asa.. fara sa:P
p.s.:D SAMBATA SI DUMINICA NE VEDEM LA EXPOROM... pun drift trike in actiune:D |
Unde reconditionez (bucuresti, evident) sau macar incarc cu aer la pret decent un rockshox sid MK1 ?
Multumesc, |
CyPz? ai ceva ce vreau si eu:D
|
Da, intr-adevar:))) Dar acele ceva au in jur de 50-60 mb fiecare si nu stiu cum sa le modific sa fie mai mici ...pt ca am un net mai greu de cap si cred ca mi-ar lua o zi sa le incarc ...:oops:
Poate sti vreun program de modificat, sa le mai micsorez size-ul.. |
Quote:
Prima parte https://www.youtube.com/watch?v=w-xGUUkPPxA&feature=plcp Partea a2a https://www.youtube.com/watch?v=roRNkzuMQ70&feature=plcp Partea a3a https://www.youtube.com/watch?v=EUdh4oHraHM&feature=plcp |
Quote:
|
Da...avea aprobare:lol:. M-am plimbat si eu cu trotineta aia:D. Merge super, merita toti banii pe care ii cere pe ea!
|
Da... aveam aprobare... eram cu legitimatia de gat.. cu stirea conducerii...
Cipz.. o sa te rog sa scoti filmuletele de pe youtube pt ca nu sunt demne.... o sa fac candva ceva filmulete frumos editate si atunci vor fi puse pe net... asta este si motivul pentru care nu am postat nimic inca... |
Ok, atunci le voi scoate acum!
|
7 Attachment(s)
Bicicleta asta statea aruncata pe la mine prin curte si mi-a traznit o idee sa fac din 2 mtb-uri 1 :"> cu 3 roti , am facut si una mica
(foarte mare) gresealla am taiat bara aia dintre clesti de la furca :D dar am sa sudez o bucata de fier acolo si o sa fie ca nou :"> :D , lantul taiat in stilul meu propriu :-" , mai am sa scot bascula si sa fac ceva :-? sa pot sa le pun pe amandou :"> singuru lucru naspa e ca am ars ruptura de flex a lu unchimio X_X :)) si nu mai am cu ce sa "adaptez" piese :D |
Quote:
|
Am avut si eu o problema de genu` si mi-a explicat cineva ca ar fi de la cauciuc, pentru ca , camera nu ia forma cauciucului ci cauciucul se muleaza dupa camera. Normal teoria asta e plauzibila! Pentru ca , cauciucul are in el ate/sarme, etc, este mai tare. Eu dupa ce am schimbat cauciucul nu am mai avut probleme. In concluzie incearca alt cauciuc, poate scapi de problema.
|
Baietii stiu cea mai ieftina metoda sa iti faci roata fara camera :>:> cine imi da un pupic ii zic =)))
azi nu am mai facut nimic ca am dormit ca ursu :"> da maine vad eu ce prostii ii fac si la cealalta :) |
Quote:
|
Quote:
Da...asa stiu si eu...cauciuc nou si bun, valva pe janta, silicon sau ceva dat pe la spite si voila.... |
CyPz - nu , o metoda care tine :) si mi se pare buna :) numa ca nu inteleg ce solutie foloseste el ca stiu ca zice de daia de motor si apa :)
https://www.youtube.com/watch?v=IQX3C...e=context-vrec Uitati-va si la celelalte videoclipuri ca mai au si tutoriale :) |
Quote:
Quote:
Quote:
|
(!8Y_M - da adica in comparatie cu modul normal de a face tubless , este , si mai este si "la indemana " ca le gasesti cam peste tot
Vreau sa aiba Bascula dubla si Suspensie independenta :-? daca zic bine :-? adica 2 bascule si 2 suspensii :D pentru fiecare roata , dar ma gandesc ca o sa fie cam greu la control Vreau parerea ta:) |
O sa fie cam grea.
|
O sa fie....nimic:-)
O sa abandonezi mai mult ca sigur;) |
Quote:
este `la indemana` dar ce te faci cand te lasa pe drum? camera o peticesti usor... la tubless ai nevoie de suret, solutie de lipit siretul, catlig de tras siretul si pe langa asta mai ai si nevoie de solutia aia alba care o baga el in cauciuc... SAUUUU.... cumperi solutie deaia de se repara singura pana.. dar nici aia nu e garantata pt mult timp.... asta e motivul pt care eu prefer camera:P Legat de proiect...interesant ce vrei u sa faci... eu vroiam anul trecut sa fac un trike cu roti de 20 pe spate si 26 fata... suspensii fata-spate... spate independenta... problema e pe spate... bascule duble ca sa nu-ti joace rotile /\ \/ cand sari cu ea... ai nevoie de povot ca la masina...bla bla bla... si pe langa asta transmisia o sa fie fata... daca vrei pe spate... trebuie sa comfectionezi din planetare in loc de ax.. si sa ai 5 pinioane legate intre ele... ca sa poti si sa virezi pe asfalt... sa joace rolul unui diferential...1pinion angrenat de lantul de la foaie.. fixat pe o tija impreuna cu inca 2 fixe care sa plece fiecare spre roata spate prin lant iar pe axul rotilor spate 2 pinioane cu `catei` ca sa se invarta independent... altfel o sa traga ambele roti si cum greutatea o sa fie mai mare pe spate.. si pe spate 2 roti (deci suprafata dubla de contact fata de fata) atunci cand o sa virezi o sa ai neplacerea ca trike-ul sa mearga drept... mult prea complicat... dar.. ce sa zic.. bft cu proiectul... a.. si pe langa asta trebuie sa te gandesti ca u ai un singur arc pe spate.. iar acum pui 2;) deci trebuie sa cauti arcuri mai moi... 450lbs (alea de 350 sunt prea mici) si sa fii atent unde le prinzi pe bascula.. ca sa ai totusi cursa usoara la ele... trike-ul fiind de macadam si nu de asfalt... E realizabil proiectul.. dar sunt FOARTE multe variabile de luat in calcul... eventual poti sa faci altceva... rotile spate prinse pe un cadru comun.. iar cadrul sa pivoteze pe cadrul bicicletei... dar nu mai ai suspensie independenta pe spate... si nu mai are acelasi farmec... sa mai zic ca trebuie sa tii cont si de faptul ca rotile de bicla sunt concepute sa tina la socuri sus-jos? si nu stanga-dreapta? iar la un trike rotile spate sunt `rupte` de oboseala? normal ar fi ca pe viraj atunci cand te inclini sa se incline si rotile spate in acelasi sens.. ca sa le prelungesti viata.. ca altfel o sa le schimbi foarte des... Ia in calcul toate varibilele ca altfel o sa muncesti si o sa-ti para rau pe urma.. nu zic.. inveti din greseli.. dar e pacat sa muncesti aiurea ca ulterior sa realizezi `bubele` proiectul... ce-i drept care poti sa le rectifici la un viitor proiect... dar parca mai mare e satisfactia cand iti iese din prima... (am simtit-o pe propria piele) BFT |
(!8Y_M - mai cam lasat in ceata :)) acum imi dau seama ca e cam greu :)) , cu suspensia ma gandeam sa o fac cumva pe parti adica sa ii fac alte locuri dalea de prinde in latelare una pe stana si una pe dreapta :-? si sa prelungesc tija aia din soc (si asta sa faca rotile sa se incline cand intorc)
Si mi-a mai trecut prin cap ca acolo la mijlocul cadrului unde se baga basculele sa bag o teava cu filet si sa fie cam asa -\_/- dar nu inalta rauca sa aiba camber cum ai zis tu :) O tine sudura normala pentru furca aia stricata ? Imi pare rau ca nu stau pe langa tine ca daca vruiai il faceam impreuna , am m-ai gasit vreo 3 biciclete prin curte(toate vai de ele) :))) si cred ca o sa fac si un drift trike :) |
3 Attachment(s)
sudura pe furca... pai... dc nu o slefuiesti si gata?:D sau vrei frana? ia vezi... bicla asta are? (poza veche de vreo 5 ani)... asa a venit de la mama ei.. stiu ca e furca invers.. dar nu conteaza:P
iar.. legat de ce ti-am explicat mai sus... ti-am facut 2 desene.. poate asa te ilucidezi:P in prima faza e transmisia.. si ulterior 2 desene cu sisteme de suspensie cu o singura bascula.. (la hopuri) iar in cel mare cu 2 bascule pivoti bucsi... desenul 2... e ce gandesc eu acum legat de faza cu inclinarea rotilor... dar intampinam problema din desenul 1 daca nu e atent reglat... deci e cam plapand... e prima oara cand ma gandesc la sistemul asta:P o sa mai cercetez si eu pe net.. sa ma documentez.. sa vad exact ce si cum... sistemul desenat de mine functioneaza SIGUR 100% pt versiunea fara suspensie... doar cu limitator de cursa pt bascula.. MARE ATENTIE... pt ca rotile sa-si pastreze paralelismul e nevoie ca distanta dintre pivoti sa fie egala cu distanta dintre bucsi.. cu alte cuvinte... basculele sa fie perfect paralele |
| All times are GMT +2. The time now is 14:06. |
- Copyright 2026 4Tuning