![]() |
Re: Fiabilitate: japoneze vs. germane
Mi-a povestit un coleg, care avea un Golf, ca a avut un accident cu un Mitsubishi. Si cica Mitsubishi s-a facut praf, iar Golfu nu avea nimica. Apoi Bmw-u pe care l-am avut, avea o caroserie destul de tapana. Nu degeaba mi-a zis mecanicu, ca n-ar fi dat Bmw-u pe orice japoneza. Degeaba ca masinile germane sint mai tapene decit masinile japoneze, la caroserie bineinteles. Apropo, astia care au Mercedes-uri si Bmw-uri. Cum e sa circulati iarna cu tractiunea pe spate ? :D :D Eu circul foarte mult, si de fiecare data cind vad astea doua masini ( Mercedes, Bmw ) , vad cum l-ii se duce curu intr-o parte, mai ales cind o iau de pe loc, sau in curbe. :D ESP-u vad ca nu-i ajuta prea mult. :D Si mecanicu, si nevasta, si eu zic, ca am facut o prostie ca am dat Bmw-u, ca sa-mi iau o japoneza. Imi vine sa-mi dau pumni in gura de fraier ce am fost. Pai daa, japonezele sint masini fiabile, daa germanele sint mai tapene.
|
Quote:
Pe langa asta protectia pasagerilor este mai buna la masina care arata praf, nu aia care arata mult mai bine. Importanta este "celula" pasagerilor, restul trebuie sa se faca armonica. Pe langa asta conteaza foarte mult si anul fabricatiei, iar asat cu mi-a zis un prieten e deja obosita. |
@GTR : nu stiam toate detaliile ... ms de completare
Un top al fiabilitatii motoarelor facute de aceeasi firma: Least reliable manufacturer/Engine Failure Rate (1 in x) 1. MG Rover-1 in 13 fail 2. Audi-1 in 27 3. MINI-1 in 40 4. Saab-1 in 40 5. Vauxhall-1 in 41 6. Peugeot-1 in 44 7. BMW-1 in 45 8. Renault-1 in 46 9. Volkswagen-1 in 52 10. Mitsubishi-1 in 59 Most Reliable Manufacturers/Engine Failure Rate 1. Honda-1 in 344 2. Toyota-1 in 171 3. Mercedes-Benz-1 in 119 4. Volvo- 1 in 111 5. Jaguar-1 in 103 6. Lexus-1 in 101 7. Fiat- 1 in 85 8. Ford-1 in 80 9. Nissan-1 in 76 10. Land Rover-1 in 72 Si Monster MK1 reprezinta o masina asamblata din componentele care au cea mai mare rata de defectiune : Motor de MG TF , cutie Land Rover Freelander , suspensie BMW M3 , frane Audi A8 , directie Volvo C70 , electrica Renault Megane , Aer contidionat Seat Alhambra , si sistemul de racire a unui Seat Toledo (The Monster Mk1 represents the worst-performing vehicles in every sector, from suspension to electrics, on our roads today. With a reliability index in excess of 500 – five times the average car – this dismal drive features the engine of an MG TF, the gearbox of a Land Rover Freelander, the suspension of a BMW M3, an Audi A8’s brakes, the steering of a Volvo C70, the electrics of a Renault Megane, a SEAT Alhambra’s air-con and the heating/cooling system of a SEAT Toledo.) |
Quote:
De aia vedem asa putine masini japoneze in Romania, pt ca sint cele mai fiabile masini. 60 -70% sint masini germane, in Romania. Unde sint japonezele ? Ca doara sint cele mai fiabile masini, nu ? Ok, inteleg romanii n-au bani. Da parlamentarii si fotbalistii ? Care dintre ei au masini japoneze ? Nici unul. Dupa cum am mai spus, nu se omoara nimeni dupa japoneze. |
@Franz34SM
Da "boss" asa e , dar aici se vorbeste de FIABILITATE , nu de SIGURANTA. Sa-ti dau exemple : 1.Sa presupunem ca 5/10 masini nemtesti au probleme pe partea electrica. Sa presupunem ca 2/10 masini japoneze au probleme pe partea electrica. 2.Sa presupunem ca 4/10 masini nemtesti au diverse probleme la motor. Sa presupunem ca 1/10 masini japoneze au diverse probleme la motor. .....etc.... Ai inteles acum?:) Chestia cu marketingul e partial adevarata.Toti isi lauda marfa....dar culmea este ca ale japonezilor le lauda nemti/englezi...etc toti ca niste masini fiabile.Adica aia care produc merc/bmw/audi/jaguar...etc Legat de celelalte aspecte , sunt mai multe criterii cand iti alegi o masina. Aspectul,puterea,dotarile,siguranta,confortul, fiabilitate,pretul de achizitie...etc Si spre nefericirea lor , cu mici exceptii , japonezi nu exceleaza la capitolul design,confort. Ar fii foarte multe de spus cand comparam ca si ansamblu japoneze-germane. Cand vorbim strict de fiabilitate japonezi sunt clar castigatori.Nu o spun eu , eu spun faptele , topurile si premiile care le obtin cand se tine cont strict de acest criteriu. |
Quote:
Posturile tale cu - "japonezele sint printre primele masini fiabile, le-ai scos de pe ceva site-uri, e doar teorie." Mai 2 clase primare, "Informatia este baza cunoasterii" iar informatia nu este de pe un site oarecare, este de pe mai multe site-uri, iar in ultimul caz vorbim de Warranty Direct, o companie care de peste 30 de ani a oferit garantia pentru sute de mii de masini, adica pentru masini noi sau sh a platit reparatiile pentru defectiuni tehnice. De ADAC si DKRA ar trebui sa fi auzit si tu (daca nu baga un GOOGLE si studiaza), comapanii nemtesti pe care nu o sa le mituiasca niciodata vreo companie japoneza producatoare de masini. Te rog eu abtine-te sa ma mai contrazici, ca nu ma cert in general cu "blondele" si barbatii cu 2 neuroni. |
Razvan, iti bati capul degeaba.....
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
http://www.manager.ro/dbimg/images/T...%2086%2008.jpg
cam da frumusica asta peste nas la toti la ce pret are si la ce ofera , mai ales la nemti! Fiabilitatea vine la pachet ca doar ii japoneza!:lol: |
Ai si vreun argument sau doar postam de drag?
|
Cat timp noi umplem paginile de testosteron si orgolii, producatorii nemti si japonezi fac bani impreuna, fara probleme...
Quote:
Quote:
Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 07:10. |
- Copyright 2026 4Tuning