![]() |
Re: Totul despre taxa auto pentru maşinile rulate
singura solutie e sa va strangeti mai multi si sa mergeti peste director sa faceti scandal...eventual luati si un avocat cu voi la intimidare.
la Ploiesti a mers chestia asta in decembrie cand s-a dat drumul la taxa tripla ;) |
e cam tarziu , ultima zi a fost ieri
|
initial ma puneau sa platesc taxa dubla,dar am facut contestatie si azi mi=a venit raspunsul , sa platesc taxa veche din iulie 2008
|
Taxa pe poluare auto va rămâne nemodificată pe tot parcursul anului 2009. Sigur? Aş întreba eu.
Urmare a declaraţiilor de săptămâna aceasta făcute de Ministrul român al Mediului, Nicolae Nemirschi, în care acesta opta pentru taxarea anuală a motocicletelor şi înlocuirea actualei ordonanţe de urgenţă a cabinetului Boc în ceea ce priveşte taxa auto cu un impozit anual (toate până la sfârşitul lui 2009), secretarul de stat în acelaşi minister, Dan Cârlan, a afirmat că taxa pe poluare auto nu va fi schimbată în acest an. În schimb, Ministerul Mediului va urma să propună o nouă formulă în ceea ce priveşte taxarea maşinilor, cu aplicare din 2010. "Vom propune în guvern o nouă formulă privind taxarea maşinilor, care să fie trecută prin parlament conform procedurilor, iar aplicarea ei va începe din 2010", a spus Cârlan cu prilejul participării la conferinţa „Mediafax talks about auto industry” O altă taxă?... se pot întreba mulţi dintre voi şi, ştiţi ce, chiar sunteţi îndreptăţiţi să puneţi astfel de întrebări. Decizia este motivată prin modalitatea clasică: “Vom căuta să respectăm toate priorităţile pentru ca noua formulă să fie echitabilă. Vom încerca să o aplicăm fără să facem vreo discriminare”, a precizat Cârlan. Parcă toţi au zis aşa ceva la timpul lor. Declaraţia a fost smulsă în contextul în care Asociaţia Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA) a cerut menţinerea taxei pe poluare auto pe tot parcursul anului 2009. Conform APIA, impozitul anual pe care Ministerul Mediului vrea să-l introducă, în locul taxei, nu este o soluţie. "Dacă avem o taxă, trebuie să spunem că ea va fi valabilă tot anul 2009. Această taxă rămâne valabilă şi este cea pe care o cunoaşteţi. Anunţarea unei posibile modificări ale acesteia nu are cum să aibă efecte pozitive", a spus vicepreşedintele Asociaţiei Brent Valmar cu ocazia evenimentului organizat periodic de Mediafax. La rândul său, directorul general al Automobile Dacia, Francois Fourmont, este de părere că piaţa auto românească riscă să cadă vertiginos dacă accesul la credite nu va fi uşurat, ceea ce ar putea duce la eşecul Programului Rabla, recent lansat. „Suntem pe cale de a omorî piaţa auto românească, din cauza taxării la credite. Dacă nu vrem să asistăm la moartea pieţei auto, trebuie deblocată rapid această situaţie (...) Există riscul ca targetul de 60.000 de unităţi să nu fie realizat. Ne dezavantajează sistemul de distribuire, pentru că avem deja 3.000 de comenzi prin acest program (cota Dacia este de 1.731 în cadrul programului - n.r.). Trebuie să-l facem mai accesibil, şi pentru leasing, pentru că dificultatea în a obţine credite este foarte mare”, a explicat Fourmont. |
Numai in Romania se poate intampla asa ceva,chiar cred ca la noi totul este posibil
|
am si eu o nelamurire..daca puteti sa ma ajutati..am un golf3 din 92 1.9gtd inmatriculat pe bulgaria..pot sa o inmatriculez pe romania?daca da..cum si cat este taxa la momentl actual?10x
|
JOS TAXA ca vreau si eu o masina :(
|
Quote:
|
janu din cate stiu eu , golf 3 diesel din 92 este euro 1 , iar taxa este 2660
|
Re: Taxa de prima inmatriculare
am scapat de toata nebunia!!!
|
frate... mor pe ei... nu realizeaza k o sa ne vindem masinile intre noi si tot nu cumparam ce vor ei... doamne , bai deci eu o sa ajung la spital... cand am avut bani de masina era taxa 4000 , acum nu mai am bani de nici una nici alta , speram sa fac rost si eram in stare sa o platesc pe cea dubla... dar sa faca in asa hal...am simtit ca am luat tranchilizant cand am citit...
|
este inadmisibil asa ceva....U.E nu poate permite asa ceva...statul roman va fi dat in judecata si normal o sa piarda :) oricum....chiar nu e corect....intr`o luna zic ca taxa e de`un fel...peste 2 luni e altfel si tot asa....vorba lu` denver...multi nu mai au bani nici de una nici de alta....cea dubla era cat de cat acceptabila...asta daca aveai masina cu motor mic...sa fie euro 3/4 sau sa ai masina veche din 02/96 maxim pt a platii o suma acceptabila...asta pt euro 2....e tiganie pe fata...pot face ca in afara si adica sa puna alta taxa care sa fie platita anual...totusi..daca o sa faca asta probabil va fi o taxa incredibil de mare si nu ne`ar convenii nici asa...cu alte cuvinte nu avem scapare de legile statului nostru nenorocit ! traim in romania...wow....ma simt un adevarat patriot...sa ma *ac pe ea de tara...locuri de munca nevoie , taxe cat mai mari...preturi la alimente si altele tot mai mari...chiar nu se poate mai bine ?...JOS GUVERN JOS TAXA ! LASATI TAXA CARE A FOST IN vara anului 2008 macar..
|
TAXA AUTO !!!
Taxa auto şi pentru maşinile cu numere bulgăreşti :rolleyes2
Guvernanţii se gândesc să-i oblige pe românii care şi-au înmatriculat maşinile în Bulgaria să plătească taxa auto de poluare. Măsura ar aduce mai mulţi bani la bugetul de stat. “Maşinile înmatriculate în Bulgaria sunt nişte hârburi, care poluează. Îmi pare rău dacă se vor supăra pe mine cei care deţin maşini cu numere bulgăreşti, însă cred că reprezintă 3% din totalul posesorilor auto”, a afirmat ministrul mediului Nicolae Nemirschi. Acesta nu a precizat dacă taxa ar trebui aplicată doar pentru autovehiculele înmatriculate în Bulgaria sau pentru toate maşinile care nu au numere româneşti. El a dat exemplul unor ţări, precum Austria sau Ungaria, unde posesorii de maşini din alte state pot circula contra unei taxe de şapte euro pe săptămână. |
Re: TAXA AUTO !!!
Da... si vor plati taxa saptamanala de circulat prin tara.
Se gandesc la o suma.... Cred ca lucrul asta putea fi scris pe topicul dedicat: https://forum.4tuning.ro/showthread.p...50#post2142250 |
Smecherie..daca tot sunt niste harburi,scot eu esapamentul direct din motor..si hai macar sa poluam..sa se faca nori de fum...oare care or fi limitele prostiei din tara asta?
|
“Maşinile înmatriculate în Bulgaria sunt nişte hârburi, care poluează. Îmi pare rău dacă se vor supăra pe mine cei care deţin maşini cu numere bulgăreşti, însă cred că reprezintă 3% din totalul posesorilor auto”, a afirmat ministrul mediului Nicolae Nemirschi.
ADICA TOATE MASINILE INMATRICULATE IN ROMANIA SINT SUPER BUNE SI NU POLUEAZA,NUMAI CELE ADUSE DIN GERMANIA,ETC SI CELE INMATRICULATE IN BULGARIA.:shock: CE IDIOT SI NEMIRSCHI ASTA.....:bat::bat::bat: |
Pai vrei sa spui ca trabantul,dacia 1100-1410 ,lada, TV,ARO,polueaza?astea cu numere de bulgaria sunt cauza....
|
Re: TAXA AUTO !!!
Quote:
2. Fiindca e putin probabil ca Nemirschi, Vosganian si Tariceanu sa fi fost chiar atat de prosti pe cat par, altfel n-ar fi facut cariera in politica, domeniul exclusiv al celor sireti, toate aparentele tampenii pe care le-au spus aveau un scop bine inteles de ei, dar mai greu de explicat populatiei. Mai bine zis, fiecare bomba de presa aruncata de unul din ei ("interdictia de circulatie pentru non-euro din 2011" a lui Tariceanu, "eliminarea din UE" a lui "Varu'Jean" Vosganian sau "impozitarea vehiculelor din Bulgaria") urmarea producerea unui efect de descurajare asupra publicului si a unui efect stimulant asupra presei de scandal, ca sa aiba ce scrie. In limbaj popular s-ar putea numi "agitarea rahatului" :) :D :lol: ~Nautilus |
Nu vor sa impoziteze masina bulgareasca aflata in Romania, vor sa impuna o taxa de "tranzitie" in tara de x euro pe saptamana.
Ceea ce vrea sa faca ordinarul de Nemirschi este sa adopte o idee asemanatoare cu deplasarea catre Germania... Treci prin tara X, platesti o taxa de tranzitie sau de stat in tara respectiva de 7 euro valabila o saptamana. Cam asta vrea sa faca si aici... Masinile inmatriculate in Bulgaria care se afla pe teritoriul tarii noastre sa plateasca o suma de x lei/euro/dolari, care este valabila doar o saptamana. Daca vrea sa stea mai mult de o saptamana, va trebui sa plateasca inca o saptamana si tot asa... Practic, vrea sa descurajeze in mod grosolan importul de masini straine SH, pe motiv ca sunt poluante si cu asta basta. Dar imbecilul ala nu vrea sa intelega faptul ca taxa impusa de Guvern este exagerat de mare! |
Daca singura LOR grija era POLUAREA,asa cum se tot bat cu caramida in piept,erau in vigoare de mult timp alte legi ,mult mai clare si nediscriminatorii.Telenovela cu taxa asta schimbata tot la 3-4 luni e ffffff jenibila si demonstreaza ca nu de mediu ai doare pe ei.INTERESELE SINT FOARTE MARI SI NU SE DORESTE O LEGE CLARA CARE SA TAXEZE INTRADEVAR POLUATORII,NU NUMAI PE CEI CARE SI-AU LUAT SI EI O MASINUTA CIT DE CIT.:peace::peace::peace:
|
salut...sper sa gasesc si eu pe cineva sa imi calrifice si mie urmatoarea problema la care MILITIA ROMANA m-a lasat fara cuvinte...deci pe scurt:
-cumpar o masina SH import germania, omul care a adus-o in tara a rezolvat toate actele inclusiv RAR adica carte identitate, certificat de autenticitate inclusiv taxa de prima inamtriculare(taxa de poluare)..toate aceste pe numele lui. -eu cumpar masina de la el cu toate actele de mai sus complete, mai platesc chitanta la cec si la trezorerie si fuga la militie sa bag dosarul si sa imi iau numerele...mentionez ca dosarul este complet si cu toate actele la zi....AICI SURPRIZA... -nenea militianu ma trimite la plimbare si imi spune ca nu poate primi dosarul ca nu am taxa de prima inmatriculare(de poluare) platita pe numele meu!!!!!!! Deci in concluzie eu ce trebuie sa fac in cazul asta....exista vreo lege sau decret care sa respinga dosarul meu pt. inmatriculare?? Cred ca va-m pus pe ganduri si astept ceva raspunsuri si o solutie ........................ |
Quote:
|
normal ca stie ca se plateste o singura data, dar asta implica sa inmatriculeze masina persoana care a platit taxa....deci aici nu sunt eu in clar, daca exista o lege sau un decret care sa imi interzica mie sa o pot inmatricula??
|
Congresul american vizeaza implementarea unor masuri care sa impulsioneze vanzarile de autovehicule si sa scoata de pe sosele automobilele vechi. Este vorba de un program de inoire a pietei auto, asemanator Rabla.
Astfel, americanii vor primi intre 3.000 si 5.000 de dolari la casarea unei masini vechi de cel putin 8 ani. Cu toate acestea, cei care vor renunta la masina mai veche nu vor fi obligati sa isi cumpere un autovehicul nou, ci unul cu mai putine emisii poluante si mai putini kilometri parcursi. Cel mai mare bonus de casare, de 5.000 de dolari, va fi acordat celor care aleg cele mai eficiente masini in locul celor vechi. "Noua legislatie va ajuta consumatorii, va stimula economia, va imbunatati mediul, va reduce dependenta noastra de petrolul extern si va ajuta industria auto si pe cele conexe acesteia", a declarat Betty Sutton, reprezentanta a Partidului Democrat in Congresul SUA. Aceste masuri au, de asemenea, rolul de a impulsiona vanzarile auto de pe piata din SUA, dupa ce in primele luni ale anului acestea au scazut cu 40% fata de perioada similara a anului trecut. |
Quote:
|
nu de euro, de dolari....
Iar diferenţa între noi şi ei e de PIB, al nostru faţă de al lor e doar cifra de afaceri al unui oraş cum e Dallas-ul, de exemplu... Încă o chestie, ei dau sume atât de mari pentru că industria lor auto e în colaps şi disperarea e mare... |
Quote:
si rovigneta pentru ce mai e? asta nu o plateste toata lumea care circula pe drumurile din RO? |
tazmanya incearca alt ghiseu , si altu si altu , daca te resping toti e foarte ciudata treaba
|
Quote:
Cearta-l pe Nemirschi. El a facut afirmatia asta... :lol::lol::lol: |
tutusi eu incerc sa aflu(daca stie cineva) ca e vreo lege sau decret care sa imi interzica inmatriculare masinii pe numele meu in cazul de fata
|
Autorităţile japoneze au o abordare inedită a declinului pieţei auto anunţând că pentru a ajuta industria de profil iau în calcul acordarea unei prime de 300.000 yeni (3.000 de dolari) la cumpărarea unui vehicul hibrid sau a unui alt model de maşină cu emisii scăzute de noxe, informează Reuters.
Presa japoneză relatează că, printre măsurile de stimulare economică ale guvernului se numără promovarea produselor ecologice, ca aparatele casnice economice din punct de vedere energetic. Programul de stimulare economică va fi prezentat până la mijlocul lunii aprilie. Potrivit publicaţiei Nikkei, vor beneficia de aceste prime cei care vor achiziţiona hibrizi electrici, dar şi cei care cumpără maşini cu motoare diesel sau pe benzină, care însă îndeplinesc anumite standarde în privinţa emisiilor de noxe. Cei care achziţionează maşini cu motoare de până la 660 centimetri cubi vor primi fiecare câte 100.000 de yeni, iar suma se va dubla în cazul automobilelor cu motoare mai mari. Mai mult, cei care îşi schimbă maşina mai veche de 13 ani cu una nouă, nepoluantă, vor primi suplimentar 100.000 de yeni. Toyota Prius domniă piaţa vehiculelor hibrid. În vara acestui an ar putea fi introdus programul de înnoire a parcului auto din Japonia. |
e legal ca in taxa de inmatriculare sa se plateasca cilindreea, din moment ce mai e platita si la impozit? e la fel cu kilometrii parcursi pe care ii platim si in costul benzinei si in rovignieta?
|
IN februarie,cind a modificat Nemirschi taxa( a dublato),ne-a promis ca nu va ramine in vigoare mai mult de 6 luni,ca va introduce impozitul anual pe poluare. acum o da la intors( ca toti ceilalati) si cica s-ar putea sa apara pe la anul,pentru ca nu are curajul sa-i contrazica pe aia de la APIA( Care de fapt conduc ministerul asta nu NEMIRSCHI).MOTIVUL CELOR DE LA APIA ERA CA AR LOVII IN CEI CU MASINI FFFF VECHI( CU IMPOZITUL ANUAL PE POLUARE).ATUNCI MA INTREB EU ,PAI NU ASTA E SCOPUL TAXEI SI AL MINISTERULUI SA SCOATA DIN CIRCULATIE MASINILE FFF VECHI,SAU SA LE IMPOZITEZE PENTRU CIT POLUEAZA???????????? totul e o vrajeala:bat::bat::bat:
|
Guvernul din Olanda va da drumul in maxim doua luni unui program Rabla in care participantii care renunta la masina mai veche de noua ani vor beneficia de o prima de casare de pana la 1.750 euro si isi pot lua nu doar masini noi, ci si second-hand-uri produse dupa 2000, dar cu emisii poluante reduse, anunta AFP. Purtatorul de cuvant al ministerului mediului din Olanda, Jaap Eikelboom spune ca programul va incepe in mai sau iunie, cu un buget de 65 milioane euro deblocate de guvern, plus alte 30 milioane euro venite din sectorul auto. In functie de masinile achizitionate, primele de casare variaza intre 750 si 1.750 euro, iar oamenii trebuie sa renunte la masinile mai vechi de noua ani (autoturisme sau camionete), aflate inca in stare de functionare.
"Ei trebuie in schimb sa cumpere un vehicul nou, sau de ocazie, fabricat dupa 1 ianuarie 2001, insa prietenos cu mediul", spune Eikelboom. El precizeaza ca programul vrea sa faca bine mediului inconjurator dar sa stimuleze si vanzarile de masini. Programul are cam 100.000 de locuri si va tine pana in 2010, in functie de buget. Anul trecut in Olanda s-au vandut jumatate de milion de masini noi, scadere de 1% fata de 2007. In primele doua luni s-au vandut 90.000 de masini, scadere de 22%. |
imi explica si mie cum e de ex:1 daca aduci un motor de afara unul de ex sa zic 3000 cmc si vrei sa il pui pe alta masina care are motorul mai mic 1600cmc cum se procedeaza ce trebuie sa platesti? sau cum se poate face?:D
|
1 Attachment(s)
In primul rând fiind alt motor îţi va trebui o testare la RAR, la Bucureşti, care te va costa atât de mult încât îţi vei lua şi maşina cu motorul mare, inclusă în banii ăia. Dacă totuşi te interesezi la R.A.R despre procedeu (la Cluj îi găseşti la telefonul: 0266/266.494), şi eşti hotărât să faci transplantul, nu uita să obţii de la vânzător o factură valabilă.
Am ataşat şi cererea pe care trebuie să o depui la RAR. Daca se inlocuieste motorul unui autovehicul, este necesara prezentarea la Registrul Auto Roman pentru efectuarea modificarii cartii de identitate. Cel mai simplu este sa se monteze un motor identic cu cel anterior, adica unul care are acelasi cod motor cu cel mentionat in cartea de identitate. In acest caz la R.A.R. se verifica doar aspecte legate de fixarea noului motor, daca au fost pastrate elementele pentru reducerea poluarii (catalizator, sonda lambda etc.) si se realizeaza testul de poluare specific unei inspectii tehnice. Daca se monteaza un motor diferit, autovehiculul va fi reomologat, iar in cazurile in care noul motor are performante mult diferite fata de cel initial (putere mai mare, configuratie diferita care presupune reamplasarea suportilor motorului etc.) se efectueaza probe specifice in cadrul Laboratorului de incercari pentru securitate rutiera al R.A.R., inclusiv cele legate de stabilirea normei de poluare a vehiculului, in noua configuratie. Mentionam ca modificarile vehiculelor inmatriculate in Romania ce determina omologarea acestora se pot efectua numai in ateliere specializate, autorizate conform legislatiei in vigoare. Lista de ateliere autorizate le gasiti la sediul oricărei reprezentanţe RAR sau la adresa www.rarom.ro. Actele necesare sunt: - act identitate detinator vehicul; - cerere activitate RAR - carte de identitate vehicul; - adeverinta din partea atelierului autorizat care a efectuat inlocuirea motorului. Atenţie la încăun aspect!!! => Conform Ordinului ministrului transporturilor, constructiilor si turismului nr.2132/2005 pentru aprobarea Reglementarilor privind omologarea individuala, eliberarea cartii de identitate si certificarea autenticitatii vehiculelor rutiere - RNTR 7- prin schimbarea motorului trebuie sa se mentina cel putin acelasi nivel al emisiilor poluante. În altă ordine de idei: Guvernul german a decis triplarea fondurilor destinate acordarii de prime de casare, care se vor ridica la cinci miliarde euro, fata de 1,5 miliarde euro, cat fusese prevazut initial, scrie AFP. Masura vine ca urmare a cererii ridicate pentru acest program si pana la doua milioane de persoane ar putea beneficia de aceasta, fata de 600.000, cat fusese estimat initial. Prima de casare face parte din masurile adoptate de Berlin pentru sustinerea economiei, afectata de criza economica globala. Cuantumul primei de casare va ramane identic, de 2.500 de euro, pentru fiecare proprietar care vrea sa renunte la un automobil vechi de cel putin noua ani. In contextul acordarii de prime de casare, vanzarile Dacia Logan in Germania au crescut de sase ori in februarie, iar modelul a capatat pe aceasta piata statutul de "simbol ironic al crizei". Unele consecinte ale masurii nu au fost anticipate de guvern. Astfel, consumatorii germani nu renunta la masinile lor mai vechi de noua ani pentru un Mercedes, BMW sau Audi noi, care raman scumpe chiar si cu bonusul de 2.500 de euro, si se orienteaza catre Loganul de 7.500 de euro, pentru care reducerea este de 33% din pretul de lista al masinii. |
Mai merge faza cu datul in judecata a statului pentru recuperarea taxei ? Ca si-a luat un prieten o masina la SH din germania si a trebuit sa plateasca ~10000 de euro ca s-o inmatriculeze :shock: Masina e un E63 amg...
|
Quote:
|
Pai nu stiu, ma gandeam ca fiind vorba de o lege in vigoare degeaba dai in judecata statul...inainte (cand a triplat boul de Tariceanu taxa) era vorba de o ordonanta de urgenta daca nu ma insel..oricum daca stie cineva mai exact cum sta treaba va rog sa-mi spuneti!
|
salut...am si eu o intrebare ...am un citroen xsara 2001 1.6 16v 110cp euro 3 adus in octombrie 2007 ....am avut accident ..abia acum am reparat-o ...stie cineva cat o sa platesc taxa...ca am tot auzit 1000 de variante ms mult
|
| All times are GMT +2. The time now is 21:00. |
- Copyright 2026 4Tuning