Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Benzina sau motorina ? (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/28777-benzina-motorina.html)

dolb 30-03-09 11:27

Re: Benzina sau motorina ?

Quote:

Originally Posted by Tzepozzz (Post 2195927)
in Romania n-o sa ai niciodata consum 3-4 % oricat de incet ai merge...cat despre autonomia la diesel, mai mult de 1000 km nu cred ca faci (asta in conditii de trafic ideal si bineinteles in afara orasului).

faci pariu ? eu am vazut CB-uri cu 2.5 % REAL .

Sindrom 30-03-09 11:58

Quote:

Originally Posted by Tzepozzz (Post 2195927)
in Romania n-o sa ai niciodata consum 3-4 % oricat de incet ai merge...cat despre autonomia la diesel, mai mult de 1000 km nu cred ca faci (asta in conditii de trafic ideal si bineinteles in afara orasului).

Pana in Vama Veche anul trecut am avut consum de 3.8% 4 oameni, peugeot 308 1.6hdi 110cp+ bagaje muuulte.

Am mers regulamentar, doar cateva depasiri, mai in forta ca ma manca talpa. A2 mers tot cap coada cu 120.

La intoarcere, consum-ul a fost de 8.6, aceasi masina, aceasi oameni. Si un pic mai mult alergat.

Nu stiu cat consuma o benzinara la 180, dar prefer sa-mi consume un diesel 7-8.
P.S.: Nu as cumpara niciodata un diesel mai vechi de 3-4 ani maxim. Nu-mi inspira incredere, pentru ca sunt motoare care au nevoie de o atentie mai mare a celui care o conduce.

iulian2476 30-03-09 13:08

Quote:

Originally Posted by dolb (Post 2195929)
faci pariu ? eu am vazut CB-uri cu 2.5 % REAL .

Foarte corecta observatia! Am avut eu 3.0% in mai multe randuri pentru 160 km (vara, drum in aliniament, 2 persoane, fara bagaje, fara vant, conditii bune de trafic, 3,5 bar, masina fara balast, etc). As pune si poze, dar nu ma mai obosesc sa ma contrazic cu toti astia cu GTI si 20% consum urban. Daca as pleca de la marginea Bucurestiului numai pe drumuri nationale si autostrazi pot scoate (pe pariu!) 2,8 l/100 km cu masina din semnatura.

dolb 30-03-09 13:13

Frate..eu am facut cu C220 CDI -2005 consum 4.5 % cu AC dat drumu si 50 km/h viteza medie ( desigur.. s-a ajuns si la 90 ). Deci sa nu aud ca nu se poate! Ca parca era unu care a facut turul europei cu o skoda fabia si a stabilit record de 2% consum .

Lecca 30-03-09 13:47

calculatorul va arata 0% intr-o singura situatie... cand este in viteza (gen frana de motor) si nu accelerezi... eu mereu scoteam pe liber si lasam masina sa se duca, credeam ca cel mai mic consum e pe liber. dar nu, cel mai mic consum e cand o lasi in viteza sa deccelereze. de cand fac asta in oras a un consum cu 1l/100 mai mic...

Sindrom 30-03-09 14:17

Imi spune si mie cat e litrul de benzina/motorina cineva, nu de alta, da sa fac si eu un calcul minor.

P.S.: Un diesel, in orice regim de exploatare va consuma intotdeauna cu 3-4% mai putin decat o benzina, exemplu, daca eu o calc prin Bucuresti, reprize scurte si consumul e undeva la 11-12, mai sus n-a vrut sa urce, ei bine cu o benzinara, consumul fac pariu ca e undeva la 15-16.

Tzepozzz 30-03-09 15:06

@Sindrom: ai zis ca ti-a luat 4 % pana la Brasov, n-ai zis nimic de autostrada. poate consumul asta l-ai avut decat pe autostrada si nu pana in Vama Veche.
@dolb: consumul la CDI-ul ala e 5,4 automata si 5,1 manuala...tu ai scos 4,5 % si cu AC si ai avut viteza medie 50km/h :shock: (banuiesc ca si tu tot pe autostrada ai fost)
eu am avut consum de 5,7% si viteza medie de 57km/h cu cee'd de 1.6 115 CP
record de consum am avut in Olanda pe autostrada cu un astra caravan 1.7 DTI...cu 9L am facut 234 km, fara accelerari bruste si cu mers constant la 120km/h.

dolb 30-03-09 15:07

nu...nu a fost pe autostrada! A fost de la Targoviste la Piersinari ( la mine la tara )

Sindrom 30-03-09 15:13

Multumesc dolb

Mda deci dupa calculele mele de mai sus, diferenta aia de 481km sta in 106,301 Ron. Voi trageti concluzia de aici. Pentru doritori daca nu va e clar fac si un consum pentru oras. Dar la masini normale, pana 2000cmc inclusiv, pentru ca astea sunt cele mai des intalnite la noi. Dar pentru cine stie sa foloseasca regula de trei simpla isi poate calcula si singur.

Deci economisind 1 mil la fiecare 50L bagati ia calculati voi cat iesiti in castig intr-un an.

P.S.: Nu veniti cu idei gen, ca in oras se consuma mai mult, ca daca diesel-ul consuma mai mult, benzina nu sta pe loc. Cat despre demaraj, pe aceasi cmc, puteri apropiate(ca sa nu existe cazuri gen 1.4T-jet sau 1.4tsi), diesel-u cam mananca din benzinara.

Sustin diesel-ul, dar nu mi-as cumpara decat noua si cum am spus mai sus, cu km putini si 2-3 ani vechime maxim.

In rest, benzina.

Recunosc, pana la Bv am avut 3.8 pe CB. Pe autostrada la 120 am consum instant 2.7-3%, dar cu constanta si cat am mai depasit. Si daca ma chinui, ma pun si in spatele unui camion tot drumul si poate fac si io record ca ala cu skoda. Si scuze am uitat, si motoru diesel. Nu zic mai mult sa nu stanesc pe aici anumite discutii.
Cat despre opelu ala, tind sa cred ca avea ceva bube, avand in vedere ca la un mers de 240km, tot drumu numai cu decelarari de la 160-180 pana la 80-90 si invers a luat aproape de 9, pe undeva pe acolo plus masina plina.

Tzepozzz 30-03-09 15:34

Quote:

Originally Posted by Sindrom (Post 2196536)
Cat despre opelu ala, tind sa cred ca avea ceva bube, avand in vedere ca la un mers de 240km, tot drumu numai cu decelarari de la 160-180 pana la 80-90 si invers a luat aproape de 9, pe undeva pe acolo plus masina plina.

n-am prea inteles ce ai vrut sa zici

JohnnieB 30-03-09 16:19

Re: Benzina sau motorina?

Quote:

Originally Posted by Tzepozzz (Post 2195483)
incearca sa conduci si un diesel din zilele noastre...o sa ai o mare surpriza ;)

am condus un passat tdi din 2003 cu 131 de cai...am scapat picioru pe acceleratie si ma tineam de tetiere ... da' prefer totusi benzina....

Corneliu26 30-03-09 16:49

Quote:

Originally Posted by JohnnieB (Post 2196694)
am condus un passat tdi din 2003 cu 131 de cai...am scapat picioru pe acceleratie si ma tineam de tetiere ... da' prefer totusi benzina....

wow cum e asta cu terierele? adica conduceai si ai luat mainile sa te tii de tetiere? asa tare era :shock:

dolb 30-03-09 17:09

Quote:

Originally Posted by Corneliu26 (Post 2196773)
wow cum e asta cu terierele? adica conduceai si ai luat mainile sa te tii de tetiere? asa tare era :shock:

pai de la 75 de cai la 131 de cai e ca de la 1310 la logan :D

apache 30-03-09 18:49

intrebare intrebatoare....si fac comparatie aiurea in tramvai aici pe topicul asta ..si imi cer si scuze cu ocazia asta.

am condus acum cateva zile un sharan tdi cu 116 si mi-a parut mult mai bleg decat un logan 1.4 in care m-am urcat dupa aceea ...mi se pare?sau?

dolb 30-03-09 18:55

depinde cat de incarcata era...depinde cat de omorat era motorul ! sunt TDI-uri de 131 care mai au decat 80 de cai....asa ca nush

All times are GMT +2. The time now is 08:20.

- Copyright 2026 4Tuning