Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   AMG vs. M vs. RS (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/93009-amg-vs-vs-rs.html)

UNLORD 04-02-11 14:04

Re: AMG vs. M vs. RS

Quote:

Originally Posted by babau88 (Post 4051832)
o mare parte din vizitatori care au un cuvant de spus in tuning au renuntat la a mai face parte din comunitatea asta!! de ce?! aici au ramas in mare partea carcotasii copii sub 16 ani si pupincuristii. Si nu-ti face impresia ca tot ce am scris aici e opera unui copil fara buletin. O sa discutam mai multe pe mess.

Au renuntat si pt ca, in loc sa stea in fata calculatorului, stau in fata volanului ;) .

P.s. Sa revenim si la oile noastre, lasati frigul de afara sa va patrunda si linistiti-va ;) In clasa medie a coupe-urilor, isi va mai face aparitia si un AMG. Despre ce este vorba:

Quote:

MotorAuthority has put up some new spy photos of the upcoming C class AMG coupe. This model is supposed to be packing a 5.5 liter 422 horsepower naturally aspirate V8 which will be shared with the new SLK AMG. We find that a big disappointing since Mercedes has a perfectly good M156 6.2 V8 they already put in the C63 AMG. Why neuter the C AMG Coupe? On the bright side, the Black Series C-coupe is still reportedly coming with the M157 twin turbo V8.

http://www.bimmerboost.com/images/im...nz_C_63_-1.jpg

http://www.bimmerboost.com/images/im...nz_C_63_-2.jpg

HoricutzWSR 04-02-11 14:42

in sfarsit si un post serios pe topicu asta :))

cristi_407 04-02-11 19:50

Acum daca ar fii... la clasa medie aleg M3, la HotHatck Rs3, sau TTRS, la clasa mare RS6.. Pt AMG inca nu am varsta necesara...asa consider.. :).. Argumente nu am..Doar imi plac..

a3ds 04-02-11 20:17

Ce varsta iti trebuie pentru AMG?

Tzzantaru 04-02-11 20:24

Quote:

Originally Posted by a3ds (Post 4053330)
Ce varsta iti trebuie pentru AMG?

de la 65 de ani in sus :D

_anaconda_ 04-02-11 20:25

Arati oare a bosorog la 20 de ani cu un CLS 63 AMG sau un C 63 AMG ?

cristi_407 04-02-11 20:28

Nop...Dar mie mi se pare ca nu mie se potriveste..atat..nu e o varsta..dar pt mine nu e timpul pt Mercedes.. :)

NOScox 04-02-11 20:35

astea's prostii cu varsta, dar fiecare cu pct lui de vedere.

ce bine mi-ar sta mie intr-un CL, SL, S, SLS(nu mai zic)...

cristi_407 04-02-11 20:41

Ca sa te plimbi intr-un AMG trebuie sa ai un anumit statut, adica eu mai port tenisi colorati, mai o sapca, mai o caciula, ma mai duc la sala vai de capul meu :)).. nu cred ca s-ar potrivii sa ma dau jos din asa masina..adica as fi vazut ca ultimul coca :))

Predator 04-02-11 20:44

Si eu sunt de parere ca trebuie un 3 piece suit cand iesi din Merc. N-ar fi placut sa apari la trening din CLS ca esti ultimul om.

aleks 04-02-11 23:46

NosCox, ţi-ar sta bine doar dacă o īmprumuţi, dacă e a ta şi-i plăteşti taxele, reviziile, CASCO, asigurarea şi consumul de zi cu zi prin oraş, s-ar putea să te răzgāndeşti :)

NOScox 05-02-11 01:07

da, asa este. impozitul asta exagerat mi se pare o ilegalitate. daca insemna ca ai bani, nu mi se pare normal sa platestii mii de euro impozit pt o masina. +asigrare cam 10.000 euro pe an, cat mai consuma sari usor 20.000 de euro cheltuieli si sa mearga masina, nu ma refer sa mai dai si pe piese alte cateva mii de euro.

a3ds 05-02-11 02:04

Statul este cel mai mare hotz in Romania. Iti ia cu ambele maini si nu iti ofera mai nimic in schimb, la ce taxe platim avem drumuri de ***, politie de *** si functionari publici de ***. Impozitele alea sunt pentru alta tara, nu pentru Romania, taxa de inmatriculare exista numai la noi si e prohibitiva, asta-i tara.

UNLORD 07-02-11 14:28

Quote:

Originally Posted by cristi_407 (Post 4053253)
Acum daca ar fii... la clasa medie aleg M3, la HotHatck Rs3, sau TTRS, la clasa mare RS6.. Pt AMG inca nu am varsta necesara...asa consider.. :).. Argumente nu am..Doar imi plac..

RS3 nu exista inca pe piata, deci nu ai cum sa il alegi inca iar RS6 (ca si M5-ul) au iesit din productie, deci doar SH ... :)

UNLORD 09-02-11 15:37

Cateva detalii noi despre iminentul Bmw 1M:

http://i56.tinypic.com/r71ug7.jpg

Quote:

"Newly designed piston rings are used in the engine. The two turbo chargers use turbines made from high tensile steel and will easily withstand temperatures of up to 1000 degrees Celsius.The direct fuel injection contributes significantly to the high degree of efficiency of the engine, which uses Piezo injectors arranged centrally between the valves to ensure a particularly precisely dosed fuel supply"

"The compact six-speed transmission with dry sump lubrication is a new development and has a weight of just 43 kg – much lighter than similar gearboxes."

"Because the drive shaft is also a new part, every ing is specifically tailored to the requirements of the BMW Series 1 M Coupé in this combination, starting from the flange of the crank shaft."

"The same also applies to the front-end, which is characterised by large cold air inlets. These ensure that plenty of cold air reaches the powerful in-line six-cylinder engine. Together with additional cooling components, this arrangement ensures the technology is kept at just the right temperature during competition."

"In order to optimise the aerodynamic properties, so-called air curtains are used for the first time in a series-built car."
http://i55.tinypic.com/2lcsdxx.jpg

Bogdan_mb 17-02-11 14:17

Ca sa fie articolul complet :

https://www.youtube.com/watch?v=ZtenM2hFTgE

:lol: :lol: :lol:

HoricutzWSR 17-02-11 15:59

"This isn`t another rip-off shitbox from Ingolstadt" :)))

UNLORD 21-02-11 16:37

De la TopGear:

<object width="640" height="390"><param name="movie" value="https://www.youtube-nocookie.com/v/fhLqCVessyA&hl=en_US&feature=player_embedded&versi on=3"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowScriptAccess" value="always"></param><embed src="https://www.youtube-nocookie.com/v/fhLqCVessyA&hl=en_US&feature=player_embedded&versi on=3" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" allowScriptAccess="always" width="640" height="390"></embed></object>

btw, pista era uda:

1:26.5 - E92 M3 DCT ZCP
1:27.5 - Audi RS5

nonameDesign 21-02-11 16:41

<iframe title="YouTube video player" width="640" height="390" src="https://www.youtube-nocookie.com/embed/CkHnH2xs7wE" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

_anaconda_ 21-02-11 17:52

Quote:

Originally Posted by UNLORD (Post 4106726)
De la TopGear:

1:26.5 - E92 M3 DCT ZCP
1:27.5 - Audi RS5

Nu contest ca pe unele circuite M3 ar fi ceva mai rapid (who cares 0.2 secunde?) decat RS5 dar in niciun caz mai rapid (cu 1 secunda) pe un circuit ud dar din moment ce vine de la Top Gear te astepti la orice. Eu ma uit la majoritatea emisiunilor ca mi se par amuzanti cateodata dar nu dau 2 bani pe datele exacte date de ei, cateodata sunt chiar penibili cu circuitul ala. Ca sa nu mai spun ca el vede un lucru rau sa fie confortabil un coupe de genul, adica ar fi mai bine sa aiba un interior de rahat si sa fie inconfortabil. Pai din moment ce alea sunt variante sport ale coupeurilor/sedanurilor premium care asta au ca scop, cum naiba sa fie altfel ? Apoi se contrazice singur spunand ca butonul ala e prost fiindca face masina mai inconfortabila. Pai ori e bine sa fie asa ori nU ?

Chestii gen 760Li rapid cat un 911 Turbo, RX8 cat M3 E46, la fel cat 535d sunt maxime. Exemple mai sunt la greu, Gallardo Spyder MULT mai lent ca R8 Spyder si mai lent ca R8 V8, etc. Unele rezultate sunt hilare, inclusiv asta de mai sus.

a3ds 21-02-11 18:03

HAHA, alora la top gear le-a iesit seria 7 la fel de rapid pe circuit ca un 911 turbo? Marfa. Ce sa zic, tare. :) Timpii pe circuit sunt cea mai de 2 bani unealta de marketing these days. Toti retardatii fac "teste pe circuit" ca sa le iasa smecheriile si sa dea bine, sau sa fie buna la ceva si o anumita masina, daca la aspect, confort, dotari, motorizari, performante masurabile obiectiv(acceleratii) nu e... Trist.

Tzzantaru 21-02-11 18:30

Quote:

Originally Posted by _anaconda_ (Post 4106989)
Nu contest ca pe unele circuite M3 ar fi ceva mai rapid (who cares 0.2 secunde?) decat RS5 dar in niciun caz mai rapid (cu 1 secunda) pe un circuit ud dar din moment ce vine de la Top Gear te astepti la orice. Eu ma uit la majoritatea emisiunilor ca mi se par amuzanti cateodata dar nu dau 2 bani pe datele exacte date de ei, cateodata sunt chiar penibili cu circuitul ala. Ca sa nu mai spun ca el vede un lucru rau sa fie confortabil un coupe de genul, adica ar fi mai bine sa aiba un interior de rahat si sa fie inconfortabil. Pai din moment ce alea sunt variante sport ale coupeurilor/sedanurilor premium care asta au ca scop, cum naiba sa fie altfel ? Apoi se contrazice singur spunand ca butonul ala e prost fiindca face masina mai inconfortabila. Pai ori e bine sa fie asa ori nU ?

Chestii gen 760Li rapid cat un 911 Turbo, RX8 cat M3 E46, la fel cat 535d sunt maxime. Exemple mai sunt la greu, Gallardo Spyder MULT mai lent ca R8 Spyder si mai lent ca R8 V8, etc. Unele rezultate sunt hilare, inclusiv asta de mai sus.

esti hilar , pe bune.cu cateva pagini in spate te bateai cu pumnii in piept pt 1 secunda care o avea in fata audi-ul.acum ca e invers treaba n-are nici o relevanta si totul e o consipratie impotriva audi

Giully4u 21-02-11 18:38

Daca o sa te uiti pe lista de timpi de la top gear, audi rs4 e mai rapid decat rs5. Cu 2 secunde chiar. Sa piarda chiar atat de mult pe pista uda? Ma indoiesc...

adrian78bmw 21-02-11 19:06

Quote:

Originally Posted by Giully4u (Post 4107172)
Daca o sa te uiti pe lista de timpi de la top gear, audi rs4 e mai rapid decat rs5. Cu 2 secunde chiar. Sa piarda chiar atat de mult pe pista uda? Ma indoiesc...

Da pierde ..pe lista M3 standard a scos 1.25 pe pista uscata iar in AMS era un test in care S4 344cp era mai lent ca M3 E46 pe pista uda..
Cel mai frustrant pentru unii e ca Audi nu e asa performant cum vroiau ei e prea scump ,prea greoi subvireaza marele plus fiind motorul din care MTM a scos 500 cp fata de cel de la Bmw care se plafoneaza pe la 445 450cp

UNLORD 21-02-11 19:25

Quote:

Originally Posted by _anaconda_ (Post 4106989)

Quote:

Originally Posted by a3ds (Post 4107033)
HAHA, alora la top gear le-a iesit seria 7 la fel de rapid pe circuit ca un 911 turbo? Marfa. Ce sa zic, tare. :) Timpii pe circuit sunt cea mai de 2 bani unealta de marketing these days. Toti retardatii fac "teste pe circuit" ca sa le iasa smecheriile si sa dea bine, sau sa fie buna la ceva si o anumita masina, daca la aspect, confort, dotari, motorizari, performante masurabile obiectiv(acceleratii) nu e... Trist.

Nu sunt f. relevante testele de la Top Gear nici pt mine, e prea multa vb. si prea putina actiune ... doar ca nu e asta primul test in care M3-ul iese mai rapid ... e doar inca o comfirmare a faptului ca e mai dinamic decat RS5, atat in linie dreapta cat si pe circuit, fie el si umed. Cam din toate testele facute pana acuma si de celelalte publicatii, stim cu totii care a fost masina mai rapida ... In plus Clarkson nu prea are oricum BMW la inima, nu vad de ce toata lumea vede numai conspiratii ... Si vreau sa vad si eu unde a iesit 760Li mai rapid decat Porsche Turbo ...

Tzzantaru 21-02-11 20:23

Quote:

Originally Posted by UNLORD (Post 4107367)
Nu sunt f. relevante testele de la Top Gear nici pt mine, e prea multa vb. si prea putina actiune ... doar ca nu e asta primul test in care M3-ul iese mai rapid ... e doar inca o comfirmare a faptului ca e mai dinamic decat RS5, atat in linie dreapta cat si pe circuit, fie el si umed. Cam din toate testele facute pana acuma si de celelalte publicatii, stim cu totii care a fost masina mai rapida ... In plus Clarkson nu prea are oricum BMW la inima, nu vad de ce toata lumea vede numai conspiratii ... Si vreau sa vad si eu unde a iesit 760Li mai rapid decat Porsche Turbo ...

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of...ower_Lap_Times

aici ai toata lista.

pana si in lista aia 997 carrera S e pe 90 si 760li e pe 127 deci nu stiu de unde a scos ca ar fi mai rapid seria 7 dar in fine.

http://www.fastestlaps.com/compariso...mw_760_li.html

si aici , e mai rapid porsche decat 7-le cu 6 secunde.

la top gear M3 E90 e pe 59 iar Rs4 B7 e pe 61.

uite si pe fastest laps

http://www.fastestlaps.com/compariso...sedan_e90.html

sau si aici e tot o conspiratie si nu are cum sa iasa?

Gorby 21-02-11 21:09

Şi vouă vă place scandaluuu', mamă-mamă..

126. 1:31.0 - Porsche 996 Turbo (very wet)
127. 1:31.2 - BMW 760Li (wet)

A zis că face cāt un Porsche Turbo nu că ar fi mai rapid.

bluey 21-02-11 21:14

Iar sunteti off-topic.
Puneti liste cu supercaruri.
Nu e corect fata de bmw :D

UNLORD 21-02-11 21:41

Quote:

Originally Posted by Gorby (Post 4107927)
Şi vouă vă place scandaluuu', mamă-mamă..

126. 1:31.0 - Porsche 996 Turbo (very wet)
127. 1:31.2 - BMW 760Li (wet)

A zis că face cāt un Porsche Turbo nu că ar fi mai rapid.

Toata lumea incearca sa divagheze, totul e contrafacut, toata presa auto e partinitoare, numai speculatii, mult orgoliu si f. putine discutii on-topic ... si inevitabil se ajunge la tot felul de timpi pe circuit a unor masini care nu au legatura cu acest topic, cum si diferenta dintre "very wet" si "wet" poate sa insemne pe circuit si mai mult de 10 secunde uneori, dar nici asta nu conteaza cand aici e vb. doar de M,RS si AMG ... Eu am postat un ultim filmulet in care apar 2 masini (M si RS) care sunt cronometrate si conduse de acelasi pilot... dar nah, daca RX8 si M3 au acelasi timp pe circuit sau 760Li e pe pista umeda e cu 0.2 s mai lent decat 996 Turbo pe pista inundata ... tre sa iasa si un pic de circ! Ce legatura are Porsche condus pe furtuna si 760Li su M,RS sau AMG ?

GTR 22-02-11 06:54

Ei sunt in stare sa se mire de ce ar fi mai lent si pe zapada fata de WET :))

Faptul ca RS5 este subvirator, vesnica problema Audi si cel mai de rahat la o masina, nu mai comenteaza.

Bogdan_mb 22-02-11 14:26

Subvirator dar nu chiar totdeauna : https://www.youtube.com/watch?v=2mcmvkBkVeg

GTR 23-02-11 01:05

Quote:

Originally Posted by Bogdan_mb (Post 4109926)
Subvirator dar nu chiar totdeauna : https://www.youtube.com/watch?v=2mcmvkBkVeg

Ma faci sa rad la ce prostie ai scos :))) Chiar Chris Harris iti arata ca masina este subviratoare, dar o poti face supraviratoare prin artificii de soferie. Artificii de gen le poti face doar cand ai loc, timp si in anumite circumstante (gradul curbei, pavajul, etc..).

Definitia de masina subviratoare nu tine de artificii de soferie sau de joaca cu tractiunea, tine fix de sasiu - tren de rulare.

Bogdan_mb 23-02-11 01:48

Am crezut ca va veti da seama de natura amuzanta in care e tratata problema de catre Chris (am uitat smile-urile la capatul post-ului , sorry :oops:) se si vede cum partea frontala refuza sa fuga catre centrul virajului. In alta ordine de idei, mi se pare o oarecare evolutie fata de rs4 b7 de ex. dar mai au de lucrat pana sa il vedem pe Ken Block intr-un Audi.

GTR 23-02-11 07:25

Quote:

Originally Posted by Bogdan_mb (Post 4111923)
Am crezut ca va veti da seama de natura amuzanta in care e tratata problema de catre Chris (am uitat smile-urile la capatul post-ului , sorry :oops:) se si vede cum partea frontala refuza sa fuga catre centrul virajului. In alta ordine de idei, mi se pare o oarecare evolutie fata de rs4 b7 de ex. dar mai au de lucrat pana sa il vedem pe Ken Block intr-un Audi.

:) OK, acum inteleg :)))

Pai sa sti ca si RS4 B7 cu artificiul de gen sau/si la viteza mica, unde-l ajuta motorul mai bine, reusesti sa-l faci supravirator cam la fel cum face Chris Harris.
Oricum RS4 B7 este una din cele mai reusite Audi facute vre-odata, f misto masina.

_anaconda_ 23-02-11 09:34

Quote:

Originally Posted by Tzzantaru (Post 4107135)
esti hilar , pe bune.cu cateva pagini in spate te bateai cu pumnii in piept pt 1 secunda care o avea in fata audi-ul.acum ca e invers treaba n-are nici o relevanta si totul e o consipratie impotriva audi

Mai citeste o data posturile si poate o sa intelegi ce ziceam eu. Nu ma bateam cu pumnii in piept sa cumperi Audi pentru secunda aia ci aratam unor aplaudaci ca situatia nu e cum cred ei si anume M-urile asa rapide pe cat si-ar dori.

@ GTR & co - asa cum RS este subvirator si M-ul este supravirator, care e smecheria ? Ca sa nu mai spun ca o spuneti de parca s-ar comporta ca Vectra OPC. Acum sigur o sa vii cu o explicatie dubioasa in care te legi de sasiu, etc. Daca intri in viraj si dai blana Audi subvireaza, M-ul supravireaza. Ar fi misto sa fie totul neutru dar mai greu.

RS5-ul mi se pare o masina foarte misto, design de nota 10, interior la fel, masina civilizata, AWD (mai usor de condus blana decat un RWD de catre un sofer normal, utilizabil tot anul), cutie meseriasa, etc. Plus ca inclusiv pe circuit desi nu stiu cine sta toata ziua acolo se descurca bine.

LE @ GTR - de ce crezi ca RS4 este ajutat mai mult de motor, are acelasi 4.2 intr-o forma mai veche cu 30 CP mai putin. Sau te referi ca e pozitionat mai in fata ?

GTR 23-02-11 10:14

Quote:

Originally Posted by _anaconda_ (Post 4112298)
Mai citeste o data posturile si poate o sa intelegi ce ziceam eu. Nu ma bateam cu pumnii in piept sa cumperi Audi pentru secunda aia ci aratam unor aplaudaci ca situatia nu e cum cred ei si anume M-urile asa rapide pe cat si-ar dori.

@ GTR & co - asa cum RS este subvirator si M-ul este supravirator, care e smecheria ? Ca sa nu mai spun ca o spuneti de parca s-ar comporta ca Vectra OPC. Acum sigur o sa vii cu o explicatie dubioasa in care te legi de sasiu, etc. Daca intri in viraj si dai blana Audi subvireaza, M-ul supravireaza. Ar fi misto sa fie totul neutru dar mai greu.

RS5-ul mi se pare o masina foarte misto, design de nota 10, interior la fel, masina civilizata, AWD (mai usor de condus blana decat un RWD de catre un sofer normal, utilizabil tot anul), cutie meseriasa, etc. Plus ca inclusiv pe circuit desi nu stiu cine sta toata ziua acolo se descurca bine.

LE @ GTR - de ce crezi ca RS4 este ajutat mai mult de motor, are acelasi 4.2 intr-o forma mai veche cu 30 CP mai putin. Sau te referi ca e pozitionat mai in fata ?

Pai diferenta intre subvirator si supravirator este enorma, la subvirare esti absolut PA, adica te duci spre exteriorul curbei (contrasens sau sant, balustrada, etc.) fara posibilitate de redresare (ai noroc daca apuci sa reduci viteza), la supraviratoare in mare parte din cazuri redresarea este posibila.

La RS4 ma refeream ca poate fi dat de fund doar prin tractiune, adica prin derapajul rotilor care nu este posibil decat in treapta 1 si rareori a 2-a.

Bogdan_mb 23-02-11 10:20

Cred ca GTR facea referire la RS4 in comparatie cu S4. Nu le-am condus pe cele doua dar din ce declara lumea S4-le cica ar fi mai bun din cauza masei reduse pe puntea fata si optimizarea sasiului, fiind singura care se apropie la dinamica de R8.

exhibition_119 26-02-11 17:04

e adevarat ca motoarele de mercedes suna cel mai bine....daca le scoti pe circuit M-urile standard si cele facute de g power(M5), chiar seria 7 sunt peste mercedes e-63amg, brabus rocket respectiv s63 amg...pana nu de curand audi rs6..si rs6 mtm au fost peste cele 2...dar timpul a trecut.daca vb de bmw m5 g power rs, brabus rocket si audi rs6 mtm situatia sta in felul urmator:diferenta dintre bmw si brabus este mare in afara de acceleratia 0-100.... la acceleratii de la 0-200km/h respectiv 0-300km/h...audi nici nu intra in discutie(mtm-ul)... ptr k n are cu ce....sunt masini bune toate....dar la performante bmw deocamdata este nr 1..e valabil si ptr m3,c63 amg,audi rs4...

exhibition_119 26-02-11 17:08

nissan ul gtr este de departe cea mai buna...e AWD..transmite cel mai bine puterea la roti si pe autobanda nu face un m5 dar pe un drum normal unde tre sa mai si rotesti volanul m5 ul n are nici o sansa.. nu e nimik pe piata mai bun ca nissan ul la aceeasi bani.....

GTA 26-02-11 19:52

Quote:

Originally Posted by exhibition_119 (Post 4123434)
nissan ul gtr este de departe cea mai buna..... nu e nimik pe piata mai bun ca nissan ul la aceeasi bani.....

Buna ziua,da-mi toporul...capra mea este la voi?

All times are GMT +2. The time now is 08:10.

- Copyright 2026 4Tuning