Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Zona tehnica BMW (https://forum.4tuning.ro/290-zona-tehnica-bmw.html)
-   -   Trucuri, secrete si info de care nu stiam despre E36 (https://forum.4tuning.ro/290-zona-tehnica-bmw/88517-trucuri-secrete-info-stiam-e36.html)

Razvan_bmw 24-06-10 01:14

Re: Trucuri, secrete si info de care nu stiam despre E36

Quote:

Originally Posted by Sparkle_81 (Post 3465515)
Este simplu ; becul este plug in . Doar suportul lui este lipit ; si pe mine ma indus in erorare prima oara . Dai butoanele jos , holsuruburile si cu un spit il apuci de nas si il dai afara .
E raletiv simplu ! Succes !

Mss mult...8)

eqilibruee 24-06-10 18:39

are cineva cumva o schema poza ceva cu toate sigurantele din tablou, care sunt si de la ce sunt si de cat sunt...
si alarma originala unde este pozitionata si dca se poate reseta, ca eu cand pun borna la baterie chitzaie de 2-3 ori si nu imi merge!

Daniel_Toa 24-06-10 18:58

1 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by eqilibruee (Post 3467349)
are cineva cumva o schema poza ceva cu toate sigurantele din tablou, care sunt si de la ce sunt si de cat sunt...
si alarma originala unde este pozitionata si dca se poate reseta, ca eu cand pun borna la baterie chitzaie de 2-3 ori si nu imi merge!

Sper sa te ajute :

vali-tgm 25-06-10 09:36

Dintre cei care si-au pus ei geamuri electrice? Cati au reusit sa pastreze modulul de comfort? Are rost sa gasesc om care sa se chinuie cu el? Ca momentan nu se baga nimeni.

nirolfHD 25-06-10 11:47

am si eu intrebare..stie cineva sa imi spuna dc nu imi face arderea calumea cand e forjat un motor 1.6 m43..miroase a benzina ca dracu..:sad: tin sa precizez ca am debitmetru de 1.8..de la el sa fie problema?

eqilibruee 25-06-10 14:53

Quote:

Originally Posted by Daniel_Toa (Post 3467386)
Sper sa te ajute :

ms...

69WRX 26-06-10 00:16

Quote:

Originally Posted by nirolfHD (Post 3469088)
am si eu intrebare..stie cineva sa imi spuna dc nu imi face arderea calumea cand e forjat un motor 1.6 m43..miroase a benzina ca dracu..:sad: tin sa precizez ca am debitmetru de 1.8..de la el sa fie problema?

poate ai doar un furtun rupt...eu am avut problema asta mirosea a benzina foarte mult si consuma si mult... cand am dat admisia jos sa verific furtunele, ala de retur era fisurat...defapt aproape rupt

nirolfHD 26-06-10 12:01

Quote:

Originally Posted by 69WRX (Post 3470752)
poate ai doar un furtun rupt...eu am avut problema asta mirosea a benzina foarte mult si consuma si mult... cand am dat admisia jos sa verific furtunele, ala de retur era fisurat...defapt aproape rupt

aham..la asta nu m-am gandit..eu ma gandeam ca e de la bujii..o sa ma apuc sa verific furtunele..ms

sLi4bmw 26-06-10 22:30

salut.baieti am si eu o problema. am un 316i si la 5000rpm imi decupleaza , dar imi pica in bot rau pana la ~3000rpm. in mod normal ar trebui sa decupleze mai sus si sa nu pice in pot nu ? cum pot rezolva aceasta problema ?

M.Sj. 28-06-10 17:05

Quote:

Originally Posted by vali-tgm (Post 3468692)
Dintre cei care si-au pus ei geamuri electrice? Cati au reusit sa pastreze modulul de comfort? Are rost sa gasesc om care sa se chinuie cu el? Ca momentan nu se baga nimeni.

eu mi`am pus si am luat instalatia complecta de pe altu....inafara de cablaj care a fost facut de un electrician...si binenteles ca nu am reusit sa partez modului comfort...nu stiu poate gasesti...da mai rar :)

Daniel_Toa 06-07-10 20:43

Am si eu o intrebare .. sunteti pro sau contra unui filtru de aer sport ? Majoritatea care au bmw ( care ii cunosc eu ) , au pe masina filtru de aer sport . Eu am un motor 1.8 i pe curea , se merita un filtru de aer sport ? Motorul respira mai bine ? se ridica mai repede in ture ? Influenteaza consumul ?

GOGU_VL 06-07-10 22:27

Quote:

Originally Posted by Daniel_Toa (Post 3498065)
Am si eu o intrebare .. sunteti pro sau contra unui filtru de aer sport ? Majoritatea care au bmw ( care ii cunosc eu ) , au pe masina filtru de aer sport . Eu am un motor 1.8 i pe curea , se merita un filtru de aer sport ? Motorul respira mai bine ? se ridica mai repede in ture ? Influenteaza consumul ?

Eu am avut filtru de aer de carbon si mi'a dus debitmetru in cap.....am avut si filtru KN, de se baga in carcasa, si totusi am revenit la cel original......asa ca de la mine ai un CONTRA ;)

Daniel_Toa 07-07-10 07:13

Quote:

Originally Posted by jm3k3rd3mik (Post 3498372)
Eu am avut filtru de aer de carbon si mi'a dus debitmetru in cap.....am avut si filtru KN, de se baga in carcasa, si totusi am revenit la cel original......asa ca de la mine ai un CONTRA ;)

Deci un om care spune din propia experienta . Mai astept inca 2-3 pareri , si renunta la ideea de filtru sport .

trafy-vr6 11-07-10 10:10

Contra !!!
1. ai debitmetru
2. nu tii la motorul tau

Sparkle_81 11-07-10 10:56

Foarte CONTRA !!!:twisted:

Decat sa arunci banii pe unul sport mai bine iti bagi un ..............in ....

mistreku 11-07-10 11:38

pro, dar nu in romania. un filtru bun pune niste cai. doar ca e prea mult praf in romania pt asa ceva.

trafy-vr6 11-07-10 12:13

la un motor aspirat cati cai sa puna? maxim 2 cai frumosi

mistreku 11-07-10 12:17

Quote:

Originally Posted by trafy-vr6 (Post 3509662)
la un motor aspirat cati cai sa puna? maxim 2 cai frumosi

nu e chiar asa, depinde ce motor aspirat. si depinde ce cutie ai stock, si cat e de restrictiva. nu poti sa generalizezi, "filtru sport - 2 cai".

trafy-vr6 11-07-10 12:30

Quote:

Originally Posted by mistreku (Post 3509677)
nu e chiar asa, depinde ce motor aspirat. si depinde ce cutie ai stock, si cat e de restrictiva. nu poti sa generalizezi, "filtru sport - 2 cai".

nu te contrazic dar eu vorbeam de masina lui Daniel Toa care e stock...

Daniel_Toa 11-07-10 12:36

Quote:

Originally Posted by trafy-vr6 (Post 3509712)

Eu ma gandeam ca , cu filtru asta se va ridica ceva mai repede in ture , si sunet mai frumos , dar din spusele voastre am inteles ca se duce debimetru etc etc . Voi ramane la ce l normal al masinii .

Sparkle_81 11-07-10 12:50

Quote:

Originally Posted by Daniel_Toa (Post 3509739)
Eu ma gandeam ca , cu filtru asta se va ridica ceva mai repede in ture , si sunet mai frumos , dar din spusele voastre am inteles ca se duce debimetru etc etc . Voi ramane la ce l normal al masinii .

1. Pe forumurile din state , ca sa urce masina mai repede in ture am observat ca se obisnuieste folosirea uleiurilor mai subtiri .

2. Foarte intelept !

mistreku 11-07-10 13:25

Quote:

Originally Posted by trafy-vr6 (Post 3509712)

scz, am crezut ca e asa, la modul general. da, in cazul de fata nici eu nu as opta pt filtru sport, nu e avantajos rap castig/pierdere.

ionutz_njd 11-07-10 14:13

mai bine ai ramane pe filtru stock poti incerca un k&n si pt carcasa stock daca vrei ceva bine pt masina incearca o modificare un radiator aer si separator aer rece sa nu tragi aerul cald de la motor

Daniel_Toa 11-07-10 14:58

Quote:

Originally Posted by Sparkle_81 (Post 3509762)
1. Pe forumurile din state , ca sa urce masina mai repede in ture am observat ca se obisnuieste folosirea uleiurilor mai subtiri .

2. Foarte intelept !

Am Mobile 1 , 10 w 40 , recomanzi unul mai bun ?

Quote:

Originally Posted by ionutz_njd (Post 3509922)
mai bine ai ramane pe filtru stock poti incerca un k&n si pt carcasa stock daca vrei ceva bine pt masina incearca o modificare un radiator aer si separator aer rece sa nu tragi aerul cald de la motor

Nu doresc a face vreo' modificare la motor . Voi ramane cu filtru stock . Cand am schimbat consumabilele la masina , am optat pentrun un filtru ieftin ( 26 de lei parca ) iar acum dupa 6 luni , e deja imbacsit de praf . Nu am circulat pe drumuri de tara cu praf etc , mai mult prin oras si e plin deja . Am gasit filtre si la 160 de lei , cu ce sa fie mai bun ca unul de 26 de lei ?

a3ds 11-07-10 15:23

Quote:

Originally Posted by Daniel_Toa (Post 3510005)

Nu doresc a face vreo' modificare la motor . Voi ramane cu filtru stock . Cand am schimbat consumabilele la masina , am optat pentrun un filtru ieftin ( 26 de lei parca ) iar acum dupa 6 luni , e deja imbacsit de praf . Nu am circulat pe drumuri de tara cu praf etc , mai mult prin oras si e plin deja . Am gasit filtre si la 160 de lei , cu ce sa fie mai bun ca unul de 26 de lei ?

Mai bine iti iei un filtru stock de calitate buna (MAN) care nu e o poala de bani si il schimbi mai des decat sa o dai in sf-uri de filtre conice n shit, romania nu este germania, ce merge in tari civilizate nu e valabil la noi din pacate.

Pentru e36 10w40 e sfant.

a3ds 11-07-10 15:25

Quote:

Originally Posted by mistreku (Post 3509590)
pro, dar nu in romania. un filtru bun pune niste cai. doar ca e prea mult praf in romania pt asa ceva.

Exact ce zice si mistretu aici de fata.

ionutz_njd 11-07-10 16:01

Quote:

Originally Posted by Daniel_Toa (Post 3510005)

daca fac o socoteala la preturile date de tine cel de 160 lei nui cu nimik mai bun ca unu de 26 lei praful se pune in oricare poate doar ca unul il mai sufli si mai poti merge cat de cat da de 160 lei iau 5 filte la 26 lei si le schimb la 4-6 luni si gata :) tot cat unu de 160 sau chiar mai mult ma tine
eu unu am pe golf un k&n in carcasa stock nu l-am cumparat eu asa a venit masina :) ca altfel iti ziceam cat e unu

mistreku 11-07-10 16:15

pt ulei ar merge si un 5w40.

p.s. am o senzatie de deja-vu cu discutia asta..

Daniel_Toa 11-07-10 16:37

Quote:

Originally Posted by ionutz_njd (Post 3510113)
daca fac o socoteala la preturile date de tine cel de 160 lei nui cu nimik mai bun ca unu de 26 lei praful se pune in oricare poate doar ca unul il mai sufli si mai poti merge cat de cat da de 160 lei iau 5 filte la 26 lei si le schimb la 4-6 luni si gata :) tot cat unu de 160 sau chiar mai mult ma tine
eu unu am pe golf un k&n in carcasa stock nu l-am cumparat eu asa a venit masina :) ca altfel iti ziceam cat e unu

Daia am ales si eu unul mai ieftin . M am gandit ce face asta mai mult ca celalalt ? Doar ca e o firma mai buna costa mai mult ...

Quote:

Originally Posted by mistreku (Post 3510159)

p.s. am o senzatie de deja-vu cu discutia asta..

Adica ?

mistreku 11-07-10 16:43

adica mi se pare ca a mai fost discutata problema uleiului si parca chiar pe threadul asta.

myky99 11-07-10 16:52

Quote:

Originally Posted by ionutz_njd (Post 3510113)

stai calm ca pretu ala reflecta calitatea ;)

VN23TDR 13-07-10 09:31

Noroc.
Am grup cu carcasa mica si vreau sa-l schimb cu unu cu carcasa mare.. si stiu ca tre sa schimb partea din spate a cardanului si trompele. Nu vreau sa-l dau jos pe al meu si sa ma duc prin parcuri de dezmembrari sa le compar.

Pe realoem am gasit ca tot cardanul pt carcasa mica are 1541mm, iar cel pt carcasa mare are 1492mm .. deci diferenta intre ele este de ~ 5 cm.

Asadar .. stie careva ce lungime eZacta are partea din spate a cardanului la E36 cel pt grup cu carcasa mare ?? Sau cum sa le deosebesc.. ?!

thx

Sparkle_81 13-07-10 18:55

4 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by mistreku (Post 3510244)
adica mi se pare ca a mai fost discutata problema uleiului si parca chiar pe threadul asta.

Iezact:rolleyes2 Totusi , am atasat niste exemple.

mistreku 13-07-10 19:35

motul 8100 bag eu in pisi si snt f multumit. full sintetic, nu semi, si s-a cunoscut imediat dupa ce l-am bagat, in sensul ca aveam un vanos f galagios, care acum a tacut.

VN23TDR 13-07-10 20:19

Quote:

Originally Posted by VN23TDR (Post 3514528)
Asadar .. stie careva ce lungime eZacta are partea din spate a cardanului la E36 cel pt grup cu carcasa mare ?? Sau cum sa le deosebesc.. ?!

Nu ma mai intereseaza :D

tkd29 15-07-10 00:17

Am un BMW 318 IS din `92 si cateva intrebari
Imi arata temperatura aacum -37 grade, este de la senzor problema? daca da unde este situat ca sa il schimb.
Imi ramane becul la ABS aprins tot timpul.

mastersync 15-07-10 00:26

aceiasi problema o am si eu de 1 sapt ...am mai avuto odata ,am scos mufa la obc si a disparut ..pt 1-2 luni ..acum iar ...cred ca e de la baterie sau ceva de gen ... cand ramai cu prea putin curent in ea ..sau habar nu am , nu`mi pot da seama ....

myky99 15-07-10 01:14

Quote:

Originally Posted by tkd29 (Post 3519055)
Am un BMW 318 IS din `92 si cateva intrebari
Imi arata temperatura aacum -37 grade, este de la senzor problema? daca da unde este situat ca sa il schimb.
Imi ramane becul la ABS aprins tot timpul.

senzorul bulit

mastersync 15-07-10 01:15

care senzor ? de temp ? sau de abs ?

myky99 15-07-10 01:18

Quote:

Originally Posted by mastersync (Post 3519121)
care senzor ? de temp ? sau de abs ?

de temperatura ..nu are nici o treaba cu abs-ul...

All times are GMT +2. The time now is 17:27.

- Copyright 2026 4Tuning