Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Alte Hobby-uri si Pasiuni (https://forum.4tuning.ro/654-hobby-uri-pasiuni.html)
-   -   Pentru pasionaţii de biciclete (https://forum.4tuning.ro/654-hobby-uri-pasiuni/4079-pasionatii-biciclete.html)

gabi1294 02-08-12 08:32

Re: Pentru pasionaţii de biciclete

Quote:

Originally Posted by CyPz (Post 5116978)
Buna seara!
Azi am achizitionat una bucata pegas camping culoare verde marimea 20 la uimitorul pret de 15 lei...evident..incomplet..dar in acest pret intra si cea de-a doua bicicleta achizitionata...o rabla..tot pe 20..pentru piese...deci 2 biciclete la 15 lei:-P.
Normal, cum a intrat pe poarta, a inceput dezasamblarea. Am dat jos tot...a mai ramas decat cricul:D..pe care nu-l pot desface...dar rezolv eu maine.
Am indreptat aripile, care mi-au luat o gramada de timp...,dar intr-un final au iesit bine, am dat smirghel, kit..mai am maine de dat smirghel, tot maine vreau sa-l si vopsesc..il fac rosu(cred), de data asta insist asupra finisajelor si eu voi da din pistol:D...Sper sa iasa binisor.
Pun si cateva poze inclusiv cu celalalt:-)

sincer sa fiu pegas de marime 20" nu am vazut in viata mea.. cu roti de 20" da..
Marimea bicicletei se masoara de la axul pedalier la tija sa
asta doar ca o informatie suplimentara

gabi1294 02-08-12 08:37

1 Attachment(s)
http://www.dirtbike.ro/bazar/cadre/75394-vand-cadre-/

CyPz 02-08-12 12:55

3 Attachment(s)
@gabi1294: Da, a fost greseala mea:oops:.
Am montat-o, am mers cu ea, mi-a placut:D mai sunt mici retusuri dar pe parcurs.
Cateva poze

CraZzy_K1D 02-08-12 12:58

CyPz - arata super bine. dar cate straturi de vopsea ai dat ? ca vad ca acolo la roata din spate unde e prins se curata vopseaua

CyPz 02-08-12 23:04

2 straturi cu inca 3 care au fost date inainte sa se puna mustele pe ea:???:

fazekasnfs 08-08-12 20:54

cadru dabomb

2 Attachment(s)
vand cadru dabomb model rar
material cromo 13" 3 kg
albastru metalizat stare perfecta putin zgariat
pret 380 ron
maimulte info pe mesaj private

CraZzy_K1D 10-08-12 20:06

fazekasnfs - sincer nu vinde baiatul ala. care are cadre de bicicleta foarte ieftine. si vrei sa vinzi un dabomb ? nu cred ca gasesti aici. sincer. fara suparare .

gabi1294 11-08-12 13:04

Quote:

Originally Posted by CraZzy_K1D (Post 5133336)
fazekasnfs - sincer nu vinde baiatul ala. care are cadre de bicicleta foarte ieftine. si vrei sa vinzi un dabomb ? nu cred ca gasesti aici. sincer. fara suparare .

am pus anuntul si pt cei care vor sa isi construiasca biciclete sau alte "traznai"
in caz ca au nevoie de un "gat" ,o teava de sa, "cusca" de la axul pedalier, urechi de prindere a rotii, sau altele de genu` ...

CraZzy_K1D 11-08-12 15:03

nu conteaza asta. eu doar i-am spus

CraZzy_K1D 15-08-12 17:00

6 Attachment(s)
imi cer scuze de dublu post. dar mi-am luat un scot voltage. am dat 3 milioane pe el . si este facut praf. nu am stiut ca se afla intr-o stare atat de rea. ca daca stiam nu il m-ai luam. are roti pe 24. si suspensia este foarte teapana. lucru care mi se pare ciudat rau de tot. si am bagat o spita in interior. si mirosea a apa statuta si niste resturi. nu stiu daca era rugina sau pamant. si in partea de jos unde se prinde roata are niste suruburi. ce fac alea ?
vreau sa o repar. saboti si cu bratele sunt promax. si frana e tektro dar ii lipseste surubi ala de tine. si nu stiu unde sa gasesc un dala. va rog eu ajutati-ma daca puteti sa imi dati m-ai multe detalii. ca imi vine sa ma bat singur ca sunt prea prost. o data mi-am luat teapa. da mi-am luat-o de capu meu .

Mht'u 16-08-12 12:46

Quote:

Originally Posted by CraZzy_K1D (Post 5139183)
imi cer scuze de dublu post. dar mi-am luat un scot voltage. am dat 3 milioane pe el . si este facut praf. nu am stiut ca se afla intr-o stare atat de rea. ca daca stiam nu il m-ai luam. are roti pe 24. si suspensia este foarte teapana. lucru care mi se pare ciudat rau de tot. si am bagat o spita in interior. si mirosea a apa statuta si niste resturi. nu stiu daca era rugina sau pamant. si in partea de jos unde se prinde roata are niste suruburi. ce fac alea ?
vreau sa o repar. saboti si cu bratele sunt promax. si frana e tektro dar ii lipseste surubi ala de tine. si nu stiu unde sa gasesc un dala. va rog eu ajutati-ma daca puteti sa imi dati m-ai multe detalii. ca imi vine sa ma bat singur ca sunt prea prost. o data mi-am luat teapa. da mi-am luat-o de capu meu .

Daca vrei sa o dai, stii la cine sa apelezi;):lol:

CraZzy_K1D 16-08-12 14:44

eu am dat 346 ron pe ea alarteri am luat-o cat . imi dai 320?

Gaby Underworld 17-08-12 22:54

1 Attachment(s)
Astazi am montat o noua jeanta pe fata la bicicleta mea dupa ce janta veche a plesnit Attachment 2526142 si i-am schimbat si cauciucul pe spate ! dupa ce le-am montat am dat o tura cu bicicleta si mi sa blocat roata spate iar inainte am auzit ceva trosnind (cred ca au fost coroanele din butuc pe care le schimbasem acum 2 luni cu tot cu ax!) ce ziceti mai merita sa bag banii in roata cea veche?

CraZzy_K1D 17-08-12 22:57

Gaby Underworld - pai ce bani sa bagi? ii desfaci caseta de pinioane si vezi care e faza. sigur e de la coroana. ca asa am patit si eu pe fata. la roata. poate sa rupt sau au rasit.

Gaby Underworld 17-08-12 22:58

Quote:

Originally Posted by CraZzy_K1D (Post 5141934)
Gaby Underworld - pai ce bani sa bagi? ii desfaci caseta de pinioane si vezi care e faza. sigur e de la coroana. ca asa am patit si eu pe fata. la roata. poate sa rupt sau au rasit.

poi nu trebuiesc shimbate ?

CraZzy_K1D 17-08-12 22:59

Gaby Underworld - 2 lei cel mult o coroana. no name.

CyPz 18-08-12 07:02

Legat de caseta de pinioane ... voi cum o desfaceti? in afara de acea cheie pe care eu nu o am...:evil:? Aveti voi vreo metoda?

CraZzy_K1D 18-08-12 09:38

6 Attachment(s)
da. e o metoda neortodoxa. invatat de la unchiul meu. iei un ciocan si o surubelnita (asta doar daca ai pe filet. cred) si bagi surubelnita pe partea cu pinioanele in mijloc acolo trebuie sa fie niste gaurele mici si bagi surubelnita acolo si dai cu ciocanu pana se desface. si ajungi la cricheti si la ce m-ai e pe acolo. dai jos chicheti si chestiile alea. si dupa te duci la menghina si strangi partea aia cu filetu de menghina. si desfaci:D.
deci de pe la vreo 6-7 incerc sa repar furca.
deci cam asa arata in interior. E normal?
are niste suruburi in "cur" nu stiu ce fac dar unu se desface de tot si unu se infarte de parca ar tine un arc. si cel care se invarte de parca ar tine un arc. este cel la care se deface capacelul(poza cu interioru furci)
iar la cea care se desface surubu nu se desface capacelul.
si in ultima poza. cam aia este ce iese din furca:D
poate cineva sa ma ajute?ca pana acum v-ati aruncat toti.

rob3rt0 18-08-12 12:46

Pai cam ce vrei sa repari la ea? Daca are joc, n-ai ce sa-i faci;)

CraZzy_K1D 18-08-12 16:10

cum ce sa repar? :| . sa fac suspensia sa functioneze. ce as putea sa torn in ea ca sa o degripez. ca este blocata de la rugina cred. si nici nu stiu daca are arcuri sau altcv. ca nu stiu sa o desfac

rob3rt0 18-08-12 16:34

Am incercat si eu odata la un prieten si n-am reusit nicicum...

(!8Y_M 18-08-12 18:46

Quote:

Originally Posted by CraZzy_K1D (Post 5142156)
da. e o metoda neortodoxa. invatat de la unchiul meu. iei un ciocan si o surubelnita (asta doar daca ai pe filet. cred) si bagi surubelnita pe partea cu pinioanele in mijloc acolo trebuie sa fie niste gaurele mici si bagi surubelnita acolo si dai cu ciocanu pana se desface. si ajungi la cricheti si la ce m-ai e pe acolo. dai jos chicheti si chestiile alea. si dupa te duci la menghina si strangi partea aia cu filetu de menghina. si desfaci:D.
deci de pe la vreo 6-7 incerc sa repar furca.
deci cam asa arata in interior. E normal?
are niste suruburi in "cur" nu stiu ce fac dar unu se desface de tot si unu se infarte de parca ar tine un arc. si cel care se invarte de parca ar tine un arc. este cel la care se deface capacelul(poza cu interioru furci)
iar la cea care se desface surubu nu se desface capacelul.
si in ultima poza. cam aia este ce iese din furca:D
poate cineva sa ma ajute?ca pana acum v-ati aruncat toti.

nu-mi dau seama din pozele din interiorul furcii ce e acolo.. u poti sa vezi daca e un `cap` de surub sau doar un `cur`... ideea e ca majoritatea furcilor bagi pe sus o tubulara de 10 sau imbus de 6.... ai nevoie de prelungitor de vreo 30-40cm:P eu am taiat un imbus si l-am sudat pe o tija... desfaci ambele suruburi (stanga-dreapta) dupa care tragi tare de ea... eventual tii de jambele furcii si bati in montantul furcii cu un ciocan de cauciuc.. sau de fier dar pui o bucata de lemn intre ele ca sa nu bubui furca... cureti bine... ungi.. si bagi la loc.. strangi si totul e gata...

un sfat... desfa surubul ala care se desface.. vezi ce si cum... pt ca e posibil sa fie ala surubul... iar cu ala care nu se desface du-te cu el la o vulcanizare sa-ti dea la pistol...

Gaby Underworld 19-08-12 15:43

2 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by CraZzy_K1D (Post 5141938)
Gaby Underworld - 2 lei cel mult o coroana. no name.

CraZzy_K1D duminica am demontat bicicleta sa vad ce are si am observat ca nu mai este nici axul bun si nici pinioanele deci reparatia m-ar costa mai mult iar bicicleta nu va mai fi reparata deoarece am bagat multi bani in ea si degeaba asa ca m-am hotarat sa imi cumpar alta bicicleta si sa nu mai bag banii aiurea in asta, Mentionez ca bicicleta va va fi vanduta ! Niste poze cu bicicleta:Attachment 2527561

Attachment 2527562

Gaby Underworld 19-08-12 15:49

Quote:

Originally Posted by (!8Y_M (Post 5082557)
mi se pare mie sau janta de spate e in 2 culori?

si.. un sfat...(il gasiti cam la din 2 in 2 pagini:P) nu mai baga bani in ea... (si aici ma refer la far, claxon, stop si vopsea)strange-i si ia-ti altceva.. chiar si un sh... dar sa fie ceva bun... si asta nu o zic doar eu...

Daca ar fi sa-ti dau eu un sfat ... al meu ar fi `nu mai baga bani in ea.. ia-ti cateva piese si fa-ti una de la 0` :lol: prietenii stiu de ce:lol::twisted::lol::twisted::lol::twisted::lol:

Ms pt sfaturi imi pare rau ca nu te-am ascultat mai de mult la bicicleta asta incepe sa se strice ba una ba alta abia schimbasem jeanta fata si cauciucul spate si mi sau dus axul, coroanele si pinioanele iar acum m-am decis sa iau alta sh

CraZzy_K1D 19-08-12 18:18

Gaby Underworld - pot sa te ajut cu ceva biciclete din alte zone ale tari si cu site-uri . ca eu am vb cu m-ai multi de biciclete ca am vrut sa imi cumpar. si eu zic ca nu sunt preturi prea mari. daca vrei. dami pm
(!8Y_M - multumesc frumos pentru sfat

(!8Y_M 20-08-12 20:13

Quote:

Originally Posted by Gaby Underworld (Post 5143531)
Ms pt sfaturi imi pare rau ca nu te-am ascultat mai de mult la bicicleta asta incepe sa se strice ba una ba alta abia schimbasem jeanta fata si cauciucul spate si mi sau dus axul, coroanele si pinioanele iar acum m-am decis sa iau alta sh

imi pare rau ca am avut dreptate:sad: era mai bine sa ma insel:???: dar cam devine regula cu biclele vechi si investit bani in ele... macar acum te-ai invatat minte:P ia vezi.. poate urmaresti ultimul meu sfat din comentariu la care mi-ai dat `quote`

Quote:

Originally Posted by CraZzy_K1D (Post 5143692)
(!8Y_M - multumesc frumos pentru sfat

ai reusit? cum era pana la urma?

CraZzy_K1D 20-08-12 22:30

nu am chei atat pot sa zic ca am rezolvat si in interior SIGUR nu e nimic nici macar arc sau ceva :| . eu cred ca asa a fost facuta furca. si nici cu pistolu nu iese surubu celalalt. nuj ce dracu are. ma oftic ca nu pot sa o desfac .
Cum desfac si eu un intinzator cu imbus tocit :| ca a facut denturi in cradu de cate ori a lovit ? ca am inteles ca trebuia sa aiba un opritor .
De unde pot sa iau un capat dala de frana(surub dala prin care intra camasa) gros ? ca nu am la frana si nu stiu unde si ce sa caut :| si vreau sa imi fac dracu o frana ca nu suport sa merg fara frane ?

Mht'u 21-08-12 20:22

Quote:

Originally Posted by CraZzy_K1D (Post 5145443)
. eu cred ca asa a fost facuta furca. si nici cu pistolu nu iese surubu celalalt. nuj ce dracu are. ma oftic ca nu pot sa o desfac .

Baaaai. Tu sa nu impusti bicicleta aia, da?:lol::lol:

(!8Y_M 23-08-12 09:21

Quote:

Originally Posted by CraZzy_K1D (Post 5145443)
nu am chei atat pot sa zic ca am rezolvat si in interior SIGUR nu e nimic nici macar arc sau ceva :| . eu cred ca asa a fost facuta furca. si nici cu pistolu nu iese surubu celalalt. nuj ce dracu are. ma oftic ca nu pot sa o desfac .
Cum desfac si eu un intinzator cu imbus tocit :| ca a facut denturi in cradu de cate ori a lovit ? ca am inteles ca trebuia sa aiba un opritor .
De unde pot sa iau un capat dala de frana(surub dala prin care intra camasa) gros ? ca nu am la frana si nu stiu unde si ce sa caut :| si vreau sa imi fac dracu o frana ca nu suport sa merg fara frane ?

- n-are cum... trebuie sa se desfaca in vr-un fel... si trebuie sa aibe arc:P ca dor nu e rigida si doar look-ul e de deaia cu suspensie...

-iei un imbus mai mare... sau eventual un tors (steluta) si il bati in gaura de la surub... in locul imbusului... si o sa intre fortat... iei o cheie si il desfaci usurel... varianta 2.... pui flexul pe el si-i faci o crestatura ca sa-ti intre o surubelnita dreapta... dar mai mare... varianta 3... iei un spiral (parca de 8... nu mai stiu acuma ce dimensiune are surubul ala dar u poti sa vezi pe interior) si frezezi usor capul la surub doar cat tine bratul schimbatorului.... schimbatorul o sa iasa...dupa care dai cu un spiral mai mic (4-5) in cadru... in resul de surub care-ti ramane.. bagi un imbus mic in el si il desfiletezi... ai mare grija sa nu intri in filetul din cadru

- surub deala de frana gasesti prin magazinele de biciclete... sau cauta un surub care sa se potriveasca la pas daca se infilelteaza in ceva... daca are piulita pe partea cealalta.. e mai usor... si-l gauresti u pe interior usor si cu grija...

- UN SFAT!!!! cand aveti suruburi vechi... ruginite... care nu vor sa se desfaca (ideal ar fi inainte sa se rupa capul imbus cheie sau surubelnita) puneti cheia imbusul surubelnita pe el si ciocaniti-l putin... in felul asta se rupe calamina depusa in timpt intre surub si cadru... ca sa nu mai zic ca un spray DEGRIPANT care costa 8-15 lei in functie de producator face minuni.. dai usor... lasi 5 min.. si iese MULT mai usor

-UN SFAT 2!!! eu cam la 2 ani desfac bicla TOTAL... nu ramane nimic nedesfacut... iar cand pun la loc curat orice surub... refac filetul unde e nevoie si toate suruburile le bag CU VASELINA... peste 2 ani cand fac iar treaba asta suruburile se desfac din prima... usor si fara emotii... macar cand cumparati bicicleta (mai ales cei care cumpara SH) nu ar strica o revizie de genul asta... pierzi o zi dar merita.. + ca schimbi si ce are bube...

-BFT

Oltcit Rally Team 23-08-12 15:03

1 Attachment(s)
Am si eu un bmx Khe Barbados,in ultimul timp nu prea am mai iesit dar e foarte tare sa iesi si sa te plimbi/dai prin oras.:D Lant intins!

cretu_bs 23-08-12 15:05

Quote:

Originally Posted by Oltcit Rally Team (Post 5148747)
Am si eu un bmx Khe Barbados,in ultimul timp nu prea am mai iesit dar e foarte tare sa iesi si sa te plimbi/dai prin oras.:D Lant intins!

"Lant intins !"SUPER URARE:lol::lol::lol:

Vibrezzz 23-08-12 15:44

1 Attachment(s)
Am vopsit si eu cadru, ce parere aveti?

CyPz 23-08-12 16:57

7 Attachment(s)
Cateva modificari la kilometraj...
La rand la vopsit este DHS-ul rosu (Symbol), am cumparat deja vopsea (galben sport).
De data aceasta voi vopsi la spray, iar bicicleta este momentan decat matuita.

ondin 23-08-12 17:00

Quote:

Originally Posted by Vibrezzz (Post 5148827)
Am vopsit si eu cadru, ce parere aveti?

zici ca e avion invizibil.
:)

ondin 23-08-12 17:00

Quote:

Originally Posted by CyPz (Post 5148906)
La rand la vopsit este DHS-ul rosu (Symbol), am cumparat deja vopsea (galben sport).

ajung numai 2 tuburi?
:)

CyPz 23-08-12 17:24

Da, ajung:-).

CraZzy_K1D 23-08-12 21:55

(!8Y_M - multumesc frumos . esti foarte bun la casa omului :)) glumesc.:D eu nu ma refer la surub dala in care se baga v-brake-ul .eu ma refer la dala reglabil in care intra camasa in maneta acolo :D

Gaby Underworld 24-08-12 10:26

Quote:

Originally Posted by CyPz (Post 5148906)

Sa ii dai un strat de lac dupa vopsire ca eu nu i-am dat la a mea cand am vopsit-o si a inceput sa sara vopseaua prin unele locuri!

CyPz 24-08-12 10:33

Pai vopseaua de la Dupli-Color are lac in ea...cel putin asa cred...am mai luat o data acelasi tip de spray, doar ca era alb 13 iar dupa ce l-am aplicat avea un luciuuuu... Si totusi cred ca o sa iau si un Spray cu lac...Sfatuiti-ma!

CraZzy_K1D 24-08-12 13:03

Poate sa imi spuna si mie cineva care este cel mai gros cauciuc si ce camera se potriveste pentru o janta de 24?

All times are GMT +2. The time now is 18:23.

- Copyright 2026 4Tuning