![]() |
Re: Dacia 1300 la a doua tinerete!!!-BR 98 NIG
Eu chiar nu inteleg treaba asta..de ce sa scada performantele motorului..:???:..atunci de ce toti tunerii opteaza pentru catalizatoare sport si trasee de evacuare cat mai low restricted:?:
Astept explicatii logice,nu ca asa a zis nu stiu cine..pentru ca mie mi se pare un nonsens:rolleyes2 |
Quote:
tu vorbesti serios? din ceea ce ai spus tu, reiese ca daca scot toba pe dreapta se ia politia de mine, si daca o scot pe stanga n-am probleme? io nu cred ca daca scoti toba in lateral merge motorul mai prost... deci sa fim seriosi...:D |
incredibil :) in cel mai rau caz poate iti baga gaze in masina dar nici macar...
oricum nu are nicio treaba cu motorul... |
daca am avut pe lada ... credeti ca vorbesc doar ca sa ma aflu in treaba ? nu nu ... e evacuarea prea dura ... si din acea cauza nu mai ies gazele cum trebuie .. ;)
|
Quote:
Cel mai bine este sa asteptam si sa nu mai umplem topicul cu discutii deja existente. |
asa ar fi cel mai bine :D ...
|
baiatu se referea ca si anume dak scurteaza evacuarea se va auzi ca si cum ar merge in 3 pistoane ia imaginati-va cum s'ar auzi un motor de dacie doar cu saxofonul? ca s ava faceti o idee iar faza cu scazutuld e performanta e aceea ca dak scoti toba pe lateral scurtezi evacuarea si gazele ies mult prea repede si se pierde din compresie asa am patit eu la dacia mea i-am pus teava cap coada de 60 de mm parca sau ceva de genu' si urla de rupea dar acceleratie lipsa...deci amre atentie bogdane la evacuare nici prea mica nu e buna dar nici prea mare:D spor la treaba !
|
tu ai compresie pe evacuare? te asigur eu ca merge foarte bine si asa scurta
|
Am auzit f.multe pareri si fiecare stie ce a patit cu referire la evacuare,si nu pot contrazice pe nimeni:idea:.Eu spun doar un lucru,evacuarea la mine este din inox fara toba intermediara cu diametrul de 40mm exact ca si teava originala dacia.Sunetul este f.bun si performantele sunt un pic mai bune:-).Costurile f.mici si timpul de lucru f.scurt.Eu intr-un cuvant sunt f.multumit si nu mi-a parut rau deloc sa fac acest traseu;)
|
10 Attachment(s)
Cat de mult imi place cum arata fara nimic in fata..dar din pacate nu pot circula asa..:rolleyes2
Daca tot am dat jos bara am curatat,vopsit si suportii de bara. |
adevarat ca e frumosa fara bara.
|
e superba eu zic sa incerci sa o lasi asa :D:D!!
|
Fara bara fata zici ca este alta masina. Arata bine rau.
Cat despre evacuare, uni dintre voi chiar ar fi cazu sa va abtineti de la comentarii , nu de alta dar voi priviti mecanica dupa fizica care o creati voi. Cel mai tare a fost ala , daca ai toba prea scurta pierzi compresie ... ce treaba are una cu alta nu stiu. Daca ai toba prea scurta si goala , ca sa luam un exemplu: la dacie renunti si la toba mijlocie si scoti teava pe sub prag da in fata imediat langa roata din fata , ce se intampla, vei avea cuplu la turatie mai mare, daca atingeai cuplu maxim la 4150 de rpm, atunci il vei obtine mai sus pe la 5000-5200 rpm. Asta ar fi singurul dezavantaj la o evacuare cat mai scurta. Din opinia mea daca pastrezi ambele tobe si scoti evacuare pe sub prag in spate nu va fi nici o diferenta. Dar ai grija cat de scurta o faci poate cine stie pierzi vreun cilindru, sau vreun maneton ... :)))))) |
1 Attachment(s)
arata parca e alta masina fara bara aia :D
|
arata prea smecher asa8)
|
fara bara si cu proiectoarele in locul unde se prinde bara ar fii ideal!..:D
|
Azi i-am dat jos si bara spate pentru a verifica de ce sta putin intr-o parte si asa mult imi place cum arata acum..ma tot bate gandul sa acoper gaurile din fusta fata si sa ma pun pe confectionat doi suporti pentru proiectoare..8):-)..dar tare stau in dubiu,ca Politia la noi e cam nasola si pe praful asta numai de inca o amenda nu imi arde..:sad:
Chiar nu stiu ce sa fac..:???: |
Quote:
da cum ramane cu... "am avut si eu pe lada toba scoasa pe partea stanga ... ca pe dreapta daca te opreste militia te arde urat de tot ,..." pune-i bara la loc mai, si lasa prostiile! arata mai bine cu bara!:D |
probleme cu politia exista peste tot in tara.....legislatia in materie de masini e de tot ***-ul!:((
si cu bara si fara e superba.:D |
sirius ... eu doar mi`am dat cu parerea ... ;) asa ca te rog frumos sa o lasi mai moale cu mistourile ...
|
fara alte misto-uri.
dar cred ca ar fi invers fata de cum zici b3nny. adica ar fi mai bine in dreapta. ca tot timpu cand o sa vine politistu` la tine o sa vina in partea stanga, unde e si soferul ;) de unde ar fi mai mari sanse sa o vada decat daca ar fi in dreapta. just my 2 cents ... |
frumoasa masina :)
imi place ca ai pastrat stilul clasic singurul lucru ce nu imi place e toba finala prea iesita inafara.. e doar o parere numai bine ;) |
eu am mers mai mult de doi ani fara bari cand aveam 1300, s-au mai gasit si politisti destepti care sa se lege de mine ca vorba aia "de ce n-am sapca" da cu chiu cu vai am reusit sa-i induplec de fiecare data,
dar din cate stiu eu politistul nu are voie sa iti retina talonul sau sa iti dea amenda pentru ca nu ai bara de exeplu pentru ca nu are autoritatea sa sa fac chestia asta, doar Rar-u |
Salut Bogdan! Stau si urmaresc cu zambetul pe buze discutiile astea, unele total inutile....
daca ii faci un suport de proiector pe suportul de bara masina va arata de 100 de ori mai bine si mai agresiva, isi va pastra stilul clasic si se va apropia mai mult de o gordina adevarata...parerea mea...:D P.S. masina este cu adevarat frumoasa... |
Quote:
Are voie sa iti'ia tolonul pentru orice modificare adusa masini. |
si mai exact pentru "lipsă elemente caroserie" ... după care te duci frumusel la un service autorizat de catre RAR, sau direct la RAR si aia constată dacă esti in regulă sau nu ... apoi te duci la militie si iti iei talonul in baza hârtiei eliberate de agentul constatator
|
5 Attachment(s)
Si axa de TS..;)
P.S: Oricat de mult mi-ar placea noul look nu am chef de probleme,cel putin momentan si voi monta barele la loc. Poate in aprilie,cand va fi un anume eveniment la Braila va aparea fara8):-) |
Eu merg de vreun an fara bari pe ea prin constanta si m-a oprit si politia ( din anumite motive ) dar nici unul pentru ca nu am bari :D.E relativ acum poti merge pana dai de unu care are o zi mai proasta si se inveseleste cu tine sau poti merge linistit fara probleme....oricum mie unu imi place enorm de mult 1300 fara bari !
|
si eu zic sa o lasi fara bara ....duce mult cu r12 gordini !:D ( mai mult ca inainte )
|
Ii da un aer mult mai sportiv...in plus mai scapi de greutate :p e interesant cum barile schimba tot aspectul masinii cu bari mai eleganta si fara mai sportiva.Stapaneste-o cum vrei,parerea mea e ca fara bari se asorteaza si cu tenta sport pe care o urmaresti.
|
Masina va fi fara bare:D..ieri m-am decis si m-am si apucat de treaba:am eliminat toti suportii fata-spate,am modificat finala pentru a iesii mult mai putin inafara, si am acoperit gaurile de pe aripile fata(deocamdata).
Azi ma apuc de facut suportii de proiectoare8)..am studiat poze si m-am lamurit cum trebuiesc facuti:-) |
Bogdan optional ia barile in portbagaj in caz ca te opreste vreun gabor :))
|
Quote:
:razz:Te-ai gandit mult? |
Ideea e ca talonul nu se suspenda in lipsa din cate stiu eu. ADica daca te opreste nu il dai pe motiv ca l-ai uitat acasa si iei amenda doar ptr. lipsa actelor.
si 2) Orice modificare remediata pe loc anuleaza, la fel pe loc, suspendarea talonului. Deci e o solutie si asta cu barile in portbagaj ptr cei care nu au relatii. :D |
Eventual poti folosi suportii barei ca suport de proiectoare....
|
abia astept sa o vad...
|
Quote:
Cannavaro, si pentru acte "uitate acasa" te incarca de ti se ia..acum,cum mi-o fi bafta,ca eu nu bag fiare in portbagaj:-) Faustino, asta intentionez sa fac..de fapt asa avea si originalul;) Azi am eliminat si scutul rezervorului(cred ca are la vreo 10 Kg):rolleyes2 |
Quote:
|
Chestia cu barele in portbagaj era o gluma ;) iar evacuarea unde o vrei tu cred ca ar strica putin aspectul masinii, dar gusturile nu se discuta ;) sunt curios cum va arata.Succes !
|
pana la urma unde scoti evacuarea? imediat inainte de usa? sau acolo intre usi?
|
| All times are GMT +2. The time now is 17:36. |
- Copyright 2026 4Tuning