Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Benzina sau motorina ? (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/28777-benzina-motorina.html)

dolb 29-03-09 20:32

Re: Benzina sau motorina?

si eu cand ziceam..nu ma ascultati..ziceati ca nuuu ca sunt motoare proaste! de-aia papa dieselu ulei! ca il turati la 900.000 de ture. Freakin' bots

JohnnieB 29-03-09 20:35

ce vorbesti?...a mea nu mananca ulei chiar deloc...si o ard cat pot...ca acus o scot din uz...si sunt chiar multumit...da' pana la 4000 de ture in treptele 1,2,3....a4a o schimb la 4500 de ture si a5a sare pana pe la 5500 cand ii dau jar in afara orasului...si cu toate astea...nu consuma deloc ulei....chiar deloc

dolb 29-03-09 20:36

ce masina ? ce an ? ce motor ? si iti dau repede raspunsul :)

JohnnieB 29-03-09 20:39

pai la masina mea raspunsul tau il stiu deja...si asta mi'o spus si un mecanic...ford sierra 92 1.8 diesel...puteti sa ziceti ce vreti...eu stiu ce pun in el si cat:P...saptamanal verific joja de ulei...si culmea e tot acolo...ca stiam ca la ture mari consuma ulei :P

aleks 29-03-09 20:53

dolb, avānd īn vedere semnătura ta, adică asta:
Quote:
<table border="0" cellpadding="6" cellspacing="0" width="100%"> <tbody><tr> <td class="alt2" style="border: 1px inset ;"> Originally Posted by intretinerea motoarelor turbo https://forum.4tuning.ro/images/buttons/viewpost.gif
- sa schimbi uleiul la 5000km (chiar daca pe bidon scrie ca e sintetic si ca tine 12.000-15.000 o turbina nu iarta uleiul si-l depreciaza mult mai repede)
</td> </tr> </tbody></table>
DECI SA NU VA MAI AUD CA DOM'LE 2.0 TDI CONSUMA ULEI !

eu spun că teoria ta, conform căreia īntreţinerea şi costul reviziilor la diesel e comparabilă cu cea a benzinarelor, cam cade :)
Am greşit eu īn argumentaţia de mai sus? :lol:

dolb 29-03-09 21:00

Quote:

Originally Posted by aleks (Post 2194441)
Quote:
<table border="0" cellpadding="6" cellspacing="0" width="100%"> <tbody><tr> <td class="alt2" style="border: 1px inset ;"> Originally Posted by intretinerea motoarelor turbo https://forum.4tuning.ro/images/buttons/viewpost.gif
- sa schimbi uleiul la 5000km (chiar daca pe bidon scrie ca e sintetic si ca tine 12.000-15.000 o turbina nu iarta uleiul si-l depreciaza mult mai repede)

eu spun că teoria ta, conform căreia īntreţinerea şi costul reviziilor la diesel e comparabilă cu cea a benzinarelor, cam cade :)

e cu dus-intors !.. semnatura se refera strict la folosirea turbinei in mod de FORJA ! adica tinuta in enshpe mii de ture!

Desigur..orice diesel "turbat" tine 20.000 km cu acelasi ulei daca, se merge frumos !

Nemilosu 29-03-09 21:39

Quote:

Originally Posted by Lecca (Post 2173772)
poate daca o tii in 4000 de ture... in puii mei am mers cu accenti o gramada prin oras, daca imi iau 7 e bineeee. schimband in 2500 de ture, nu vad de ce ai tura mai mult , are arhi suficienta putere .... la drum lung ia 4. am plecat de la bucuresti spre campina cu rezervorul full, la campina abia daca se miscase acul rezervorului! m-am intors si la bucuresti am bagat motorina de 25 de lei, si acul s-a dus pe full.... deci undeva pe la 3-4 litrii la suta, condus lejer, maxim 130kmh/h , 2500 de ture. e una dintre cele mai economice masini cu un motor f f bun, se infige bine, are 110 cai totusi... dar in rest e praf :lol:
as prefera in orice zi, oricand oricum, un astra hatch 1.7cdti decat 1.6 benzina 115 , chit ca are 14 cai in minus. merge mult mai frumos, mai placut. ca sa nu mai spun de consum.... dar trebuie sa o alergi ca sa justifici aia aproape 2000 de euro in plus :lol:

si marmota ?
iti aduc 2 oameni care au accent si sustin acelasi consum urban. 10

Lecca 29-03-09 22:33

inseamna ca au un stil de condus foarte aiurea. nu-mi pot imagina cat de turat pot sa mearga sa pape motorul ala de 1.5 diesel 10 litri in oras... in conditiile in care, cu mers turat,(schimbat in 4000), 10 imi papa motorul meu de 1.6 benzina...

~ EWN ~ 30-03-09 03:59

Quote:

Originally Posted by aleks (Post 2194441)
Quote:

ca tot venii vorba dolb si de afirmatiile lui...omul e tare haios....

Din cate stiu este intr-un club, nsl daca nu ma insel, si ca sa intri intr-un club tre“ sa ai ori o masina de salon, ori de liniute, si in cazul lui sa zicem ca ar fii a 2-a varianta cu toate ca e un golf stock.

Pai, esti intr-un club, ii dai cox, mai participi la legale (cum mai vazusem ca anuntai ca nsl targoviste o sa fie prezent la nu stiu ce legale) mai te iei cu unul in trafic, etc. si nu iti consuma ulei? (avand in vedere ca ai un 2.0 TDI)

Explica-ne si noua cum vine asta te rog....

Si sper ca numai are rost sa zic ca fiecare dintre noi are cel putin o ruda cu un vw tdi si stim cum sta treaba....sau ca un motor modern nu consuma gram de ulei pentru ca este absolut penibil in secolul 21 sa dai 20-25 de mii pe o masina si sa iti consume ulei ca la dacia lu“ bunicu`. PENIBIL. Aia nu e masina, orice marca ar fii....! Daca e veche, neingrijita, etc. e alta treaba dar NOUA!?

Sper sa nu mi se stearga postul deoarece atat eu cat si altii vrem sa auzim o explicatie plauzibila de la dolb....

Numai bine.

Nemilosu 30-03-09 07:18

Quote:

Originally Posted by Lecca (Post 2194821)
inseamna ca au un stil de condus foarte aiurea. nu-mi pot imagina cat de turat pot sa mearga sa pape motorul ala de 1.5 diesel 10 litri in oras... in conditiile in care, cu mers turat,(schimbat in 4000), 10 imi papa motorul meu de 1.6 benzina...

110 cai inseamna un consum.
nu ai putere fara combustibil.

Lecca 30-03-09 07:54

adevarat, dar e 1.5(:rolleyes2), masina e usoara (vai mama ei), n-ai nevoie de mai mult de 3000 de ture ca sa mergi chiar sportiv, se infige f bine. eu prin bucuresti cu accentul merg in 2500 de ture si sunt mai mereu primul la urmatorul stop, desi nu asta e intentia mea... ideea este ca, prietenii tai ar trebui sa invete sa mearga cu ea pana in 2500-3000 de ture si sa nu mai faca curse :P pt ca, pe bune acum, daca schimbi mereu in 4000 de ture un motor de 110 cai diesel, inseamna ca mergi mult prea repede... un diesel are cel mai bun consum in 2000 de ture, eu turatia asta o tintesc cand am atins deja 60 in oras... daca stau cu a 2-a la 60 si 4000 de ture, normal ca imi ia 10 in oras....

Tzepozzz 30-03-09 07:57

Quote:

Originally Posted by JohnnieB (Post 2194336)
benzina...fuge mai tare....e mai iute...eu acum conduc un 1.8 d de pe un ford...si e tare lenes...motorina e pt economie...si cand ajung la 4000 de ture...pot s'o calc pana la 7000 ca tot nu mai trage...si e dezamagitor de tot....urmeaza sa'mi cumpar ceva pe benzina...probabil tot un ford da' cu motor de 1.6 sau 1.8

incearca sa conduci si un diesel din zilele noastre...o sa ai o mare surpriza ;)

Snoopy 30-03-09 10:40

Re: Benzina sau motorina ?

Votez benzina desi urmatoarea masina va fi un diesel (buget de student).Cu un astra H 1.4 am consum de 6 in afara si 8.5 in oras la mers normal,iar un amic cu un golf V 1.9 tdi are 7-7.5 in oras.Condusa la un regim de turatii 2500-4000 ture are si ceva putere iar consumu imi pare mai mic daca o conduc sub 2500 ture(stil taximetru).
La un bmw 320d E90 fara facelift cam ce consum real are in oras, de ex in cluj?

Sindrom 30-03-09 10:56

Quote:

Originally Posted by iulian2476 (Post 2166847)
Fata de un proprietar mai precaut (mai temator, etc), care a platit an de an aceasta asigurare, nu sunt mai avantajat, avand in vedere ca nu am avut nevoie de ea?
.

Temator sau nu, daca o gasesti ca mine in parcare, harsaita, plus oglinda rupta, etc,etc, aripa si usa dreapta au trebuit schimbate, asta din cauza idiotilor(idioatelor) Apoi ai dauna 70 de mil, nu e cazul sa fiu temator????? Sa fim sinceri, in oras e 100% necesar casco.

Cat despre consum, nu am calculat, dar una e sa faci un drum in afara orasului cu 3-4 % , si una cu 6-7%, cu toate diferentele de pret.

Inca ceva, cu 50 de L de motorina mergi cam 1250 km(cu un consum de 4% mie unu atat mi-a consumat pana la bv, recunosc ca n-am alergat), iar cu o benzina mergi 769 de km (tot ce-am mers personal, nealergat consum mediu de 6.5). Totusi e o diferenta de 481km.

Tzepozzz 30-03-09 11:27

Re: Benzina sau motorina ?

in Romania n-o sa ai niciodata consum 3-4 % oricat de incet ai merge...cat despre autonomia la diesel, mai mult de 1000 km nu cred ca faci (asta in conditii de trafic ideal si bineinteles in afara orasului).

All times are GMT +2. The time now is 22:12.

- Copyright 2026 4Tuning